Veel volk voor rockavond van de Parkfeesten

TEMSE – Veel volk voor de rock n roll-avond van de Parkfeesten in ‘den Bos van Janssens’ Heel wat liefhebbers genoten met volle teugen van de, voor de gelegenheid, drie geprogrammeerde bands. Het werd een dampende woensdagavond boordevol onversneden rock-‘n-roll.

Volbiet met leadzang van Temsenaar Klaas Blommaert mocht als eerste aantreden. Zij brengen covers van de Deense wereldberoemde heavymetalband Volbeat. De originele band werd opgericht in 2001. Hun stijl houdt het midden tussen heavy metal en rockabilly. Het verhaal van Volbiet begint in 2021 als de vijf groepsleden in volledige Corona-lockdown elkaar ontmoeten en een Volbeat- tributeband starten.

Top off the Bill

Ook Sonic Bastardz uit Kruibeke gaven het beste van zichzelf en konden ook op heel wat bijval rekenen van het publiek. De luchtgitaar was nooit ver weg voor de brute nummers van ondermeer Motörhead, Therapy?, Bloodhound Gang, Marylin Manson, Faith No More, Clawfinger en de Ramones.

Top off the Bill van de avond was weggelegd voor In Your Honor, dé tributeband van de Foo Fighters.

Als er iets is waar ik goed in ben, dan is het mensen samenbrengen om zich te amuseren.” zei Foo Fighters-frontman Dave Grohl ooit . Dat is exact wat het Belgische In Your Honor wil bereiken. In Your Honor – Foo Fighters Tribute Band brengt z’n eigen eerbetoon aan één van de beste rockbands van de afgelopen decennia: Foo Fighters.

Het werd in het Scheldepark dan ook een energieke live set met een resem hits waaronder ‘The Pretender’, ‘Best Of You’, ‘Everlong’, ‘Learn To Fly’, ‘Times Like These’, ‘Walk’, ‘All My Life’ en ‘My Hero’. Op de koop toe deed frontman Maarten Dejonckheere er een stukje stagediving bovenop… Tot groot jolijt van de aanwezige fans.

In Your Honor frontman Maarten Dejonckheere werd zelfs bejubelt door een hevige fan

Een gewaarschuwd man/vrouw

Komende woensdag alweer de laatste avond van de Parkfeesten 2023. Met een ganse avond ambiance a volonté.

Eerst staat de band Wegsfeer op het podium.

Op grote podia zijn deze muzikanten notoire sfeermakers in groepen als Les Truttes, Meuris en K’s Choice. Maar in hun gloednieuwe groep WEGSFEER is er geen enkel spoor meer van joligheid. Een heus eerbetoon aan de legendarische eighties bands waar het voor deze ervaren muzikanten allemaal mee begon: terug naar hun donkere roots, met de culthits van Suicide, Joy Division, Fad Gadget, Bauhaus en andere sfeerbedervers. het wordt vingers aflikken voor de liefhebbers van echte new wave classics.

Daarna dé afsluiter van de Parkfeesten 2023: De Temsese helden van 50 Tinten Brijs mochten ook dit jaar niet ontbreken. Vorige maandag zetten zij tijdens de Gentse Feesten het Veerleplein in vuur en vlam en lieten ze het Gravensteen daveren op de grondvesten. Dat zullen ze woensdag vanaf 21.30 uur ook weer doen met het Vita Scheldebad. U weze gewaarschuwd…

Meer foto’s, klik hier
(met dank aan Julien Heerwegh)

Heel wat rockliefhebbers waren afgezakt naar het Scheldepark

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *