Jeugdboek Paul Geerts voorgesteld in Temse

In de feestzaal van het gemeentehuis werd het zesde jeugdboek van Paul Geerts, de tweede vader van Suske & Wiske,  voorgesteld: De Wraak van Katampa. Dit in aanwezigheid van onder meer Michel Vandenbossche, voorzitter van Gaia.
wraak-van-katampa 2016
De Wraak van Katampa

Paul Geerts en Temse horen bij elkaar als honing bij de bij, aldus burgemeester Luc De Ryck op zaterdag 21 mei bij de voorstelling van ‘De wraak van Katampa’, het 6de geïllustreerde jeugdboek-in-proza van Paul Geerts.

De tweede vader van Suske en Wiske werkt al bijna 30 jaar geregeld samen met Temse, met als hoogtepunt zijn Suske en Wiske-album ‘Tazuur en Tazijn’, dat zich volledig afspeelt in Temse.

Sinds hij in 2002 de Suske en Wiske-tekenpen neerlegde, wijdt Paul Geerts zich aan andere artistieke disciplines: enerzijds tekenen en schilderen van portretten, landschappen en beelden uit zijn verre reizen, anderzijds het schrijven van (geïllustreerde) jeugdboeken-in-proza, met in de hoofdrol Pauls nieuwe helden: de Vietnamese weesjes Mo en Jade en het draakje Plakaplong. Het 6de boek werd in Temse voorgesteld.

Voorstelling
De voorstelling werd gekenmerkt door:

de aanwezigheid van Michel Vandenbossche, voorzitter van Gaia. ‘De wraak van Katampa’ gaat over dierenleed, vandaar. De Gaia-voorzitter mocht bovendien een check van 1 000 euro in ontvangst nemen;

Paul Reichenbach, uitgeverij Pear (Zwolle Nl.), belichtte het schrijverstalent van Paul Geerts en stelde de miniatuurtjes van Pauls nieuwe helden voor, die weldra zullen worden gelanceerd;

de uitgave van een gelegenheidsbrochure door de Culturele Vereniging Spirit. Spirit-voorzitter Raoul De Graeve reikte het eerste exemplaar uit aan Paul Geerts;

de feestrede werd uitgesproken door burgemeester Luc De Ryck, persoonlijke vriend van Paul Geerts. Deze laatste werd met een verscheidenheid aan (typisch Temsese) attenties bedacht. Zijn partner, Conny, mocht bloemen in ontvangst nemen;

Paul Geerts dankte allen die tot de viering hadden bijgedragen en schonk een unieke tekening van Temse met zijn nieuwe helden aan burgemeester Luc De Ryck.

Nieuw talent bekroond
In 2005 verscheen de biografie van Paul Geerts, inclusief de strip ‘De hemelboom’ met Pauls nieuwe helden Mo, Jade en het draakje Plakaplong. Het succes inspireerde Paul tot een bewerking in proza. Het resultaat legde een verborgen gave van de gevierde tekenaar-scenarist bloot: vertel- en schrijfkunst. Het boek sloeg aan en motiveerde om door te gaan.

‘De wraak van Katampa’ is het 6de boek in de reeks. Op het stripfestival van Knokke-Heist van vorig jaar werd voor het eerst de prijs ‘Strip en Educatie’ van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits uitgereikt. De prijs werd toegekend aan Paul Geerts.

Meer foto’s, klik hier

Voorstelling de Wraak van Katampa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *