Temse, Bornem en Rivierpark Scheldevallei op pad voor de Waterbus

Nieuwe Vlaamse regering wil een oplossing uitwerken voor het project

TEMSE – De gemeentebesturen van Temse en Bornem en de projectorganisatie Rivierpark Scheldevallei ijveren al maanden voor de doortrekking van de waterbus van Kruibeke-Hemiksem tot Temse-Bornem. Onlangs schreven zij een brief aan de Vlaamse ministers met een dubbel pleidooi.

De overname van de Waterbus door de Vlaamse regering (de Waterbus is tot dusver een initiatief van het Havenbedrijf Antwerpen)
en de uitbreiding van de waterbuslijn van Kruibeke-Hemiksem tot Temse-Bornem

Al maanden ijveren de gemeentebesturen van Temse en Bornem en de projectorganisatie Rivierpark Scheldevallei voor de doortrekking van de Waterbus van Kruibeke-Hemiksem tot Temse-Bornem.

Op donderdag 26 september hadden Luc De Ryck, burgemeester van Temse, Kristof Joos, burgemeester van Bornem, en Tom Wezenbeek, projectcoördinator van Rivierpark Scheldevallei, een constructief onderhoud met het kabinet van de Antwerpse schepen Annick De Ridder, bevoegd voor de haven, en verantwoordelijken van het Havenbedrijf.

“Het pleidooi voor de doortrekking werd daar nog eens extra beklemtoond. We hebben ook een brief geschreven aan de Vlaamse ministers met een dubbel pleidooi, namelijk de overname van de Waterbus door de Vlaamse regering en de uitbreiding van de Waterbuslijn van Kruibeke-Hemiksem tot Temse-Bornem”, stelt burgemeester Luc De Ryck (CD&V) van Temse.

Uit het Vlaamse regeerakkoord, dat maandagmiddag is voorgesteld, blijkt dat de Vlaamse regering een oplossing gaat uitwerken. Of de Waterbus ook echt onder de bevoegdheid van Vlaanderen zal vallen of zal worden ondergebracht bij De Lijn, is nog niet duidelijk.

“Met de komst van de nieuwe Vlaamse regering zullen Temse, Bornem en Rivierpark Scheldevallei zo snel mogelijk in verbinding treden met de nieuwe regering, in het bijzonder de minister van Mobiliteit. De doortrekking van de Waterbus tot Temse en Bornem is financieel slechts mogelijk als de Vlaamse regering het initiatief naar zich toe trekt”, klinkt het bij Luc De Ryck.

De doortrekking van de Waterbus tot Temse-Bornem is financieel slechts mogelijk, als de Vlaamse regering het initiatief naar zich toe trekt.

Zoon van verzetsheld uit Tweede Wereldoorlog begroef massa wapens in tuin

TEMSE – De zoon van een verzetsstrijder uit de Tweede Wereldoorlog bleek het hele wapenarsenaal van zijn vader begraven te hebben in zijn tuin in Temse. Een ‘hallucinante’ oorlogsschat die de man nu een celstraf van een jaar kan opleveren.

“Luc heeft vuurwapens thuis en laat mensen schieten in zijn achtertuin”. Na die melding trok de lokale politie van Temse-Kruibeke op 25 september van 2017 naar de woning van de gepensioneerde gemeentearbeider Luc V.d.V. (62). Wat ze daar aantroffen, tartte alle verbeelding. “Speurders zagen dat er in de tuin recent nog was gegraven”, schetste openbaar aanklager Ineke Veirman. “Op een diepte van dertig centimeter werden negen bakken aangetroffen. Daarin zaten onder meer 24 vuurwapens, bajonetten, magazijnen en munitie. Ook in zijn huis zelf werd er nog een hele lading kogels gevonden. De hoeveelheden waren hallucinant.”

Emotionele waarde

Tijdens een huiszoeking in de schuur van een vriendin van V.d.V. trof de politie nog eens onder meer 26 geweren en tienduizend patronen aan. V.d.V. had de wapens naar daar gebracht, zodat de politie ze niet zou kunnen aantreffen. “Het grootste deel van al die wapens heb ik gekregen van mijn vader, die tijdens de Tweede Wereldoorlog bij het verzet zat”, legde Luc V.d.V., die lid is van een schietclub, aan de correctionele rechter in Dendermonde uit.

“Hij had mij de raad gegeven om de wapens niet aan te geven en te verstoppen. Ze hebben een grote emotionele en ook financiële waarde voor mij. De totale waarde van de wapens wordt geschat op zo’n 70.000 euro. Ik heb ook zelf nog een aantal wapens aangeschaft. Maar vroeger kon je die even gemakkelijk kopen als een pakje sigaretten.”

Het openbaar ministerie tilde zwaar aan het wapenbezit van V.d.V. De man zou ook een van zijn wapens uitgeleend hebben aan iemand met zelfmoordneigingen. Er hangt hem nu een celstraf van twaalf maanden deels met uitstel boven het hoofd.

De advocaat van V.d.V. vroeg voor zijn cliënt opschorting van straf. “Hij werd verlinkt door een vrouw die alleen maar uit was op zijn geld”, gaf de raadsman als achtergrond mee. “Vandaag heeft hij helemaal niets meer. Met de wapens heeft hij nooit slechte bedoelingen gehad. Hij verzamelde ze zoals postzegels.”

Vonnis op 28 oktober.
(Bron: HN/GVA – Bert Foubert)

De man moest verschijnen voor de rechtbank van Dendermonde

Busje met andersvaliden zit vast in berm

STEENDORP – In de Scouselestraat in Steendorp hebben vijf andersvalide personen hachelijke momenten beleefd toen hun busje moest uitwijken voor een tegenligger en in de sompige berm vast kwam te zitten. Het busje kantelde ei zo na en dreigde nog verder weg te zakken.

De chauffeur en een begeleider konden de passagiers, van dagverblijf Het Passantenhuis uit de Oeverstraat in Temse, kalmeren en maanden hen aan om rustig te blijven zitten tot er hulp arriveerde. De brandweer kwam ter plaatse en moest het busje eerst met hefkussens op luchtdruk en een steun stabiliseren. Pas als dat gebeurd was kon men de inzittenden een voor een uit hun benarde positie begeleiden.

Gelukkig liep het allemaal goed af. Er raakte niemand gewond, al waren enkele flink geschrokken. Nadat ze even bekomen waren konden ze hun reis -per auto- verder zetten. (Bron: HN/GVA – Bert Foubert)

Bij een uitwijkmanoeuvre raakte het busje vast in de berm (foto: Bert Foubert)

Binnenkort ontruimingswerken op begraafplaats Tielrode

Oproep aan nabestaanden tot leegmaken van grafzerken 1956-1972 vóór 24 november.

TEMSE/TIELRODE – De gemeente Temse roept familieleden van overledenen in 1956-1972 en begraven op het kerkhof van Tielrode (gratis gronden), meerbepaald in de vakken I, II en VII, op om foto’s en ornamenten die ze wensen te bewaren, te verwijderen van de grafzerk vóór 24 november en dit vooraf te melden aan de gemeentelijke Groendienst.
Binnenkort ontruimingswerken op het kerkhof van Tielrode (foto: Groen/Temse)

In december worden de zerken namelijk afgebroken door de Groendienst.
Concreet gaat het om de grafzerken op de volgende percelen:

Vak VII – laan A tot E
Vak II – laan C9 tot H
Vak I – laan C9 tot F

In januari 2020 start een externe firma met ontruimingswerken op die 3 percelen van de begraafplaats in Tielrode. De werken zullen vermoedelijk 10 werkdagen duren.
Er zijn plannen om een herdenkingsmuur op te richten, maar daarover wordt later meer gecommuniceerd.

Info

Gemeentelijke Groendienst, Frans Boelplein 1, 9140 Temse – tel. 03 710 12 36 – groen@temse.be
Infobord aan de ingang van de begraafplaats van Tielrode

Buurtcomité Den Esch wil groene zone langsheen de Tekenaarslaan (De Zaat) vrijwaren van bebouwing

TEMSE – Gezelligheid troef tijdens de tweede editie van de picknick van buurtcomité Den Esch. Het groene grasveld langs de Tekenaarslaan, op de Zaat, was op zaterdag 21 september het decor voor ondermeer muziek, yoga, slackline en kinderanimatie. Wij gingen langs tijdens het optreden van Harmonie Orkest Temse/Sint-Cecilia Tielrode.

De achterliggende gedachte van het buurtcomité bij deze picknick is dat de ontwikkeling van het park en de omliggende groenzones tussen Cauwerburg, Leie, Oeverstraat en de straten op De Zaat een fantastische kans bieden om Temse centrum op te waarderen.

“Een speelruimte voor kinderen en scholen, een ontmoetings-en rustplaats voor bewoners, een extra parcours voor lopers, een ontspanningsruimte voor bezoekers van de nabijgelegen mobilhomeparking”, klinkt het bij het buurtcomité.”Reeds vandaag zien we dat de ontwikkeling van het park bewoners verenigt: het ontstaan van ‘buurtcomité den Esch’, de opstart van het aanleggen van een wandelpad met ijverige buurtbewoners (in samenwerking met de gemeentelijke Groendienst) alsook een geslaagde picknick in september 2018 met een 150-tal enthousiastelingen. Daarnaast kan de groene ruimte voor verfrissing zorgen tijdens onze talrijke warme zomers.”

“Op het ruimtelijke uitvoeringsplan (RUP De Zaat, 2011) is er sprake van een wandelpad beginnend op Cauwerburg, slingerend tussen de bestaande bomen en lopend naar de vijver met daarover ook een wandelbruggetje om het eilandje te bereiken.”

Daarom ons idee:

Uitvoeren van wat gepland is, namelijk een echt park uitbouwen, afwerken van het wandelpad met enkele bankjes, een kleine speeltuin, aanplantingen etc, in samenspraak met de buurtbewoners.

Aanpassing van het RUP: Een deel van de groenzone tussen de Tekenaarslaan en de vijvers zijn nog open ruimte, maar staan wel degelijk als woonzone ingekleurd. Aangezien het veel moeilijker is om bebouwde grond terug groen te maken, is het aangewezen om de nog resterende open ruimte te vrijwaren. Omzetting van deze zone in groengebied kan de groene long van Temse vervolledigen.”

Dit idee realiseert zowel speerpunten 4.4. (Het inzetten op ontaarding van de omgeving en de integratie van natuur in de dichte omgeving van de burger) als 6.2. (Het ontwikkelen van een gebiedsdekkend, toegankelijk en laagdrempelig aanbod van publieke infrastructuur met een zo ruim mogelijk gebruik) uit het gemeentelijk actieplan.”

Meer foto’s, klik hier

Slager Jean-Pierre Smet brengt een ode aan zijn overleden vader met ‘Ballotin Julien’

TEMSE – Slager Jean-Pierre Smet van Slagerij Ardenia in Temse komt weer met iets nieuws op de proppen. Als ode aan zijn papa, Julien Smet (1926-2009), oprichter en bezieler van Slagerij Ardenia in 1955. draagt hij, als eerbetoon 10 jaar na zijn overlijden, zijn nieuwste, ambachtelijke gevogelteballotin op: ‘Ballotin Julien’.

“Hij was mijn leermeester/poelenier, die mij al zijn kennis van wild en gevogelte heeft overgedragen”, stelt Jean-Pierre. “Hij heeft gemaakt dat Slagerij Ardenia nu uniek is in de regio om alle wildspecialiteiten, waarvan dit prachtige culinaire seizoen vlak voor de deur staat. Papa Julien was niet alleen bekend als geniale ondernemer, maar ook als een zeer joviaal en vriendelijk Temsenaar in hart en nieren.”

Voor hem schreef Jean-Pierre dit gedicht:

ONZE PA

IK WOU DAT IK IN MIJN VADERS’ SCHOENEN LOPEN KON
DE LANGE WEG BEWANDELEN DIE HIJ BEWANDELDE
KON IK MAAR DE TRAPPEN BEKLIMMEN DIE HIJ BEKLOM
EN MIJN VOETSPOREN DIEPER DRUKKEN IN ZIJN SPOOR
MAAR MIJN STAP IS LANG NIET DE STAP
VAN HEM DIE IK ZO AANBAD

“Ballotin Julien is een veredelde gehaktbroodje. Vanaf heden van gevogelte met foie gras, truffel en cognac of met appel, rozijnen en rum of met kruidenkaas en zongedroogde tomaatjes. Tijdens het wildseizoen gaan we creatief om met ballotinbereidingen van eend, hert, haas, ree en everzwijn.”

Nogmaals bewijst Slagerij Ardenia trendsetter te zijn in zijn genre.

“Mede door het respect voor traditie en ambacht te bewaren, wat steeds zeldzamer dreigt te worden en stilaan enig in de regio blijkt te zijn”, weet Jiepie. “Waardoor steeds meer en meer klanten de weg naar dit unieke concept, mijn kleine slagerswinkeltje, weten terug te vinden.”

Na de Woandelwuist, de Met-man-en-macht Mini-maatjes, de huisgemaakte droge worsten “Pietjes” (opgenomen in de Confrérie van de Gouden Sleutel) de Filet De Lest, past nu ook de Ballotin Julien in het selecte gezelschap van ambachtelijke, huisgemaakte delicatessen. Het Ardenia-team, Jean-Pierre en Esperance doen er alles aan om hun klanten een goed gevoel te geven.

Slager Jean-Pierre Smet brengt een ode aan zijn overleden vader met ‘Ballotin Julien’

Anna Vermeulen, Temses oudste inwoner, vierde 104de verjaardag

TEMSE – Geboren op 8 september 1915, vierde Temses oudste inwoner Anna Vermeulen onlangs haar 104de verjaardag. Daarmee is ze de vijfde oudste in de geschiedenis van Temse.

Mede dankzij de goede zorgen van haar dochter woont Anna nog steeds in haar woning op de Velle.

Drie eeuwenlingen die haar voorafgingen, overleden kort na hun 104de verjaardag. Als alles naar wens gaat, wordt Anna op 18 oktober de tweede oudste ooit in Temse. Met 106 jaar is Florke Bogaerts (1909-2015) ‘recordhouder’.

Anna Vermeulen groeide op als derde van 4 kinderen (2 jongens, 2 meisjes) in een landbouwersgezin. Ze trouwde in 1938 met haarkapper Hubert Van Hoye (Velle). Zij vestigden zich op de Haasdonksesteenweg en startten er het eerste kapsalon op de Velle. Anna had daartoe een kappersopleiding gevolgd in Antwerpen. Het echtpaar, dat zowel mannen als vrouwen knipte, kreeg drie kinderen. Dochter Rita volgde haar ouders in het spoor en werd kapster. Ingevolge gezondheidsproblemen van haar echtgenoot (1904-2004) werd de zaak in toenemende mate vooral door Anna gedragen. Zestig jaar oud (1975), zette zij een punt achter haar salon.

Doorheen de jaren was Anna’s favoriete vrijetijdsbesteding breien (truien, sjaals…) en kruiswoordraadsels oplossen. Nu volgt ze op TV nog quizzen (o.a. Blokken), series en het nieuws. Haar gezondheid is nog altijd goed, inclusief haar geheugen.

De 104-jarige Anna Vermeulen met haar gezin en burgemeester Luc De Ryck, die de attenties van het Koninklijk Paleis en het Lokaal Bestuur uitreikte.

Willy Todts en Liliane De Rechter, 60 jaar getrouwd

TEMSE – Op zaterdag 22 september vierden Willy Todts en Liliane De Rechter hun diamanten huwelijksjubileum.

Willy werd geboren in Tielrode op 17 januari 1936, Liliane in Temse op 16 november 1937. Willy was monteerder op de scheepswerf in Tielrode en daarna bij Boelwerf, Liliane was schoonmaakster. Op 18 september 1959 werden zij in Temse door burgemeester August Maes in de echt verbonden. De jubilarissen wonen in de Sint-Jorisstraat.

De jubilarissen met hun familie en burgemeester Luc De Ryck

OCMW-dienst Gezinszorg nam elektrische wagen in gebruik

TEMSE – Als grootste thuiszorgdienst op het grondgebied van Temse stelt de Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg van het Lokaal Bestuur Temse (OCMW) meer dan 40 medewerkers te werk. De dienst nam onlangs een electrische wagen in gebruik.

De zorgkundigen en poetsmedewerkers ondersteunen hun cliënten aan huis in die mate dat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, door bv. het doen van boodschappen, koken, wassen en strijken, poetsen enz.

Om de verplaatsingen naar hun cliënten milieuvriendelijker te maken en in het kader van Waasland Klimaatland (20 % minder CO2-uitstoot tegen 2020), werd in september een elektrische wagen in gebruik genomen: een E-multispace met 5 zitplaatsen.

Deze personenwagen wordt gebruikt door de verzorgende(n) om de cliënt(en) naar doktersafspraken te brengen, samen te gaan winkelen e.a. De aankoop werd mogelijk gemaakt dankzij subsidies van de provincie Oost-Vlaanderen.

De zorgkundigen, poetsmedewerkers en het begeleidend personeel van de Dienst Gezinszorg samen met schepen van Sociale Zaken Patrick Vermeulen (Open VLD) bij het elektrische voertuig.

Honderden Temsenaren ruimen zwerfvuil op

TEMSE – Enkele honderden Temsenaren gingen de strijd aan tegen het zwerfvuil. Net zoals in de deelgemeenten trokken in de centrumgemeente inwoners gewapend met prikker en vuilniszakken de straat op en zorgden dat de straten een pak properder werden.

De actie werd gesteund door presentatrice en inwoner van Temse, Siska Schoeters. Ook zij droeg in de onmiddellijke omgeving van AC De Zaat haar steentje bij.

Ook leden van alle politieke fracties uit de gemeente waren op de afspraak.

“In totaal is er zo’n 1,2 ton afval geruimd waaronder enorme hoeveelheden plastics en peuken”, aldus Ellen Ongena van het organiserende Ekobie. “350 mensen in totaal namen deel.”

– 54 in Tielrode
– 20 – tal in Velle en Elversele
– 50 – tal in Steendorp

“En zowat 225 deelnemers in Temse-centrum waaronder Chiro Overal die op eigen terrein ruimde.”

Meer foto’s, klik hier

Grootschalige wegenwerken in dorpscentrum betekenen einde van Elversele carnaval

ELVERSELE / TEMSE – Het Elverseelse carnavalscomité Jawohl zal volgend jaar niet langer de carnavalsstoet en de Elverseelse Feesten organiseren. Aanleiding zijn de geplande rioleringswerken in de Dorpstraat, die het organiseren van een stoet onmogelijk maken.

De grootschalige rioleringswerken in het centrum van Elversele starten begin december en zullen net geen jaar duren. Doorgaand verkeer in de Dorpstraat wordt onmogelijk en ook een carnavalsstoet zal er niet kunnen passeren.

Voor voorzitter Albert D’Haen van organiserend comité Jawohl was dat de druppel. “Begin dit jaar kon de stoet in februari niet doorgaan door het slechte weer, volgend jaar kan er in maart opnieuw geen stoet plaatsvinden door de wegwerkzaamheden. Bovenop fysieke en familiale omstandigheden is dat voor mij de reden om te stoppen als voorzitter. Ik had graag gehad dat de vereniging bleef voortbestaan, maar er is geen opvolging.”

Het comité wordt ontbonden en alle geplande evenementen, zoals het mosselfestijn, worden geannuleerd.

Alternatief langs kleine wegen

D’Haen was 28 jaar lang actief binnen het comité, dat werd opgericht in 1973. Sinds de gemeentefusie eind jaren zeventig werden er steeds carnavalsstoeten georganiseerd. “Eerst was ons beloofd dat de werken pas zouden starten na carnaval. Dat is nu toch niet het geval. Het gemeentebestuur had twee alternatieve routes voorgesteld die de Dorpstraat omzeilen, maar die zouden langs kleine wegen leiden. Dat is niet haalbaar voor een stoet van dertig wagens, waarvan sommige meer dan vijftig meter lang zijn. Langs die weggetjes heb je enkel koeien die de stoet zien. Een stoet die niet door de Dorpstraat kan rijden, heeft geen nut.”

Met het verdwijnen van het carnavalscomité komt niet enkel carnaval in het gedrang. De vereniging was ook de drijvende kracht achter de Elverseelse Feesten in mei. Ook dat evenement zal niet meer georganiseerd worden als het van D’Haen afhangt. “Het is heel jammer dat dit zo moet gebeuren”, besluit D’Haen.

Het carnavalscomité Elversele anno 2019
Volgend jaar geen carnaval meer in de Elverseelse straten. Carnavalscomité Jawohl wordt ontbonden.

Man die zijn ex-vrouw vermoordde “te gebroken” voor reconstructie: “Lukt emotioneel niet”

TEMSE / SINT-NIKLAAS – Dennis P. was dinsdag 24 september ‘te gebroken’ om aan de speurders te tonen hoe hij op 18 juni zijn ex Barbara Ongena vermoorde in de garage van zijn huis in de Doornstraat in Temse. De politie kon niet anders dan een stand-in gebruiken voor de reconstructie.

De omstandigheden van de moord op Barbara Ongena (33) zijn ondertussen duidelijk. De vrouw en moeder van twee werd door haar ex-man en de vader van haar kinderen Dennis P. vermoord in zijn garage in de Doornstraat. Daar kneep hij naar eigen zeggen zo lang haar mond en neus dicht dat ze stikte. Op het moment van de feiten zaten hun kinderen een verdieping hoger in bad.

Na de moord werd het slachtoffer door haar ex in een koffer gestoken en in haar eigen auto naar haar studio in de Oude Molenstraat in Sint-Niklaas gebracht. Daar werd de vrouw op bed gelegd en een brand geënsceneerd. Daarna reed Dennis P. terug naar zijn kinderen waar hij nog diezelfde avond werd opgepakt. Een onverwerkte liefdesbreuk bleek het motief te zijn voor de moord.

Tijdens een reconstructie van de feiten dinsdag aan het huis van Dennis P. in de Doornstraat was de grote afwezige Dennis P. zelf. De man werd wel naar de plaats van de feiten gebracht, maar wou niet in de garage gaan waar hij zijn ex om het leven had gebracht. Hij bleef buiten op de oprit staan waar hij enkele aanwijzingen gaf. Nadien volgde er ook nog een reconstructie in de Oude Molenstraat in Sint-Niklaas, maar die woonde Dennis P. helemaal niet bij.

Op beide locaties werd er een stand-in van de politie gebruikt om de ‘rol’ van Dennis P. te spelen. “We hadden om een uitstel van de reconstructie gevraagd omdat Dennis nog steeds te zwaar onder de indruk is”, legde zijn advocaat Johan Platteau zijn gedrag uit. “Hij is een gebroken man. De garage binnengaan waar hij de feiten pleegde, lukt emotioneel niet.”

De beperkte medewerking van Dennis P. was een doorn in het oog van de familieleden van Barbara Ongena, die vanuit een politiebusje die wedersamenstelling op een videoscherm konden volgen. “Het is de logica zelve dat je als dader toont hoe je de moord hebt gepleegd”, klaagt hun advocaat Jef Vermassen aan. “Dat helpt de nabestaanden alleen maar in hun verwerkingsproces. Dennis P. weigert iets voor hen te doen.”

Bron: HN/GVA – Bert Foubert

Foto: Bert Foubert

Sportcentrum Fernand Schuerman was weer decor voor Scholenveldloop

TEMSE – Voor de 31ste keer organiseerde de gemeentelijke Sportdienst de Scholenveldloop.

Zowat 1500 leerlingen van alle lagere scholen uit groot-Temse kwamen naar Sportcentrum Fernand Schuerman afgezakt. De jongeren liepen wedstrijden per leeftijdscategorie waarbij meisjes en jongens apart hun wedstrijd afwerkten.

De leerlingen van het tweede en derde leerjaar kregen 700 meter voor de voeten. De anderen, van het vierde tot het zesde leerjaar, moesten 1000 meter lopen. Ook mama’s, papa’s, juffen en meesters trokken hun loopschoenen aan.

Meer foto’s, klik hier
De uitslagen, klik hier

Massaal veel stripliefhebbers op de afspraak voor Spirit’s ‘Grote Signeerdag’

TEMSE – De eerste editie van De ‘Grote Signeerdag’, een initiatief van de culturele vereniging Spirit genoot heel wat belangstelling.

Een dertigtal striptekenaars waren present in het oud-gemeentehuis. Vele tientallen stripliefhebbers, uit gans Vlaanderen,  waren dan ook op de afspraak.
“Het is de eerste keer dat we hier in Temse, op nationaal niveau, zo’n grote signeerdag kunnen organiseren”, aldus Raoul De Graeve, voorzitter van Spirit.

Er was ook de voorstelling van de ‘Strip-Sticker-catalogus’. Kruibekenaar Sascha Van Laeken heeft de laatste 5 jaar gewerkt aan het samenstellen van de eerste officiële Strip-Sticker-catalogus. Dat boek bevat 7.095 afbeeldingen in kleur van stickers getekend door striptekenaars.

Meer foto’s, klik hier

Jaarlijkse fietstocht van de Objectieve Kaaischuimers

TEMSE – Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde biervereniging De objectieve Kaaischuimers uit Temse voor de leden een fietstocht gevolgd door een barbecue.

Vanop de Markt van Temse ging het richting Rupelmonde waar de overzetdienst de fietsers tot aan de andere kant van de Schelde bracht. Via het dijkpad richting Sluis van Wintam kwamen de sportievelingen terecht aan het station van Puurs-Sint-Amands.

Ook een stop aan biercafé de Blauwe Koe in de Barelstraat in Bornem mocht niet ontbreken. Daar kon onze redactie een plaatje schieten van de sportieve bierliefhebbers. Van daaruit ging het richting Temse waar een 40-tal leden en sympathisanten in parochiaal centrum Rozenhof genoten van een lekkere barbecue.