SV Blauw-Wit Temse kan komende zondag officieus Kampioen spelen

Ploeg wil volgend seizoen meer dan een meeloper zijn in derde provinciale

TEMSE – Komende zondag zullen wellicht de champagnekurken knallen in de Schoolstraat. Voetbalclub SV Blauw-Wit Temse (BW) is bij winst tegen het B-elftal van Sportkring Sint-Niklaas officieus kampioen in de 4e provinciale.

“Ik doe een oproep om nog meer en in grote getale naar het voetbal in de Schoolstraat te komen kijken”
Secretaris Margino De Kerf

Secretaris Margino De Kerf doet een oproep aan de Temsese voetballiefhebbers om zondag massaal af te zakken naar het stadion om de ploeg te steunen in de ultieme race naar de titel in vierde provinciale E.

Blauw-Wit werd opgericht in 2020 door ondermeer Margino De Kerf en en huidig voorzitter Johan Boel. Dit om de leegte op te vullen die ontstaan was na het ‘verkassen’ van KSV Temse naar Lokeren.

Beter doelsaldo

“Toen ik begon met deze club had ik de intentie om binnen de drie jaar voor promotie te gaan”, vertelt Margino. “Maar het zal al gebeuren in het tweede competitiejaar. Het zal dan ook gebeuren met veel bravoure. Ons eerste elftal heeft momenteel nog niet verloren en telt al 66 punten met nog 6 wedstrijden te gaan. Dit is buiten verwachting, we staan nu 15 punten los op achtervolger FC Hoogeinde. We hebben ook de minste tegengoals over alle provinciale reeksen in gans Belgie heen, tot hiertoe 7.”

In ieder geval kan BW zondag officieus kampioen spelen in het derde jaar van zijn bestaan. Waarom officieus? Bij winst van BW zondag kan opponent FC Hoogeinde nog wel gelijk komen, maar dan moeten ze alle resterende wedstrijden winnen en BW alle wedstrijden verliezen.

“Maar ons doelsaldo is veel beter”, schetst Margino. ” Het onze staat op +95 en dat van hen op +30. Dus zondag vieren we gewoon alsof het al zover is. Bij winst zullen de champagneflessen worden ontkurkt.”

Nuttige aan het aangename koppelen

De club kan stoelen op een sterk en hardwerkend bestuur.

“Elke thuiswedstrijd is er een footlunch wat ongezien is in vierde provinciale”, klinkt het bij de secretaris. “En die zit dan ook geregeld bomvol. We spreken dan toch over honderd eters. De gasten worden goed ontvangen met een handdruk,aperitief,voorgerecht of soep,hoofdgerecht en nagerecht met koffie en digestief tijdens de rust. Alles zit in de prijs. De club legt zich hierop 200 procent toe en het is stilaan een handelsmerk geworden. Ook wel nodig als je ambitie hebt. SV Blauw Wit Temse koppelt dus het nuttige aan een aangename.”

“We bestaan slechts drie jaar en om de ploeg te doen groeien zijn er vijf zaken die belangrijk zijn”, aldus Margino. “Een hardwerkend bestuur, uitstekende footlunches, vele sponsors, onze supporters en uiteraard een hele hoop medewerkers. Zonder hen wordt het heel moeilijk. Ik ben in ieder geval alle mensen bijzonder dankbaar die zich belangeloos inzetten voor de club en zich volledig wegcijferen.”

Toch doet de secretaris een oproep naar de Temsenaar om nog meer en in grote getale naar het voetbal in de schoolstraat te komen kijken.

“Niet dat we mogen klagen, we zitten altijd tussen de 100 a 170 kijkers, voor 4e provinciale is dat heel wat. Uiteraard hebben wij een belangrijke troef en dat is de accomodatie. We hebben een groot en mooi eerste veld met fantastische kleedkamers , een fantastische kantine boven en een geweldige “club 45″ waar de footlunches doorgaan. En niet te vergeten, het Fernand Schuermanstadion heeft een capaciteit van 3000 toeschouwers en beschikt over een mooie grote zittribune. Alles is dus aanwezig om toch een beetje ambitieus te zijn. In ieder geval kunnen we meer en meer rekenen op heel wat sympathie en positiviteit in de gemeente. Dat stemt me gelukkig.”

Maniakale passie

Wat de toekomst brengt is simpel. Wij willen ons niet wegsteken in derde provinciale. Wij gaan spelen om bij de eerste zes te zijn en misschien wel een eindrondeticket te pakken. Promotie mag maar hoeft niet. Wat komt…dat komt. In ieder geval heeft de club al de nodige versterkingen aangetrokken om een rol van betekenis te spelen volgend seizoen.”

“Wat ik ook even wil benadrukken is de erg goeie samenwerking met de VAT (Voetbal Academie Temse)”, stelt Margino. “Dat zijn de mensen van het jeugdbestuur van het vroegere KSV Temse die ook in hetzelfde complex zitten en ook met hun jeugd hier spelen, voorlopig nog onder de naam Lokeren-Temse maar ik heb begrepen dat daar verandering in komt.”

“Tot slot wil ik gans de spelersgroep en gans de trainersstaff al bedanken voor de inspanningen die zij hebben geleverd. Wij als bestuur kunnen wel een kern samenstellen en trainers aantrekken maar zij moeten het tenslotte wel doen. Het was een droom en een passie om van deze ploeg iets te maken en het zal een maniakale passie blijven tot ik het niet meer kan”, besluit de secretaris.

Het eerste elftal van Blauw-Wit Temse bij aanvang van de ‘carnavalsmatch’
enkele weken geleden, met Prins Lili I en haar gevolg, en Margino De Kerf uiterst links.
(foto: (C) Blauw-Wit Temse)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *