Bevoegdheden nieuw schepencollege bekend

Schepencollege doet het met één schepen minder

TEMSE – De bevoegdheden van het nieuwe college van burgemeester en schepenen zijn gekend. Dat college bestaat voor het eerst uit drie partijen. Dat gebeurt met de toevoeging van Open VLD aan de huidige coalitie van CD&V en N-VA.

De verhoudingen binnen het college liggen anders na de verkiezingen. Niet alleen telt het college een schepen minder, CD&V gaat van een meerderheid van vijf schepenen tegenover drie schepen bij N-VA naar een minderheid met de burgemeester en één schepen.

CD&V behoudt met Luc De Ryck de langst zittende burgemeester van het Waasland. Ook huidig eerste schepen Hugo Maes blijft op post, maar verliest een deel van zijn bevoegdheden. Hij blijft bevoegd voor Openbaar Groen, Kerkhoven en Natuur en krijgt er Patrimonium bij, maar verliest Senioren en Werk. Zijn bevoegdheid voor Openbare Werken gaat naar Lieve Truyman (N-VA), die Mobiliteit en Cultuur behoudt en er, naast Openbare Werken, ook Erfgoed bijkrijgt. Integratie en Inburgering en Woonkwaliteit verdwijnen uit haar bevoegdheden. Ze wordt bijgestaan door twee partijgenoten: Tine Van Britsom neemt Jeugd, Onderwijs en Kinderopvang op zich, Patrick Vermeulen wordt voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Diensten en is bevoegd voor Sociale Zaken, Welzijn, Senioren en Sociale Economie. Derde meerderheidspartij Open VLD krijgt twee schepenen. Wim Van Rossen wordt bevoegd voor Ruimtelijke Planning en Omgevingsvergunningen, Sport, ICT en Digitalisering. Stephan Van Der Gucht neemt Financiën, Personeel, Economie en Overheidsopdrachten op zich.

De tripartite heeft een meerderheid van 19 op 29 zetels in de nieuwe gemeenteraad, die op donderdag 3 januari geïnstalleerd wordt. Het college van burgemeester en schepenen zal de beleidsaccenten bundelen in een nota, die in maart zal worden voorgelegd aan de gemeenteraad. (bron: HN/GVAZ – Mattias Goossens)

Vooraan vlnr.: Lieve Truyman, Luc De Ryck, Wim Van Rossen achteraan vlnr.: Stephan Van Der Gucht, Tinneke Van Britsom, Hugo Maes, Patrick Vermeulen

Klik hieronder door voor een lijst van alle bevoegdheden

Bevoegdheden College van Burgemeester en Schepenen
Burgemeester
– Algemene Leiding en Coördinatie
– Politie en Brandweer
– Burgerzaken
– Openbare Veiligheid en Verkeer (politioneel)
– Integratie en inburgering
– Informatie, Communicatie, Public Relations
– Toerisme, Feestelijkheden, Evenementen
– Archief
– Onthaal (front office)
– Verkiezingen
Lieve Truyman
– Mobiliteit
– Openbare Werken en Nutsvoorzieningen
– Cultuur
– Erfgoed
Wim Van Rossen
– Ruimtelijke Planning en Omgevingsvergunningen
– Sport
– ICT en Digitalisering
Hugo Maes
– Groen, Natuur, Leefmilieu
– Technische Dienst en Onderhoudswerken
– Begraafplaatsen
– Patrimonium
Tine Van Britsom
– Jeugd
– Onderwijs
– Kinderopvang
– Participatie
– Vrijwilligers
– Duurzaamheid
– Dierenwelzijn
Stephan Van Der Gucht
– Financiën
– Personeel
– Economie
– Overheidsopdrachten
Patrick Vermeulen
– Bijzonder Comité Sociale Dienst (Voorzitter)
– Sociale Zaken
– Welzijn
– Senioren
– Sociale Economie

 

Een gedachte over “Bevoegdheden nieuw schepencollege bekend”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *