Protestwandeling tegen geplande verkaveling lokt honderden tegenstanders

Initiatiefnemers roepen Tielrodenaars op om voor 18 februari een bezwaarschrift in te dienen
TIELRODE – De protestwandeling van milieuwerkgroep Ons Streven en het Burgerinitiatief ‘Red De Roomacker’ was een groot succes. Bijna 400 bewoners en sympathisanten waren op de afspraak.

Van aan het kerkplein van Tielrode ging het via de symbolische Roomackerwegel en de Kerkstraat richting de site waar projectontwikkelaar Matexi een verkaveling van 116 woningen wil realiseren.

“Deze verkaveling hoort hier niet thuis”, klinkt het bij Willy Van Varenbergh van het burgerinitiatief. “Een dorp als Tielrode kan deze toevloed van huizen, auto’s en lawaai niet dragen.Daarnaast verliest het Waasland en Tielrode in het bijzonder zijn laatste unieke cuestalandschap.Er is bovendien geen overtuigende oplossing voor de wateroverlast en komt het aanpalende natuurdomein in het gedrang. wij willen ons dorp niet zien sterven.

Naast de succesvolle mars van vandaag roept en de initiatiefnemer alle Tielrodenaars op om een bezwaarschrift in te dienen.

“Ons streefdoel is 1000 bezwaarschriften”, stelt Van Varenbergh. “Die moeten allemaal voor 18 februari bij de gemeente liggen. We maken ons sterk dat we dat cijfer zullen halen.”

Daarnaast verzamelde het Burgerinitiatief al 970 handtekeningen tegen de verkavelingsplannen. Er waren er 300 nodig om een inter pellatie te doen tijdens de gemeenteraad op 27 februari.

De Tielrodenaars zullen daar massaal hun ongenoegen kenbaar maken”, klinkt het. “De raadszaal zal te klein zijn, veel te klein zijn. En dat is nog maar het begin van onze strijd.

“Als het moet gaan we tot in Brussel”, aldus Gert Hooftman van Ons Streven.

Symbolisch plaatsten de initiatiefnemers op de site 116 kruisjes naar analogie met het aantal woningen dat daar gaat gebouwd worden.

Meer foto’s, klik hier

DSC_1989
“Het is nog maar het begin van onze strijd”, klinkt het bij Willy Van Varenbergh (2e v. links) en Gert Hooftman (3e v. rechts)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *