Fietsersbond Temse stelde weer fietsrapport op van het voorbije jaar

TEMSE – Op de eerste zaterdag van het jaar hield Fietsersbond Temse een nieuwjaarsdrink in de schaduw van het gemeentehuis op de Markt. De lokale fietsvereniging stelde ook weer een fietsrapport op van het voorbije jaar.

“We hielden het voorbije jaar minder fietsacties dan de voorbije jaren”, vertelt secretaris Jozef Van Breuseghem. “Maar dat betekent niet dat we stilgezeten hebben of dat we foute zaken voor fietsers op hun beloop hebben gelaten. We hebben ook weer een fietsrapport opgesteld. Het bevat een overzicht van de fietsgebeurtenissen in onze gemeente in 2023, van onze eventuele acties ervoor of ertegen en van onze wensen.”

Fietspad Eigenlo

Tijdens de nieuwjaarsdrink vertelde voorzitter André Verheyen dat begin 2025 eindelijk de werken starten voor de herinrichting van Eigenlo.

“Er komen van aan het rondpunt van de Doornstraat richting spooroverweg langs beide zijden een fietspad van 1.75 meter breed. “De vraag zal gesteld worden aan Infrabel om de spooroverweg te verbreden, waardoor de fietspaden zouden kunnen doorlopen en geen gemengd verkeer noodzakelijk zou zijn.”

‘Miskleun Wilfordkaai

Momenteel zijn er op de Wilfordkaai tussen de Consciensestraat en de Rik De Rycklaan aanpassingswerken gebeurd aan het fietspad.

“De gemeente Temse heeft uiteindelijk ingezien dat de oorspronkelijke herinrichting van de Wilfordkaai aan de Temsica, zoals die ook is uitgevoerd, een echte miskleun is”, oppert Jozef Van Breuseghem.

Bekijk hier het Fietsrapport 2023 van Fietsersbond Temse
Meer foto’s van de nieuwjaarsdrink, klik hier

Fietsersbond Temse zal ik in 2024 de vinger aan de pols houden voor fietsers en zwakke weggebruikers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *