FOTO. Gildefeesten in de Kaaistraat.

Enkele verenigingen en de parochieploeg uit Tielrode organiseerden weer de Gildefeesten aan het Gildenhuis in de Kaaistraat.

Naast een BBQ waren er diverse optredens van Diego De Kerf, Picus V en enkele finalisten, en de winnaar van Temse Got Talent. Er was ook kinderanimatie met een springkasteel. De allerkleinsten konden zich ook amuseren met speelgoed van de speleotheek. In het kleine zaaltje was er een tentoonstelling met foto’s van het oude Tielrode.

Meer foto’s, klik hier

DSC_1043

Zeepkisten palmen Veldstraat in.

Het straatcomité Wij Wijken Af uit de Veldstraat organiseerde de derde editie van de zeepkistenrace.

‘Ons buurtcomité is eigenlijk ontstaan met het verdelgen van een wespennest’, aldus Gert Smet.
Voor de race waren 20 ploegen ingeschreven. Ze kregen punten op originaliteit, behendigheid en snelheid. Op 22 augustus staat het jaarlijkse buurtfeest, aan het Lindenhof, op de agenda.

Meer foto’s, klik hier

DSC_0982

Leerlingen muziekacademie tonen kunnen

De muziekacademie afdeling Temse gooide de deuren wijd open. Alle geïntresseerden konden kijken, luisteren en genieten van het aanbod Muziek, Woord en Dans.

Zo was er een concert door de leerlingen Samenzang, begeleid door leerlingen en leerkrachten Pop/Jazz. Er was ook een samenspel van de leerlingen saxofoon, klarinet, dansen en piano. En er waren ondermeer ook open lessen gitaar, klarinet, koperblazers, saxofoon, saz (Turkse luit), piano en viool. Momenteel volgen 300 leerlingen les in de afdeling Temse.

Meer foto’s, klik hier

opendeur muziekacademie 2015 Temse

Persbericht: Temses bedrijf 24Seven geeft Belgische schwung aan start Ronde van Frankrijk in Utrecht.

Onderneming haalt VIP-organisatie Grand Départ binnen

Stad Utrecht en Jaarbeurs Utrecht hebben 24Seven, uit Temse, uitgekozen voor de uitwerking, technische coördinatie en implementatie van de verschillende VIP dorpen tijdens de Grand Départ van de 102de editie van de Tour de France. Tijdens de feestelijke start van de Franse wielerronde zal 24Seven 7.000 vips in stijl ontvangen.

24seven_124Seven is een eventbureau met een hart voor organisatie van bedrijfsevents. Van roadshows, beurzen, congressen, seminaries, productlanceringen en activaties, teambuildings, personeelsfeesten, familiedagen en incentives tot pers-, sport- of privé events zowel naar een B2B- als B2C-publiek. Het eventbureau, gelegen in Temse, is een onderdeel van Panama Group dat werd opgericht in 2002 door Nikolas Andries en Michael Van den Brandt en actief is in drie domeinen: Events en brandactivatie, Marketing- en event logistiek en HR (in sales en promotion).

Ook bedrijven is dit niet ontgaan. Voor hen is hun aanwezigheid en die van hun zakenrelaties op de Grand Départ een medium om op een kwalitatieve ontspannen manier samen met hun klanten een historisch moment te beleven in een uniek kader waar sport en business elkaar ontmoeten.”, zegt Nikolas Andries, Managing Director bij 24Seven uit Temse. “VIP hospitality wordt bovendien steeds belangrijker omdat het een manier is om een event economisch ‘rendabel’ te maken voor de organisator. Enerzijds zijn er de opbrengsten uit de verkoop van de pakketten, en anderzijds de ROI voor de sponsors en partners.”

24seven_224Seven had zich vorig jaar laten opmerken in België tijdens de organisatie van het VIP-gebeuren op de Ronde van Vlaanderen, in opdracht van Flanders Classics. De kwaliteit die 24Seven daar aanleverde is ook onze noorderburen niet ontgaan. Kees Albaars, Business Unit Manager Hospitality en Catering & Services van Jaarbeurs. B.V. vertelt: “Wat 24Seven gerealiseerd heeft tijdens de Ronde van Vlaanderen sprak ons enorm aan. Hun expertise over het opbouwen van standalone infrastructuren en de invulling van VIP hospitality pakketten getuigt van grote professionaliteit. Bovendien heeft het bedrijf ook specifieke ervaring op vlak van mobiliteit en veiligheid, wat voor de organisatie een absolute prioriteit is.”

Merken die hun brand aan een sportevent koppelen genieten mee van de visibiliteit en het imago van het event. “Wij zijn ervan overtuigd dat topsport met topkwaliteit samengaat. We willen dit dan ook in al zijn facetten afleveren. Gasten moeten ten allen tijde het gevoel hebben als ‘VIP’ onthaald te worden. Dit zowel op sportief als culinair vlak binnen een top-setting.”, vertelt Andries. “Op het Anne Frankplein zullen we bijvoorbeeld een VIP hospitality dorp bouwen op een rondpunt dat midden in het parcours ligt en waar de renners 360° omheen fietsen.”

24Seven bouwt voor talrijke sportevents, soms in de meest gevarieerde omstandigheden en op niet alledaagse plaatsen, hospitality infrastructuren van formaat. Na de Grand Départ in juli is het Optima Open-tennistoernooi in Knokke-Heist aan de beurt.

24seven_3VIP hospitality Grand Départ in cijfers:
•Aanwezigen: 7.000 vips
•Oppervlakte: meer dan 11.000 m² tijdelijke accommodatie op 5 locaties
•794 medewerkers on-site
•4086 stoelen – 921 tafels
•350 lopende meter buffet
•236 lopende meter bar
•31 dagen opbouw

Meer info: www.24seven.be

Academie Temse pakt verrassend uit met werk van studenten uit het laatste jaar.

Tijdens de open deur dagen van zaterdag 27 en zondag 28 juni, kan je in de academie aan de Schoolstraat 17 in Temse, een rijke verscheidenheid aan creatieve producten komen bewonderen.

affiche_ eindejaarstentoonstelling Academie en Vaktekenschool Temse Alle afdelingen hebben een keuze uit hun sterkste resultaten gemaakt en op  een harmonieuze wijze opgesteld, zowel buiten als in de galerij en de  klaslokalen. Neem de tijd om alle hoekjes en kantjes aan uw opmerkzaam oog  te onderwerpen.

 In de galerij voert sierlijkheid en evenwicht de boventoon bij verfijnde  glaswerken, keramiek, foto’s, tekeningen en sculpturen. De klaslokalen geven  een beeld van de sfeer waarin de werken ontstaan weer. Buiten wordt je  verrast door levendige en spitsvondige vormen of tekens die een verhaal of  wijsheid inhouden. En er is nog meer. Zo kan je bij de restanten van een  performance, die plaats vond tijdens de jurybeoordeling, het verloop van die  voorbije actie levendig reconstrueren.
Een film geeft je een beklijvende indruk van de gewaagde en geslaagde  onderneming. Het was voor deze Academie een primeur en een aanzet om in  de toekomst, de mogelijkheden die in deze kunstvorm vervat zitten verder uit  te diepen.

 De tentoonstelling is open op zaterdag 27 en zondag 28 juni van 10 u. tot 12 u. en  van 14 u. tot 17 u. Bij de start van het nieuwe schooljaar is ze weer te zien van 5  tot 13 september op dezelfde dagen en uren.

Heel wat bestuurders lopen tegen de lamp bij zomerse BOB-actie

Afgelopen weekend werd er een verkeersactie gehouden.

logo Politie Kruibeke-TemseTijdens een patrouille in de Pastoor Boelstraat werd vastgesteld  dat een buitenlands voertuig op het voetpad geparkeerd stond. De bestuurder werd aangetroffen en diende onmiddellijk 110 euro te betalen.

Er werden statische controles gehouden op de Nieuwe Baan te Kruibeke, B.A Heymanstraat en Hoogkamerstraat te Temse. Er werden 73 ademtesten afgenomen. Twee bestuurders dienden hun rijbewijs voor 3 uren af te geven. Eén bestuurder voor zes uren.

Er werden 4 onmiddellijke inningen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. Tevens een onmiddellijke inning (O.I) van 165 euro omdat een kind niet in een kinderstoeltje zat. Eén bestuurder kon geen rijbewijs vertonen. Er weren ook 4 waarschuwingen uitgeschreven.

In de Frank Van Dyckelaan werd een voertuig onderschept. De bestuurder, een 28 jarige man uit Temse (L.M) legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,36 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd voor 6 uren ingehouden.

In de Hoogkamerstraat te Temse werd een bromfietser onderschept. De bestuurder, een 31 jarige man uit Temse (R.G) legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,23 promille alcohol in zijn bloed had.
Tevens reed de man zonder rijbewijs. Zijn bromfiets werd ingehouden.

Op de Krijgsbaan werd een voertuig onderschept. De man blies Alarm.
Eveneens op de Oostberg diende een man zijn rijbewijs af te geven voor 3 uren.

Aan het shell Station werden 4 buitenlandse truckers geverbaliseerd. Zij dienden allen 55 euro onmiddellijk te betalen wegens het foutparkeren.

Tijdens de statische controle op de B.A. Heymanstraat, reed een voertuig tegen hoge snelheid voorbij. Er werd een achtervolging ingezet, het voertuig werd onderschept in Hamme. De bestuurder, een 29 jarige pool (F.K) kon zijn rijbewijs niet vertonen. Dit lag nog in de woning van zijn broer. Dit verhaal klopte. Hij diende voor zijn rijgedrag onmiddellijk 210 euro te betalen.

Tientallen chauffeurs laten voertuig wijden.

In de Christus Koningparochie werden, naar jaarlijkse gewoonte weer de voertuigen gewijd.

Een traditie die standhoudt van bij het ontstaan van de parochie in 1953 toen de toenmalige pastoor de Sint-Christoffelgilde in het leven riep. Tientallen chauffeurs reden hun wagen, moto of fiets voor, om die door pastoor-deken Julien Schreyen, bijgestaan door diaken Marc Van Lombergen, te laten wijden.

meer foto’s, klik hier

Voertuigenzegening Christus-Koning 2015

Met Belgerinkel naar de Winkel 2015 kent heel wat bijval.

In de feestzaal van het gemeentehuis vond het slotmoment plaats van Met Belgerinkel naar de Winkel 2015.

Hoe meer mensen met de fiets of te voet hun boodschappen doen bij de lokale handelaars, hoe vlotter de mobiliteit in Temse kan verlopen. Daarnaast is het ook goed voor ieders gezondheid en zorgt het voor sociale contacten omdat je te voet of met de fiets vlugger een babbeltje kan slaan.

De actie was ook dit jaar een succes. Er waren 406 online deelnemers en 624 fietsers die deelnamen met een stickerkaart

Het gemeentebestuur en de Gezinsbond werkten dit jaar ook een kinderwedstrijd uit.
Alle kinderen van de 3de kleuterklas t.e.m. het 6de leerjaar konden deelnemen aan deze wedstrijd. Er waren maar liefst acht prijzen te verdienen. Heel wat kinderen haalden hun creatieve brein boven en maakten een gedicht, tekening, collage of schilderij, dat paste in het thema winkelen met de fiets.

Naast een resem ‘kleine’ prijzen waren er ook twee fietsen te winnen. De herenfiets werd gewonnen door Jan Hofman uit Elversele. Hilde Anné sleepte de damesfiets in de wacht.

Ter gelegenheid van het slotmoment was er ook een special guest. Unizo Temse voorzitter Patrick Michiels interviewde gewezen profwielrenner – sportdirecteur – bondscoach en huidig wielercommentator (VRT) José De Cauwer.

Meer foto’s, klik hier

Belgerinkel naar de Winkel 2015 Slotmoment
Alle winnaars geflankeerd door burgemeester Luc De Ryck (CD&V), schepenen, gemeenteraadsleden, de voorzitter van de gemeenteraad, sponsors en het lokale Unizo bestuur

Wit-Gele Kruis Temse en Wetteren deelt kaartspelen uit

GENT – Wit-Gele Kruisafdelingen Temse en Wetteren vieren respectievelijk hun 25ste en 30ste verjaardag. Naar aanleiding van deze dubbele verjaardag trakteren de afdelingen hun patiënten en potentiële nieuwe patiënten met een kaartspel.
Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen ontstond 78 jaar geleden in Gent. Sinds de start van de thuisverpleging breidde de werking alsmaar uit. De continue groei in aantal patiënten zorgde ervoor dat Wit-Gele Kruis ruim 25 jaar geleden een nieuwe afdeling kon starten in regio Temse en ruim 30 jaar geleden in Wetteren.

Kaartspel Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen Temse en Wetteren als uitvalsbasis
Steeds meer patiënten en hun artsen vonden de afgelopen jaren hun weg naar de  Wit-Gele Kruis afdelingen in Temse en Wetteren. ‘Daarbij klopten zowel jonge  patiënten als oudere zorgbehoevenden bij ons aan’, vertellen Katleen Polfliet  (hoofdverpleegkundige in Temse) en Els Buyl (hoofdverpleegkundige in Wetteren). ‘  Wij staan open voor elke zorgaanvraag en verzorgen patiënten van eender welk      ziekenfonds of eender welke leeftijd of religieuze overtuiging.”

 Gratis kaartspel
Verenigingen en serviceflats in de buurt van Temse en Wetteren, en alle huidige patiënten van de afdelingen, ontvangen ter gelegenheid van deze dubbele verjaardag een kaartspel. Daarop staan de contactgegevens van de afdelingen. Voor toekomstige patiënten zijn de kaarten dus handig om altijd een telefoonnummer bij de hand te hebben als er nood aan deskundige hulp zou zijn.

Wenst u ook een gratis Wit-Gele Kruis kaartspel? Bel dan naar 09 235 85 46.

Inhuldiging gedichten derde editie poëziewedstrijd Dichter bij de Dijk

Op zondag 14 juni werden 9 nieuwe gedichten langs het dijktraject Temse-Elversele ingehuldigd met een fietstocht. Heel wat sympathisanten en dichters fietsten mee. Deze laatsten droegen onderweg hun winnende gedicht voor.

‘Voor deze derde editie van de poëziewedstrijd Dichter bij de dijk werden 40 gedichten ingezonden door 25 deelnemers’, aldus Sophie Vermeire van de Cultuurdienst. ‘Er waren veel nieuwe dichters van uiteenlopende leeftijd. De jongste deelnemer werd geboren in 1996 en de oudste in 1933, wat aantoont dat poëzie voor alle leeftijden is.’

Een jury selecteerde 9 winnaars: Tony Peirsman, Patrick Verdonck, Melissa Bocklandt, Anneke Rombaut, Karolien De Backer, Nelly Verheeken, Ann-Sophie Todts, Tony Van der Zand en Geertje Roelandts.
Hun gedichten werden geplaatst op de poëziepanelen langs de dijk.

De jury bestond uit François Van Royen (Davidsfonds Temse), Willy Borghgraef (Davidsfonds Steendorp), Frits Werkers (Davidsfonds Tielrode), Luc Peleman (Heemkundige Kring Braem vzw), Anne Van Broeck (Amedee Verbruggenkring), Bibliothecaris Marijke Dierckx en Schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA).

Alle inzendingen werden gebundeld. Deze bundel (prijs € 5) is te verkrijgen op de Cultuurdienst op de 3de verdieping van AC De Zaat, 03 710 12 74, cultuurbeleid@temse.be

Meer foto’s, klik hier

Deelnemende dichters, juryleden en politiek afgevaardigden bij de officiële inhuldiging van de nieuwe gedichten.
Deelnemende dichters, juryleden en politiek afgevaardigden bij de officiële inhuldiging van één van de nieuwe gedichten, op het dijkpad, vlakbij de Mirabrug..

Bekijk hier een filmpje…