Begrafenis Tante Terry op 10 februari in Temse

TEMSE – TV-icoon Tante Terry wordt op 10 februari begraven in de De dekenale Onze-Lieve-Vrouwekerk in Temse, waar ze op het einde van haar leven heeft gewoond.

“Ik heb haar gekend als een stralende dame, die een frisheid vertoonde die niet in verhouding stond met haar leeftijd”, zegt burgemeester De Ryck van Temse. “Ze heeft hier nog een mooie oude dag beleefd.”
Er wordt geen rouwregister geopend in Temse, maar in Antwerpen kunnen sympathisanten wel terecht om afscheid te nemen van Esther Van Ginderen-Verbeeck, die dinsdag op 86-jarige leeftijd is overleden.

Er wordt een grote massa verwacht op de uitvaartplechtigheid in Temse. De burgemeester heeft politiediensten gevraagd het gebeuren in goede banen te leiden. Wie de viering wil bijwonen, is welkom, maar de familie vraagt om een sereen afscheid.

Bron: Het Nieuwsblad

(foto: VRT)

Oproep naar vrijwilligers voor de paddenoverzetactie

TEMSE – Van half februari tot einde maart zal ook in Temse de paddenoverzetactie weer op volle toeren draaien.  Hiervoor worden vrijwilligers gezocht.
Vrijwilligers gezocht voor de paddenoverzet

Padden, kikkers en salamanders trekken dan naar hun voortplantingsplaats. De meeste amfibieën moeten hiervoor drukke straten oversteken. Langs diverse wegen worden lage afsluitingen geplaatst waardoor amfibieën de weg niet kunnen oversteken en worden op weg naar hun paaiplaats opgevangen in ingegraven emmers. Vrijwilligers maken die emmers tweemaal per dag leeg, brengen de inhoud over de weg en laten de amfibieën vrij in een natuurgebied.

Misschien heb jij ook wel zin om het gemotiveerd team te versterken?
U kunt hiervoor contact opnemen met Ghislain Bruyenne, coördinator paddenoverzet Temse, ghislainbruyenne@gmail.com of contacteer de gemeentelijke Milieudienst, 03 710 12 31 of joris.baeck@temse.be

POLITIE. Inbraak in kantine en ongeval met intrekking rijbewijs

Inbraak in kantine

Er werd ingebroken in de voetbalkantine van VK Tielrode aan de Siegfried Buytaertdreef. De toegangsdeur werd geforceerd. Er werden geld, snoep en sportdranken gestolen.

Ongeval – intrekking rijbewijs

Een 20 jarige man uit Kruibeke belandde in de Geeraard de Cremerstraat tegen een geparkeerde auto. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,52 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Politiezone bedankt medewerkers met jaarlijks feest

TEMSE – Jaarlijks organiseert de politiezone Kruibeke/Temse een bedankingsfeest voor de medewerkers, ditmaal met zowat 170 aanwezigen.

Er werden 14 nieuwe agenten voorgesteld die onlangs aangeworven werden. Ook enkele medewerkers met een lange staat van dienst, van zowat 25 jaar, werden in de bloemetjes gezet. Korpschef Wim Pieteraerens kon aankondigen dat de voorbereidingen voor de uitbreiding met een nieuwbouw van het hoofdkantoor op de site De Zaat in Temse in de laatste fase zit.

Korpschef Wim Pieteraerens (rechts) met een aantal van de nieuwe agenten en medewerkers

 

Ook een aantal medewerkers met een lange staat van dienst werden in de bloemetjes gezet

 

 

Johan Coppieters is officieel prins carnaval 2018

TEMSE – In de feestzaal van het gemeentehuis vond de aanstelling plaats van prins carnaval 2018, Johan Coppieters (43) en zijn eredames Griet Teugels (35), tevens zijn echtegenote, en Scarlett Vanbelleghem (52).

Het carnaval in Temse vindt plaats tijdens het weekend van 3/4 maart.

“Ooit heb ik gezegd dat ik ooit wel s Prins carnaval van Temse wou worden”, klonk het bij Johan in het Temstes dialect. “Wel na zoveel jaren feesten is het nu zover. Ik doe al net wat jaren mee aan carnaval, het ene jaar wat meer dan het ander jaar. We gaan er een geweldig feest van maken.”

Meer foto’s, klik hier

Prins Johan ‘den ieste’ met zijn eredames

’t Manneke van Temst’ heeft platencontract beet…

Twee jaar na zijn deelname aan ‘The Voice’…
TEMSE – Temsenaar Nicola De Cock, Knipo voor de vrienden, heeft twee jaar na zijn deelname aan The Voice van Vlaanderen, toch nog een platencontract beet. “Deze mag ik ook wegstrepen! Aan alle non-believers! Maar ook voor iedereen die mij hierin steunt!”, kondigde Nicola op zijn Facebookpagina het binnenhalen van het contract aan.
’t Manneke Van Temst blijft erg gehecht aan ‘zijn’ Temse (foto: Guy Van Vliet)

Mijn eerste zelf geschreven single komt in de loop van februari of maart uit. De titel is ‘Oost en West’, een weloverwogen liefdesverhaal. De eerste single is meteen een optie op meer. Want ik heb via The Voice geproefd van de showbizz en het smaakt naar meer.” Dat betekent niet dat Nicola nu ineens naast zijn schoenen gaat lopen. “Ik ben nog altijd gewoon een manneke uit Temse, heel erg gehecht aan mijn gemeente”, verzekert Nicola. Hij schopte het indertijd tot de tweede liveshow van The Voice van Vlaanderen en maakte een sterke indruk.

Nederlandstalig
“Wordt een echte, geloofwaardige Nederlandstalige singer-songwriter”, klonk het advies dat Bart Peeters hem toen meegaf. Ook Koen Wauters was meer dan tevreden over het talent van de Temsenaar. “Iedereen neemt regelmatig het woord eigenheid in de mond, en jij hebt dat, en dat is belangrijk voor deze wedstrijd”, waren de lovende woorden van Koen Wauters aan Nicola. Binnenkort weten we of ook het Vlaamse publiek in Nicola zo’n singersongwriter ziet.

Bron: HN/GVA – Guy Van Vliet

https://youtu.be/CjeNFE8LGxc

Ronde van Vlaanderen passeert langs Velle en Elversele

TEMSE – De Ronde van Vlaanderen vindt dit jaar plaats op zondag 1 april. En dat is géén aprilgrap. Tijdens een vergadering rond sport in Temse pakte burgemeester Luc De Ryck uit met een lokale primeur. De organisatoren van de Ronde van Vlaanderen lieten hem officieel weten dat Vlaanderens mooiste dit jaar langs Velle en Elversele passeert.
(lees verder onder de advertentie)

Als de Ronde de provincie Antwerpen verlaat en Oost-Vlaanderen binnenrijdt, belanden de renners in het Land van Waas, achtereenvolgens in Kruibeke (Burchtstraat, Molenstraat, Beverenstraat), Melsele (Kruibeeksesteenweg) en Haasdonk (Heirbaan, Keizerstraat, Pastoor Verwilghenplein, Willem Van Doornyckstraat, Bankstraat). Aangekomen in Sint-Niklaas, gaat het via de Krekelstraat naar de Haasdonksesteenweg, Velle en Eigenlo. Via de Houten Schoen rijden de renners naar het centrum van Sint-Niklaas, een trip die uiteindelijk uitmondt op de Nieuwe Steenweg in Elversele. Vandaar gaat het naar Hamme, Zele, Berlare, Dendermonde, Aalst… De aankomst is in Oudenaarde.

Vorig jaar passeerde de Ronde via de Hogenakkerstraat langs Tielrode en Elversele omdat toen de wegenwerken aan de N41 bezig waren.

Gemeentebestuur bereidt plaatsing camera’s voor

TEMSE – Binnen enkele maanden gaat men in Temse van start met het plaatsen van eigentijdse camera’s op locaties die gevoelig zijn voor overlast, criminaliteit en dergelijke. De politiediensten werken momenteel aan een inventaris van de meest gevoelige plaatsen.
(Lees verder onder de advertentie)

Pionier
“Temse was een pionier in het gebruik van camera’s. Toen het centrum in 2000-2001, dat is nog vóór de vorming van de politiezone Kruibeke-Temse, al te vaak werd geconfronteerd met criminaliteit en vandalisme, werden wij gedwongen extra maatregelen te nemen. Beslist werd op de 6 meest kwetsbare plaatsen in het centrum camera’s te plaatsen”, klinkt het bij burgemeester Luc De Ryck.
“Aangezien er nergens eerder gelijkaardige maatregelen waren getroffen, diende het gemeentebestuur
veel uitzoekwerk te verrichten bij de samenstelling van het dossier, wat heel wat tijd in beslag nam.
In februari 2002 traden de camera’ in werking. Zij registreerden alles – in kleur – 24 op 24 uur – en hadden een geheugen van 4 dagen. De beelden werden gecentraliseerd in het politiebureau.
De camera’s van 2002 hadden vanzelfsprekend niet de kwaliteit van de hedendaagse apparatuur, maar toch was de plaatsing effectief, alleen al door hun aanwezigheid en het afschrikeffect. De ongeregeldheden verdwenen.

Nieuwe generatie
De technologie heeft intussen een indrukwekkend parcours afgelegd. De hedendaagse camera’s zijn naar verscheidenheid en kwaliteit niet meer vergelijkbaar met hun ‘voorgangers’.

“Er zijn wezenlijke verschillen, o.m. op het vlak van beeldkwaliteit, scherpte, nachtzicht, kijkhoek, beeldbereik, beweegbaarheid, beeldbewaring, herkenning van gezichten en nummerplaten…
Als overal elders kent ook Temse locaties waar zaken gebeuren die het daglicht niet mogen zien: criminaliteit, vandalisme, overlast, drugs, racers… Omdat de Politie niet overal tegelijk kan zijn, maken steeds meer gemeenten gebruik van camera’s. Ook wij gaan deze toer op.”

Het dossier werd vorig jaar opgestart. Op basis van vaststellingen en ervaringen maakte de Politie een inventaris op van de meest gevoelige locaties. Met die gegevens als uitgangspunt en in overleg met gemeentefunctionarissen en goed geplaatste waarnemers stelde het schepencollege een lijst samen van plaatsen die in aanmerking komen voor camera’s. Daarbij werd vastgesteld dat op de meeste locaties – gelukkig – al een glasvezelnetwerk voor de aansluiting voorhanden is.

Ingebruikname
“Aangezien ons bestuur een duurzame oplossing wenste en wij de kennis om een gedetailleerde studie en lastenboek op te maken niet in eigen huis hadden, werd een aanbesteding georganiseerd voor de aanduiding van een gespecialiseerd bedrijf. De keuze viel op Radar Risk uit Antwerpen.
De firma heeft intussen al een aardig traject afgelegd. Momenteel werkt zij aan een lastenboek gelinkt aan een totaalplan. De opdracht omvat precisering van de locaties, specificaties van de camera’s, verbindingsmogelijkheden, beeldbewaring, nachtzicht, kostprijs… De camera’s zullen ervoor zorgen dat de juiste beelden op de juiste plaats worden genomen. De ingebruikname van de eerste camera’s is over enkele maanden gepland.

De glasbollen, die al te vaak worden misbruikt voor sluikstort, worden (allicht) uit het plan gehaald. Zij kunnen mogelijk met een mobiele installatie bekeken worden. De beelden worden opnieuw gecentraliseerd bij de politie.
In de begroting is een bedrag voorzien van 160.000 euro. De camera’s, waarvan de positionering niet beperkt wordt tot het centrum, zullen gefaseerd geplaatst worden, uiteraard met aanpassing van het budget in functie van de voortgang.”

Burgemeester Luc De Ryck en korpschef Wim Pieteraerens. De Politie maakte de basisinventaris voor de plaatsbepaling op.

Confrérie Gouden Sleutel wil Temsese producten promoten

TEMSE – Toerisme Temse wil met de pas opgerichte Confrérie Gouden Sleutel Temsese producten meer bekend maken bij het grote publiek. Men denkt hierbij aan een brochure, een jaarlijkse beurs waar alle producten te vinden zijn en een sneukeltocht.

Onbekend is onbemind, zegt het spreekwoord. Dat is zeker het geval voor tal van Temse producten.

Al eens van de ‘De Tuysscher’ of ”t Witteke’ gehoord? Van het ‘sleutelkoekje’, de ‘Fretalop’ of Temse Tripel ? Het zijn typische Temsese producten, die nog niet altijd overal even gekend zijn. En daar wil de pas opgerichte Confrérie Gouden Sleutel verandering in brengen.

“De Confrérie is gegroeid uit de schoot van Toerisme Temse. Onze naam verwijst naar het wapenschild van Temse, maar tegelijk met goud ook naar de bijzondere erkenning voor onze streekproducten”, legt Rita Heerwegh, voorzitster van Toerisme Temse en lid van de Confrérie, uit.

“Er zijn diverse bieren, jenevers of het kloosteraperitief”, die bij het grote publiek onbekend zijn. Ook de Temsese vlaai, gebak en pralines. Er is Temsese mosterd en honing van het Fort van Steendorp. Heel veel en heel diverse producten, die meer bekendheid verdienen” aldus Rita Heerwegh.

Der nieuwste aanwinst is het Fretalopbrood

“Het nieuwste Temsese product is het Fretalopbrood. Dat is genoemd naar de legendarische draak die ooit de Schelde onveilig gemaakt zou hebben. Om het brood te maken, wordt gebruikgemaakt van het ook al plaatselijke Fretalopbier. Voortaan is het brood elk weekend te verkrijgen bij bakkerij Anné-Boeykens in Tielrode”, weet Rita Heerwegh.

Met dat Fretalopbrood heeft Temse er alweer een typische lekkernij van eigen bodem bij. Er zijn intussen al zowat 25 Temsese producten beschikbaar en die krijgen de ‘Confrérie Gouden Sleutel’ als voorvechter.

Rita Heerwegh hoopt dat er nog meer kruisbestuivingen komen. “We hebben al appelsap, dus we duimen dat er iemand Temsese cider wil maken. En de bijnaam van de Temsenaren is Azijnzeker. Ik hoop dat er iemand komt die Azijnzekerazijn maakt. Dat zou het summum zijn!”

“We zetten ons belangeloos in om meer erkenning te krijgen voor Temsese producten. Dat begint met eten en drinken, maar kan ook uitbreiden naar evenementen, diensten of cultureel erfgoed. Om door ons erkend te worden als product van Temse, moet het ambachtelijk gemaakt zijn en door het publiek automatisch gelinkt worden aan Temse en de deelgemeenten. Op die manier dragen deze producten bij tot de promotie van Temse en zijn toerisme.”

Om de producten te promoten, brengt de Confrérie ze allemaal samen in één brochure. Er komt ook een jaarlijkse beurs met uitsluitend Temsese producten en een sneukeltocht. Ook tijdens de al succesvolle Culinaire Wandelingen zal men inzetten op streekproducten uit Temse.

De Confrérie Gouden Sleutel wil Temsese producten onder de aandacht brengen

PUBLI-REDACTIONEEL: Taverne ’t Oud Gemeentehuis kijkt met vertrouwen de toekomst tegemoet

WEERT – Taverne/Traiteur Oud-Gemeentehuis in Weert is het nieuwe jaar schitterend gestart. Na enkele weken renovatie – en opfrissingswerken openden zaakvoerders Axel Van Steenbergen en Sylvia Spiessens eind januari opnieuw de deuren. De zaakvoerders zijn benieuwd wat de klanten vinden van het nieuwe concept.
Bij ’t Oud Gemeentehuis is iedereen welkom !

“We zitten hier nu drie jaar”, klinkt het bij Axel. “We wilden klein beginnen en zien waar we uitkwamen. Eigenlijk was het de bedoeling om na een tijdje enkel wat kleinschalige opfrissingswerken doen. Nieuwe tafels en stoelen en van die dingen, maar omdat we maar bleven groeien beslisten we om een serieuze aanpassing te doen om toch van enige betekenis te kunnen zijn in de buurt. We werkten met veel natuurlementen zoals hout en ook de bakstenen zijn gebleven. Omdat we hier in de Weert zitten, hier is heel veel natuur en zijn heel wat wandelgebieden.

“Door deze renovatiewerken hebben we meer mogelijkheden. We hebben nog altijd het zelfde aantal couverts voor onze taverne, maximum 105 maar omdat we nu meer met tafeltjes van 2 en met ronde tafels werken verliezen we minder plaatsen.

De inrichtingswerken verliepen in samenwerking met het bedrijf VD Vintage uit Temse. Zij zorgden er voor dat het ‘nieuwe’ oud-gemeentehuis een retro-vintage look kreeg.

Naast het opgefriste interieur is ook de menukaart uitgebreid.

“We zijn altijd al gespecialiseerd geweest in vleesgerechten “, stelt Axel. “Maar op vraag van de klanten zijn er naast enkele extra vleesgerechten ook enkele visklassiekers bijgezet op de kaart zoals tongrolletjes en vispan, omdat daar heel veel vraag naar was. Hier heb ik wat moeten toegeven omdat ik liefst met vlees werk. Dat is als het ware het concept van onze zaak. En daar wil ik ook in verder gaan. We hebben nu ook bijvoorbeeld ook een bord met diverse soorten vlees dat vier of acht uur gegaard is. Een gerecht waar heel wat werk insteekt maar dat wel de moeite is om eens te proberen. Een soort Slowfood dat tegenwoordig erg hip is.”

Sinds enige tijd is Sylvia Spiesens mede-zaakvoerder van ’t Oud Gemeentehuis.

“Het was voor mij eigenlijk te zwaar geworden, zeker met onze catering erbij. Doordat Sylvia mee in de zaak is gekomen zijn we nu steeds met twee en dat werpt zijn vruchten af”, stelt Axel.

“Omdat we tegenwoordig ook veel traiteur en catering doen ook voor grote evenementen, heeft dat als voordeel dat als Axel op locatie is ik hier ter plaatse ben”, vult Sylvia aan.

“Het nadeel in de horeca is dat men heel moeilijk personeel vindt”, klinkt het. “het voordeel is dat wij een goed team hebben, we hebben dus zeker geluk wat dat betreft.”

Naast de taverne heeft ’t Oud Gemeentehuis ook een feestzaal.

“Ook de feestzaal is uiteraard heringericht en we beschikken nu ook over een mobiele wand”, stelt Axel. “Tot voor kort had de feestzaal een capaciteit van 70 personen. Maar het gebeurde al eens dat er een feestje doorging met 30 personen. Dat lossen we nu op door een mobiele accoustische wand waardoor we de grootte van de zaal kunnen aanpassen aan het aantal personen. Zo kunnen er ook twee feestjes tegelijk doorgaan.”

De toiletten ondergingen een ware metamorfose

Ook de toiletten in de zaak ondergingen een serieuze metamorfose.

“Daar ben ik heel fier op”, klinkt het bij Axel. “De properheid van de toiletten in een zaak is één van de allerbelangrijkste dingen. Daarom zijn de oude toiletten volledige uitgebroken. De sanitaire ruimten moeten mooi zijn en men moet er zich op zen gemak voelen. Men zegt wel eens, als de toiletten proper zijn, dan is de keuken proper. Daarom ben ik ook blij dat we afgelopen jaar een smiley behaalden van het Federaal Voedselagentschap. Dat wil zeggen dat we uitmuntend zijn in hygiene. Al onze producten worden perfect afgekoeld, geëtiketteerd en we hebben ook een programma voor mensen die niet weten wat te eten, kwestie van allergenen en voedingswaarde. Dan kan men kijken op een app van Quality Guard.”

Dat is een app voor de iPad die de voedselveiligheid wil garanderen op elke plek waar particulieren voeding kunnen kopen of consumeren.

Axel en Sylvia kijken met vertrouwen in de toekomst.
We zijn benieuwd naar de reactie van de klanten op het nieuwe interieur. We willen anders zijn dan de anderen. We hopen terug iedereen te kunnen aanspreken, ook mensen die enkel maar iets willen drinken, in een gezellige sfeer. Dat men niet bang hoeft te zijn dat het enkel restaurant zou zijn, met dit concept kunnen we dit wel bereiken.

De slogan is dan ook ‘Voel je thuis, in ’t Oud Gemeentehuis !

“Men kan bij ons goed komen eten, een familiefeest doen, trouwfeesten doen en men kan ook de volledige zaak afhuren. Dan zijn we natuurlijk gesloten voor de andere klanten maar het is soms wat wikken en wegen”, stelt Axel. “Want een goeie klant die de zaak wil afhuren kunnen we ook niet in de kou laten staan. Soms moeten we ook kijken naar onze portemonnee, want het is mooi meegenomen. En uiteraard weten we dat ruim op voorhand zodat we dat kunnen aankondigen voor de andere klanten dat we die bepaalde dag gesloten zijn voor een privé-feest.”

Van een uitgebreide maaltijd, pannenkoek tot een frisse pint, krijgen wij u wel goed gezind. Taverne Oud Gemeentehuis is de specialist in gegrilde steaks. Voor lekker eten aan een eerlijke prijs, waar gezelligheid en vriendelijkheid centraal staan, heten Axel, Sylvia en hun team je welkom in Taverne Oud Gemeentehuis.
Taverne/Traiteur ’t Oud-Gemeentehuis Appeldijkstraat 2 2880 Weert (met gratis parking naast de zaak !!!)

www.taverneoudgemeentehuis.be

Meer foto’s, klik   hier 

“We zijn benieuwd wat onze klanten vinden van het nieuwe concept”, aldus Sylvia Spiessens en Axel Van Steenbergen

CD&V Temse start verkiezingsjaar met druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie

TEMSE – De feestzaal van taverne De Gulden Cop was de jongste jaren te klein geworden voor de Nieuwjaarsreceptie van CD&V, vandaar dat naar een ruimere locatie werd uitgeweken. Die werd gevonden in de feestzaal van SAS in de Akkerstraat. Zowat 175 belangstellenden waren op zondagmorgen 21 januari aanwezig voor de inzet van de laatste rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen. Opvallend was de aanwezigheid van de voorzitters van N-VA, SP.a en Open Vld.

Het programma begon met een verrassing: een sketch rond de verkiezingen, opgevoerd door een sterk duo, dat het stuk lanceerde in de schoot van theatergezelschap Code.

Nicola De Cock, voorzitter Jong-CD&V, sprak een hartelijke welkomstwoord uit en benadrukte de krachtlijnen van de jongerengroep in Temse.

Voorzitter Ingrid Deschepper hield de feestrede. Ze tekende de koers van CD&V voor de komende maanden uit, met de klemtoon op essentiële vuistregels. Daarnaast gaf zij een overzicht van de belangrijkste realisaties van de legislatuur.

“Ook al maken wij hier in Temse als fractie decennia lang deel uit van de uitvoerende macht, drukken wij jarenlang onze stempel op het beleid, toch mogen wij niet berusten”, klonk het bij Ingrid Deschepper. “Het is niet omdat het einde van de legislatuur in zicht is dat de tijd van achteroverleunen gekomen is. Integendeel zelfs, er is de roep van de verderzetting van ons werk, onze missie.

2018, het jaar waarin de politieke kaarten worden geschud en waarin de kiezer op lokaal niveau hier in Temse ons zal evalueren voor het gepresteerde beleid in de voorbije zes jaar. We kunnen tal van realisaties voorleggen, maar we moeten blijven gaan om het hart te veroveren van de man in de straat, wiens
geloof in de politiek de dag van vandaag stevige klappen krijgt.”

Hans Cools, één van de coming-men van de CD&V-jongeren, introduceerde gastspreker Ivo Belet.

CD&V Temse is al jaren afgestapt van de klassieke politieke nieuwjaarsformule. Er wordt geen prominente gastspreker gevraagd die een monoloog houdt, er wordt gekozen voor een prominente gastspreker die wordt geïnterviewd. Burgemeester Luc De Ryck is de vraagsteller van dienst. Nagenoeg alle nationale kopstukken van CD&V kwamen het jongste decennium aan bod. Europees parlementslid Ivo Belet was nu the special guest. Het interview, waarbij ook delicate vragen niet werden geschuwd, genoot 45’ lang geruisloze stilte. De gastspreker, die duidelijk beschikt over een grondige dossierkennis en de gave van analyse en synthese, werd beloond met een daverend applaus en typisch Temsese attenties.

De burgemeester kreeg het laatste woord. Hij blikte vol zelfvertrouwen vooruit naar 14 oktober 2018.

Meer foto’s, klik hier

N-VA Temse wil het hoofd koel houden

TEMSE – Meer dan 100 aanwezigen genoten van het eerste nieuwjaarsontbijt van N-VA Temse. Na het welkomswoord van lokaal voorzitter Joris Baert was het woord aan federaal volksvertegenwoordiger Peter Dedecker. Lijsttrekker en schepen van Mobiliteit, Cultuur en Integratie Lieve Truyman sloot het officiële gedeelte af met enkele verwezenlijkingen van de afgelopen legislatuur en enkele voorstellen voor de toekomst.

“In 2012 hebben wij van de burgers een overtuigend signaal gekregen. Deze score heeft ervoor gezorgd dat wij met 7 gemeenteraadsleden een plaats kregen in de meerderheid waaronder de voorzitter van de gemeenteraad, 3 schepenen en de OCMW-voorzitter”, aldus Lieve Truyman. “Allen hebben wij de voorbije 5 jaar heel wat werk verricht, zowel vóór als achter de schermen. Wat ons betreft, zullen wij het laatste jaar van deze legislatuur het hoofd koel houden en tijdens dit verkiezingsjaar gewoon verder werken voor de burgers.

Vanuit de meerderheid een beleid voeren, wil zeggen compromissen sluiten, evenwicht zoeken.
Er wordt ons verweten dat wij de verhoging van de belastingen mee hebben doorgevoerd.
Met spijt in het hart moeten wij zeggen dat dit klopt, maar wat er niet wordt bij verteld is dat de vorige bestuursploeg die beslissing reeds genomen heeft voor de toekomst in 2012.
Toen stond er reeds een belastingverhoging in om de begroting te doen kloppen en er waren geen investeringen opgenomen voor de huidige bestuursploeg van 2013-2019.
Een goede verstaander hoort dat wij zijn gestart met een zeer mager spaarvarken, dat aantoonde dat er extra inkomsten noodzakelijk waren.
Wat ons betreft zullen wij opnieuw onderzoeken of deze belastingverhoging nog noodzakelijk is en of bepaalde heffingen niet beter worden aangepast aan de steeds meer veranderende gezinssamenstellingen.”

Meer foto’s, klik hier

De bestuursploeg van N-VA Temse met volksvertegenwoordiger Peter De Decker

 

Meer lezen ? Klik hieronder verder

Verder lezen N-VA Temse wil het hoofd koel houden

Sp.a Temse kijkt vol goede moed vooruit

TEMSE – Aan het begin van het verkiezingsjaar organiseerde sp.a Temse een nieuwjaarsreceptie. Fractieleider Bert Bauwelinck mocht het project ‘Tesamen’ voorstellen, waarbij de partij samen met burgers van diverse verenigingen en actiecomités naar de verkiezingen trekt. Voorzitter Pascal De Dycker mocht de nieuwjaarsrede uitspreken waarna eregaste en fractieleider in de Kamer Meryame Kitir de zowat 75 aanwezigen toesprak.

Zo’n zes jaar geleden werden er in onze gemeente grote veranderingen aangekondigd”, aldus voorzitter Pascal de Dycker. “Een gemeente die volgens enkele kwatongen nog diep in de 20ste eeuw vertoeft. Kwatongen blijven kwatongen, maar ze hebben ook vaak gelijk en waar rook is, is er ook vaak vuur. En ja, de verwachtte grote veranderingen in deze Scheldegemeente zijn inderdaad moeilijk te vinden. Men heeft er indertijd ook een jaar over gedaan om tot een bestuursakkoord te komen. Dat deze legislatuur een sof ging worden, stond in de sterren geschreven. Dat de meerderheidspartijen CD&V en N-VA net niet op de straatstenen lagen te rollebollen was misschien wel een verrassing. Geen gerollebol uit liefde, maar eerder uit frustratie om elkaar. Laat ons eerlijk zijn, graag zien ze elkaar niet. We laten in het midden wie daar vaak de schuldige was van de conflicten binnen de meerderheid.”

Meer foto’s, klik hier

sp.a Temse gaat er TESAMEN voor

Lees het volledige artikel door hiernaast te klikken Verder lezen Sp.a Temse kijkt vol goede moed vooruit

Vlaams Belang wil dat iedereen zich thuisvoelt in Temse

Nieuwjaarsreceptie Vlaams Belang Temse met zowat 50 aanwezigen
TEMSE – In de bovenzaal van de Gulden Cop organiseerde Vlaams Belang Temse hun nieuwjaarsreceptie. Lijsttrekker Sylvia Rombaut mocht de sprekers inleiden. Eregaste Volksvertegenwoordiger in de Kamer Barbara Pas en fractieleider in de Temsese gemeenteraad Annemie Peeters-Muyshondt.

“Onze fractie heeft niet stilgezeten sinds we vanaf 1995 zetelen in de gemeenteraad van Temse”, aldus fractieleider Annemie Peeters-Muyshondt, “Aanvankelijk hadden we 3 verkozenen waaronder ikzelf.

Ons hoogtepunt haalden we met de gemeenteraadsverkiezingen van 2006, waar we met 7 verkozenen, waaronder 4 vrouwen de dienst uitmaakten. Nu zijn we weer met 3, waarvan 2 vrouwen… wie zei dat Vlaams Belang vrouwonvriendelijk is? Naast de gemeenteraad, zijn er de gemeentelijke commissies, de politieraad, de raden van bestuur van CVO, Tekenacademie, Bilbiotheek, PWA en natuurlijk het OCMW. Ook hier laten we onze stem graag horen. Wordt er dan ook geluisterd naar ons? Vast en zeker!

Het gemeentebestuur is op haar hoede, want het is zich er goed van bewust dat we alle dossiers uitpluizen en opvolgen, dat we luisteren naar de man in de straat en naar onze collega’s en ook onze duit in het zakje doen, met degelijke argumenten en voorstellen, die vroeg of laat gerealiseerd werden of worden, maar uiteraard niet met een vermelding naar onze oppositiepartij.
We halen de pers niet? Dat is waar, af en toe wel, met juiste of minder juiste informatie … het cordon nietwaar!

De lijst met onderwerpen die we zelf op de politieke agenda hebben geplaatst de laatste vijf jaar is eigenlijk indrukwekkend, ik was zelf aangenaam verrast. Zelf bracht ik een 60-tal punten ter sprake en ook Sylvia en Johan deden van zich horen. We verkondigen geen prietpraat, geen halve waarheden en dat wordt door iedereen wel gewaardeerd.

Wat zal de toekomst ons brengen? Geen idee! We zijn nu januari en pas op 15 oktober 2018 gaan we weten wie en waar we zetelen.
Onze lijsttrekker is bekend, dat wordt Sylvia Rombaut, met haar ervaring van de afgelopen jaren zal ze zeker haar stemmen binnenhalen, ikzelf zal de lijst duwen, voor het overige mogen we nog niet te veel prijsgeven want de partijraad moet nog wel haar goedkeuring geven.

Daarom, en vooral naar de Temsenaars toe, we hebben 29 kandidaten nodig, de helft vrouwen, de helft mannen.

Willen jullie een beter, een leefbaarder, een veiliger, een Vlaamser, een gezonder, een groener, een rustiger Temse, met een bloeiende handelskern, met een opgekuist centrum zonder verkrotting of leegstand?
Sluit dan aan bij ons op de lijst, stem voor ons, maak reclame voor ons, geloof in ons!
We zijn een politieke partij die eigenlijk alles onder de aandacht brengt, met een hart voor mens en dier, voor open ruimten en werkgelegenheid, voor een ecologisch en economisch milieu, voor bos en groen, voor cultuur in de zo breed mogelijke zin, voor behoud van ons erfgoed, waaronder ook carnaval valt en de wekelijkse markt en de kermis!

Voor onze partij voor u en voor mij en voor Temse is 2018 een belangrijk jaar. We hopen op een gemeentebestuur waar plaats is voor ons gedachtegoed zodat iedereen zich thuis voelt in Temse.”

Meer foto’s, klik hier

Volksvertegenwoordiger Barabara Pas geflankeerd door mandatarissen en bestuur van Vlaams Belang Temse