Brouwerij VBDCK brengt de KEREL ORIGINAL uit

‘The genie yeast in a bottle’ – in een limited edition gift box

TIELRODE – Brouwerij VBDCK stelt met grote trots de KEREL ORIGINAL voor: de iconische KEREL, gebrouwen met het originele gist uit 1908 en herrezen in 2017.

Toen de originele brouwerij in 1966 zijn deuren sloot, gingen alle bieren verloren. Of tenminste dat dacht men toch…Eén flesje lag in de kelder onder een berg puin verscholen.

“Het flesje werd door het VBDCK-brouwteam en een team van Belgische experts geanalyseerd om het originele KEREL gist-DNA te achterhalen”, aldus Lies Vangeel. “Datzelfde gist wordt nu gebruikt om een eerste nieuwe lading KEREL ORIGINAL bier te brouwen. De limited edition KEREL ORIGINAL box is vanaf begin december verkrijgbaar in geselecteerde horeca- en handelszaken en via de webshop van www.vbdck.be”

KEREL ORIGINAL

Toen familie De Cock in 2015 de oude brouwerij van Verbeeck-Back kocht in Tielrode, hadden ze geen idee welke rijkdom er verscholen lag in de oude kelder. Tot dan dacht iedereen dat het populaire streekbier KEREL dat door de familie Verbeeck-Back in 1908 werd gebrouwen, verloren was gegaan. De brouwerij, actief sinds 1867, had zijn deuren gesloten in 1966 en alle originele bieren gingen verloren. Behalve één flesje dat in de kelder onder een berg puin verscholen lag. Het flesje werd door het VBDCK-brouwteam en een team van Belgische experts geanalyseerd om het gist-DNA te achterhalen.

Brouwerij VBDCK stelt met grote trots de KEREL ORIGINAL voor. De iconische KEREL, gebrouwen met het originele gist uit 1908 en herrezen in 2017. De VBDCK brouwerij brengt dit najaar een ‘limited edition’ box uit zodat iedereen de KEREL ORIGINAL met nostalgisch enthousiasme kan proeven.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *