Politiezone start project Levend Verkeerspark.

De politiezone Kruibeke-Temse startte het project ‘Levend Verkeerspark’

Verkeersveiligheid is één van de prioriteiten in het zonaal Veiligheidsplan van de zone’, aldus commissaris Katty De Bruyn. ‘In ons verkeersactieplan willen we de verkeersongevallen in de gemeenten terug dringen en de verkeersveiligheid verhogen, dit door allerlei acties, ondermeer gerichte snelheids- en alcoholcontroles, weekendacties, dagelijks verkeerspatrouilles, en extra toezicht aan de scholen.

Naast de repressieve acties, zijn er ook sensibiliseringsacties voor leerlingen van het lagere onderwijs, waaronder het project ‘Levend Verkeerspark’.

‘Er zijn enkele activiteiten tijdens het project’, stelt De Bruyn. ‘Het hoofditem is een uitgestippelde route op de openbare weg, die de kinderen rijden onder begeleiding van de politie. Zij krijgen ter plekke uitleg over de verkeersborden en de gevaarlijke situaties. Tevens is de route gelokaliseerd in de buurt van de school, zodat de kinderen de situaties rond hun school leren kennen en inschatten. We zijn van mening dat de openbare weg de beste plek is om ervaring op te doen in het verkeer.’

Naast het levend parcours, is er ook nog een fietsbehendigheidparcour, een fietscontrole, en de mogelijkheid om een fiets te laten graveren.

‘Ook heel belangrijk zijn de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens’, weet de commissaris. ‘Jaarlijks gebeuren hierdoor ongevallen. Door de politiezone werd een dode hoek zeil aangekocht, het toont de ware oppervlakte van de dode hoek. Hier worden de gevaren uitgelegd en men kan zelf een kijkje nemen achter het stuur van de vrachtwagen.
Het project is voor het vierde en vijfde leerjaar en loopt in Temse tot en met donderdag 30 april en ook nog twee dagen in juni. In Kruibeke gaat het project van start op 26 mei tot en met 1 juni.

In totaal doen er in de politiezone 14 scholen mee. Dat zijn 39 Klassen en 708 leerlingen.
De centrumscholen starten vanop de zaat.
Het park wordt opgesteld in Steendorp op woensdag 29 april. En donderdag 30 april in Elversele voor de scholen van Tielrode en Elversele.

In juni staat het park op de Velle en nog eens op de site De Zaat.

In Kruibeke zal het park worden opgesteld in Bazel, omgeving van sporthal de Dulpop en in Kruibeke op het OLV plein.

Op het einde krijgt elke deelnemer een diploma en een fluo hesje.

Levend verkeerspark temse 2015

Een gedachte over “Politiezone start project Levend Verkeerspark.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *