Autopia: een unieke expo met zelfverzonnen machines

TEMSE – In een ideale wereld gedragen we ons allemaal voorbeeldig, maar dat zit niet echt in de aard van de mens. Die vaststelling inspireerde kunstenaar Bart Ramakers om de tentoonstelling ‘Autopia’ samen te stellen. De collectie bundelt surreële foto’s van zelfverzonnen machines die de wereld zouden kunnen verbeteren. De machines werden allemaal echt gebouwd, en in kunstgalerie Wilford X op de Wilfordkaai kunnen bezoekers er zelfs enkele uittesten.

“De Luciferomathon kan hier voor het eerst uitgetest worden”, vertelt de bedenker trots. “Hoe harder mensen trappen, hoe meer complimenten de machine geeft en hoe gelukkiger ze worden. Wie het allergelukkigst wil worden, trapt zich kapot en krijgt er zo een burn-out bovenop.”

De tentoonstelling stelt bezoekers niet enkel fysiek op de proef, maar daagt ook de creativiteit uit.

“Er kunnen nieuwe volksliederen gemaakt worden, en er is ook een machine die levensvragen beantwoordt. Die kunnen van thuis uit ook gebruikt worden via de website www.autopia.exposed

Samenwerking met chef

Voor deze tentoonstelling werkt Wilford X ook samen met chef Tom Vermeiren van restaurant Wilford T waar de kunstgalerie gevestigd is.

“Ik ga op donderdag 22 november en 6 december een speciaal menu samenstellen vol gastronomische jeugdherinneringen”, verklapt de chef. Die avonden zal trouwens Bart Ramakers zelf ook toelichting geven bij de kunstwerken. ‘Autopia’ loopt nog tot 28 december en is te bezoeken tijdens de openingsuren van het restaurant. (Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

“De Luciferomathon kan hier voor het eerst uitgetest worden”,aldus Bart Ramakers (r)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *