OLAV schenkt archief aan gemeentebestuur

TEMSE – De Oud-Leerlingenbond van de Academie en Vaktekenschool, beter gekend als OLAV, heeft zijn archief aan het Gemeentebestuur geschonken.

De vereniging ging in 1961 van start op initiatief van directeur Jos Hoste en Flor Van Hoeylandt, secretaris van de beheerraad. In 2014 – na 53 jaar – zette OLAV een punt achter zijn bestaan.
Daarmee kwam een einde aan een vereniging die niet enkel een wezenlijke promotor en ondersteuning betekende voor de school, maar ook meerdere decennia het culturele leven van Temse kleurde en verrijkte met tal van organisaties en activiteiten.

De overhandiging van het archief vond plaats in AC De Zaat op woensdag 15 november. Het schepencollege was vertegenwoordigd door burgemeester Luc De Ryck (verantwoordelijk voor Archief) en schepen van Onderwijs Geert Vandersickel. De delegatie van OLAV bestond uit representatieve sleutelfiguren, met name Marcel Meersman (de laatste voorzitter), Jozef Pauwels, Karin Vercauteren en Eddy Van Leugenhaege.

V.l.n.r. Jozef Pauwels, schepen Vandersickel, burgemeester Luc De Ryck, Marcel Meersman, Karin Vercauteren en Eddy Van Leugenhaege.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *