Buurtoverleg tussen bewoners ’t Foort en gemeentebestuur levert eindelijk resultaat op

TEMSE – Ruim een jaar geleden klaagden enkele bewoners uit de sociale woonwijk ’t Foort over de overlast van hangjongeren in de buurt. Na een overleg eind vorig jaar van enkele bewoners met het gemeentebestuur zijn er nu een aantal initiatieven genomen om de overlast tot een minimum te herleiden.

“De politie niks doet aan de overlast”, klonk het eind 2021 bij de bewoners. “En als ze dan eens langsrijden is het ’s morgens om half negen, als er niks te zien is, en niet ’s avonds laat of ’s nachts als die jongeren daar samentroepen. Er zijn zelfs buurtbewoners die hun auto ’s avonds niet meer in de garage durven plaatsen omdat ze bang zijn om lastig gevallen te worden.”

LEES OOK: “Bewoners van sociale woonwijk ’t Foort zijn overlast van hangjongeren beu”

De jongeren lieten heel wat afval achter

Na een overleg met het gemeentebestuur, mede mogelijk gemaakt door gemeenteraadslid Brigitte Caura (Tesamen), komt er nu schot in de zaak.

“Nadat ik voldoende handtekeningen verzamelde vond vorig jaar een buurtoverleg plaats tussen enkele bewoners van de wijk ’t Foort en het gemeentebestuur”, stelt Caura, die de problemen aankaartte bij de gemeente. “De eerste resultaten zijn sinds enkele weken zichtbaar in de wijk. Brommers en elektrische steps kunnen niet meer op volle snelheid tussen de paaltjes door zoeven en er kwam één vuilnisbakje op proef.”

“Het is alvast een verbetering voor de buurtbewoners maar ook aan het speelpleintje zou een vuilbakje zeer welkom zijn”, klinkt het bij het gemeenteraadslid. “De politie beloofde ook dagelijks te patrouilleren en snel op te treden bij melding van overlast.”

De gemeente plaatste als proef één vuilbak in de wijk
“Brommers en elektrische steps kunnen niet meer op volle snelheid tussen de paaltjes door zoeven”, aldus Brigitte Caura

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *