43ste editie van de Sleutelbraderij een groot succes. Unizo Temse en de Jan Bogaert Vrienden brachten wielerlegendes opnieuw samen.

TEMSE – Zoals altijd kwamen er ook dit jaar BV’s over de vloer. Oud-wielrenners en ploegmaten Eddy Planckaert en Jan Bogaert tekenden present. Een van de zestig standhouders, WTC Jan Bogaertvrienden, zamelde geld in voor Kom op tegen Kanker. Met een fietskoers op rollen brachten zij 1.500 euro in het laatje.

Zelfs Eddy Planckaert droeg zijn steentje bij en trok een sprint op de fiets. “Het was een geweldige dag”, klinkt het bij de organisatie. “We waren gezegend met goed weer. De opkomst was groot en iedereen had het naar zijn zin.”

De Sleutelbraderij wordt naar jaarlijkse traditie georganiseerd door middenstandsorganisatie Unizo. Naast een gezellige braderij, workshops en kinderanimatie stond er ook een ‘Koers op Rollen’ op het programma. Iedereen mocht een poging wagen en een sprintje trekken.

Elke keer probeert Unizo Temse een BV te strikken om langs te komen op de braderij.

Na onder meer enkel acteurs van FC De Kampioenen en Tom Waes waren dit jaar Eddy Planckaert en zijn familie, zoon Junior met vriendin en mama Christa, de BV’s van dienst op de Sleutelbraderij van Unizo in de Kouterstraat. Planckaert nam het zaterdagnamiddag in een partijtje ‘Koers op Rollen’, georganiseerd door WTC De Jan Bogaert Vrienden, op tegen zijn voormalige ploeggenoot Jan Bogaert. “Hij was één van de weinigen die me kon kloppen in de sprint”, aldus Planckaert.

Voor het voormalige wielercoryfee en tv-gezicht was het dan ook een leuk weerzien met zijn voormalige ploegmakker én sprintopponent Jan Bogaert: de beste wielrenner die Temse ooit heeft gekend.

Het werd een hartelijke ontmoeting. “Miljaar Jantje was ne rappe. Hij was één van de weinigen die me kon kloppen in de sprint, maar hij was ook ‘nen braven’. Misschien had hij zelfs nog meer uit zijn carrière kunnen halen”, aldus Planckaert.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *