Honderden kinderen verwelkomen Sinterklaas en zijn Pieten

TEMSE – Een laaiend enthousiaste menigte kinderen verwelkomde op zondag 19 november Sinterklaas en zijn Pieten aan de Wilfordkaai. Voor het eerst zonder de aanwezigheid van belleman Gerard Vercauteren, die de voorbije jaren de intrede in goede banen leidde. Hij overleed vorig weekend. Gelukkig was er vervanging voorzien.

Deze intrede in Temse is speciaal voor mij”, klonk het bij de Heilige Man. “In anderen gemeenten wordt ik rondgereden in een cabrio of een koets maar hier in Temse kan ik aanleggen met mijn eigen stoomboot.”

Van aan de kaai ging het richting Markt waar de Sint, op de pui van het gemeentehuis, verwelkomd werd door de hoogste gezagsdrager van de gemeente burgemeester Luc De Ryck. Hij stelde de Sint een levensbelangrijke vraag. Gelukkig kon de Goedheiligman met zijn antwoord de kinderen gerust stellen: “Ook dit jaar zijn er in Temse geen stoute kinderen.”

Na de ballenworp konden de kinderen op de foto met de Sint en zijn helpers in de gewezen trouwzaal van het gemeentehuis.

Meer foto’s, klik hier
(Wie een foto in de originele versie, digitaal wil doorgestuurd krijgen kan dat op eenvoudig verzoek.
Enkel het nummer van de foto doormailen via info@editietemse.be) 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *