Waaslandse videoclub wil met nieuwe film autobestuurders boodschap brengen

TEMSE – In de vernieuwde theaterzaal Roxy vond, onder ruime belangstelling, de wereldpremiére plaats van ‘Eén Seconde’, de nieuwste speelfilm van de Waaslandse Videoclub. Het is het zevende jaar op rij dat de filmclub een prent inblikt die zich afspeelt in Temse. Voor het eerst is het ook een film met een boodschap.

Het verhaal gaat over een prille twintiger die de auto van haar vriend bestuurt omdat hij teveel gedronken heeft en daarbij door een kleine onoplettendheid een verkeersongeval met zeer zware gevolgen veroorzaakt. Een jonge motorrijder komt daarbij om het leven.

“In het verleden starten we steeds met een idee om een bepaald verhaal te brengen”, aldus voorzitter Eddy Van Acker. “En dan merkten we wel hoe dat overkwam bij het publiek. Voor deze nieuwe film zijn we andersom te werk gegaan. We wilden een boodschap brengen en bekeken we met de leden van de club die meewerkten aan de film, welke boodschap dat zou kunnen zijn. Er kwam vooral één boodschap naar voor. Het feit dat we elke dag zonder nadenken in onze wagen stoppen zonder dat we beseffen dat we elke keer met iets heel gevaarlijk op pad zijn.”

Met de prent willen de filmmakers bestuurders er op attent maken om zich te focussen op het verkeer en niet bezig te zijn met gsm, autoradio, verwarming en dergelijke.

“Wat ook in het verhaal aan bod komt is dat het hoofdpersonage te veel gedronken heeft, en daarom zijn vriendin BOB is. Zelfs zij moet zich focussen op het rijden en zich niet laten afleiden door de dronken persoon. Waardoor er een ongeval gebeurd met fatale gevolgen.”

In de film worden twee versies van het ongeval getoond.

“Het hoofdpersonage vertelt in het begin van de film hoe het ongeval gebeurd is maar wijzigt later zijn verhaal om zijn vriendin te beschermen”, stelt Van Acker. “Omdat zij anders verantwoordelijk is en zij geen leven meer zou hebben. Dat is de dubbele bodem die we in de film staken.”

De mogelijkheid bestaat dat in de toekomst de film zal gebruikt worden door de vereniging van Ouders van Verongelukte Kinderen tijdens gespreksavonden. Daarvoor lopen momenteel nog gesprekken tussen de Waaslandse Videoclub en de vereniging.

dsc_1010
De film ‘Eén Seconde’ vertelt het verhaal over een ongeval waarbij een jonge motorrijder om het leven komt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *