Basisschool Temse-Velle organiseert groots feestweekend.

TEMSE-VELLE – Komend weekend is het groot feest in Temse-Velle. De plaatselijke basisschool viert er immers het 125-jarig bestaan met een groots feestweekend.

“Het moet een totaalbeleving worden voor iedereen die vroeger en ook nu betrokken was en is bij onze school,” aldus directeur Geert Drumont. “Dat een lokale basisschool die 125 jaar bestaat en met meer dan 420 leerlingen een referentie is, willen we vieren met iedereen.”

Het beloofd een groots feestweekend te worden in Velle

Het feestweekend wordt gespreid over drie dagen met activiteiten voor jong en minder jong. Het feestelijk gebeuren begint vrijdag 5 mei met een academische zitting in de kerk van Temse-Velle. Er is voor de gelegenheid ook een overzichtstentoonstelling die de aanwezigen een terugblik gunt op de rijke geschiedenis van de school.

Maar het episch centrum van de feesten ligt voor de andere activiteiten in een grote feesttent die voor de gelegenheid wordt opgesteld aan de Veldstraat 240 tussen de firma Van Bockhaven en de E17.

Vrijdag 5 mei vanaf 21 uur kan men daar terecht voor een spetterende opener: ‘Festivel’, een lokaal dancefestival waarbij de tent is ingericht met als thema ‘Fluo’ en men naast dranken en fingerfood vergast wordt op hedendaagse dance gebracht door DJ’s met als klap op de vuurpijl een optreden van Regi – waar zijn die handjes – Penxten.

Zaterdag 6 mei vormt de feestlocatie aan de Veldstraat, vanaf 15 uur, het toneel voor een Groot Schoolfeest, dat naast de jaarlijkse, ‘gewone schoolfeesten’ in de school zelf, slechts om de 3 a 4 jaar georganiseerd wordt.
“Met de 125-jarige viering beloofd het een héél groot schoolfeest te worden”, klinkt het.

Zondag 7 mei is dan de afsluiter van het feestweekend met een eucharistieviering in de kerk en vanaf 11 uur in de feesttent ‘Velle Luncht’. Een rijkelijke lunch op zondag waar men wel op voorhand moet voor inschrijven.

Tenslotte is er ’s namiddags een gezinsnamiddag.
“Als beloning voor hun inzet worden de kinderen getracteerd op een namiddag met amusement op maat.”
Uiteraard zijn kids van familie en vrienden ook welkom terwijl de volwassenen gezellig klinken in de tent op de afsluiter van het feestweekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *