CVO Temse… toekomst verzekerd door fusie met GO!

TEMSE – Het CVO Temse is met 150.000 lesurencursist (LUC) te klein om te voldoen aan de rationalisatienorm (700.000 LUC’s) opgelegd door het decreet volwassenonderwijs. Een fusie werd noodzakelijk. Gedurende meer dan een jaar werden gesprekken gevoerd met alle mogelijke partners binnen het eigen net en daarbuiten. Vanaf volgend schooljaar (1 september 2019) wordt CVO Temse onderdeel van een fusie met het GO! Op de gemeenteraad van maandag 29 oktober werd deze fusie goedgekeurd.
De toekomst voor het CVO oogt rooskleurig

Voor een CVO met verschillende studiegebieden in het secundair volwassenenonderwijs en waarvoor de gemiddelde bevolkingsdichtheid in de vestigingsplaatsen meer dan 300 inw./km2 bedraagt, is de norm 700 000 lesurencursist.

“Het CVO Temse haalt 150 000 lesurencursist, hetgeen betekent dat de nieuwe rationalisatienorm niet wordt gehaald aldus schepen van Onderwijs Geert Vandersickel(N-VA) “Er waren 3 opties mogelijk: afbouw, fusie met andere CVO’s binnen hetzelfde net of het fusie binnen een ander net.”

In de gemeenteraadszitting van 18 december 2017 werd het college van burgemeester en schepenen gemachtigd om besprekingen te voeren met andere centrumbesturen, met het oog op een mogelijke fusie. Er werden ook een 4 krijtlijnen bepaald:
– Het volwassenenonderwijs in Temse in stand houden en indien mogelijk ook uitbreiden

– Een zo gunstig mogelijke regeling voor het personeel

-Het gemeentebestuur streeft naar medezeggenschap in de nieuwe structuur

-Het behoud van de gebouwen in eigendom van de gemeente.

Schepen van Onderwijs Geert Vandersickel

“De gevoerde gesprekken wezen uit dat het GO! de interessantste fusiepartner is voor het CVO Temse. 3 CVO’s uit het GO! (Janitor-St-Niklaas, Leerstad-Lokeren en Panta Rhei-Gent) en CVO Temse vormen vanaf 1 september 2019 samen één nieuw centrum volwassenenonderwijs met meer dan 1.000.000 lesurencursist. De naam van dit nieuwe centrum is nog niet bepaald.”, klinkt het.

“Deze fusie is zonder twijfel de belangrijkste beslissing voor het CVO met het oog op de toekomst”, stelt de schepen. “Ik ben dan ook zeer verheugd en ook fier dat we dit dossier op een professionele manier hebben kunnen behandelen en afronden nog voor het einde van het jaar. Er is nu nog voldoende tijd om samen met de partner-scholen het fusieverhaal te schrijven en het volgend schooljaar voor te bereiden, om op 1 september 2019 te starten in het nieuwe CVO.”

 

Philemon Haumanstraat en ’t Foort afgesloten voor verkeer van 8 tot 30 november wegens nutswerken

TEMSE – Van donderdag 8 november tot en met vrijdag 30 november zijn er nutswerken gepland in de Philemon Haumanstraat en ‘t Foort in Temse.

Hierdoor zal de Philemon Haumanstraat afgesloten zijn vanaf het kruispunt met de Vlietdam tot aan het kruispunt met de Boodtsstraat. ‘t Foort zal eveneens afgesloten worden.

Er wordt een doorgang voor voetgangers voorzien.
Het voertuigenverkeer dient een omleiding te volgen via de Stationsstraat – August Wautersstraat – Scheldestraat – Boodtsstraat.
De opgegeven data zijn onder voorbehoud van weers- en onvoorziene omstandigheden.

70-jarigen vierden samen hun verjaardag

TEMSE – Op zaterdag 20 oktober vierden de 70-jarigen van Temse samen hun verjaardag in Salons Den Oever.

Lutgarde De Graeve, Frieda Van Mele en Rita Heirbaut namen het initiatief tot de organisatie ervan. Vijftig 70-jarigen namen deel aan het uitbundige feest; met partners erbij bedroeg het totaal 84. Burgemeester Luc De Ryck hield een korte feestrede. Het werd een onvergetelijke avond, voor herhaling vatbaar.

Nieuw kunstgras-waterveld voor Rapid Hockey Club

TEMSE – Rapid Hockey Club nam een nieuw waterveld in gebruik, een omvorming van een bestaand kunstgrasveld tot een kunstgras-waterveld.

“Een investering van zowat 600 000 euro dat we enkel konden realiseren dankzij een subsidie van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters voor sportinfrastructuurprojecten en de steun van de gemeente.”, aldus voorzitter Jan De Backer. Binnenkort start men ook met de bouw van een nieuw clubhuis. Rapid Hockeyclub heeft 550 leden en meer dan 30 jeugdploegen.

Info: www.hockeytemse.be

(C) Rapid Hockey

Ski – en Bootclub de Durme heeft nieuw clubhuis

TIELRODE – Ski- en Bootclub de Durme nam een nieuw clubhuis in gebruik, gerealiseerd met eigen financiële middelen. De club kijkt ook naar de toekomst door jongeren in de werking van de club te betrekken.

“Samen met het 35-jarig bestaan van onze club vieren we vandaag de opening van ons nieuw clubhuis”, aldus voorzitter Ronny De Kerf. “We waren ontheemd door de sluiting van café Ons Streven waar we ons lokaal hadden, en daarom groeide het idee om zelf een clubhuis te bouwen. Dankzij het gemeentebestuur dat ons heel goed geholpen heeft en de gronden aankocht, konden we dit nieuwe stekje realiseren. Sinds de oprichting van onze club gingen we steeds erg zuinig om met onze financiën en zo konden we een spaarpotje aanleggen waarmee de bouw kon gerealiseerd worden.

Ski – en Bootclub de Durme werd begin jaren tachtig opgericht door Jos Mariman en Alois De Kerf en telt momenteel zowat 160 leden.

“We zijn bijna heel het jaar actief”, stelt de voorzitter. “Van eind april tot eind oktober. Het is niet zo dat we rondvaren van het ene terras naar het andere. We zijn vooral op het water actief met waterskiën en de daarbij horende disciplines. Alle medewerkers doen dat op vrijwillige basis maar we hebben wel een vaste kern. Al onze trainers zijn gebrevetteerd en ook jeugdwerking is erg belangrijk. Men kan bij ons terecht vanaf acht jaar en onze oudste leerling die we ooit hadden was 70. Ieder jaar proberen we jongeren bij onze werking te betrekken omdat we graag nog langer dan 35 jaar willen blijven bestaan. We deden deze investering niet om dan volgend jaar te stoppen, we hebben bij onze club wel degelijk een lange-termijn-visie.”

Voorzitter Ronny De Kerf (vooraan midden) met het bestuur van de club aan het nieuwe clubhuis

Modeblogster krijgt eigen kledinglijn bij ZEB

ELVERSELE – Vijf jaar na haar pop-up winkel in Elversele is Clouds Of Fashion van Laurentine Van Landeghem overgenomen door kledingwinkel ZEB. Laurentine krijgt er haar eigen kledinglijn en mag er volledig haar eigen ding doen.
“Ik krijg nu meer tijd om nieuwe zaken uit te werken”, aldus Laurentine Van Landeghem

“Een gedroomd parcours”, zo vat de 26-jarige Laurentine Van Landeghem haar blitzcarrière samen. De oprichtster van modeblog Clouds Of Fashion zal haar merk voortaan exclusief verkopen via de winkels van ZEB. “Ik ga me meer kunnen focussen op het puur creatieve aspect van mode, zonder alle administratie en zorgen die erbij komen wanneer je verscheidene winkels openhoudt”, reageert ze opgetogen. “Zo krijg ik meer tijd om nieuwe zaken uit te werken.”

Onderscheiden van anderen

Als tiener had Laurentine al een bovengemiddelde fascinatie voor mode. “Het was voor mij het enige om me te onderscheiden van de rest. Toen ik communicatiemanagement ging studeren, startte ik op aanraden van vriendinnen een dagelijkse blog over mijn outfits. Ik begon zelf kleren aan te passen en ging creatief aan de slag met patronen en verf. Toen ik reacties kreeg van mensen die de kleren wilden kopen, is het idee gegroeid om een tijdelijke winkel te openen in een leegstaand pand in Elversele.”

Het succes van die pop-up deed Laurentine de stap zetten naar een echte winkel. “Eerst in een klein pand, maar al snel verhuisde ik naar de Nationalestraat. Daarna volgden winkels in Gent, Knokke en Oostende. Ik heb ook een boek uitgebracht. En nu krijg ik mijn eigen kledinglijn. Mijn evenementen blijf ik organiseren, al zal dat in de toekomst voor ZEB zijn. En ik blijf ook actief op mijn eigen sociale media.” Met haar collectie wil de ontwerpster een divers publiek aanspreken. “Zowel mijn vriendinnen als mijn oma moeten er iets naar hun smaak vinden.”

“Ik ga me meer kunnen focussen op het creatieve aspect van mode”
Laurentine Van Landeghem, Oprichtster Clouds Of Fashion

Vanaf 27 oktober starten de Clouds of Fashion-winkels in Antwerpen en Gent met een uitverkoop. In het voorjaar van 2019 wordt de nieuwe collectie voorgesteld in de ZEB-winkels, onder meer in het filiaal in Lokeren. (Bron: HN-Mattias Goossens)

Temse krijgt allernieuwste Aldi

TEMSE – Zaterdag 27 oktober heropen(t)(de) Aldi in Temse feestelijk de deuren. De klant kan rekenen op een volledig vernieuwde winkel waar het aangenamer winkelen is en er meer nadruk ligt op verse producten zoals brood, groenten en fruit. De typische ALDI-formule met z’n lage prijzen blijft behouden. Het team van Aldi Temse is er helemaal klaar voor.

De supermarktketen heeft voor z’n klanten in Temse een aangename verrassing in petto. De winkel aan de Paterstraat werd omgebouwd naar het allernieuwste Aldi-winkelconcept.

De veranderingen zijn duidelijk zichtbaar: een uitgebreide broodafdeling, een heuse versmarkt met groenten en fruit, een nieuwe winkelindeling, nieuw meubilair, heldere ledverlichting, … Sommige klanten zullen even naar de prijskaartjes moeten kijken om er zeker van te zijn dat ze nog bij Aldi aan het winkelen zijn.

“Om tot ons nieuwe winkelconcept te komen, hebben we onze klanten de vraag gesteld: hoe ziet uw ideale Aldi er in de toekomst uit”, zegt Dirk Moyaert, Managing Director van de regionale hoofdzetel in Erpe-Mere. ‘Op
basis van die antwoorden werd de winkelinrichting herdacht.’

Nadruk op vers

Wat meteen opvalt is de grotere nadruk op vers en convenience (slaatjes, sappen en bereide gerechten). ALDI is fier om zijn dagverse groenten en fruit in een heuse ‘versmarkt’ te presenteren. Smaakvolle houten meubelen laten de kwalitatieve producten helemaal tot hun recht komen, en dit op vrijstaande eilanden in de winkel.

Ook de broodafdeling is fors uitgebreid en bevindt zich voortaan vlak bij de ingang van de winkel. Gloednieuwe bakovens zullen meerdere malen per dag een uitgebreid assortiment broodjes en koeken afbakken. Het aantal artikelen in de vernieuwde ALDI-winkels wordt niet uitgebreid, met uitzondering van een reeks verse producten.

Aangenaam winkelen

Winkelen bij Aldi wordt comfortabeler en nog eenvoudiger. De winkelindeling volgt het dagritme van de klant. Starten doet hij bij de brood- en ontbijtafdeling, vervolgens gaat hij naar de versmarkt, dan naar de dranken
enzovoort. Grote pancartes en fotopanelen zorgen ervoor dat de klant geen gps nodig heeft in de winkel. Ook voor de winkelmedewerkers van ALDI Temse is het nieuwe concept een stap vooruit. De nieuwe winkelmeubels laten toe om nog comfortabeler en ergonomischer te werken.

Trouw aan formule

‘Wat zeker niet verandert is de succesvolle formule van het bedrijf: Hoogkwalitatieve producten aanbieden voor een ALDI-prijs. Een prijsverhoging komt er zeker niet’, zegt Manager-Verkoop Steven Bulckaen.
Eigen merken blijven de hoofdmoot van de winkel en worden aangevuld met de meest populaire A-merken. Ook de typische Aldi-efficiëntie, zoals artikelen die gepresenteerd worden op een pallet, blijft behouden. Dankzij deze aanpak kunnen klanten voordelig winkelen.

Grootschalige modernisering

De ombouw van de winkel in Temse maakt deel uit van een grotere restyling, de grootste ooit voor ALDI. Daarbij worden het komende anderhalf jaar alle 450 Belgische Aldi-winkels omgevormd naar het nieuwe winkelconcept. In
2018 alleen al gaat het om 167 winkels. De keten is hiermee gewapend voor de toekomst. Voor de volledige moderniseringsoperatie, de grootste investering ooit voor ALDI België, trekt de groep 350 miljoen euro uit. Een deel daarvan gaat naar de aanwerving van 450 extra winkelmedewerkers.

Team Temse

Het team van Aldi Temse dat bestaat uit 14 medewerkers is er helemaal klaar voor.
Ann Van Breuseghem werkt sinds begin jaren ’80 bij Aldi toen de winkel nog gevestigd was in de August Wautersstraat. (waar nu de textielketen Zeeman is red.) Ze heeft dan ook een hele evolutie meegemaakt.

“Ik begon te werken bij Aldi het jaar dat mijn dochter geboren werd”, vertelt Ann. “Daarom dat ik me dat zo goed herinner. Toen moesten we nog alle prijzen kennen. We moesten toen zelfs van winkelkar naar winkelkar overladen. Een band zoals tegenwoordig bestond nog niet. Later is men van de prijzen dan overgeschakeld naar PLU nummers.”

“Dan kregen we een lijst met 700 codes mee naar huis en moesten we die op twee dagen uit het hoofd leren”, klinkt het bij Lieve Van Breuseghem. Die net zoals haar zus Ann al heel wat jaren voor de supermarktketen werkt.

“Tegenwoordig is het op dat gebied heel wat makkelijker werken maar die PLU nummers zitten er toch nog altijd ingebakken”, stelt Ann.

In 1985 is de winkel dan verhuist naar de huidige locatie.
“Enkele jaren geleden voor de uitbreiding van de winkel was er ook een beenhouwerij en naast de deur was er ook een fruit – en groentewinkel”, vertelt Lieve. “Dan moesten we daar prijzen gaan vergelijken en bijvoorbeeld de prijzen van appelsienen aanpassen zodat we de goedkoopste waren.”

De inrichting van de winkels is in al die jaren ook sterkt geëvolueerd.
“Vroeger waren de winkels niks gezellig, het waren meer barakken bij wijze van spreken, terwijl tegenwoordig het sjieke winkels zijn. Wij als anciens herkennen de winkels niet meer.”

Meer foto’s, klik hier

Het team van Aldi Temse is er klaar voor

 

 

 

Oost-Vlaamse heemkringen vergaderden in Elversele

TEMSE/ELVERSELE – De 50ste verjaardag van de heemkundige kring Braem vormde een dankbare aanleiding om de halfjaarlijkse algemene vergadering van de Oost-Vlaamse heemkringen in Elversele te laten plaatsvinden.

Op zaterdag 20 oktober vulden een 60-tal vertegenwoordigers de Emiel Naudtszaal voor een rijk gevuld programma.

Na een welkomstwoord door Braem-secretaris Luc Peleman, die de plaats innam van de zieke voorzitter Martin Braem, stelde burgemeester Luc De Ryck, zoals de traditie van de algemene vergadering het wil, de gemeente van de plaats van het gebeuren voor. Daarna kwamen 10 agendapunten aan bod.

V.l.n.r. Cyriel De Bruyne (bestuurslid Heemkunde Oost-Vlaanderen), Annie De Paepe (bestuurslid Braem), Hendrik Vandeginste (consulent Heemkunde Vlaanderen), Arlette Janssens (secretaris Heemkunde Oost-Vlaanderen), Luc Van Driessche (voorzitter Heemkunde Oost-Vlaanderen), Lut Bavay (bestuurslid Heemkunde Oost-Vlaanderen), Olivier Van de Voorde (bestuurslid Heemkunde Oost-Vlaanderen), Françoise Verhoosele (bestuurslid Heemkunde Oost-Vlaanderen), Fons Dierickx (voorzitter Heemkunde Vlaanderen), burgemeester Luc De Ryck en Luc Peleman (secretaris Braem).

 

Antoine Robberecht en Frieda De Winter, 65 jaar getrouwd

TEMSE – Op dinsdag 23 oktober vierden Antoine Robberecht en Frieda De Winter hun briljanten huwelijksjubileum. Beiden werden geboren in Temse: Antoine op 25 december 1935, Frieda op 10 maart 1935. Op 23 oktober 1953 werden zij in de echt verbonden door schepen August Maes.

Antoine was vrachtwagenbestuurder, Frieda werkte voor Familiehulp. Zij hebben een zoon, een dochter, 3 kleinzonen, een achterkleinzoon en een achterkleindochter. Zij vestigden zich in 1971 in de Vroonhoflaan.

De jubilarissen met dochter Sonja en echtgenoot Paul Van Mele, burgemeester Luc De Ryck, OCMW-voorzitter Werner Maerevoet, hoofd Bewonerszorg Jean-Paul Elegeert en animator Linda Thierens.

POLITIE. Snelheidscontrole en resultaten flitspalen

Snelheidscontrole

Er werd een snelheidscontrole gehouden tijdens de beginuren van de school in de zone 30 km op de Burgemeester A. Heymanstraat in Tielrode. Er werden 112 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid, hiervan werden er 42 geflitst.

Resultaten flitspalen

Op de N41 werden 78 170 voertuigen gecontroleerd, hiervan werden er 95 geflitst inzake overdreven snelheid en 5 voertuigen geflitst wegens het negeren van het rode licht.

De flitscamera op de Scheldebrug controleerde 96 958 voertuigen, hiervan werden er 45 geflitst wegens overdreven snelheid.

Nieuw kunstgrasveld op sportcentrum Fernand Schuerman

TEMSE – Op woensdag 17 oktober werd op het sportcentrum Fernand Schuerman in Temse het eerste kunstgrasveld voor korfbal én voetbal ingespeeld.

De U12-spelers van KC Temse en de U11-spelers van KSV Temse maakten kennis met elkaars sport op de gloednieuwe grasmat met belijning voor beide sporten. Schepen van Sport Debby Vermeiren maakte er een officieel moment van én benadrukte de absolute meerwaarde van het kunstgrasveld.

“Onze gemeente groeit en ook de sportclubs in Temse floreren, zowel naar kwaliteit als kwantiteit. Door het natuurgrasveld om te vormen naar kunstgras, vermenigvuldigen we de speelcapaciteit.”

Beide sportclubs zijn hiermee gebaat. In de winterperiode zal het kunstgrasveld dienst doen voor de voetbal. Korfbal wordt van november tot maart in de zaal gespeeld. Van maart tot mei zal het kunstgrasveld voornamelijk dienen voor de korfbalsport. Zowel KC Temse als KSV Temse werden nauw betrokken bij de uitvoering van de plannen.

Autopia: een unieke expo met zelfverzonnen machines

TEMSE – In een ideale wereld gedragen we ons allemaal voorbeeldig, maar dat zit niet echt in de aard van de mens. Die vaststelling inspireerde kunstenaar Bart Ramakers om de tentoonstelling ‘Autopia’ samen te stellen. De collectie bundelt surreële foto’s van zelfverzonnen machines die de wereld zouden kunnen verbeteren. De machines werden allemaal echt gebouwd, en in kunstgalerie Wilford X op de Wilfordkaai kunnen bezoekers er zelfs enkele uittesten.

“De Luciferomathon kan hier voor het eerst uitgetest worden”, vertelt de bedenker trots. “Hoe harder mensen trappen, hoe meer complimenten de machine geeft en hoe gelukkiger ze worden. Wie het allergelukkigst wil worden, trapt zich kapot en krijgt er zo een burn-out bovenop.”

De tentoonstelling stelt bezoekers niet enkel fysiek op de proef, maar daagt ook de creativiteit uit.

“Er kunnen nieuwe volksliederen gemaakt worden, en er is ook een machine die levensvragen beantwoordt. Die kunnen van thuis uit ook gebruikt worden via de website www.autopia.exposed

Samenwerking met chef

Voor deze tentoonstelling werkt Wilford X ook samen met chef Tom Vermeiren van restaurant Wilford T waar de kunstgalerie gevestigd is.

“Ik ga op donderdag 22 november en 6 december een speciaal menu samenstellen vol gastronomische jeugdherinneringen”, verklapt de chef. Die avonden zal trouwens Bart Ramakers zelf ook toelichting geven bij de kunstwerken. ‘Autopia’ loopt nog tot 28 december en is te bezoeken tijdens de openingsuren van het restaurant. (Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

“De Luciferomathon kan hier voor het eerst uitgetest worden”,aldus Bart Ramakers (r)

Toverbal van Interwaas staat drie weken in Temse

Rondreizend kunstwerk is ook onderwerp voor een wedstrijd

TEMSE – Op het terrein voor de campus Temse van AZ Nikolaas in de Gasthuisstraat werd het rondreizende kunstwerk ‘Toverbal’ onthuld. Het werd gecreëerd naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interwaas en doet tijdens dit jubileumjaar alle tien de aangesloten gemeenten aan. Op die manier wil Interwaas zijn gemeenten bedanken voor het vertrouwen. Het kunstwerk, dat drie weken blijft staan, is ook het onderwerp van een wedstrijd met mooie prijzen.

De Toverbal van Interwaas

Ontstaansgeschiedenis

De keuze van de locatie in Temse is niet toevallig: rechtover het voormalig Instituut Sint-Amelberga waar Interwaas een attractieve werk-, woon-, winkel- en recreatieplek realiseert, met betaalbare huisvesting voor verschillende doelgroepen in een groene omgeving.

Directeur Bart Casier schetste kort de onstaansgeschiedenis van Interwaas, in eerste instantie ingegeven door de Wase solidariteit ten overstaan van de territoriale uitbreidingsplannen van de haven van Antwerpen. Industriezone TTS was het eerste grote project van Interwaas.

Alternatief voor Boelwerf

Burgemeester Luc De Ryck ging daarop verder. “Interwaas heeft een zeer grote betekenis voor Temse”, aldus De Ryck. “Daarvan zijn verscheidene voorbeelden van te geven. Ik beperk me hier tot het grootste en belangrijkste: de ontwikkeling van de industriezone TTS. Die heeft op het grondgebied van Temse een oppervlakte van 230 hectaren. Dat is ongeveer drie keer zoveel als de Zaat. Daar zijn momenteel meer dan 200 bedrijven gevestigd die voor meer dan 5.000 jobs zorgen. Dat is dus een indrukwekkende groeipool. We hadden altijd gehoopt dat dit een supplement zou worden bij de Boelwerf maar het is bijna een alternatief geworden want de Boelwerf is helaas verdwenen.”

Rode bol

Het kunstwerk is ook onderwerp van een wedstrijd

De Ryck vertolkte de “oprechte dankbaarheid” van de bevolking van Temse voor al wat Interwaas realiseerde. Hij bracht ook hulde aan wat hij “drie sleutelfiguren in de geschiedenis van Interwaas” noemde: mede-oprichter Gustaaf Deckers, eerste directeur Henk Geeroms en huidig directeur Bart Casier.”

Waarop hij mee het doek van het kunstwerk ‘Toverbal’ haalde en zo het verblijf ervan in Temse inluidde. Dat kunstwerk is een creatie van kunstenaars Lut Vandebos en Niko Van Stichel. Het is opgebouwd rond de rode bol die deel uitmaakt uit van het logo van Interwaas.

“De Toverbal is een rode parel waaromheen we een grafisch omhulsel gebouwd hebben”, leggen Lut Vandebos en Niko Van Stichel uit. “Een toverbal die meer verbergt dan wat je op het eerste gezicht kan verwachten. De verschillende rollen die Interwaas opneemt in het Waasland werden grafisch verwerkt in de gelaserde wanden. Deze komen langzaamaan tevoorschijn wanneer de toeschouwer/passant even de tijd neemt om het werk van dichterbij te bekijken en te lezen. Een juwelendoos met daarin een zoet rode bol die de wereld van Interwaas vormt. Het is een bijna onzichtbaar kracht waar burgers, besturen en bedrijven door worden gesteund.”

Voor de liefhebbers van de technische details: het kunstwerk is vervaardigd uit geanodiseerd aluminium en gelaserde inox plaat.

Wedstrijd.

De ‘toverbal’ blijft te gast in de Gasthuisstraat tot vrijdagmorgen 9 november. Al die tijd vormt het ook het onderwerp van een wedstrijd. Wie het op een originele manier in beeld brengt op deze locatie, maakt kans op een mooie prijs. Het reglement vind je op de Facebookpagina ’50 jaar Interwaas’.

Meer foto’s, klik hier

KSV Temse sleept gelijkspel uit de brand tegen de leider in de reeks

TEMSE – De clash der titanen tussen KSV Temse en Sporting Hasselt, de ongeslagen leider in de tweede amateurklasse eindigde op 1-1.

“Dit na een leuke en uiterst sportieve wedstrijd”, klinkt het bij KSV. Arne Van den Eynde scoorde voor de thuisploeg. Aan de rust stond het nog 0-0. Aan het begin van de tweede helft werd de wedstrijd, in het Fernand Schuermanstadion  even stilgelegd wegens een panne aan de lichtinstallatie.

(C) KSV Temse