Bellenman Gerard Vercauteren overleden na slepende ziekte

TEMSE – Gerard Vercauteren werd 73 en was sinds 1998 bellenman van Temse. Hij overleed dus op een zucht van zijn 20-jarig jubileum als stadsomroeper, zoals men dat in Nederland noemt.
Zijn laatste publieke optreden deed Gerard Vercauteren tijdens de Sleutelbraderij van dit jaar

Net deze week kwam bij onze noorderburen een bellemanboek uit naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de vereniging van stads- en dorpsomroepers van Nederland (EVSDON) het boek ‘Hoort, zegt het voort…’.

Gerard Vercauteren, is de enige Vlaamse belleman die in het boek is opgenomen. De bijdrage over Gerard, geïllustreerd met 6 foto’s, beschrijft zijn ‘leven en werk’ en omvat ook de promotieroep die hij hanteerde bij ontvangsten van groepen toeristen. De bijdrage is van de hand van burgemeester Luc De Ryck.

“Gerard Vercauteren was belleman van Temse sinds 1998. Hij was lid van de Eerste Vereniging van Stads- en Dorpsomroepers van Nederland en The Ancient Honourable Guild of Town Criers”, aldus burgemeester Luc De Ryck (CD&V) “Hij nam talrijke malen deel aan wereld-, Europese en nationale kampioenschappen en was regerend kampioen van Zeeuws-Vlaanderen.”
Als ‘Gezel van de Wase Raap’ maakte hij deel uit van – wat heet – de toeristische adel van het Waasland. Voor Temse was Gerard meer dan een belleman, hij was een toeristische ambassadeur.

Zijn laatste publieke optreden deed Gerard Vercauteren tijdens de Sleutelbraderij in september laatstleden.

De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden op zaterdag 18 november om 9.30u. in de Dekenale kerk op de Markt.


Wijlen bellenman Gerard Vercauteren samen met zijn echtgenote escorte en burgemeester Luc De Ryck

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *