Ronde van Vlaanderen passeert langs Velle en Elversele

TEMSE – De Ronde van Vlaanderen vindt dit jaar plaats op zondag 1 april. En dat is géén aprilgrap. Tijdens een vergadering rond sport in Temse pakte burgemeester Luc De Ryck uit met een lokale primeur. De organisatoren van de Ronde van Vlaanderen lieten hem officieel weten dat Vlaanderens mooiste dit jaar langs Velle en Elversele passeert.
(lees verder onder de advertentie)

Als de Ronde de provincie Antwerpen verlaat en Oost-Vlaanderen binnenrijdt, belanden de renners in het Land van Waas, achtereenvolgens in Kruibeke (Burchtstraat, Molenstraat, Beverenstraat), Melsele (Kruibeeksesteenweg) en Haasdonk (Heirbaan, Keizerstraat, Pastoor Verwilghenplein, Willem Van Doornyckstraat, Bankstraat). Aangekomen in Sint-Niklaas, gaat het via de Krekelstraat naar de Haasdonksesteenweg, Velle en Eigenlo. Via de Houten Schoen rijden de renners naar het centrum van Sint-Niklaas, een trip die uiteindelijk uitmondt op de Nieuwe Steenweg in Elversele. Vandaar gaat het naar Hamme, Zele, Berlare, Dendermonde, Aalst… De aankomst is in Oudenaarde.

Vorig jaar passeerde de Ronde via de Hogenakkerstraat langs Tielrode en Elversele omdat toen de wegenwerken aan de N41 bezig waren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *