Doek valt na 110 jaar voor de Molens van Temse

TEMSE – De maalderij Molens van Temse heeft donderdag de deuren gesloten, na een geschiedenis van meer dan 100 jaar. Paul Lammens kon geen opvolging vinden voor zijn zaak.

Donderdag 31 maart was de laatste dag dat particulieren bij de Molens van Temse terecht konden, zegt zaakvoerder Paul Lammens. “Op 1 januari waren we al gestopt voor professionele klanten. De reden dat we er mee ophouden is omdat we geen opvolging vinden.”

Wat er gaat gebeuren met het gekende gebouw van de Molens van Temse, centraal gelegen in Temse op een hoek van de Markt en de Wilfordkaai, kan Lammens nog niet zeggen. “Maar het zal niet zomaar worden afgebroken.”

Het was de Antwerpse firma Alphonse Van Fraeyenhove die in 1912 Molens van Temse heeft opgericht. De maalderij kon een jaar later al uitpakken met een stoommachine. In 1922 werd Emiel Lammens zaakvoerder, de grootvader van Paul. Zowel bakkers, handelaars als particulieren konden er decennialang bloem, meel en andere bakkerijgerelateerde producten kopen.

In het kader van Ponton Temse in 1990 raakt de Italiaanse kunstenaar Mario Merz gefascineerd door de gevel van de molens en bevestigt er zijn kunstwerk. Later beslist de gemeente het werk van Mario Merz te behouden. Tot op heden kan je het nog steeds zien aan de gevel die uitgeeft op de Scheldekaai.

Jules Lammens geeft in 1992 de fakkel door aan zijn zoon Paul die verder bouwt op de jarenlange ervaring.

Molens van Temse heeft op de website een lijst van adressen waar particulieren voortaan hun aankopen kunnen doen. Professionele klanten werden eerder al doorverwezen naar Molens Descamps in Evergem. (Bron: HN/Tom Nuytemans)

Laagstraat tijdelijk afgesloten van N16

Afsluiting vanaf het najaar mogelijk definitief

TEMSE – Vanaf vandaag (donderdag 31/03) start Agentschap Wegen en Verkeer met de asfaltering van de toegang van de Laagstraat met de Gewestweg (N16). Tijdens deze werken zal verkeer het bedrijventerrein TTS in- en uitrijden via de Hoogkamerstraat (Eurolaan).

Vanaf maandagochtend 4 april is er weer toegang via de Laagstraat. Na het paasverlof start men op woensdag 20 april met de tweede fase van de werken op het kruispunt met de Hoogkamerstraat.

Tijdens de eindfase van de werken aan het kruispunt van de de N16 met de Hoogkamersstraat, in het najaar, zal de aansluiting van de Laagstraat en ook de S.G. Boereboomstraat met de gewestweg mogelijk afgesloten worden.

Gewestweg N41 komende zondag even verkeersvrij voor doortocht Ronde van Vlaanderen

TEMSE – Komende zondag 3 april wordt -‘Vlaanderens Mooiste’-, de Ronde Van Vlaanderen weer verreden tussen Antwerpen en Oudenaarde. Ook Elversele ligt dit jaar weer op het parcours.

De renners rijden door Elversele via – Dendermondse Steenweg – Steenweg Hulst-Lessen – N41 richting Hamme.
Doortocht door Elversele: van omstreeks 10.50 u. tot 11.10 u.

Parkeerverbod geldt op gans het parcours van 5u. tot 12u.
Tijdens de doortocht (en tijd ervoor) wordt het parcours volledig verkeersvrij gemaakt.

Zaterdag 2 april is er ‘We Ride Flanders’ voor wielerliefhebbers
Vertrek: vanaf 7 u. in Antwerpen
Parcours: de renners rijden door Velle, Elversele en Tielrode via Bank – Krekel – Haasdonksesteenweg – Velle – Eigenlo – Sint-Niklaas – Dendermondse Steenweg – Hogenakkerstraat – Gentstraat – Legen Heirweg – N41 richting Hamme.

Parkeerverbod geldt op gans het parcours: van 5 u. tot 12 u. en éénrichtingsverkeer. Einde: omstreeks 11.30 u. is de laatste doortocht voorbij.

De doortocht door Elversele in 2021

Parkeerverbod in deel Hoogkamerstraat tot einde fase werken in Tielrode

Vanaf half mei Hoogkamerstraat enkele weken doodlopend voor werken aan N16

TEMSE – Sinds enige tijd is er een tijdelijk een parkeerverbod in het smalste deel van de Hoogkamerstraat. Tussen de Roeland Lefèvrestraat en de Rozenlaan mag men tijdens weekdagen niet parkeren.

“Dit omdat al het verkeer van en naar het industriegebied De Zaat via de Hoogkamerstraat dient te rijden, omdat de Burgmeester Achiel Heymanstraat in Tielrode onderbroken is door de wegenis- en rioleringswerken”, stelt schepen Lieve Truyman (N-VA) “Het vrachtverkeer en ook bussen ondervinden op het smalste deel van de straat moeilijkheden om elkaar te kruisen waardoor er over het fietspad werd gereden of extra file ontstond. Hierop is namens het Lokaal Bestuur snel gereageerd door in die zone tijdelijk een parkeerverbod in te richten, zodat de parkeerstrook gebruikt kan worden om het gemotoriseerd verkeer veilig te laten kruisen zonder gevaar voor fietsers en voetgangers.”

Dit parkeerverbod is tijdelijk tot wanneer die fase in Tielrode gedaan is.

Hoogkamerstraat doodlopend

“Vanaf mei zal de Burgemeester Achiel Heymanstraat terug open zijn. De bewoners in die zone van de Hoogkamerstraat zijn hierover per brief geïnformeerd”, aldus de schepen. “We stellen met tevredenheid vast dat de bewoners zich aan de gevraagde richtlijnen houden.”

Vanaf half mei gaat Agenschap Wegen & Verkeer (AVW) ter hoogte van het kruispunt N16-Hoogkamerstraat van start met de aansluiting van de Hoogkamerstraat zijde Temse centrum.

“Hierdoor zal de Hoogkamerstraat, langs de centrumzijde, gedurende een paar weken een doodlopende straat zijn”, klinkt het. “En zal dus al het verkeer dat van of naar de KMO zone De Zaat gaat langs Tielrode moeten passeren. Gepaste communicatie hierover volgt nog. De fasering van deze werf is op te volgen via een speciaal aangemaakte webpagina door AWV.”

Stoelendans in de gemeenteraad door ziekte en verhuis van raadsleden

TEMSE – De gemeenteraad en OCMW-raad verwelkomd twee nieuwe raadsleden. Zowel bij Vlaams Belang als bij N-VA wordt een raadslid vervangen.

Vlaams Belang-fractievoorzitter Annemie Muyshondt (77) heeft op maandag 28 maart voor het laatst aan een gemeenteraad deelgenomen. Ze verlaat de politiek in Temse om samen met haar man in Bornem te gaan wonen.

“Ons huurhuis werd verkocht en we vonden een appartement in Bornem dat we niet konden laten liggen”, vertelt Muyshondt, die in 1995 in de gemeenteraad stapte. “Ik kon dus niet aanblijven, maar het is goed geweest. Ik heb dit werk altijd met passie en plezier gedaan, en er veel voldoening uitgehaald.”

Muyshondt kreeg maandag de titel van ere-gemeenteraadslid, na de raadszitting volgde een receptie. “Ik was pas na middernacht thuis. Ik heb nog een fijne babbel gehad met al mijn collega’s, over de partijgrenzen heen. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen.”

Rony Rombaut zal vanaf volgende gemeenteraad Muyshondt opvolgen.

Annemie Muyshondt nam na 27 jaar afscheid van de gemeenteraad
(C) Facebook)

Ook bij de N-VA fractie zetelt vanaf heden een nieuw raadslid. Kim Aluwé vervangt Geert Vandersickel die door ziekte enige tijd afwezig zal zijn. Vandersickel was drie jaar voorzitter van de gemeenteraad maar gaf die functie vorig jaar door aan Hans Cools (CD&V) zoals eerder afgesproken tussen de coalitiepartners.

Hij bleef wel zetelen in de gemeenteraad. Hij liet deze maand echter weten dat hij om medische redenen tijdelijk een stapje opzij moet zetten. Vandersickel zal voor een minimale termijn van 12 weken en mogelijk langer afwezig zijn. Hij laat zich daarom vervangen door Kim Aluwé. Zij is momenteel al afdelingsvoorzitter en is ook de eerste opvolger op de lijst.

Kim Aluwé legde maandagavond de eed af
(C) Facebook)

Oekraïners kunnen eind april naar leegstaande verdieping ziekenhuis

TEMSE – De gemeente Temse zal een leegstaande verdieping in polikliniek De Pelikaan inrichten als opvangplek voor Oekraïense vluchtelingen. Het neemt ook nog andere maatregelen, zoals een taalbad voor kinderen.

Burgemeester Luc De Ryck (CD&V) gaf een stand van zaken over de Oekraïners in Temse naar aanleiding van een reeks vragen van de oppositiepartijen Vlaams Belang, Tesamen en Groen. 67 Oekraïense vluchtelingen verblijven momenteel in Temse of hebben zicht op opvang in de gemeente.

“Voornamelijk vrouwen en kinderen, geen mannen tussen 18 en 60 jaar, want aan hen werd uitdrukkelijk gevraagd in Oekraïne te blijven”, zegt burgemeester De Ryck. “In een eerste fase opteren wij ervoor dat de opvang gebeurt door gastgezinnen. Maar men kan niet verwachten dat zij maandenlang geëngageerd zijn. Daarom voorzien wij in een tweede fase opvang in De Pelikaan.”

Taalbad

Het voormalige ziekenhuis is vandaag enkel nog een polikliniek en heeft dus ruimte over.

“Wij hebben De Pelikaan laten doorlichten en de derde verdieping biedt heel wat mogelijkheden. Een vijftigtal personen zouden er tegen 30 april een onderkomen kunnen hebben.” De kamers op de derde verdieping hebben geen meubels maar er is wel sanitair, inclusief douches en ruimte voor een gemeenschappelijke keuken.

De gemeente nam nog andere initiatieven met betrekking tot de vluchtelingen.

Van 19 april tot en met 30 juni komt er een taalbad Nederlands voor de kinderen in samenwerking met het CVO, zodat de kinderen makkelijk kunnen aansluiten in de kleuter- en lagere school. Het bestuur neemt ook de kosten van de inschrijvingen van de vluchtelingen op zich, van de pasfoto tot de vertaling van Oekraïense documenten.

Het voormalige ziekenhuis De Pelikaan is nu enkel een polikliniek, dus is er nog ruimte over.  

Saartje Vandendriessche en de paashaas van KWB Temse nemen je mee op luistertocht

TEMSE – Zin een portie paaspret? Grijp dan je wandelschoenen en smartphone, en ga met familie, vrienden of de jeugdbeweging op pad voor een leuke QR-luistertocht, met de stem van Saartje Vandendriessche. Kwb-Temse laat met dit paasavontuur haar buurt bruisen van plezier.

De luisterwandeling in paasthema is een leuke uitstap voor jong en oud.

“Naast de verhalen zijn er tijdens de wandeling ook verschillende vragen en opdrachten. Zo is er een leuke afwisseling tussen wandelen, luisteren en spelen. Ideaal voor kinderen!”, vertelt Patrick Pauwels van kwb-Temse enthousiast.

Lekkerbekken en mysterie

Als deelnemer kan je – aan de hand van QR-codes op de borden langs de route – twee verschillende verhalen beluisteren. Voor beide is actrice, presentatrice en sportliefhebber Saartje Vandendriessche verteller. Het ludieke paasavontuur voor de jongsten (-8-jarigen) is er eentje voor echte lekkerbekken onder ons. De +8-jarigen kunnen op pad om een mysterie te ontrafelen. An Neven, auteur van verhalen voor (jong)volwassenen, schreef de kinderverhalen speciaal voor kwb.

Ideale gezinsuitstap

Al sinds het najaar van 2020 organiseert kwb regelmatig luisterwandelingen, waar duizenden gezinnen plezier aan beleven. Kwb-Temse heeft zo’n 1800 flyers verdeeld van deze lentewandeling aan de kinderen van de lagere scholen van Steendorp, Temse en Tielrode.

De flyer werd in diverse scholen verdeeld

“Met deze laagdrempelige activiteiten laten we mensen op een simpele en leuke manier samen iets beleven, én doen wij onze buurt opnieuw bruisen”, klinkt het.

Verbinding blijft de essentie voor kwb. “Het is belangrijk dat we verbonden blijven met elkaar. Of het nu een wandeling, workshop, kookles of gezinsnamiddag is: zolang we samen beleven is alles goed!”

De paastocht van kwb-Temse loopt van 26 maart tot 24 april 2022. De wandeling van 6,5 km start aan het Rozenhof, Roeland Lefèvrestraat 5 in Temse en gaat langs rustige voetwegels richting het prachtige provinciaal domein “De Roomacker” in Tielrode. Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van kwb-Temse. Een overzicht van alle kwb-paastochten vind je op www.kwb.be/paastochten.

Saartje Vandendriesche is de stem van de luisterwandeling

Koninklijke Oudheidkundige kring schonk lindeboom aan de gemeente

TEMSE Aan het Frans Boelplein naast AC De Zaat werd een lindeboom ingehuldigd geschonken aan Temse door de Koninklijke Oudheidkundige Kring Land van Waas (KOKW). Dit naar aanleiding van de vieringen rond de stichting van de parochie en de Heilige Amelberga.

“De toestemming van de gemeente om hier een lindeboom te mogen planten is een sterke symbolische geste van Wase verbondenheid”, aldus Chris De Beer, voorzitter van de KOKW. “Die Wase verbondenheid willen we trouwens met onze vereniging steeds weer in de kijker plaatsen. En die opdracht hebben we tien jaar gelden opgefrist met toenmalig ondervoorzitter Bruno Hemelaer.”

Alle Wase deelgemeenten

“Uit die denkoefening kwam enkele jaren geleden een plan met een groen lintje. Sinds een aantal jaren proberen we een lindeboom te planten in elke deelgemeente van het Waasland. In 2011 werd de eerste boom geplant in Verrebroek, Hier in Temse planten we het elfde exemplaar. We hopen dat er tegen 2041 in alle Wase deelgemeenten zo’n lindeboom staat.”

“Het was de bedoeling om twee jaar geleden hier een boom te planten naar aanleiding van de stichting van de parochie 1250 jaar geleden maar corona hield ons thuis. Maar niet getreurd want dit jaar vieren we het overlijden van de patrones van Temse in het jaar 772. Met het planten van deze lindeboom willen we een eerbetoon geven om de inspanningen die gedaan worden om een programma samen te stellen met diverse vieringen rond de Heilige Amelberga.”

PostNL opent nooddepot in Temse na invallen in Wommelgem en Willebroek

TEMSE – PostNL heeft een nooddepot geopend in Temse, nadat twee depots van het Nederlandse leverbedrijf in Wommelgem en Willebroek maandagavond verzegeld werden. Dat zegt woordvoerster Lies Florentie.

