Temse in de Wolken in nieuw decor

Renovatie Wilfordkaai geeft geen structurele problemen voor evenement
TEMSE – Komend weekend organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met enkele Temsese bedrijven opnieuw het evenement Temse in de Wolken. Door de renovatie van de Wilfordkaai door privé investeerder Micana zal dit voor het eerst plaatsvinden in een gloednieuw en opgefrist decor.

Richtlijnen
“Momenteel (woensdagvoormiddag red.) is de aannemer een tandje aan het bijsteken om alles klaar te krijgen”, aldus burgemeester Luc De Ryck, voorzitter van het organisatiecomité. “Door de renovatie zullen er een aantal structurele wijzigingen zijn maar in grote lijnen veranderd er niks. Het programma is gelijkaardig aan de vorige jaren. Het is wel zo dat de privé investeerder door zijn deal met Waterwegen en Zeekanaal, die 30 jaar loopt, wel zijn richtlijnen geeft van wat er mag en niet kan. De gemeente heeft een akkoord om de kaai 10 dagen per jaar te gebruiken voor diverse activiteiten en evenementen.”

Voor Temse in de Wolken is dat al vijf dagen, met de opbouw vanaf donderdag en de afbraak en opkuis op maandag.

“Eén van de richtlijnen is dat hij niet toelaat dat er standen of kramen op het pas aangelegde gras staan.”, klinkt het bij De Ryck. “De investeerder zou het liefst ook niemand op het grasplein zien lopen, maar dat is niet gemakkelijk in de hand te houden. Maar zolang er geen ravage is en de bezoekers zich aan de spelregels houden zal er geen probleem zijn.”

Terreurniveau 3
“In principe ging de investeerder bordjes plaatsen om niet op het gras te lopen, maar die zijn nog niet geplaatst, en dan kan men dat ook niet vermijden”, stelt evenement-verantwoordelijke Carine Smet. ” Wat we wel gaan voorzien voor dit weekend is het grasplein afspannen met lint omdat de huidige kleine paaltjes met kabel levensgevaarlijk zijn om over te vallen.”

Net zoals de voorbije jaren wordt de Veerstraat (langs de Kasteelstraat)  volledig afgesloten, ook voor voetgangers. Er wordt vóór het podium een veilige zone voorzien voor kinderen en rolstoelgebruikers. Oordopjes zijn te verkrijgen aan de hulppost van het Rode Kruis, rechts van het hoofdpodium..

zaterdag 26 augustus van 13 u. tot zondag 27 augustus om 4 u. en zondag 27 augustus van 13 u. tot middernacht is er geen doorgang voor voertuigen in de volgende straten: P. Poppestraat, Veerstraat, Wilfordkaai, Nijsstraat (enkel voor medewerkers en artiesten), Consciencestraat (vanaf hoek Nijsstraat)
de Wilfordkaai wordt tevens vanaf nr. 41 afgezet. Er is geen doorgang mogelijk komende uit de Rik De Rycklaan

De hoofdingangen zijn net zoals de voorbije jaren langs de achterzijde van de O.L.V.-kerk en de Consciensestraat.
“Omdat we nog altijd in terreurniveau 3 zitten zullen rugzakken en handtassen aan de ingang gecontroleerd kunnen worden”, aldus De Ryck.

Woensdag stak de aannemer een tandje bij om alles op tijd klaar te krijgen.

Een gedachte over “Temse in de Wolken in nieuw decor”

 1. vraag mij eigenlijk af wat dat grasperk daar ligt te doen dan als je er niet mag op lopen
  gewoon mooi wezen ???? 🙂
  was er dan geen andere mogelijkheid tot beplanten meer kleur
  vind het hele plein EEN grote miskleun

  maar wie zijn wij om daar over te beoordelen
  als ze denken daardoor toerisme te beinvloeden ???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *