Schoolkinderen krijgen verkeersles met project ‘Levend Verkeerspark’

TEMSE – Net zoals de voorbije jaren organiseert de politiezone Kruibeke – Temse ook dit jaar het project Levend Verkeerspark. Dezer dagen voor de schoolkinderen uit Temse, eind mei gaat het project door in Kruibeke.
Ook de fietsen werden gecontroleerd

“Eén van de doelstellingen van het project is de kinderen leren fietsen in diverse verkeerssituaties”, aldus commissaris Katty De Bruyn. “In hun eigen omgeving van de school, tussen het echte verkeer, is nog steeds de beste leerschool. Kinderen leren zo gevaar leren inschatten en we kunnen de kennis van verkeer en veiligheid in schoolverband toetsen

Tijdens het Levend Verkeerspark zijn er diverse activiteiten: een fietscontrole, fietsen op een fietsbehendigheidsparcours, fietslabeling, uitleg over de gevaren van de dode hoek rondom een vrachtwagen en een een begeleide tocht langs een fietsroute, waar de politie uitleg geeft over de borden en gevaren.

In Temse zijn er heel wat scholen die deelnemen:
De Klimroos / De Wijsneus
Basisschool Velle
PriesterPoppeschool Elversele
Sint-Amelberga
De Vierklaver
Heilig Hart school

In totaal gaat het om 11 klassen en 218 leerlingen.
Wij gingen donderdag 4 mei de sfeer opsnuiven op de parking achter het hoofdkantoor op de Zaat. Het vierde leerjaar van de Heilig Hartschool was aanwezig met zowat 20 kinderen.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *