Programma Temse in de Wolken: Van 50 Tinten tot podium van 1 vierkante meter

TEMSE – Het programma van Temse in de Wolken is ook dit jaar een mix van optredens, kermis, eet – en drankstanden en animatie.
50 Tinten Brijs

“Op het hoofdpodium beginnen we zaterdag met 50 Tinten Brijs”, aldus Carine Smet van het organisatiecomité. “De Nederlandstalige coverband van Herman Brys, wijd en zijd bekend in Temse, daarna volgt partyband SiliCon Carne en na het vuurwerk de Skadillacs. Zij brengen ska muziek uit de jaren ’80 a la Madness. We eindigen zaterdagavond op het hoofdpodium rond 0.30 uur met mini-partyband De Vierkante Meter.”

Zij werden dit jaar bekroond tot strafste straatmuzikanten tijdens de Gentse Feesten, met de grootste ambiance ter wereld op het kleinste podium ter wereld, namelijk exact één vierkante meter.

De Vierkante Meter

Eén Vierkante Meter
“Met deze groep vonden we een alternatief voor een volwaardige band op het podium”, vertelt Smet. “Het opbouwen van de apparatuur voor een live band neemt op dat uur zoveel tijd in beslag dat heel wat feestvierders vertrekken. De Vierkante Meter kan meteen beginnen als het optreden van de Skadillacs gedaan is. Ze doen hun ding tussen het publiek en verplaatsen zich regelmatig.”

Zondag starten we op het hoofdpodium met de Temsese groep Commodus met Temsenaar Samuel Goossens. Nadien nog De Ketnetband, Laura Tesoro en om 21 uur de hoofdact Cleymans en Van Geel. Afsluiten doen we ook op zondag met vuurwerk. Tussendoor is er op zondag vanaf 15 uur ook straatanimatie.

de Wipe Out

Wipe Out op de koekenplank
Naast het hoofdpodium staat er ook dit jaar weer van alles op stapel op het DJ-eiland op de kleine kaai.
Naast het DJ-eiland staat weer de Koekenplank.
“Eigenlijk een openlucht podium voor beginnende artiesten”, stelt verantwoordelijke Nicola De Cock. ” Dit jaar kozen we voor een zogenaamde Wipe Out-attractie. Dit met bijhorende zomerbar in samenwerking met een plaatselijke tapasbar. Op zich veranderd er dus niet veel, het is volks vermaak en dat is de bedoeling van de Koekenplank, een soort randanimatie waar de voorbijgangers halt kunnen houden.”

2 Ché Deejays

Op het DJ-eiland krijgen ook dit jaar weer jonge dj-talenten voorgeschoteld in combinatie met gevestigde waarden.
“Daarvoor werken we al 3 jaar samen met Looze It, een organisatie die deejays uit de regio huisvest en kansen geeft om zich te tonen aan het grote publiek”, weet De Cock. “Op zaterdagavond zijn naar goede gewoonte 2 Ché weer de afsluiters van dienst. Op zondagavond ondermeer Masala, ofwel Temsenaar Rik De Bruycker die sinds enige tijd presentator is bij Studio Brussel.

Afsluiters op zondagavond zijn Only The Lonelies.

Ook zij hebben hun roots bij StuBru. Only The Lonelies zijn rock -‘n- roll kermisdj’s Nelles De Caluwe (stubru-Afrekeningsdj/ presentator van oa Het jaar vd gitaar, zet ‘m op Nelles, Select, De Afrekening,…) en Pieter V(anassche). Een discobar-concept dat enkele jaren geleden het levenslicht zag met Gunther D(esamblanx) en Pieter V(anassche). Ze brengen een mash up van afrekeningsklassiekers, botsautoplaten & hit tunes uit de 21e eeuw. Elvis over Arctic Monkeys, Stromae, Netsky, en Daft Punk. Met een een volwaardige afsluiter voor het DJ-eiland op zondag.

Bekijk HIER het volledige programma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *