Roy Meersman voor de derde keer kandidaat prins carnaval Steendorp

STEENDORP – Carnavalscomité Orde van de Baksteen, dat volgend jaar 41 kaarsjes uitblaast, opende het carnavalsseizoen in Steendorp met een kroegentocht langs de nog overblijvende horecazaken in de gemeente. De muzikale begeleiding werd naar jaarlijkse gewoonte verzorgd door de Strooien Hoedjes.

De Mosterdpot

“Seizoen 2017-2018 staat nu voor de deur en november belooft al direct een zeer drukke maand te worden. In 2018 blaast de Orde van de Baksteen 41 kaarsjes uit”, weet voorzitter Marc Ost. “Steendorp is nog altijd een zeer begeesterde gemeente op het gebied van carnaval vieren en aanverwante activiteiten.”

Naast de gebruikelijke activiteiten van het carnavalscomité vinden er in de periode voor carnaval tal van activiteiten plaats die georganiseerd worden door de lokale carnavalsverenigingen. Deze activiteiten genieten een grote belangstelling bij de Steendorpse bevolking.

Roy Meersman (25) is voor de derde keer kandidaat prins carnaval. Het prinsenbal vindt begin januari plaats in de nieuwe gemeentelijke feestzaal ‘De Mosterdpot’, in de Gelaagstraat, die binnenkort officieel geopend wordt.

 

“Aangezien de polyvalente zaal van de gemeenteschool niet beschikbaar is, konden we ons jaarlijks eetfestijn niet in oktober laten plaatsvinden”, klinkt het bij Ost. “Het eetfestijn is daarom verplaatst naar zaterdag 21 april 2018 in de ‘De Mosterdpot’.

Jaarorde

Tevens werd er ook dit jaar een jaarorde uitgegeven. Nadat Prins Marc I in het seizoen 2012-2013 als eerste Prins Carnaval van Steendorp het thema van de jaarorde vormde, hebben wij sindsdien zijn opvolgers nog eens in de schijnwerpers geplaatst.

Dit jaar staat de jaarorde in het teken van Keizer Pierre I. Pierre Stevelinck was Prins Carnaval van Steendorp in de jaren 1983, 1984 en 1985. In 1986 werd hij aangesteld als de eerste Keizer Carnaval van Steendorp.
Pierre werd bijgestaan door ere-dame Mariette (Jansegers), zijn echtgenote. Pierre bleef nadien nog vele jaren actief binnen het carnavalscomité.

Meer foto’s, klik hier

Roy Meersman (2e van rechts) is voor de derde keer kandidaat prins carnaval

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *