Socio-culturele vereniging Diyanet Cami organiseerde open-deur

TEMSE – Tijdens het weekend van 29 en 30 april organiseerde de Turkse socio-culturele vereniging Diyanet Cami samen met de vzw Cagri en vzw Takva een open-deur en cultureel festijn op de terreinen aan de Edgard Tinelplaats.

Naast onze overkoepelende vereniging die 250 leden telt, met als voorzitter Abdurrahman Uymanik, hebben we ook een jongerenvereniging en vrouwenvereniging met als voorzitter Aydemir Helime”, vertelt secretaris Adem Gubdogdu.

“In 2007 kochten we hier het pand aan en in 2009 gingen we hier officieel van start. De moskee die zich op de eerste verdieping bevindt, is volledig ingericht met typische Turkse tegeltjes die van ginder ingevoerd werden.”

De vrouwen bidden in een ruimte die afgesloten is van waar de mannen bidden.

“Dit is niet omdat we de vrouwen minderwaardig beschouwen”, klinkt het bij Adem. “Dit is omdat we willen dat de mannen zich tijdens het bidden enkel daarop concentreren en niet afgeleid worden.”

Tijdens de open-deur was er ondermeer een braderij met Turkse gerechten, waren er rondleidingen in de moskee, een Ottomaans fotohoekje, optredens Turkse volksdans en een barbecue.

Meer foto’s, klik hier

Links op de foto: secretaris Adem Gundogdu, derde van links gemeenteraadslid Hasan Sarizeybek (SP-A/Groen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *