Vriendenkring Jeugdclub Broebelke schenkt 2.000 euro aan goed doel

TEMSE – Naar aanleiding van de publicatie – vorig jaar – van de historiek van Jeugdclub Broebelke (1969-1978) in het Jaarboek van het Gemeentemuseum organiseerde de Vriendenkring van de jeugdclub een reünie. De fuif was zulk’n succes dat onlangs de 2de editie plaatsvond, opnieuw een voltreffer.

En net als vorig jaar schenkt Broebelke (in het kader van de actie Music for Life) de opbrengst – 2.000 euro – aan een goed doel, meer bepaald de vzw Villa Vief, een project voor jongeren met een matig verstandelijke handicap.

“Het is fantastisch dat men een vorig jaar een succesrijke revival georganiseerd heeft van de voormalige jeugdclub”, aldus burgemeester Luc De Ryck (CD&V) “Daarbij is dat in een historiek gegoten die van blijvende betekenis is voor de jeugdclub. Nog fantastischer is dat men de opbrengst uiteindelijk aan een goed doel schenkt. Maar dat verbaasd mij niet omdat de mensen die in de organisatie aan de kar trekken er zijn met een heel grote sociale reflex, en zij halen er alle eer van.”

“Eerst en vooral wil ik al de helpers bedanken”, klinkt het bij Rudy Bredael van de Vriendenkring. “De ideeën mogen nog zo groot zijn, zonder hulp komen we er niet. Daarbij een speciaal dankwoord voor het gemeentebestuur. Dankzij hen konden we de gemeentelijke infrastructuur voor onze fuif gratis gebruiken. En dat scheelt voor de opbrengst toch wel een slok op een borrel van meer dan 400 euro. En daardoor kunnen we de som van 2000 euro schenken aan Villa Vief.”

In aanwezigheid van een delegatie van de Vriendenkring reikte burgemeester De Ryck de check uit aan Patrick en Jari Verdickt, vertegenwoordigers van de vzw.
V.l.n.r. Rudy Bredael, Rudy Huygens, Marijke Meersman, Marie-Louise Smet, burgemeester De Ryck, Rita Gosselin, Jari en Patrick Verdickt en Erik Westerlinck.

Schitterend kerstconcert van Garry Hagger in Heilig Hartkerk

TEMSE – Voor het vierde jaar op rij de parochieploeg van de Heilig Hartkerk een kerstconcert in de kerk. Na Willem Vermandere, Scala en Free Souffriau was geboren Temsenaar Garry Hagger de vierde entertainer op het kerstconcert.

De opbrengst was zoals de voorbije jaren voor de renovatie van de Heilig Hartkerk.

Garry Hagger gaf zich weer volledig

“Naast de opbrengst voor de renovatie zijn er uiteraard ook de vaste kosten”, aldus Alfons Poppe van de organisatie. “Zo ondermeer artiesten, verlichting, geluid, electriciteitsvoorziening en Sabam. Uiteraard zijn er meer inkomsten dan uitgaven en daarmee konden we dankzij de opbrengst van de voorbije drie jaar gloednieuwe LED-en sfeerverlichting laten plaatsen. Met een besparing van 80 procent is de Heilig Hartkerk nu de zuinigste en meest aangepaste is van groot-Temse.”

Garry Hagger , afkomstig uit Tielrode gaf anderhalf uur het beste van zichtzelf. De zowat 300 aanwezigen waren dan ook heel tevreden met het schitterende kerstconcert.

Naast kerstliederen bracht Garry ook enkele andere nummers die evenwel passen in de sfeer van Kerst.

In primeur bracht hij ook zijn nieuwe singel, ‘Hemelhoog’, een cover van ‘Fly To High’ een nummer uit de jaren ’70.
Het is de eerste singel uit een nieuw totaalproject met de zinderende titel ‘Garry Hagger’s Jukebox’. De zanger stopt al zijn favoriete evergreens uit de jaren ’60 en ’70 in een nieuw actueel Nederlandstalig jasje.

Meer foto’s, klik hier

Aangereden huisdier in de Veldstraat

Het aangereden huisdier in de Veldstraat

Eén van de leden van Editietemse @Facebook merkte woensdagmorgen 27 december in de Veldstraat, langs de kant van de weg ter hoogte van huisnummer 58, een katje op dat was aangereden. Het was spijtig genoeg overleden.
Op haar vraag posten we hier een foto zodat de eigenaars via deze weg misschien hun huisdier kunnen gaan ophalen.

POLITIE. Alcoholcontroles, autodiefstal en diefstal uit woning

Alcoholcontroles

De voorbije dagen werden er zowel statische als mobiele alcoholcontroles gehouden op de volgende locaties:

Temse : Schoolstraat,Markt, Krijgsbaan, Scouselestraat, St- Amelbergalaan, Weelstraat
Kruibeke : Nieuwe Baan, OLV plein

In totaal werden er 55 ademtesten afgenomen. Hiervan legden 2 bestuurders een positieve ademtest af. Beiden dienden hun rijbewijs af te geven voor 6 uren. 3 bestuurders en 2 passagiers kregen een onmiddellijke inning voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Eén bestuurder kon zijn rijbewijs niet vertonen. Er werd ook 1 pv van waarschuwing uitgeschreven.

Auto diefstal

Er werd een auto gestolen die geparkeerd stond in de sint Amelbergalaan in Temse. De eigenaar had bezoek gekregen van een vriend tijdens kerstavond. Samen met diens vriend was hij blijven feesten. Omstreeks 10 uur merkte de bewoner op dat zowel zijn vriend als zijn auto verdwenen waren. Het onderzoek is lopende.

Diefstal uit woning

In de Dr. Dhoogelaan in Kruibeke werd ingebroken in een woning. Er werden 2 tv’s, playstation en een camera gestolen. Het onderzoek naar de verdachte is lopende.

Okra Academie Waterkant nam afscheid van voorzitter Lea Cloostermans

TEMSE/KRUIBEKE – Okra Academie Waterkant nam afscheid van de huidige bestuursploeg en voorzitter Lea Cloostermans (79). Omdat deze ploeg jarenlang lezingen voor Academie Waterkant heeft georganiseerd werden ze bij hun afscheid in de bloemetjes gezet.
Vanaf 2018 is Eddy Van Acker de nieuwe voorzitter van Okra Academie Waterkant

Na 22 jaar voorzitterschap nam Lea Cloostermans afscheid van ‘haar’ OKRA Academie Waterkant. Dat gebeurde in theaterzaal Roxy op maandag 18 december, aansluitend bij de voordracht ‘Muziek rond Kerstmis’ van Roland Broeckaert.

De voorzitster werd gehuldigd door Piet Van Heddeghem, voorzitter van Academie Waas, die haar grote verdiensten uitvoerig toelichtte en haar afscheidnemende ploeg dankte en feliciteerde, met name Herman Robert, Lieve Van Poeck, Cecile Mertens en René De Gussem.

Bij verrassing verscheen ook burgemeester Luc De Ryck ten tonele. Hij vertolkte de waardering en erkentelijkheid van het Gemeentebestuur ten aanzien van de afscheidnemende voorzitter en reikte attenties uit. Duidelijk ontroerd, sprak Lea Cloostermans een warm dankwoord uit.

Vanaf nieuwjaar neemt een nieuwe bestuursploeg, met Eddy Van Acker (65) als voorzitter, hun taken over.

Meer foto’s, klik hier

V.l.n.r. cultuurfunctionaris Linda Van Buynder, burgemeester Luc De Ryck, Herman Robert, René De Gussem, Cecile Mertens, Lea Cloostermans, Lieve Van Poeck en Eddy Van Acker.

Nieuwe polyvalente zaal De Mosterdpot officieel geopend

TEMSE/STEENDORP – Sinds vrijdagavond 22 december zitten de verenigingen uit Steendorp opnieuw onderdak. Na vier jaar werd de gemeentelijke ontmoetingsruimte annex polyvalente zaal ‘De Mosterdpot‘ officieel geopend. Eindelijk hebben de Steendorpse verenigingen opnieuw een stek waar ze terecht kun voor fuiven, feesten, vergaderingen en andere bijeenkomsten.

De Mosterdpot is de bijnaam van de kerk van Steendorp, waarvan de toren nooit werd afgewerkt.

“Het is knap dat ze het oude gebouw bewaard hebben”
Guido Briessinck KWB Steendorp

De Mosterdpot werd officieel geopend

De Mosterdpot werd gebouwd op de locatie van de oude jongensschool van Sint-Henricus en vervangt Het Centrum, dat in 2010 gesloten werd. Na een moeilijke periode hebben de verschillende verenigingen uit het dorp nu weer een plaats waar ze voor hun activiteiten terecht kunnen. Het gebouw bevat een polyvalente zaal, foyer en keuken. Later zullen ook de buitenschoolse kinderopvang en de tekenacademie naar de eerste verdieping verhuizen.

Typische klei- en bakstenen
De leden van de verenigingen, van wie sommigen nog les volgden in het oude schoolgebouw, zijn blij met het resultaat. “Ik vind het knap dat ze het oude gebouw bewaard hebben en dat de originele gevel in het ontwerp verwerkt is”, zegt Guido Briessinck van KWB. Denise Vinck van Femma heeft dan weer oog voor de typische klei- en bakstenen die ook binnenin het gebouw verwerkt zijn. “Hier kunnen we al onze bijeenkomsten en feestjes organiseren.”

Minder lawaai
Om de hinder voor de dichtbebouwde Gelaagstraat te beperken, werden enkele ingrepen gedaan om het lawaai in te perken. “De plafonds zijn bekleed met geluiddempende tegels en ook de ramen zijn zo georiënteerd dat ze niet op de straat uitgeven”, zegt schepen van Cultuur Lieve Truyman. “De ramen kunnen niet geopend worden, waardoor we een goede koelinstallatie geïnstalleerd hebben voor in de zomer. Er zijn maar drie parkeerplaatsen ingericht op het domein, dus we hopen dat mensen uit de buurt vooral met de fiets of te voet naar het gebouw komen.”

Vuurdoop
Verenigingen uit Temse genieten van een voordelig tarief bij het boeken van de zaal. Wie niet bij een vereniging zit of niet in Groot-Temse woont maar toch de zaal of de foyer wil huren, betaalt een meerprijs. Op 13 januari krijgt het gebouw zijn vuurdoop tijdens het prinsenbal van carnavalsgroep De Orde van de Baksteen. (Bron: HN/GVA- Mattias Goossens)

Mosterd van ’t Geloag
Tijdens de officiële opening werd de openingsmars gespeeld door harmonie Arbeid & Kunst, brassband St-Cecilia en amusementsorkest Amor.
Schepen Lieve Truyman (N-VA) moxcht de aanwezigen welkom heten en de avond inleiden. Architekt Bas Wauman uit Tielrode gaf namens MAN-architecten meer toelichting bij de bouw van de zaal waarna burgemeester Luc de Ryck (CD&V) de gloednieuwe zaal officieel mocht openen.

Voor de gelegenheid konden de genodigden tijdens de receptie ook proeven van nieuwe mosterd van ’t Geloag, bereid door chef Tom Vermeiren, van restaurant Wilford T uit Temse, zelf geboren Steendorpenaar.

De muzikale omlijsting tijdens de avond kwam van violiste Phaedra Coppens begeleid door Mark Van Daele (beiden uit Steendorp) voor zang en piano.
Zij brachten ook een zelfgemaakt muzieknummer naar aanleiding van de opening van de Mosterdpot, waarbij de aanwezigen konden meezingen…

Meer foto’s, klik hier

De Mosterdpot was al meteen volgelopen voor de officiële opening

Gemeentebestuur hoopt parking te realiseren langsheen de Rik De Rycklaan

TEMSE – Het gemeentebestuur voert onderhandelingen met Waterwegen & Zeekanaal (W&Z) om het perceel grond tussen de Rik De Rycklaan en de site van het Vita Scheldebad te verwerven. De bedoeling is om het stuk grond, tussen de site van Belgomine en het appartementsgebouw vlakbij het stationsplein om te vormen tot een parking. De oppositie had al langer vragen over waar de bezoekers van het zwembad zich zouden kunnen parkeren.

“Het is de bedoeling om daar een parking voor 100 wagens te creeëren voor het nieuwe zwembad”, antwoordde schepen Franky De Graeve (CD&V) op vragen van oppositieraadsleden Bert Bauwelinck (SP-A) en Annemie Peeters-Muyshondt (Vlaams Belang), tijdens de laatste gemeenteraad van 2017. “Het is een opportuniteit waarbij we én de aankoop én de aanleg voor 500 000 euro in het budget van 2018 kunnen steken.”

Het is trouwens niet de bedoeling om daar betalend parkeren in te voeren.

“Betalend parkeren is langs onze zijde nooit sprake van geweest”, aldus De Graeve aan Bert Bauwelinck. “Jullie halen aan alsof het lijkt dat we daar een betalende parking gaan creeëren. Maar dat is stemmingmakerij, want dat is door ons nooit in de mond genomen. De aankoop is trouwens nog niet rond. Die moet nu goedgekeurd worden door de raad van bestuur van W&Z in januari.

“De parking is zeker welkom maar we willen toch ook het fietsen stimuleren om naar het zwembad te komen”, klonk het bij schepen Sport Debby Vermeiren (CD&V) “Er zullen 60 overdekte fietsstallingen zijn, met daarbij ook lockers voor ondermeer de fietshelmen. Er zijn al denkoefeningen geweest om dat te stimuleren, en de zwembadbezoekers die met de fiets zouden komen te belonen.”

Loopevenement voor de Warmste Week passeerde ook de Wilfordkaai

Team van Bistro Temse schenkt opbrengst van 1000 euro aan U/Turn

TEMSE – In het kader van de Warmste Week van Studio Brussel organiseerde de vzw SportUp for Life op woensdag 20 december 2017 een grootschalig loopevenement doorheen heel Vlaanderen. De sportievelingen passeerden ook taverne Bistro op de Wilfordkaai die één en ander georganiseerd hadden voor de goede doel actie..

Ultralopers Serge Van Autreve (Temse) en Yves Dedapper duwden elk een rolstoel over een traject van 150 km. Serge vertrok in Herk-de-Stad, Yves in Oostende. Ze kwamen samen op het Kramersplein in Gent en legden van daaruit in groep de laatste kilometers af naar het Glazen Huis in Wachtebeke.

Op de route waren meer dan 30 knooppunten voorzien waar lopers konden starten en stoppen. Zo was er aan Bistro Temse op de Wilfordkaai ook een start – en stopplaats. Er werd  soep met brood en allerlei dranken verkocht waarvan de opbrengst naar dit goede doel gaat. De opbrengst van de verkoop ter plaatse was 950 euro maar werd afgerond naar 1000 euro  voor Project U/Turn.

Mediafiguur Pascal Braekman, die samen met Koen Wauters van Clouseau het project steunde, werd ter plaatse geinterviewd door Bistroreporter Wieza. Na een stop van een tiental minuten liepen de sportievelingen verder richting Tielrode onder luid applaus.

Van aan de Wilfordkaai liepen en fietsten een 20-tal extra deelnemers het traject deels of volledig mee. Schepenen Franky De Graeve (CD&V), Lieve Truyman (N-VA) en Debby Vermeiren (CD&V) waren present.

Meer foto’s, klik hier
(Met dank aan fotograaf Franky Polfliet)

Succesvolle kerstmarkt niet zeker van de toekomst

Organisatie gaat zich de komende maanden bezinnen over het evenement op die locatie
TEMSE – De tweede editie van de kerstmarkt op de Markt, georganiseerd door tennisclub De Vallei, was net zoals vorig jaar een regelrecht succes. Door de nieuwe verplichte inrichting van de kerstmarkt was er zaterdagavond eigenlijk wel te weinig plaats voor de aanwezige fuifnummers.

“Vooral zondag kregen we meer bezoekers dan vorig jaar”, aldus organisator Nicolas Bolsens. “Mede dankzij de coverband en de aprés ski party met dj Kojak was er heel wat ambiance. Het aantal fuivers op zaterdag voor de avond met de live dj’s is vergelijkbaar met vorig jaar. Doordat we het podium verplicht moesten verplaatsen van aan café Rita naar de Markt zelf en daardoor ook een deel van de tenten een andere plaats moesten krijgen, was er eigenlijk wel te weinig plaats en stonden de bezoekers opeen gepakt.”

De exacte opbrengst van het evenement, dat ten goede komt aan U-Turn, is nog niet geweten.

“Zo een evenement organiseren kost handenvol geld”, stelt Nicolas. “Vooral de geluidsinstallatie en de tenten zijn de grote slokkoppen. De opbrengst voor de goede doel actie komt van het staangeld van de verenigingen en 10 procent op de verkoop van de bonnetjes. Zo zullen we tussen de 1000 en 2000 euro aan U-Turn kunnen schenken.

Wat de toekomst brengt voor de kerstmarkt moet nog bekeken worden.
Vorige week waren er een aantal discussiepunten met de gemeente.

“Als we volgend jaar doorgaan dan wil ik wel eerst een serieus gesprek met de gemeentelijke verantwoordelijken zodat we op dezelfde golflengte zitten”, klinkt het. “Maar dat bekijken we de komende maanden.”

Meer foto’s, klik hier

Juliette Poulette organiseerde Kiekenbak For Life

Radiopresentator Peter Van de Veire kwam meehelpen voor het goede doel

TEMSE – Ter gelegenheid van de Warmste Week van radiozender Studio Brussel organiseerde food truck Juliette Poulette met de medewerking van radiopresentator én Temsenaar Peter Van de Veire een grote Kiekenbak For Life.

“Bijna 100 klanten reserveerden een gebraden kip voor het goede doel”, aldus Liese Monnissen. Dankzij de massale opkomst leverde de warme actie 816 euro op. Die komt ten goede aan De Kruiskenshoeve, een kleinschalige time-outlocatie midden de velden van Sint-Laureins waar jongeren met problemen tot rust kunnen komen.”

Meer foto’s, klik hier

Duurloop ten voordele van U-Turn passeert ook Temse

2 ultralopers, 2 rolstoelen, 2 trajecten, 5 provincies, 2 x 150 km
Serge Van Autreve (Temse) en Yves Dedapper (Hansbeke) leggen op woensdag 20 december elk 150 km af en duwen daarbij iemand voort in een rolstoel gedurende de volledige afstand! Beide lopers hopen de eindstreep rond 20 u. te bereiken aan het Glazen Huis op het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

In het kader van de Warmste Week van Studio Brussel organiseert de vzw SportUp for Life op woensdag 20 december 2017 een grootschalig loopevenement doorheen heel Vlaanderen. Ultralopers Serge Van Autreve en Yves Dedapper duwen elk een bemande rolstoel over een traject van 150km.
Serge vertrekt in Herk-de-Stad, Yves in Oostende. Ze komen samen op het St Pietersplein in Gent en leggen van daaruit in groep de laatste kilometers af naar Wachtebeke. In de knooppunten onderweg worden tal van randactiviteiten georganiseerd en kunnen steunende lopers aansluiten of terug afhaken, zodat onze helden nooit alleen zijn. Koen Wauters en Pascal Braeckman nemen elk het peterschap van een team op zich. Geef je ons ook een duwtje? Loop mee en schrijf in via de website www.sportupforlife.be.
Wat kan jij doen? Loop samen met Temsenaar Serge Van Autreve van knooppunt naar knooppunt of kom supporteren en steun het project U/TURN
LOPEN:

· Vertrek aan knooppunt in Temse: Bistro Temse, Wilfordkaai 18, Temse om 12.47 u. en lopen naar het knooppunt in Tielrode

· Afstand: 4 km

· Tempo: 10 km per uur

· Kostprijs: €15

· Aankomst aan knooppunt in Tielrode: cafetaria sporthal Tilroda, Antwerpse Steenweg 5, Tielrode om 13.10 u.

Inschrijving: www.sportupforlife.be

SUPPORTEREN: knooppunten in onze gemeente

· Bistro Temse, Wilfordkaai 18, Temse, om 12.47 u.
12-14 u. – BBQ en SOEP t.v.v. U/TURN
BBQ: hamburger, kippenbout, bbq-worst, groentenbuffet, brood, sauzen
€ 15, op voorhand inschrijven via Bistro Temse: 03 711 23 55
Erwtensoep: € 5

· Cafetaria sporthal Tilroda, Antwerpse Steenweg 5, Tielrode, om 13.10 u.

Davidsfonds plaatst voor de 23ste keer kerststal op dorpsplein Steendorp

STEENDORP – Voor de 23ste keer organiseerde Davidsfonds Steendorp, dat enige tijd opging in Davidsfonds Temse,de plechtige opening van de kerststal op het dorpsplein.

Naar jaarlijkse gewoonte werd de stal ‘aangekleed’ met levende beelden. Kinderen uit het dorp kropen in de huid van de figuren uit het kerstverhaal: Aram Van Daele (10), Azra Speelman (10), Tibo Verdickt (10), Alexis Poelemans (10), en Dries Cleiren (10). Voor de officiële opening zorgde brassband Sint-Cecilia Steendorp voor de muzikale sfeer. De komende weken staat er ook een evocatie van het kerstverhaal in 5 schilderijen te kijk.

Meer foto’s, klik hier

Kinderen uit Steendorp kropen in de huid van figuren uit het kerstverhaal

Maarten Bauwens gekroond tot Sportman van het Jaar 2017

TEMSE – In theaterzaal Roxy werden de sportkampioenen van 2017, op provinciaal, nationaal en Europees niveau gehuldigd.

Maarten Bauwens werd Sportman van het Jaar. In april behaalde hij de wereltitel jiu-jitsu in Abu Dabi en werd vice-Europees kampioen in Lissabon.

Anette Neirinckx kreeg de Trofee voor Sportverdienste. Zij is bijna 37 jaar lid van Korfbalclub Temse. Momenteel is ze de drijvende kracht van het wedstrijdsecretariaat bij de club.

De Jeugdsporttroffee van het jaar was voor Helena Van der Gucht.In 2016 werd ze Belgisch kampioen kogelstoten in haar leeftijdscategorie. In 2017 won ze zowat alles: Ze werd Belgisch en provinciaal kampioen bij de juniores dames, zowel indoor als outdoor.

Enkele van de laureaten met schepen van Sport Debby Vermeiren (CD&V) (r) en Bert Rooman van de Sportdienst