Overzichtstentoonstelling ‘Watch Me’ van Lucille Feremans in het Gemeentemuseum

Tot zondag 27 maart loopt in het Gemeentemuseum de fototentoonstelling Watch Me van Lucille Feremans in het Gemeentemuseum, een organisatie van het Gemeentelijk Cultuurcentrum.

Op de vernissage (vrijdag 4 maart) analyseerde Freddy Van Vlaenderen, voorzitter van het Centrum voor Beeldexpressie, het oeuvre van de exposante. Burgemeester Luc De Ryck onderstreepte het superieur vakmanschap en de grote verscheidenheid van haar werk, en opende de tentoonstelling.

Lucille Feremans, dochter van een beroepsfotograaf, begon al op zeer jonge leeftijd met algemene fotografie. Naast publicitaire en industriële fotografie maakt zij vooral portretten. Buiten haar commercieel werk gaat haar interesse uit naar de schoonheid van het menselijk lichaam. Dat thema maakt het belangrijkste deel uit van haar werk.

Watch Me is een overzichtstentoonstelling van meer dan vier decennia fotografisch oeuvre. De collectie toont niet alleen de meest memorabele beelden uit haar rijk gevulde internationale carrière, maar geeft ook een inkijk in het creatieve proces en haar artistieke taal. Intrigerende foto’s van succesvolle tentoonstellingen als Velata, Talking Hats, Polaroid Works en Portraits, tonen – in de ruimste zin van het woord – de kracht en de schoonheid van het menselijk lichaam.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken: elke zaterdag van 14 tot 18 u., zondag van 10 tot 12 u. en van 14 tot 18 u.
of op afspraak

V.l.n.r. Debby Vermeiren, Eddie Van der Vieren, Freddy Van Vlaenderen, Koen De Jonghe, Lucille Feremans, Franky De Graeve, burgemeester Luc De Ryck, Hugo Maes, Eddy Stockman, Rita Heerwegh, Luc Verhulst en Fonny Boesmans
V.l.n.r. Debby Vermeiren, Eddie Van der Vieren, Freddy Van Vlaenderen, Koen De Jonghe, Lucille Feremans, Franky De Graeve, burgemeester Luc De Ryck, Hugo Maes, Eddy Stockman, Rita Heerwegh, Luc Verhulst en Fonny Boesmans

Een gedachte over “Overzichtstentoonstelling ‘Watch Me’ van Lucille Feremans in het Gemeentemuseum”

  1. Als student in de Grafische richting hoop ik me te kunnen vrijmaken voor een bezoek aan de tentoonstelling. Graag tot dan,

    mvg

    Martin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *