– BREAKING – Nieuwe eigenaar voor betaalparking ?

TEMSE – Uit goede bron vernamen we dat de betaalparking op de Wilfordkaai vanaf 2019 een nieuwe eigenaar zou krijgen. Verdere details ontbreken nog.
Binnenkort wellicht meer info….

Sinds de opening van de parking op de vernieuwde Wilfordkaai kwam er heel wat kritiek, van vooral bewoners, over de prijs van een parkeerticket.

Opbrengst derde reüniefuif Vriendenkring ’t Broebelke voor project blindengeleidehonden

TEMSE – De derde reüniefuif van jeugdclub ’t Broebelke was weer een daverend  succes. (klik hier) De organiserende vriendenkring kon dan ook een mooi bedrag van de opbrengst schenken aan het gekozen goede doel:  Het Centrum voor Blinde Geleidehonden.

In 2016 organiseerde de Vriendenkring van ’t Broebelke een reüniefuif voor de oud-leden van de jeugdclub. De dansavond kende dermate succes dat meteen werd besloten de fuif jaarlijks te herhalen. Onlangs was zij aan haar derde editie toe. Net als bij de twee vorige edities werd ook nu de opbrengst besteed aan een goed doel. Doordat de 65-jarigen de gezamenlijke viering van hun verjaardag lieten samenvallen met de Broebelfuif, werd het succes versterkt.
Resultaat: een opbrengst van 3.000 euro.

Op vrijdag 28 december werd de check uitgereikt op AC De Zaat. In aanwezigheid van burgemeester Luc De Ryck en de schepenen Debby Vermeiren, Franky De Graeve en Werner Maerevoet, en vertegenwoordigers van de Vriendenkring van Broebelke en de 65-jarigen werd de check symbolisch uitgereikt aan Miranda Pauwels. Als blinde beschikt zij al meerdere jaren over een geleidehond. Nadat zij de check in ontvangst had genomen, weidde zij uit over de belangrijke betekenis van een geleidehond voor een blinde of slechtziende.

Barbara Dex en Sandrine Van Handenhove brengen aanwezigen in vervoering tijdens uniek kerstconcert

TEMSE – Op tweede kerstdag organiseerde men voor de vijfde keer een uniek kerstconcert in de Heilig Hartkerk, dit met Sandrine en Barbara Dex op het podium. De aanwezigen genoten volop en de superlatieven waren dan ook niet ver weg.

Met zowat 450 aanwezigen zat de kerk, net zoals de voorbije jaren, goed vol”, aldus Alfons Poppe. “Maar Barbara en Sandrine zijn dan ook twee straffe madammen.”

“Ondanks alle perikelen over het voortbestaan van de kerken in Temse en het stopzetten van de eucharistieviering in de Heilig Hartkerk op zaterdag blijft er één vaste waarde: het kerstconcert op tweede kerstdag”, klonk het bij schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA), die het muzikale duo mocht aankondigen.

“Wie er al bij is geweest, weet dat het telkens heel bijzonder is. Over de heuse kerstshow met het koor Scala in 2015 spreekt men in Temse nu nog. Ook de fluwelen stem van Free Souffriau het jaar nadien was prachtig, wat ook de aanwezige BV’s Peter Van De Veire en Kris Wauters van Clouseau toen vonden. We hebben met Garry Hagger nadien talent van eigen bodem op het podium gebracht. En nu, voor de eerste keer in Temse, voor de eerste keer samen op een podium en voor de eerste keer samen in kerstconcert: Sandrine en Barbara Dex. ”

Leuk weetje: De ouders van Sandrine Van Handenhove waren, zoals burgemeester Luc De Ryck het noemde: “Als special guest aanwezig” tijdens het concert. Waarbij hij verklapte dat Sandrine een link heeft met Temse via haar vader: “Hij was namelijk ooit nog leraar in het CVO van Temse.”

Het kerstconcert is een samenwerking van KWB Heilig Hart, Femma, Okra Temse en ACV.

Meer foto’s, klik hier

Extra veegmachine voor Temsese Milieudienst

TEMSE – Op woensdag 19 december mocht Hugo Maes – schepen voor Groen en Natuur – de sleutels in ontvangst nemen van de nieuwe borstelveegmachine ‘MC 210 Flex’ van het merk ‘Mathieu’. Franky De Graeve – schepen voor Leefmilieu – de motor en bezieler achter de actie ‘Schoon Temse’ was verontschuldigd.

Deze overhandiging ging symbolisch door op het plein aan de hoofdingang van AC De Zaat, Frans Boelplein 1 te Temse. Bij de overhandiging was ook de ganse milieuploeg aanwezig. De milieuploeg wordt gevormd door 8 personeelsleden, die dagelijks op het grondgebied van Temse actief zijn om ‘Temse proper te houden’. De aankoop kadert in het huidige milieubeleid waarbij het schoon houden van de gemeente tot één van prioriteiten behoort.

De levering van de veegmachine voor de gemeentelijke milieudienst werd door het college van burgemeester en schepenen toegewezen aan de firma Karel De Kegel nv. uit Erpe-Mere. Het gemeentebestuur koos voor een compact en wendbaar toestel, geschikt voor het schoonvegen van de dorpscentra, fiets- en voetgangerszones. De machine is uitgerust met een derde borstel waarmee onkruid kan verwijderd worden.

Voortaan worden in Temse, volgens een vastgestelde route, twee borstelveegmachines ingezet: de nieuwe veegmachine ‘Mathieu MC 210 Flex’ en de huidige veegmachine ‘RAVO 540 STH’, geleverd in 2014.

 

Lyceum aan de Stroom zamelde geld in voor de Warmste Week…met de hulp van Jean-Marie Pfaff

TEMSE – Op 20 december organiseerde het Lyceum aan de Stroom (Temse) haar Warmste Winterhappening ten voordele van De Warmste Week van Studio Brussel. Tijdens deze happening trachtte de school een mooi geldbedrag in te zamelen voor U/turn.
De school was heel blij met de aanwezigheid van ‘El Sympathico’

Van 9 tot 10 uur werden er workshops (fotografie, dans, podium-en beeldende kunst, …) voorzien voor de leerlingen. Tijdens sommige workshops werden eindproducten gemaakt die dan werden verkocht tijdens ‘Kermis Lyceum’, een ludieke spelletjescarrousel met o.a. zaklopen, kubb, knuffelberen-darts, taartgooien (met of op je favoriete leerkracht,…).

Als klap op de vuurpijl was er de komst van ‘special guest’, Jean-Marie Pfaff. De leerlingen konden een uur lang een penalty’s trappen tegen de voetballegende.

“Het is fantastisch dat hij dit doet. We zijn er uiteraard héél blij mee”, klonk het in Het Laatste Nieuws. “Jean-Marie heeft een gouden hart en dat appreciëren we hier op school enorm”,

Jean-Marie genoot er zelf ook van.

“Ik zie dat het hier een fantastische school is, met veel diversiteit én enthousiaste jongeren. Ik ben ook niet vergeten vanwaar ik kom. Ik was een gewone straatvoetballer voor ik een wereldster werd. Daarom zet ik me ook graag in voor acties waarbij jongeren betrokken zijn.”

 

 

 

‘Tiny Forest’ eerste stap voor groene speelplaats bij leefschool De Wijsneus

TEMSE – Donderdag 20 december staken 111 leerlingen van leefschool De Wijsneus in de Eupenlaan de handen uit de mouwen. Samen plantten ze 240 jonge bomen om een ‘tiny forest’ te creëren op het schooldomein.

“Deze plantactie was meteen het startschot voor de werken die volgend voorjaar 2019 van start zullen gaan”, aldus Eva Galle van Regionaal Landschap Schelde-Durme. “Daarbij transformeren we twee betonnen speelplaatsen (kleuters en lagereschool) van een saaie grijze vlakte naar een groene oase vol speelheuvels, stapelmuurtjes, wilgenhutten, bloemen, struiken en bomen.” (zie schets onderaan)

De eerste stap voor de aanleg van de groene speelplaats is een dus feit.

“Dit project is alweer een knap staaltje van samenwerking tussen de gemeente Temse voor het aanleveren van grond en boomstammen, de provincie Oost-Vlaanderen voor een extra financieel duwtje in de rug en het Regionaal Landschap Schelde-Durme voor het schetsontwerp en begeleiding bij de uitvoering.”

Meer over een ‘Tiny Forest‘, klik hier
M
eer foto’s, klik hier

Bevoegdheden nieuw schepencollege bekend

Schepencollege doet het met één schepen minder

TEMSE – De bevoegdheden van het nieuwe college van burgemeester en schepenen zijn gekend. Dat college bestaat voor het eerst uit drie partijen. Dat gebeurt met de toevoeging van Open VLD aan de huidige coalitie van CD&V en N-VA.

De verhoudingen binnen het college liggen anders na de verkiezingen. Niet alleen telt het college een schepen minder, CD&V gaat van een meerderheid van vijf schepenen tegenover drie schepen bij N-VA naar een minderheid met de burgemeester en één schepen.

CD&V behoudt met Luc De Ryck de langst zittende burgemeester van het Waasland. Ook huidig eerste schepen Hugo Maes blijft op post, maar verliest een deel van zijn bevoegdheden. Hij blijft bevoegd voor Openbaar Groen, Kerkhoven en Natuur en krijgt er Patrimonium bij, maar verliest Senioren en Werk. Zijn bevoegdheid voor Openbare Werken gaat naar Lieve Truyman (N-VA), die Mobiliteit en Cultuur behoudt en er, naast Openbare Werken, ook Erfgoed bijkrijgt. Integratie en Inburgering en Woonkwaliteit verdwijnen uit haar bevoegdheden. Ze wordt bijgestaan door twee partijgenoten: Tine Van Britsom neemt Jeugd, Onderwijs en Kinderopvang op zich, Patrick Vermeulen wordt voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Diensten en is bevoegd voor Sociale Zaken, Welzijn, Senioren en Sociale Economie. Derde meerderheidspartij Open VLD krijgt twee schepenen. Wim Van Rossen wordt bevoegd voor Ruimtelijke Planning en Omgevingsvergunningen, Sport, ICT en Digitalisering. Stephan Van Der Gucht neemt Financiën, Personeel, Economie en Overheidsopdrachten op zich.

De tripartite heeft een meerderheid van 19 op 29 zetels in de nieuwe gemeenteraad, die op donderdag 3 januari geïnstalleerd wordt. Het college van burgemeester en schepenen zal de beleidsaccenten bundelen in een nota, die in maart zal worden voorgelegd aan de gemeenteraad. (bron: HN/GVAZ – Mattias Goossens)

Vooraan vlnr.: Lieve Truyman, Luc De Ryck, Wim Van Rossen achteraan vlnr.: Stephan Van Der Gucht, Tinneke Van Britsom, Hugo Maes, Patrick Vermeulen

Klik hieronder door voor een lijst van alle bevoegdheden

Verder lezen Bevoegdheden nieuw schepencollege bekend

Sint-Amelbergaschool organiseerde ‘De Warmste Dag’

TEMSE – Ten voordele van de Warmste Week en Music For Life organiseerde de Sint-Amelbergaschool ‘De Warmste Dag’, dit voor het Melanoompunt en de MS Liga.

“Samen zamelden we 2416.71 euro in door allerlei workshops, cake en fruitverkoop en een gezellig oudercafe met kerstkoor”, aldus Phyllis Van Duyse, leerkracht derde leerjaar. Enkele leerkrachten en leerlingen gingen de cheque met het ingezamelde bedrag overhandigen op domein Puyenbroeck.

Meer foto’s, klik hier

 

 

Afwerking nieuwe toegangen station uitgesteld tot volgend voorjaar

TEMSE – De werken van Infrabel en de NMBS voor de nieuwe ingangen naar perron twee lopen vertraging op. Onlangs startte ook de gemeente met de heraanleg van de voetpaden tussen het station en de Guido Gezelleplaats. Raadslid Bert Bauwelinck (SP-A) vroeg tijdens de laatste gemeenteraad waarom de werken voor de heraanleg nu al begonnen zijn, omdat dit langer overlast geeft.

“De luifel die bovenaan perron 2 moet geplaatst worden door Infrabel is momenteel nog in productie en kan maar pas volgend voorjaar geplaatst worden”, antwoordde schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “Ook de leuningen van de trap en helling kunnen dan maar geplaatst worden. In tussentijd mogen die nieuwe ingangen naar perron 2, wegens veiligheidredenen, dan ook niet opengesteld worden. En ook bovenaan perron 2 moeten we de nodige veiligheidsmaatregelen voorzien zodat niemand naar beneden valt.”

De tunnel blijft al die tijd wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

“Omdat Infrabel momenteel niet meer aan het werk is beslisten we om onze aannemer de voetpaden al te laten heraanleggen”, aldus de schepen. “Zo zitten de twee aannemers niet in elkaars vaarwater.”

 

Charlotte De Cock krijgt unieke titel: ‘Ridder in de Orde van de Roerstok der Brouwers’

Slechts anderhalf jaar na opening brouwerij VBDCK
TEMSE/TIELRODE – Charlotte De Cock (29), zaakvoerster van brouwerij VBDCK uit Tielrode is toegetreden tot de ‘Ridders van de Roerstok der Brouwers’, een van de oudste beroepsverenigingen van het land. Ze is meteen een van de jongste leden en één van de weinige vrouwen.

De Ridderschap van de Roerstok der Brouwers is de rechtstreekse afstammeling van de eeuwenoude brouwersgilde en werd gesticht in 1946. Ze vertegenwoordigt de tradities van de brouwersambacht. Het was voor Charlotte dan ook een hele eer om gevraagd te worden.

“De orde bestaat voornamelijk uit de grote brouwersfamilies, die elkaar generatie na generatie opvolgen. Maar de orde besefte dat er verjonging en vernieuwing nodig was, en er zijn nu tweeëndertig nieuwe ridders toegetreden die allemaal jonger zijn dan veertig jaar. Ik ben één van de vier nieuwe vrouwen en de enige nieuwe uit de streek.”

Het was de orde zelf die Charlotte selecteerde. “Je moet voorgedragen worden door twee ‘peters’. Olav Blancquart van brouwerij Duvel-Moortgat contacteerde mij, en Frank Boon van de gelijknamige brouwerij steunde mijn kandidatuur. Het is voor mij een hele eer om in zo’n genootschap te worden opgenomen, temeer omdat onze brouwerij nog maar anderhalf jaar geopend is.”

De kleinschalige familiebrouwerij produceerde in haar eerste jaar 2.500 hectoliter van de verschillende soorten Kerel-bier. “We maken geen typische pils, dubbel of trippel. Mijn broer die instaat voor het brouwproces heeft zijn opleiding in Amerika gevolgd, en hij brouwt volgens die traditie zogenaamde ‘craft beers’, met onder meer IPA’s. We onderscheiden ons daarmee van andere brouwerijen en zitten niet in het vaarwater van de grote brouwerijen. Dat is een van de redenen geweest om mij te kiezen voor de ridderorde, want we zijn de eerste brouwerij met craft beer in de orde.”

Volgens Charlotte is de bierwereld nog steeds een echte mannenwereld. “Het gaat er wel zeer gemoedelijk aan toe, zeker in vergelijking met de vleessector waar onze familie vroeger in actief was. Ook binnen de ridderorde wordt veel kennis uitgewisseld, wat voor ons als kleinere brouwerij natuurlijk zeer interessant is.”

Brouwerij VBDCK wil de productie in de toekomst nog optrekken. We zouden binnen een drietal jaar graag aan onze huidige maximumcapaciteit zitten van 5.000 hectoliter per jaar. En we blijven ook inzetten op export, want dat wordt steeds belangrijker als Belgische brouwerij.” (Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

Meer informatie: www.vbdck.be

(foto: Lander Loeckx)

Kerststal Steendorp feestelijk ingehuldigd

STEENDORP – Zaterdag 15 december werd de kerststal op het dorpsplein van Steendorp plechtig geopend.

Net zoals de voorbije jaren zorgden enkele leerlingen van het 5e en 6e leerjaar van de Sint-Henricusschool voor een ‘levende kerststal’. Er was ook een stand van de De Hoegaboega’s, van de ouderraad van de plaatselijke school, met kerstcadeautjes. Uiteraard was er ook gezorgd voor een ‘natje en een droogje’)

De opening verliep in samenwerking met Scoutsgroep Sint-Jan van Steendorp, Oudercomité Sint-Henricus, Brassband Sint-Cecilia, KWB Steendorp, het gemeentebestuur van Temse met logistieke steun en De Hoegaboega’s.
de presentatie van het feestelijke gebeuren lag in de deskundige handen van huidig gemeenteraadslid uit Steendorp: Wim Van Rossen.

Meer foto’s, klik hier

POLITIE. Snelheidscontroles en intrekking rijbewijzen

Snelheidscontroles

Er werden snelheidscontroles gehouden op de volgende plaatsen :
TEMSE
Doornstraat                              256 gecontroleerde            52 geflitst
B.A. Heymanstraat                    91                                        29
Legen Heirweg                                                                     253                                        37

Intrekking rijbewijzen

Dinsdagnacht 18 december nacht tijdens een verkeerscontrole op het Onze-Lieve- Vrouwplein in Kruibeke werd een 42 jarige man uit Brussel betrapt op het rijden onder invloed van alcohol (1,15 promille) en onder invloed van drugs. De man zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Bij controle bleek zijn voertuig niet gekeurd te zijn.
Eveneens werden er drugs aangetroffen in het voertuig. De man werd gearresteerd. Hij werd verhoord en het parket heeft de man gedagvaard in snelrecht.

Tijdens een patrouille werd een voertuig onderschept op de N16 in Temse. De 20-jarige jongeman uit Temse legde een positieve speekseltest af. Hij reed onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Vlaams geld voor heraanleg van kruispunt N16/Hoogkamerstraat

Ook vernieuwing van brug over de E17 in de Hoogkamerstraat krijgt Vlaamse subsidies.

TEMSE – De investeringen van de Vlaamse Regering in Mobiliteit liggen deze regeerperiode 33 procent hoger dan in de vorige regeerperiode en dat wordt ook voelbaar in Temse. Het Geïntegreerd Investeringsplan (GIP) van Vlaams minister Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) bevat ook goed nieuws voor de mobiliteit in onze gemeente.

“Onze regio heeft nood aan deze nieuwe investeringen in infrastructuur”, zegt Lieve Truyman van N-VA Temse. “We willen het aantal verkeersdoden terugdringen en de economische ontwikkeling alle kansen geven door te investeren in goede verbindingen voor alle weggebruikers. N-VA Temse heeft gepleit voor het aanpakken van een conflictvrij kruispunt op de N16 waardoor er tevens ook minder filevorming zal zijn rond het kruispunt en er is eveneens geijverd voor een veiliger fietspad op de brug van de E17 in de Hoogkamerstraat richting Sint-Niklaas. We hebben die dossiers ook aangekaart in Brussel bij minister Weyts”.

Het Geïntegreerd Investeringsplan (GIP) is één lange lijst van belangrijke investeringen in de toekomst van Vlaanderen. Ook voor Temse zit er goed nieuws in:

1) € 1 875 000 is goedgekeurd en gereserveerd voor de heraanleg van het kruispunt Hoogkamerstraat – N16
2) € 500 000 is goedgekeurd en gereserveerd voor de vernieuwing van de brug in de Hoogkamerstraat over de E17 met de aanleg van een veilig fietspad.

Dit sluit aan bij het realiseren van een veiliger en vlottere fietsverbinding tussen Temse en Sint-Niklaas.

“Dit is belangrijk voor Temse”, stellen Lieve Truyman en Koen Daniëls tevreden vast. “Deze investeringen gaan een voelbaar verschil maken”.

“Vlaanderen heeft nog nooit zoveel geïnvesteerd in Mobiliteit en dat is goed nieuws voor projecten die al lang op zich lieten wachten”, zegt Lieve Truyman schepen van mobiliteit van N-VA Temse, en Vlaams Parlementslid Koen Daniëls. “N-VA is al lang vragende partij om een conflictvrij kruispunt op de N16 met de Hoogkamerstraat te realiseren. Nu is er eindelijk een concreet perspectief”.

Het Geïntegreerd Investeringsplan (GIP) van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts voorziet € 2 miljard voor 2019. Alles samen gaat er in de hele regeerperiode (2014-2019) maar liefst € 9,7 miljard naar de entiteiten van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken – oftewel 33% meer dan in de regeerperiode 2009-2014, toen het ging om € 7,3 miljard.

Ringdijk langs nieuw overstromingsgebied volgend jaar toegankelijk

Fietsers en wandelaars kunnen als eersten nieuw Sigmagebied ontdekken

ELVERSELE / WAASMUNSTER – De ringdijk rond het toekomstige overstromingsgebied Groot-Broek krijgt stilaan vorm. Eind volgend jaar zal de dijk begaanbaar zijn voor fietsers en wandelaars.

De Vlaamse Waterweg werkt sinds vorig jaar volop aan een nieuwe ringdijk in het toekomstige overstromingsgebied Groot-Broek, op de grens van Waasmunster en Elversele. Het gebied werd ontpolderd en zal in de toekomst dienen als overstromingsgebied voor de Schelde. Het project kadert in de Sigmawerken die na de grote overstroming van 1976 werden aangevat om dergelijke situaties in de toekomst te vermijden en waar ook de polders van Kruibeke deel van uitmaken.

“Er is voorlopig geen timing gekend voor het doorsteken van de oude Durmedijk”
Loe Van Der Donckt, Sigmagids

Er was heel wat belangstelling voor de rondleidingen (foto: Mattias Goossens)

Omdat het resultaat van de werken steeds zichtbaarder wordt voor de buurtbewoners, werden ze zaterdag uitgenodigd voor een gegidste rondleiding over de toekomstige ringdijk. Die zal in de loop van volgend jaar afgewerkt zijn en toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers. Met een koersfiets zul je beneden op de jaagpaden kunnen rijden.

“Het overstromingsgebied zelf zal niet toegankelijk zijn voor bezoekers”, zegt een van de Sigmagidsen Loe Van der Donckt. “In de laatste fase zullen er namelijk grote bressen van wel honderd meter lang worden geslagen in de huidige Durmedijk. Daardoor zal het hele gebied bij vloed onder water staan. Dat maakt dat het niveau van de Schelde ook deels zakt, en overstromingen tegengegaan kunnen worden. Behalve overstromingsgevaar tegengaan zorgen de extra slikken en schorren ook voor een natuurlijke waterzuivering waarbij stikstof uit het water wordt gehaald en er zuurstof inkomt. Dat is goed voor zowel de vissen als vogels.

We krijgen soms de vraag of er geen bruggen gebouwd kunnen worden over die bressen, zodat de oude dijk toch nog begaanbaar blijft. Dat zou echter een heel grote meerkost zijn, en de aanleg is niet evident. Uitkijkposten op de dijkeindes zijn wel een mogelijkheid. Het doorsteken van de oude dijk is één van de laatste fases, en voorlopig is daar nog geen timing van gekend.”

Net naast de nieuwe ringdijk liggen de terreinen van KWB Elversele. De dijk kwam pal op de oude doellijn te liggen, waardoor de club de velden een kwartslag moest draaien. “Ondertussen is alles ingezaaid, en twee weken geleden zijn de lijnen getekend. We hebben nu dubbel zo veel plaats om te voetballen én betere terreinen. In februari worden ze officieel ingespeeld”, klinkt het bij de club.

Groepen kunnen op aanvraag een bezoek brengen aan de Sigmawerken. Een afspraak maken kan via durme@sigmaplan.be of 053-72.94.26.
(Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

De toekomstige ringdijk is ideaal wandel- en fietsgebied, buurtbewoners mochten al eens komen kijken. (foto Mattias Goossens)

Gezellige drukte tijdens eerste Winterhappening

TEMSE – De vernieuwde kerstmarkt onder de naam Winterhappening, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Warmste Week, lokte heel wat Temsenaars naar de feestsite op de Markt.

Terwijl zaterdag voor de deejay-avond de regen spelbreker was, kwam zondag de massa afgezakt voor optredens van ondermeer Steve Tielens, Jean Bosco Safari, de Golden Years Band en Barley Mob & the Sailors. De opbrengst voor Nils For Life wordt later bekend gemaakt.

“Ik denk wel dat we van een geslaagde eerste editie mogen spreken”, aldus initiatiefnemer Tommy Van San. “Ik kreeg veel positieve reacties.”

Meer foto’s, klik hier