Bewoners van sociale woonwijk ’t Foort zijn overlast van hangjongeren beu.

Buurtbewoners krijgen steun uit onverwachte hoek

TEMSE – De voorbije weken klaagden bewoners van de wijk ’t Foort, gelegen tussen de Philemon Haumanstraat en de Vlietdam, op de sociale media over de overlast van jongeren in de buurt.

Er verschenen heel wat foto’s van restvuil dat de jongeren achterlaten bij hun samenscholingen. Gemeenteraadslid Brigitte Caura (Tesamen) schreef op haar Facebookpagina nu een open brief aan de jongeren.

Bewoners beklagen zich er al maanden over dat de gemeente en politie maar laten betijen.

“De politie niks doet aan de overlast”, klinkt het bij de bewoners. “En als ze dan eens langsrijden is het ’s morgens om half negen, als er niks te zien is, en niet ’s avonds laat of ’s nachts als die jongeren daar samentroepen. Er zijn zelfs buurtbewoners die hun auto ’s avonds niet meer in de garage durven plaatsen omdat ze bang zijn om lastig gevallen te worden.”

Afgelopen weekend kregen de bewoners steun via de sociale media van Brigitte Caura, zij is huisdokers en gemeenteraadslid voor oppositiepartij Tesamen voor Temse.

Koud donker hoekje

Zij schreef een ironische “Open brief aan de dealers met als werkterrein ’t Foort”

“Ik begrijp dat vragen om met jullie handeltje te stoppen te veel gevraagd is en in dovemans oren zal vallen want werken is voor sissies, en je bent jong en je wilt wat. Voor zover ik kan zien in jullie geval vooral onhandig grote i-phones, namaak merkkledij en protserige sneakers”, schrijft Caura.

…”Ik voel dan ook enige compassie wanneer ik voor de zoveelste keer de resten van jullie maaltijd opruim. Het moet niet aangenaam zijn om in het kille Belgische weer pizza’s, hamburgers, pasta of kip te verorberen, ergens in een koud donker hoekje. Gelukkig benevelt de wiet jullie brein en realiseren jullie zich niet hoe on-cool dit is en hoe ranzig jullie de omgeving maken…

Chiquere wijk

…Het gemeentebestuur heeft het al lang opgegeven om de buurt proper te houden en rekent daarvoor op de vrijwilligers van Schoon Volk. Nu het weer slechter wordt en het opruimen iets lastiger, zou ik jullie een suggestie willen doen: is het mogelijk om jullie activiteiten te verplaatsen ?
In onze wijk wonen veel goede, hardwerkende burgers, maar het zijn eenvoudige mensen zonder connecties. Ik stel voor dat jullie een chiquere wijk uitzoeken, liefst een waar enkele mensen met invloed wonen…

Jullie riskeren natuurlijk wel meer politiecontroles, maar af en toe wat lopen is gezond…

De bewoners zijn blij met deze steun uit onverwachte hoek.
.
“ik zou niet weten waarom de waarheid niet gezegd mag worden. Ik heb geen persoonlijke politieke ambities, ik wil alleen dat de dingen ten goede veranderen”, stelt ze op haar Facebookpagina.

Op onze mail met een vraag voor een reactie bij het lokaal bestuur en de politiezone kregen we voorlopig geen antwoord.

2 gedachtes over “Bewoners van sociale woonwijk ’t Foort zijn overlast van hangjongeren beu.”

 1. hier in de vooruitgangstraat juist hetzelfde
  sommige mensen hebben thuis geen vuilbak blijkbaar en vinden het normaal alles op straat of aan onze garageboxen te smijten waar ze trouwens niet mogen komen triestige mensen zijn dat

 2. Ik ben daar gaan verhuizen met een fameuze financiële kater.
  Dank zij de Gemeente die niks doet.
  Ze vinden ze niet is hun repliek.
  Terwijl ze duidelijk op camera stonden.
  Het was zelfs zo een groot feest toen ik verhuisde dat een week nadien de Burgemeester Zijn auto werd in brand gestoken.
  Tja schoon volk daar in Temse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *