Lokale Helden tonen muzikaal kunnen

Logo Lokale Helden 2015Op 30 april organiseerde Poppunt het project ‘Lokale Helden’, waarmee men iedereen in Vlaanderen en Brussel uitdaagde om lokaal muzikaal talent een podium te geven (van woonkamer tot dak tot Mergelgrot tot copyshop tot jeugdhuis.)

Ondersteund door PopPunt Vlaanderen zette ook Jeugdontmoetingscentrum De Nartist lokaal muzikaal talent in de kijker.

Een dj-set van Prfssrs op de Pui van het oud gemeentehuis mocht de aanzet geven.
Aan ’t Schrijverke toonden enkele jonge gitaristen van de muziekacademie hun kunnen. Het was meteen ook de eerste activiteit voor de goede doel actie Schrijverke Makes a Wish voor dit jaar.
Daarna ging het dan onder muzikale begeleiding van de Muziekkapel van Chiro Overal richting SpeGtplein in de gasthuisstraat waar er een kampvuursessie was met de Temsese rockband Trivial Time unplugged.

Meer foto’s, klik hier

Dj Prfssrs mocht de spits afbuiten op de pui van het oud-gemeentehuis
Dj Prfssrs mocht de spits afbjiten op de pui van het oud-gemeentehuis

Coiffure Joëlle knipt haar voor het goede doel.

Team_Coifurre Joelle 2015 Voor de goede doel actie ’t Schrijverke  Make(s) a Wish zet het team van  Coiffure Joëlle zich zondag 3 mei in  voor Make a Wish.

 Van 14 tot 17 uur kan men in ’tSchrijverke terecht voor snit,  opsteekkapsel of krullen in lang haar.  De volledige opbrengst hiervan gaat  naar Make a Wish.(MaW)  Tot 3    mei schenkt Coiffure Joëlle 1 euro per  verkocht AVEDA product aan MaW.

www.coiffurejoelle.be 

 

Nick De Clercq vertrekt en geeft regenboogfakkel door

Nick 2015_et_dubbel_ok Nick De Clercq (N-VA) stapt om beroepsredenen uit de gemeenteraad van  Temse. Zijn plaats werd maandagavond ingenomen door Cleo Callens, eerste  opvolger op de N-VA-lijst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Zij wil blijven  inzetten op het holebibeleid.

Alle schepenen en gemeenteraadsleden van N-VA droegen afgelopen maandag tijdens de gemeenteraadszitting een regenboogbadge, terwijl Nick De Clercq en Cleo Callens voor de start van de vergadering hun hand de regenboogkleuren gaven.
Nick De Clercq, zelf homo, zette zich in voor holebi’s en zorgde er vorig jaar voor dat de gemeente een regenboogvlag kocht. Pijnlijk was wel dat de vlag werd weggemoffeld en in het jeugdhuis kwam te hangen. ‘Volgende maand hangt de vlag aan de kaai: een grote stap voorwaarts en vooral een signaal dat iedereen welkom is in Temse’, stelt Nick De Clercq tevreden vast.
‘Ik beloof het werk van Nick voort te zetten’, zegt Cleo Callens. ‘Mijn zus is lesbienne dus ik ben zelf ook vertrouwd met het thema’, vertelde de vrouw voor de start van de gemeenteraad. Even later veegde ze haar handen weer schoon voor het afleggen van de eed.

Containerpark Temse zaterdag 2 mei gesloten.

Op zaterdag 2 mei wordt op de MIWA-containerparken de brug gemaakt. Dus ook het containerpark van Temse is gesloten.

logo-miwa_2015‘Deze sluitingsdag werd reeds eerder aangekondigd via de afvalkalender, het berichtenbord op de containerparken en de website’, aldus Sébastien Impe van Miwa. ‘Maar we willen toch benadrukken dat het geen zin heeft om die dag naar het containerpark af te zakken. Wie afval achterlaat aan de toegangspoort van het containerpark bezondigt zich aan sluikstort. Sluikstorten worden geregistreerd en onderzocht. De daders riskeren forse boetes.’

Karel Groenwals en Juliana De Block, 65 jaar getrouwd

Op dinsdag 28 april vierden Karel Groenwals en Juliana De Block in wzc De Reiger hun briljanten huwelijksjubileum.
Karel (°Temse, 7/7/1926) en Juliana (°Temse, 24/7/1928) werden op 28/4/1950 in Temse in de echt verbonden door eerste schepen Albert De Ryck (vader van de huidige burgemeester).

Karel werkte zijn hele leven op de Boelwerf. Als meestergast van de buizenleggers had hij 80 werknemers onder zijn gezag.

Zijn echtgenote werkte aanvankelijk in de textielsector, daarna in het rusthuis van het OCMW. Zij hebben een dochter, 2 kleinkinderen en een achterkleinkind.

Foto De jubilarissen met dochter Lilly, burgemeester Luc De Ryck, OCMW-voorzitter Werner Maerevoet, directeur Jean-Paul Elegeert en personeelsleden.
De jubilarissen met dochter Lilly, burgemeester Luc De Ryck, OCMW-voorzitter Werner Maerevoet, directeur Jean-Paul Elegeert en personeelsleden.

 

Asfalteringswerken Velle in recordtijd voltooid

Schepen van Openbare Werken Freddy Verbeke (CD&V) en werkleider Luk Van Hul, de tandem achter de realisaties van Openbare Werken in Temse.
Schepen van Openbare Werken Freddy Verbeke (CD&V) en werkleider Luk Van Hul, de tandem achter de realisaties van Openbare Werken in Temse.

Openbare werken vullen de agenda’s van alle gemeentebesturen. Temse is daarop geen uitzondering. Maar het kan snel gaan. Op de Velle werden asfalteringswerken over 3.000 m2 in één week voltooid.

Het wegdek in blokjes lag na jaren op verscheidene plaatsen los en voorlopige herstellingen hadden niet langer het gewenste resultaat, vandaar dat het gemeentebestuur besliste om de blokjes uit te breken en te vervangen door KWS (asfalt). De werken, in april gestart, werden in de recordtijd van 1 week uitgevoerd

‘Een ware prestatie, als men weet dat de bestaande wegenis diende opengebroken (3.000 m2), inclusief de straatkolken, en drie lagen asfaltbeton dienden aangebracht’, klinkt het bij het gemeentebestuur. ‘De werken werden ook nu geregisseerd door schepen van Openbare Werken Freddy Verbeke.’

Politiezone start project Levend Verkeerspark.

De politiezone Kruibeke-Temse startte het project ‘Levend Verkeerspark’

Verkeersveiligheid is één van de prioriteiten in het zonaal Veiligheidsplan van de zone’, aldus commissaris Katty De Bruyn. ‘In ons verkeersactieplan willen we de verkeersongevallen in de gemeenten terug dringen en de verkeersveiligheid verhogen, dit door allerlei acties, ondermeer gerichte snelheids- en alcoholcontroles, weekendacties, dagelijks verkeerspatrouilles, en extra toezicht aan de scholen.

Naast de repressieve acties, zijn er ook sensibiliseringsacties voor leerlingen van het lagere onderwijs, waaronder het project ‘Levend Verkeerspark’.

‘Er zijn enkele activiteiten tijdens het project’, stelt De Bruyn. ‘Het hoofditem is een uitgestippelde route op de openbare weg, die de kinderen rijden onder begeleiding van de politie. Zij krijgen ter plekke uitleg over de verkeersborden en de gevaarlijke situaties. Tevens is de route gelokaliseerd in de buurt van de school, zodat de kinderen de situaties rond hun school leren kennen en inschatten. We zijn van mening dat de openbare weg de beste plek is om ervaring op te doen in het verkeer.’

Naast het levend parcours, is er ook nog een fietsbehendigheidparcour, een fietscontrole, en de mogelijkheid om een fiets te laten graveren.

‘Ook heel belangrijk zijn de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens’, weet de commissaris. ‘Jaarlijks gebeuren hierdoor ongevallen. Door de politiezone werd een dode hoek zeil aangekocht, het toont de ware oppervlakte van de dode hoek. Hier worden de gevaren uitgelegd en men kan zelf een kijkje nemen achter het stuur van de vrachtwagen.
Het project is voor het vierde en vijfde leerjaar en loopt in Temse tot en met donderdag 30 april en ook nog twee dagen in juni. In Kruibeke gaat het project van start op 26 mei tot en met 1 juni.

In totaal doen er in de politiezone 14 scholen mee. Dat zijn 39 Klassen en 708 leerlingen.
De centrumscholen starten vanop de zaat.
Het park wordt opgesteld in Steendorp op woensdag 29 april. En donderdag 30 april in Elversele voor de scholen van Tielrode en Elversele.

In juni staat het park op de Velle en nog eens op de site De Zaat.

In Kruibeke zal het park worden opgesteld in Bazel, omgeving van sporthal de Dulpop en in Kruibeke op het OLV plein.

Op het einde krijgt elke deelnemer een diploma en een fluo hesje.

Levend verkeerspark temse 2015

Meer dan 1600 geinteresseerden voor Erfgoeddag in Temse

Zondag 26 april vond de 15de editie van Erfgoeddag plaats rond het thema ‘ERF!’. Ook dit jaar stond het Waasland garant voor een aantrekkelijk programma.

campagnebeeld

Heel wat musea, archieven en heemkundige kringen in de deelnemende gemeenten (Beveren,  Kruibeke, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en  Zwijndrecht) openden hun deuren voor het brede publiek en boden samen een 30-tal  erfgoedactiviteiten aan. In totaal brachten ongeveer 3.773 erfgoedliefhebbers een bezoek aan  Erfgoeddag in het Waasland.

Maar liefst 1.636 erfgoedliefhebbers namen in Temse deel aan de talrijke erfgoedwandelingen en tentoonstellingen

Harmonie Orkest Temse eert Muzikale Helden

In de feestzaal van het oud-gemeentehuis organiseerde Harmonie Orkest Temse (HOT) op zondag 26 april het aperitiefconcert ‘Muzikale Helden’.

Het werd een waar solistenconcert. Een aantal van de eigen muzikanten namen de solo’s voor hun rekening. Niet alleen de meest ervaren muzikanten kwamen aan bod, ook enkele jonge muzikantjes kregen de kans om zich te bewijzen. Met zowat 150 aanwezigen speelde de harmonie voor een ‘vol huis’.

Meer foto’s, klik hier
F
ilmpje volgt binnenkort

DSC_9240

 

Andersvaliden sterren van de dag tijdens boottocht op de Schelde

TEMSE – Zaterdag 25 april genoten 700 andersvaliden en hun begeleiders van een ontspannende boottocht op de Schelde. Zij waren de sterren van de dag, een organisatie van zes Rotaryclubs uit de Schelderegio en de gemeente Temse.

Om 10 en om 15 uur vertrok de Verdi, vanop de Wilfordkaai in Temse, voor een vier uur durende tocht langs de prachtige oevers van de Schelde.

Eerst vertrok het schip richting Dendermonde, daarna richting Antwerpen. Tijdens de boottochten was er, naast een verzorgde maaltijd, ook heel wat animatie voorzien met optredens en een goochelaar. Dit alles vondt plaats in een prettige en ontspannen sfeer. Iedereen genoot met volle teugen, het was een hele mooie dag.

Scheldeparade 2015_Glenn Van Mele
‘Het was een fantastische boottocht’, vertelde Glenn Van Mele

‘Het was een fantastische boottocht’, vertelde Glenn Van Mele uit Temse. (foto links) Hij kan dagelijks terecht in  Dagcentrum Sint-Niklaas.
‘Het is dan ook een fantastisch initiatief, waarbij alles tot in de puntjes voorbereid is’, aldus Paul Van Mele die zoon en moeder op de kade stond op te wachten.

De Klokke, Akabe, Vriendenkring De Bron, Dagcentrum Sint-Niklaas, De Meerpaal, Flegado, MS-liga, Blijdorp Baleunis, Den Durpel, KVG Stekene, Vesta en de Zeelse Waterratten,… zijn slechts enkele van de vele organisaties die met hun sterren deelnamen aan Scheldeparade.be

De unieke stem van Belleman Gerard Vercauteren en de muzikale begeleiding van www.destrooienhoedjes.be zorgden voor de nodige ambiance tijdens het in- en uitschepen en langs de kade.

‘Het doel was om op een respectvolle manier aandacht te creëren voor de andersvaliden en hun omgeving’, aldus Stefan De Cuyper van de organisatie. ‘Zowel persoonlijke aandacht tijdens de boottochten, als algemene aandacht voor de andersvaliden en hun omgeving, zoals zij die dagelijks ervaren. Scheldeparade.be wil een platform bieden om hun dagelijkse ervaringen naar voor te brengen.’

Niet enkel Kris Peeters, maar ook een aantal burgemeesters uit de omliggende gemeenten kwamen de genodigden persoonlijk begroeten na hun boottocht. Het was overduidelijk dat iedereen ervan genoten heeft.

Scheldeparade.be is reeds voor de derde maal een gezamenlijk project van zes Rotary clubs uit de Schelderegio en wordt ondersteund door de gemeente Temse.

Meer foto’s bekijk je hier

DSC_9158

‘Met Belgerinkel naar de Winkel 2015’ ook in Temse op gang geschoten

Nieuw: Gemeentebestuur en Gezinsbond werkten kinderwedstrijd uit.

TEMSE – Met een kleurrijk fotomoment werd ook in Temse de actie ‘Met Belgerinkel naar de Winkel 2015’ op gang geschoten.

Hoe meer mensen met de fiets of te voet hun boodschappen doen bij de lokale handelaars, hoe vlotter de mobiliteit in Temse kan verlopen. Daarnaast is het ook goed voor ieders gezondheid en zorgt het voor sociale contacten omdat je te voet of met de fiets vlugger een babbeltje kan slaan.
De Bond Beter Leefmilieu organiseert vanaf zaterdag 25 april tot en met zaterdag 30 mei 2015 ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’. Samen met UNIZO en Gezinsbond wordt iedereen aangemoedigd om te voet of met de fiets naar handelaars in de buurt te gaan.

Vorig jaar namen er 185 000 mensen deel aan ’Met Belgerinkel naar de Winkel’, de grootste fietspromotiecampagne van Vlaanderen, en gingen ze langs bij 12 000 deelnemende handelaars.

Temse neemt dit jaar voor de elfde keer deel aan de actie ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’. Ook dit jaar nemen maar liefst 100 handelaars verspreidt over Elversele, Tielrode, Temse en Steendorp deel aan de campagne!
Zoals elk jaar gebeurt deze actie in samenwerking met Unizo Temse en het Gemeentebestuur van Temse, waarbij de diensten Lokale Economie en Mobiliteit nauw betrokken zijn.

‘Nieuw dit jaar is dat het Gemeentebestuur Temse en de Gezinsbond Temse een kinderwedstrijd hebben uitgewerkt’, aldus schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA)

Alle kinderen van de derde kleuterklas t.e.m. het 6de leerjaar kunnen deelnemen aan deze wedstrijd. Speelgoedwinkel Speledo geeft maar liefst 8 prijzen weg. Haal dus snel je creatieve brein boven en maak een gedicht, tekening, collage, schilderij, dat in het thema past van winkelen met de fiets.
Deze wedstrijdformulieren zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende handelaars!

Het creatieve werkje dient vóór 31 mei binnen te worden gebracht in AC De Zaat, 3de verdieping bij de dienst Mobiliteit. De prijzen worden uitgereikt op vrijdag 19 juni. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

De aanpak van de campagne is voor 2015 grondig gewijzigd. Klanten die met de fiets of te voet winkelen, worden beloond met een Belgerinkel-sticker voorzien van een unieke code. De klant registreert deze code op www.belgerinkel.be en kan zo kans maken op mooie prijzen van Bond Beter Leefmilieu, Unizo Temse met Eva’s Vicky Shoes en van Gemeentebestuur Temse.
Klanten die niet over internet beschikken, kunnen hun Belgerinkel-stickers registreren via vrienden en familie.
Is dit geen optie, dan kan de klant zijn Belgerinkel-stickers op een spaarkaart kleven en deze in een Belgerinkel-box deponeren. Deze boxen staan aan de Infobalie AC De Zaat, Toeristisch Infokantoor, Bibliotheek, zwembad Scheldebad, JOC De Nartist, sportcentrum Fernand Schuerman, sporthal Temsica, sporthal Het Gelaag, sporthal Tilroda en BKO Elversele (Priester Poppeschool).

Tijdens de campagneperiode reikt Belgerinkel elke dag één of meerdere prijzen uit aan de geregistreerde nummers, afkomstig uit heel Vlaanderen.

Ook Gemeentebestuur Temse, Gezinsbond Temse, Speelgoedwinkel Speledo en Unizo Temse met Eva’s Vicky Shoes als hoofdsponsor reiken na de campagne prijzen uit. Zo zijn er een retro dames- en herenfiets, 10 fietstassen, 10 Cadeaucheques Temse t.w.v. € 25 en 8 prijzen voor de kinderenwedstrijd te winnen.

Startmoment Belgerinkel 2015