POLITIE. Elektrische fietsen voor politiezone Kruibeke-Temse

De wijkteams van de politiezone Kruibeke-Temse worden uitgerust met elektrische fietsen. De politieraad besliste om de bromfietsen, die afgeschreven zijn, te vervangen door meer milieuvriendelijke rijwielen.

De aankoop van 4 elektrische fietsen bij het gespecialiseerde bedrijf E-move (site De Zaat, Temse) kadert ook in het welzijnsplan dat in de politiezone gevolgd wordt. De wijkmedewerkers krijgen meer beweging door dagdagelijks met de fiets op pad te gaan.

Bovenal is de grotere aanspreekbaarheid van grote betekenis. En een fietsende inspecteur ziet ook meer. Het verhogen van de aanspreekbaarheid en zichtbaarheid past volledig binnen de gemeenschapsgerichte werking van het korps in het algemeen en de wijkwerking in het bijzonder.

Drie elektrische fietsen gaan naar het wijkteam van Temse (dat uit 9 medewerkers bestaat), één gaat naar Kruibeke, waar de 4 wijkmedewerkers al 10 jaar over een elektrische fiets beschikken.

De burgemeesters van de beide gemeenten namen samen met de korpschef en de betrokken wijkmedewerkers de fietsen in ontvangst uit handen van Frank De Caluwé, zaakvoerder van E-move.

Na de officiële overhandiging volgden de gewenningsopleiding en initiatie, voorafgegaan door een technische uitleg, zodat de wijkmedewerkers veilig de weg op kunnen.

politie elektrische fietsen_2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *