uitgebreide Paasfoor om Steendorp nieuw leven in te blazen…

Op vrijdag fuif voor jong en oud met DJ Kojak en op  zaterdag Vlaanderen zingt met Wim Leys
STEENDORP – In Steendorp wil men de kermis  tijdens het paasweekend nieuw leven inblazen. Dit met tal van randactiviteiten zoals een fuif,  Vlaanderen Zingt en een bingo.

8139_339731652817522_6332860041659773261_nMomenteel is er maar één kermisviering in groot-Temse die nog veel volk trekt . Dat is die van Temse-Velle.

“Toen ik hier zowat 25 jaar geleden kwam wonen waren hier in Steendorp nog ruim 30 cafés en ook twee dancings”, stelt Willy Vandendael. ‘Het was een gezellige tijd. Momenteel zijn er  nog twee cafés in ons dorp, en één daarvan sluit op 1 mei ook de deuren omdat de zaakvoerder met pensioen gaat”.

Samen met Steendorpenaars Bjorn Van Asbroek, Tommy Van San en Peggy Vergauwen wil Willy, tijdens de Paasfoor, opnieuw leven in de brouwerij brengen in het gewezen steenbakkersdorp.

“Naast het carnaval, de Kapelstraatfeesten en  Steendorp Zomert wordt er in onze gemeente weinig of niks georganiseerd.”,vertelt Bjorn Van Asbroeck. “De voorbije jaren organiseerde de gemeente  altijd kermis op het dorpsplein tijdens het paasweekend. Maar meer dan enkele kraampjes stonden er niet. Daarom kwamen we op het idee om de kermis uit te breiden en daar enkele randactiviteiten aan toe te voegen.  Daarom organiseren we nu een driedaags evenement voor de gemeenschap van Steendorp”.

Paasfoor 2016_afficheHet evenement vindt plaats op 25, 26 en 27 maart op het dorpsplein en op de vlakbij gelegen Oeverdam.

“Daar plaatsen we een tent van 20 op 30 meter met een capaciteit van zowat 300 personen”, weet Van Asbroeck. “Omdat het de
eerste editie is willen we op zeker spelen. Als we onze kosten kunnen terugwinnen zijn we tevreden. Voor volgend jaar zien we dan wel. Dan kunnen we het eventueel grootschaliger aanpakken.”

De feesten starten vrijdag met een paasfuif met DJ Kojak. “Hij is redelijk bekend in de regio en draait voor alle leeftijden”, klinkt het.

Op zaterdag is er een rommel – en ambachtenmarkt in de Gelaagstraat en ’s namiddags is er inPaasfuif 2016 de tent een optreden van de coverband Tin Wheel Countryband, met een Line Dance initiatie.

’s Avonds is er dan Vlaanderen Zingt met zanger Wim Leys. “Hierbij zullen ook carnavalsvereniging de Fuivers en de Orde van Mercator hun medewerking verlenen”.

Op paaszondag kan men in de tent genieten van een rijkelijk verzorgde brunch en is er een bingonamiddag met mooie prijzen en als hoofdprijs een fiets ter waarde van 300 euro.

Zondagnamiddag is er ook een paaseierenworp voor de allerkleinsten. “Deze bestaat uit 3 categorieën, waarbij er telkens een gouden ei te rapen  valt. De winnaar van het gouden ei krijgt een mooie prijs”.

Meer info via de Facebookpagina ‘Paasfoor Steendorp’

Paasfoor Steendorp 2016_1
Onder het goedkeurend oog van gewezen burgemeester Jozef Peeters willen Bjorn Van Asbroeck en Willy Vandendaele samen met enkele gelijkgestemden de paasfoor in Steendorp nieuw leven inblazen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *