Carnaval Elversele viert jubileumeditie

TEMSE/ELVERSELE – Dit weekend viert men in Elversele carnaval. Eind vorig jaar werd Eva de Caluwé na een spannende strijd verkozen tot Prinses carnaval 2017. Zondag 5 maart trekt de stoet door de straten van Elversele en Sombeke.
verkiezing-prinses-carnaval-elversele-2017
Eva De Caluwé werd eind vorig jaar verkozen tot Prinses carnaval 2017

Het carnavalscomité Jawohl gaat er prat op dat men de grootste stoet van de deelgemeenten heeft. Dit jaar zullen 29 groepen de stoet kleuren. Daarbij heel wat gerenommeerde groepen uit het Waasland en de ruime regio.

Hert carnaval in Elversele viert dit jaar trouwens het 4×11 jarig jubileum. (in carnavalmiddens zijn veelvouden van 11 een jubileum red.)

Op de site van het carnavalcomité lezen we dat het allemaal begon op een ‘grijze autoloze zondag in 1973’.
De volledige geschiedenis leest u hier.

In 2017 is Albert ‘D Haen voorzitter van Jawohl. Hij volgde enkele jaren geleden Willy Beeckman op die heel wat jaartjes het comité en het carnaval in Elversele in goede banen mocht leiden.

Ondanks het feestjaar is het niet allemaal rozengeur en maneschijn.
“Na de sluiting van café Hof Ter Elst recht over de kerk is er maar één café over in ons dorp”, oppert Albert ‘D Haen. “Volgende maand wordt het gebouw gesloopt om plaats te maken voor appartementen. Daarom besloten we om een tent te plaatsen zodat de carnavalisten daar kunnen vieren.”

carnavalstoet elversele 2016
Net zoals vorig jaar wordt de stoet in Elversele gekleurd met groepen uit eigen gemeente en ver daarbuiten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *