Schepencollege weigert verkavelingsaanvraag Roomacker Tielrode

Sp.a – Groen fractie reageert tevreden

TEMSE/TIELRODE – Het schepencollege heeft in zijn zitting van maandag 15 mei beslist de verkavelingsaanvraag voor de Roomacker in Tielrode rechtstreeks te weigeren. De negatieve beslissing was voornamelijk ingegeven door de bezwaren met betrekking tot de mobiliteit: het wegentracé en het wegendossier.

De verkavelaar kan in beroep gaan bij de Bestendige Deputatie, maar ook in dat geval berust de uiteindelijke beslissing wat wegentracé en wegendossier betreft bij de gemeenteraad.

sp.a Temse reageert in een persbericht tevreden op weigering.

“Vandaag keerde het gezond verstand terug bij het schepencollege van Temse”, aldus Bert Bauwelinck, fractieleider sp.a-Groen in de gemeenteraad. “Men weigerde de verkavelingsaanvraag voor de 120 woningen op de Roomacker-site in Tielrode. Vooral omwille van het wegentracé en de problematische ontsluiting. Dit toont vooral dat zich verenigen om te protesteren tegen foute beslissingen loont. Het duurde bij het gemeentebestuur alleen nogal lang alvorens de bocht werd ingezet. De vernietiging van het landschap is voorlopig vermeden. Het is best OK om van gedachten te veranderen. Dat hebben wij telkenmale op de gemeenteraad herhaald. Proficiat gemeentebestuur van Temse, maar zorg er nu ook voor dat RUP Tielrode in herziening wordt gezet. Zo kan deze zone op de Roomacker ook daadwerkelijk wijzigen van bestemming en kunnen de terreinen voor altijd versleuteld wordt als open ruimte.”

“Het gemeentebestuur zou in de toekomst beter vooraf samen gaan samenwerken met het Roomacker-Burgerinitiatief en niet langer besturen tégen deze geëngageerde mensen. Misschien kan er nu echt gedroomd worden zodat de Roomacker-akkers op termijn een onderdeel kunnen gaan uitmaken van het aansluitende provinciaal domein Roomacker. En waarom kan de bevoegde Vlaamse erfgoed-Minister het als kers op de taart ook nog niet erkennen als cultuurhistorisch landschap, inclusief uitkijktoren op het bucolische landschap ?”

Vrijdag was er in Tielrode nog een protestwandeling tegen de geplande Matexi-verkaveling. Zowat 250 wandelaars waren op de afspraak. Het Burgerinitiatief ‘Red De Roomacker’ wou met de wandelactie eens te meer onderstrepen dat er geen draagvlak bestaat in Tielrode en daarbuiten om op de Roomacker een verkaveling te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *