The Ranch in de wolken met verkiezing tot Beste Café

TIELRODE/TEMSE – Voor het derde jaar op rij werd café The Ranch in de ruisstraat in Tielrode door de lezers van Het Nieuwsblad verkozen tot Beste Café van Temse. Zaakvoerder Bruno Blommaert is in de wolken.

“We hebben heel wat vaste stamgasten die allemaal gestemd hebben”, vertelt Bruno. ” The Ranch is eigenlijk het laatste volkscafé in de gemeente. Maar we hebben ook heel wat verenigingen die hier hun vaste stek hebben. Zo zijn we het stamlokaal van wielertoeristenvereniging de Jan Bogaert Vrienden. We huisvesten ook drie schuttersmaatschappijen die regelmatig komen schieten op de liggende wip. Sinds heel wat jaren vinden ook de carnavalsfuiven van het Tielroodse carnavalscomité hier plaats. Ook carnavalsvereniging de Gommybears hebben hier hun stamlokaal. Vorige week was er hier nog de verkiezing van de Prins carnaval 2019.”

Op regelmatige basis organiseert The Ranch ook evenementen en activiteiten.

“Zo komt zondag 2 december Sinterklaas langs en organiseren we binnenkort een kerstmarktje met bezoek van de Kerstman. Tijdens de zomer, rond 11 juli, zorgen we ook voor veel ambiance met optredens van artiesten uit de regio tijdens Vlaanderen Feest”, klinkt het.

Naar aanleiding van de verkiezing tot Beste Café 2018 organiseert The Ranch een feestje voor alle klanten en sympathisanten op vrijdag 11 januari.

Burgemeester Luc De Ryck geeft sjerp vroegtijdig door

“Tot mijn vijfenzeventigste burgemeester blijven, vind ik te oud”

TEMSE – Burgemeester Luc De Ryck (CD&V) gaat geen volledige ambtstermijn opnemen. Het ‘ouderdomsdeken van de Wase burgemeesters’ wil de sjerp al vroeger doorgeven, al wil hij nog niet zeggen wanneer en aan wie.

Het is niet de eerste keer dat Luc De Ryck aan stoppen denkt. Drie jaar geleden overwoog hij nog om niet meer op te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen, maar uiteindelijk voerde hij de CD&V-lijst opnieuw aan. Zijn partij bleef de afgelopen verkiezingen de grootste in Temse met acht zetels, al is het verschil met de zeven zetels van coalitiepartner N-VA erg klein geworden. Ook het aantal voorkeursstemmen voor De Ryck viel opnieuw terug. Hij haalde er 1.769, slechts een goede honderd meer dan uitdager Lieve Truyman van N-VA die er 1.616 haalde.

“Bij de nieuwe bestuursonderhandelingen is het burgemeesterschap niet ter sprake gekomen”, verduidelijkt De Ryck. “We zijn de grootste partij en krijgen dus de sjerp. Maar ik ben er nu 69. Tot mijn 75ste burgemeester blijven vind ik te oud. Ik weet wel nog niet wanneer ik precies ga stoppen.”

De overige verkozen kandidaten van CD&V maken allemaal aanspraak op het burgemeesterschap. Dat zijn Hugo Maes die opnieuw tot eerste schepen is verkozen, Franky De Graeve die voorzitter van huisvestingsmaatschappij WoonAnker Waas wordt, uittredend schepen Debby Vermeiren en gemeenteraadsleden Ismail Aydinli, Nicola De Cock, Hans Cools en Ingrid Deschepper. Die beslissing wordt over twee weken genomen, op 11 december. Verder schuift de partij de 22-jarige Inès De Kerf naar voren in het Bijzonder Comité Sociale Dienst.

Ook bij N-VA zijn de plaatsen in het schepencollege verdeeld. Huidig schepen Lieve Truyman wordt vervoegd door Tineke Van Britsom en Stephan Van der Gucht. Uittredend schepen Geert Vandersickel wordt voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad. Davy De Rijbel wordt fractieleider in de gemeenteraad, naast Björn Van Asbroek en uitredend schepen en OCMW-voorzitter Werner Maerevoet.

Voor Open-VLD zal huidig gemeenteraadslid Wim Van Rossen in het schepencollege zetelen. Het precieze takenpakket van elke schepen moet nog verdeeld worden. (Bron+foto: HN/GVA – Mattias Goossens)

Kinesist opent eigen praktijk na internationaal voetbalavontuur

TEMSE – Met een eigen praktijk ziet sportkinesist Olivier Meul een droom in vervulling gaan. Hij bouwde een oude opslagplaats om tot het moderne ‘HYPER’.

Als kind ging hij babysitten bij de familie Hoskens, die een opslagplaats voor verhuismateriaal had in de Hoogkamerstraat. Nu verwelkomt kinesist Olivier Meul er profvoetballers in zijn eigen praktijk.

“Er komen hier nu al dagelijks zo’n twee profvoetballers langs. Ze kennen mij, want ik werk al jaren in de voetbalwereld”, vertelt hij.

Olivier werkte drie jaar bij de technische staf van SK Lierse, waarvan twee jaar als hoofd. “Ik heb daar veel ervaring opgedaan in een moeilijke periode van de club. Toen de club failliet ging, heb ik een aanbod gekregen van Chinese topclub Beijing Renhe. Daar bleef ik nog tot het einde van dit seizoen. Ik ben drie keer een maand ter plaatse geweest, en tussendoor heb ik hier de praktijk ingericht. Nu gaat alle aandacht naar ‘HYPER’.”

De naam van de praktijk staat voor ‘health’, ‘performance’ en ‘rehab’. “We werken multidisciplinair en bieden een totaalconcept aan. Daarvoor werken we nauw samen met een sportarts, podoloog en voedingsdeskundige. Verder kunnen onze patiënten ter plaatse hun zwakke schakels trainen in de uitgeruste sportruimte.”

Olivier staat er niet alleen voor, want hij opent de praktijk samen met Britt Alderweireldt. “Ik heb haar leren kennen bij een groepspraktijk in Beveren. Zij heeft daarna twee jaar bij voetbalclub Olympique Marseille gewerkt, waar haar vriend physical coach was. We hebben dus allebei heel wat ervaring met voetballers, maar de praktijk staat open voor een heel breed publiek”, besluit Meul. (Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

Een afspraak maken en meer informatie via de website:  www.hyper-fysio.com

Britt Alderweireldt en Olivier Meul in de sportruimte.

Wandel-Mee-Dag voor het goede doel met meer dan 1000 deelnemers

TEMSE – Voor de tweede keer organiseerde Wandelklub Temse op zondag 25 november  een Kaailoperstocht voor het goede doel.

Meer dan 1000 deelnemers stapten diverse afstanden ten voordele van de Warmste Week, met start en aankomst in JOC De Nartist. De opbrengst van de Wandel-Mee-Dag komt volledig ten goede aan Bijs vzw uit Sint-Niklaas, een vereniging die kinderen met een beperking een duwtje in de rug geeft. Wij gingen zondagvoormiddag een kijkje nemen.

Meer foto’s, klik hier

CD&V kiest Hugo Maes als schepen

Huidig schepen van Financiën en Toerisme Franky De Graeve wordt voorzitter van de sociale Bouwmaatschappij
TEMSE – Na de verkiezingen van 14 oktober bereikten CD&V, N-VA en Open VLD een overeenkomst om de komende zes jaar te besturen. Bij de verdeling van de mandaten kreeg CD&V naast de burgemeesterssjerp, een schepenzetel, de voorzitter van Woonanker Waas en drie jaar het voorzitterschap van de gemeenteraad.

Dinsdag 27 november was D-Day voor de CD&V Temse. Het partijbestuur onder leiding van voorzitter Ingrid Deschepper moest zich uitspreken over de belangrijkste te begeven mandaten, met name schepen, voorzitter WoonankerWaas en lid van het Bijzonder Comité Sociale Dienst.

Daarbij werd Hugo Maes tot schepen verkozen, Franky De Graeve krijgt het mandaat van voorzitter van de sociale Bouwmaatschappij WoonankerWaas en Inés De Kerf wordt lid van het Bijzonder Comité Sociale Dienst.
(het tweede lid van het Bijzonder Comité moet een gemeenteraadslid zijn en zal verkozen worden door de CD&V-fractie in de gemeenteraad)

Het CD&V-bestuur zal binnenkort ook beslissen over de opvolging die in de loop van de legislatuur zal plaatsvinden, na de intentie van burgemeester Luc De Ryck dat hij niet de volle zes jaar zal uitdoen.
Wanneer hij stopt, blijft voorlopig een staatsgeheim.

Het partijbestuur moet dan de volgende beslissingen nemen:
– wordt Hugo Maes burgemeester?
– of blijft Hugo Maes schepen? Zo ja, wie wordt burgemeester?

Alle nieuw verkozen gemeenteraadsleden van CD&V kunnen zich voor beide mandaten kandidaat stellen, met name Hugo Maes (voor burgemeester), Debby Vermeiren, Franky De Graeve, Ismail Aydinli, Nicola De Cock, Hans Cools en Ingrid Deschepper.

Franky De Graeve (l) wordt voorzitter van de sociale Bouwmaatschappij, Hugo Maes (r) blijft schepen.

Stefan Ivens zwaait voor het tweede jaar op rij scepter over Tielrode carnaval

TIELRODE – Het weekend van 3 maart 2019 viert men in Tielrode carnaval. Afgelopen weekend werd zelfstandig tuinbouwer Stefan Ivens (40) in café The Ranch voor de tweede keer op rij verkozen als prins carnaval voor de Durmegemeente.

“Ik was vorig jaar prins carnaval in Tielrode en dat smaakte naar meer”, vertelt Stefan. “Het was altijd mijn droom om prins carnaval te worden en vorig jaar is mij dat heel goed bevallen zodat ik mij opnieuw kandidaat stelde. Ik had dit jaar wel graag een tegenkandidaat gehad.”

Stefan, lid van carnavalsvereniging de Gommybears, wordt tijdens de carnavalsfeesten gesteund door eredames Sara De Munck, Elly Thomaes en hofnar Melissa Cools.

Groen Temse overhandigt petitie voor de plaatsing van windturbines in Temse

160 handtekeningen pro – (Groen)   en 2832 handtekeningen contra (Actiecomité Tegenwind) de geplande windturbines

TEMSE – In plaats van bezwaarschriften overhandigt Groen Temse handtekening voor de plaatsing van windturbines op het grondgebied van Temse. Met een inderhaast opgezette petitie pro windturbines verzamelde Groen Temse op minder dan twee weken tijd 160 handtekeningen.

“De online petitie is een reactie op de manier waarop het gemeentebestuur van Temse zonder argumenten verklaarde zich te zullen verzetten tegen de vergunningsaanvraag van EDF Luminus voor de plaatsing van drie windturbines, waarvan twee op het grondgebied van Temse”, aldus Vincent De Maeyer.

Groen Temse is van oordeel dat een snelle omschakeling naar een koolstofarme energieproductie noodzakelijk is als maatregel tegen de opwarming van de aarde. Kernenergie is om voor de hand liggende redenen geen optie.
“Inzetten op hernieuwbare energieproductie is de boodschap, en alle mogelijke middelen moeten daarvoor worden aangewend”, klinkt het. “Ook windenergie. België heeft in vergelijking met buurlanden als Nederland, Duitsland, Frankrijk,… beperkte mogelijkheden voor offshore windenergieproductie. De capaciteit van windmolenparken op zee zal niet toereikend zijn om een volledige omschakeling naar hernieuwbare energie te realiseren.

Ook Vlaanderen heeft zich geëngageerd om substantieel bij te dragen aan het verminderen van koolstofemissies, onder meer via on-shore windenergie, en zal alle zeilen moeten bijzetten om die doelstellingen te halen. Windenergie zal dus ook op land moeten worden geproduceerd.

En ja, Groen Temse is pleitbezorger van windturbines, ook in eigen gemeente. Dat dit in ons dichtbevolkte landsdeel bijna onmogelijk is zonder dat dit impact heeft op omliggende bewoning is een feit. Het klopt dat Vlaanderen soepele afstandsnormen hanteert voor de inplanting van windturbines. Dezelfde afstandsnormen hanteren dan diegene van buitenlanden als Nederland, Duitsland en Denemarken (tot 1,5 km verwijderd van bebouwing), landen met veel meer open ruimte, heeft geen zin, want dan zijn er in Vlaanderen nauwelijks plaatsen geschikt.
De Vlaamse overheid hanteert vergelijkbare normen met het buitenland inzake geluid, slagschaduw en veiligheid, en die zijn redelijk streng.

Met deze petitie klaagt Groen Temse aan dat het gemeentebestuur volop inspeelt op het nimby-syndroom en veel te weinig doet om hernieuwbare energie te ondersteunen, terwijl alle inspanning nodig is om de transitie naar een koolstofarme energieproductie te kunnen realiseren. We hebben nood aan politici die de klimaatverandering ernstig nemen, politici met leiderschap die zich niet verlagen tot electoraal opportunisme van sussen en wegkijken. De 160 online ondertekenaars op amper twee weken tijd bewijzen dat er in Temse wel degelijk een platform bestaat pro productie van windenergie.

Ten slotte wijst Groen Temse de aantijgingen als zouden ze zich hiermee reduceren tot waterdrager van een Franse multinational en staatsbedrijf uitdrukkelijk van de hand. Uiteraard is het dit bedrijf vooral om winst te doen. EDF wil werk maken van hernieuwbare energie, niet omdat het zo’n groene jongens en meisjes zijn, maar omdat ze inzien dat dit de energie van de toekomst is, en dat daar aan te verdienen valt.

Groen Temse is van oordeel dat de lusten en lasten van de windenergieproductie zoals ze momenteel in Vlaanderen is georganiseerd, niet mooi verdeeld zijn. Mensen die hinder ondervinden van windturbines hebben niet altijd de kans om mee te investeren en mee de vruchten te plukken.

Groen Temse is eerder voorstander van energiecoöperaties op kleinere schaal, genre Wase Wind, Ecopower, Energent,…, kleine coöperaties met lokale aandeelhouders die lokaal produceren. Helaas heeft het Vlaamse regelgevend kader er voor gezorgd dat het vooral de grootste en meest kapitaalkrachtige spelers zijn die beslag hebben kunnen leggen op de beschikbare en ontginbare gronden, door eigenaars en pachters exorbitant hoge vergoedingen aan te bieden in exclusiviteitscontracten.

Nog deze week diende Actiecomité Tegenwind een 123 pagina’s tellend bezwaarschrift ingediend bij de gemeenten Kruibeke en Temse tegen de bouw van drie tweehonderd meter hoge windmolens. Liefst 2.832 mensen zetten hun handtekening.

 

WoonAnker Waas investeert ruim 20 miljoen euro in de renovatie van 455 woningen.

Ook in Temse worden verdere verbeteringen aan de woningen en appartementen gepland.

TEMSE/SINT-GILLIS-WAAS/STEKENE/NIEUWKERKEN-WAAS – WoonAnker Waas, de nieuwe sociale huisvestingsmaatschappij uit een fusie van WoonAnker Temse en Gewestelijke Maatschappij voor Volkswoningen uit Sint-Gillis-Waas (actief in Sint-Gillis-Waas, Stekene en Nieuwkerken-Waas) gaat fors investeren in de renovatie van haar patrimonium.

WoonAnker Waas investeerde het laatste decennium ook al fors in de renovatie en het energievriendelijk maken van het patrimonium in Temse. Zo was de huisvestingsmaatschappij in Temse de eerste in Vlaanderen die voldeed aan de energetische vereisten 2020. In 2015 was WoonAnker Waas daar reeds mee klaar.

Voortgaande op de ervaring en expertise opgedaan in Temse zal WoonAnker Waas nu ook ruim 20 miljoen euro investeren om het patrimonium in Sint-Gillis-Waas, Stekene en Nieuwkerken-Waas grondig aan te pakken. De 455 te renoveren woningen zijn opgedeeld in vier groepen. Voor elk van deze groepen werd een architectenbureau aangesteld.

De renovatieprojecten zijn gepland op volgende locaties :

Bloemenwijk in Stekene : 144 woningen
Bagoniewijk in Sint-Pauwels : 88 woningen
De Klinge (Hoge Rode Moer en Buitenstraat) en Meerdonk (Teerlingwijk) : 110 woningen
Sint-Gillis-Waas (Pompstraat), Kemzeke (Reynaertlaan), Klein-Sinaai (Kasteelstraat) en Nieuwkerken-Waas : 113 woningen
De ontwerpers zijn gestart met de voorbereiding en hebben de verschillende types van woningen bezocht om zo de renovatiebehoefte in kaart te brengen.

De bewoners werden schriftelijk geïnformeerd over de geplande renovaties. Er zal de nodige aandacht besteed worden aan de communicatie met onze huurders zodat zij op de hoogte blijven van de plannen en de planning.

Doelstelling is om de dossiers in de loop van 2019 uit te werken en de aanbesteding van de werken voor te bereiden. De uitvoering van de werken wordt voorzien vanaf 2020.

Naast deze grote renovatie-inspanning aan het patrimonium in Sint-Gillis-Waas, Stekene en Nieuwkerken-Waas, zullen ook in Temse verdere verbeteringen aan de woningen en appartementen worden gepland.

Hiermee zet WoonAnker Waas belangrijke stappen om de realisatie van haar missie als sociale huisvestingsmaatschappij te volbrengen.

“Deze missie geeft ondermeer aan dat we blijvend willen investeren in kwalitatieve, energievriendelijke en betaalbare woongelegenheden”, aldus voorzitter Koen De Clercq.

WoonAnker Waas, de nieuwe sociale huisvestingsmaatschappij ontsproot uit een fusie van WoonAnker Temse en Gewestelijke Maatschappij voor Volkswoningen uit Sint-Gillis-Waas

Basisschool Tielrode wordt De Warmste School

TIELRODE – Het wordt stilaan een jaarlijkse traditie dat de vrije basisschool Tielrode een actie organiseert voor De Warmste Week. Dit jaar met als goede doel Bednet.

Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit. Leerlingen die langdurig of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie of ongeval zijn zo mee met de les en blijven in contact met hun vrienden.

Vorig jaar mocht de school Rode Duivel Jan Vertonghen ontvangen en een gesigneerde voetbal en truitje veilen en zo maar liefst €10.386 schenken aan De Warmste Week.

Dit jaar trokken de kinderen naar de veldcross in Gavere waar Jurgen De Witte van Cibel-Cebon Offroad Team ontmoetingen kon regelen met dé topcrossers van dit moment.

De kinderen konden op de foto en truitjes met handtekeningen in ontvangst nemen waarmee opnieuw een spectaculaire veiling kan worden georganiseerd. De renners werkten heel graag mee aan deze actie zoals Mathieu van der Poel, Toon Aerts, Kevin Pauwels en als kers op de taart Wout Van Aert.

Ze gingen ook op bezoek bij Laurens Sweeck in Hamme tijdens de Flandriencross.

Het wordt zaterdag 15 december beslist een gezellige drukte op de kerstmarkt van de basisschool te Tielrode waar talrijke activiteiten georganiseerd worden.

Laatste zondagsmis in kerk Velle

TEMSE-VELLE – Op zondag 25 november, 9 u., vond de laatste eucharistieviering op zondag plaats in de Sint-Jozefkerk op Velle, een gevolg van de herschikking van de dekenaten in het bisdom Gent en de vorming van de nieuwe parochie Kruibeke-Temse.
St-Jozefkerk Velle

In de toekomst zijn er enkel nog misvieringen op dinsdag. Uitvaarten en huwelijken zullen wel nog plaatsvinden in de kerk.

De kerkelijke overheid en de parochieploeg hebben de laatste zondagsviering niet onopgemerkt willen laten voorbijgaan. De eucharistieviering werd geleid door eredeken Julien Schreyen en zijn opvolger pastoor Lambert, en werd prachtig opgeluisterd door het koor Consonant o.l.v. Roland Wagemans.

Een fototentoonstelling vormde mede het decor in de kerk. Het gebeuren werd afgerond met een receptie.
Het gemeentebestuur was op de afscheidsviering vertegenwoordigd door burgemeester Luc De Ryck en de schepenen Franky De Graeve en Debby Vermeiren.

 

Medische inpakafdeling van Wase Werkplaats valt in de prijzen

TEMSE – W-pharma, een onderdeel van de Wase Werkplaats Temse, en MURIS wonnen de Publieksprijs “Project of the year” op de 15de editie van de Supply Chain Award van PICS en VIB, die werd georganiseerd op 20 november.

W-pharma, een divisie van Wase Werkplaats vzw, is co-packer voor de farmaceutische industrie en de zorgsector. Actief als maatwerkbedrijf in de sociale economie met meer dan 700 medewerkers is de belangrijkste doelstelling het tewerkstellen van personen met een beperking.

Beide partners kregen de Publieksprijs uitgereikt voor hun digitale supply chain, waarbij risico’s inzake patiëntveiligheid worden uitgesloten.

Lucas Marain, CEO van Wase Werkplaats:
“Met W-pharma tonen we aan dat er geen tegenstelling is tussen technologie en duurzame tewerkstelling. Door de realisatie van dit project kunnen wij vandaag een antwoord bieden op de meeste vragen van onze klanten. Niet alleen kunnen we primair en secundair verpakken maar ook medicijnen serialiseren en unidoseren. Hiermee versterken wij onze marktpositie als KMO en garanderen wij werkgelegenheid voor de toekomst voor onze 700 medewerkers.”

MURIS, opgericht in 2002, is een consulting bedrijf dat voornamelijk focust op het omzetten van strategische plannen naar operationele realiteit in middelgrote bedrijven.
De afgelopen maanden zette W-pharma haar ambities in de farma-industrie kracht bij door fors uit te breiden. Meer dan 8 miljoen euro werd geïnvesteerd in 5.000 m² nieuwe clean rooms en bijhorende logistieke infrastructuur. De Unit Geneesmiddelen biedt nu 10 productielijnen aan voor het primair en secundair verpakken voor de zorgsector en de farma-industrie.

Caroline Van Waeyenberghe, MURIS:
“De uitdagingen van dit project lagen niet alleen in de hoge ambities van W-pharma, maar ook in de korte doorlooptijd van 18 maanden om dit te realiseren, de vele partijen betrokken in het project en de hoge GMP eisen waar niet alleen de processen maar ook het project zelf aan moest voldoen. In deze realisatie zitten werkelijk alle aspecten vervat waar wij de voorbije 20 jaar als consultants op hebben gewerkt. De Publieksprijs is een erkenning vanuit de sector zelf en daarom zeer gewaardeerd.”

Het bestuur van N-VA Temse besliste unaniem over schepenen, voorzitter gemeente – en OCMW-raad en fractieleider.

Momenteel lopen gesprekken met de andere coalitiepartners over de verschillende bevoegdheden
TEMSE – Op 14 oktober werden de stemmen geteld, de zetels verdeeld… Op basis van de verkiezingsuitslag hebben de delegaties van CD&V, N-VA en Open VLD – die samen 19 van de 29 gemeenteraadsleden vertegenwoordigen – beslist de nieuwe meerderheid te vormen die in de periode 2019-2024 Temse zal besturen.
De nieuwe coalitie staat voor efficiënt besturen met een bestuurscultuur, die openstaat voor vernieuwing en inspraak die hoort bij de huidige maatschappij. Op de bestuursvergadering van 19 november 2018 heeft N-VA Temse unaniem haar vertegenwoordigers aangeduid.

De schepenen voor N-VA Temse zijn Lieve Truyman (37 j.), Tineke Van Britsom (28 j.) en Stephan Van der Gucht (50 j.).  Lieve Truyman heeft met haar 1616 stemmen een mooi resultaat neergezet. Zij zal haar schepenmandaat verderzetten en wordt eerste schepen.  Lieve krijgt in het college het gezelschap van Tineke Van Britsom en Stephan Van der Gucht. Zij hebben de voorbije 6 jaar ervaring opgedaan als gemeenteraadslid en kunnen nu deze kennis verder toepassen.  Deze drie dynamische en gedreven mensen zullen in de komende legislatuur in het college van burgemeester en schepen bouwen aan het Temse van morgen.  Dit bestuursorgaan kan men vergelijken met het directiecomité van een bedrijf.  Het college komt wekelijks samen en bepaalt de dagelijkse werking van de gemeente en vanaf 2019 ook van het OCMW.

Voor het eerst is de voorzitter van de gemeenteraad ook de voorzitter van de OCMW-raad.  De voorzitter van deze twee raden is voor de drie eerste jaren Geert Vandersickel (61 j). De voorzitter roept de vergadering samen en bekrachtigt definitief de agenda.  Het is eveneens de gemeente – en OCMW‑raadsvoorzitter die de beslissingen definitief ondertekent samen met de algemeen directeur van het lokaal bestuur.
Geert is als uittredend schepen vertrouwd met de werking van de gemeenteraad en zal een goede kapitein zijn van het schip.

Davy De Rijbel (40 j.), een geëngageerde Elverselenaar met een duidelijke visie wordt de nieuwe fractieleider in de gemeenteraad.  Hij zal daar het woord voeren namens de partij.

De fractie wordt vervolledigd met de ondernemende Steendorpenaar Björn Van Asbroek (38 j.) en uitredend schepen en OCMW-voorzitter Werner Maerevoet (66 j.). Met Werner in de gemeente – en OCMW-raad is de kennis en ervaring in de zorgsector verzekerd.

Dankzij Davy uit Elversele, Tineke en Geert uit Tielrode en Björn uit Steendorp vertegenwoordigt N-VA Temse alle deelgemeenten in de gemeente-en OCMW-raad.

Op dit moment lopen de gesprekken met de andere coalitiepartners over de verschillende bevoegdheden. Samen met hen willen wij bouwen aan een gemeente waar het voor iedereen aangenaam is om te wonen, werken, winkelen, ontspannen en te ondernemen.

v.l.n.r. Davy De Rijbel, Stephan Van der Gucht, Tineke Van Britsom, Lieve Truyman en Geert Vandersickel

Prins carnavalsverkiezing was groot feest

TEMSE – De Prins carnavalsverkiezing op zaterdag 18 november in JOC De Nartist was een groot feest. “Omdat er maar één kandidaat was, en er bijgevolg geen echte verkiezing was, hadden we niet zoveel volk verwacht”, aldus Dirk Mettepenningen, voorzitter van het Temsese carnavalscomité.

Koen Polfliet, alias Prins Polle I had, samen met zijn eredames en hofnar, wel een show voorzien. Hij bracht het zelfgeschreven lied, ‘Temse Carnaval !’, dat wel eens een grote hit zou kunnen worden tijdens de carnavalsfeesten.

Er waren delegaties uit gans Vlaanderen. Zo ondermeer uit de Vlaamse Ardennen en van tegen de taalgrens, uit Menen.

Meer foto’s, klik hier

 

POLITIE. Intrekking rijbewijs en bromfietser komt ten val

Man met voorlopig rijbewijs onder invloed van drugs

Woensdagavond 21 november heeft de politie in de Temsestraat in Temse een 18-jarige bestuurder onder invloed van drugs betrapt. De man had enkel een voorlopig rijbewijs en diende vergezeld te zijn van zijn begeleider. Dit was niet het geval. De bestuurder had wel andere passagiers bij zich, wat niet toegestaan is. De parketmagistraat besliste het rijbewijs voor 15 dagen in te trekken en het voertuig in beslag te nemen.

Bromfietser komt ten val

In de Vrijheidsstraat in Temse is donderdagmiddag een 70-jarige bromfietser ten val gekomen toen een auto wou afslaan richting N16. De beide bestuurders konden maar net een aanrijding voorkomen. Door het remmanoeuvre kwam de bromfietser ten val. Hij werd voor lichte verwondingen ter plaatse verzorgd.

Bestuurster vrijuit voor dodelijke aanrijding van seingever

TIELRODE – De bestuurster die in september 2016 gemachtigd opzichter Marc Philips aanreed in Tielrode, is door de politierechter vrijgesproken. Volgens de rechter kon de vrouw het ongeval niet vermijden.
Slachtoffer Marc Philips

Het parket had voor Chantal Q. (67) uit Tielrode een celstraf van drie maanden gevorderd, maar haalde bakzeil. Politierechter Mireille Schreurs oordeelde dinsdag in Dendermonde dat de vrouw geen schuld trof aan het ongeval dat twee jaar geleden het leven kostte aan gemachtigd opzichter Marc Philips (59) uit Tielrode.

“De situatie werd verkeerd ingeschat door de gemachtigd opzichter”
Politierechter Mireille Schreurs

De man was die bewuste ochtend in de schoolomgeving van de Burgemeester Achiel Heymanstraat met een seinbordje de straat opgestapt om kinderen over te laten steken, toen hij werd aangereden door een auto met achter het stuur Chantal Q. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij een maand later overleed.

“Het slachtoffer was pas één seconde op de rijbaan gestapt toen het ongeval gebeurde”, motiveerde de politierechter haar vonnis. “Op dat moment was de bestuurster minder dan vijftien meter verwijderd van het zebrapad. De situatie werd verkeerd ingeschat door de gemachtigd opzichter. Mede door de laagstaande zon kon de bestuurster hem niet meer ontwijken.”

Tijdens het proces had Chantal Q. meermaals haar spijt betuigd over wat er gebeurd was. Na de dodelijke aanrijding werd de verkeerssituatie in de schoolomgeving gewijzigd. (Bron: HN/GVA – Bert Foubert)