PostNL heeft in Temse een nooddepot geopend. Het personeel van de depots in Wommelgem en Willebroek kan elders aan de slag. Het bedrijf heeft in België negen depots en een sorteercentrum. Het depot in Turnhout werd niet verzegeld na de politiecontrole. Van daaruit worden gezondheidsproducten verdeeld. (blg)

Eindelijk weer een volwaardig toeristisch seizoen

Normaal evenementenprogramma voor Temse na twee coronajaren

TEMSE – Na twee jaar coronacrisis hebben de gemeente en Toerisme Temse nog eens zoals vanouds het toeristisch seizoen geopend. De normale activiteiten staan opnieuw op het programma, aangevuld met eenmalige evenementen zoals de viering van de kerk en de patrones van Temse, zij het dan twee jaar te laat.

Zaterdagavond werd in het oud-gemeentehuis het toeristisch programma van Temse voorgesteld. De dorpsfeesten van Tielrode in juni, de Parkfeesten in juli, Temse in de Wolken in augustus, de Sleutelbraderij in september… Al die evenementen staan opnieuw op het programma. Tijdens Open Monumentendag in september staat dit jaar de bekende brasserie Temsica in de kijker, 100 jaar jong intussen.

Zowat 120 genodigden waren present tijdens de avond

Als vanouds werden enkele Temsenaars tijdens de avond door burgemeester Luc De Ryck (CD&V) geïnterviewd.

In Vlaamse Velden

Zo was er ambachtelijk houtdraaier Jimmy De Caluwé uit Elversele die het had over zijn passie, Eveline Claus van het carnavalcomité vertelde over een boek dat dit jaar op stapel staat, over de geschiedenis van Temse carnaval. Ook Tony Nai was één van de eregasten. Hij woont 12 jaar in Temse en is zaakvoerder van twee restaurants en een hotel in Temse.

Verder tijdens de voorstelling waren er nog andere interviews van andere interessante Temsenaren zoals actrice Tine Roggeman, bekend van de recente Eén-reeks Twee Zomers. Zij begon haar tv-carriëre op zestienjarige leeftijd in de tv-serie In Vlaamse Velden.

Viering Heilige Amelberga

Ook ballonvaarder Koen de Jonghe was één van de gasten, hij is de eigenaar van de gemeentelijke ballon met het logo van de gemeente en Toerisme Temse en de figuren uit de stripreeks Jommeke.

Nog in 2022 vindt de viering plaats van 1.250 jaar Heilige Amelberga, patrones van Temse, en haar kerk, die teruggaat tot 770. Dat feest stond al gepland in 2020. “Ondertussen zijn we twee jaar verder maar we behouden het ronde getal van 1.250 jaar door de sterfdag van de Heilige Amelberga te herdenken, op 10 juli 772”, zegt kerkfabriekvoorzitter Harry Illeghems. “Er komt onder meer een boek over het thema, vanaf juli verkrijgbaar.” De voorverkoop daarvan is al gestart.

Doorheen het jaar staan in Temse nog andere activiteiten gepland rond de Heilige Amelberga, van expo’s tot rondleidingen.

De Stalen Zeemeermin

Zoals de traditie het wil, staat ook dit jaar een strip centraal in stripgemeente Temse. “Samen met de Culturele Vereniging Spirit geven we De Stalen Zeemeermin van Piet Pienter en Bert Bibber in luxe-editie uit”, zo verklapt burgemeester Luc De Ryck (CD&V). “Dat is nooit als album verschenen en heeft alleen in de krant Het Handelsblad gestaan.”

Alle exemplaren zijn intussen al uitverkocht maar als troost kun je vanaf half april naar een tentoonstelling over Piet Pienter en Bert Bibber en hun tekenaar POM in het Gemeentemuseum.

De winnende foto van de wedstrijd


Ook de winnaars van de toeristische fotowedstrijd werden bekendgemaakt. Martine De Cauwer kreeg de eerste prijs met een beeld van een trein die opduikt uit de mist. De foto’s worden vanaf 25 mei tentoongesteld in de bibliotheek.

Burgemeester Luc De Ryck interviewde enkele gasten.
vlnr.: Belleman Bart Heyndrickx, actrice Tinne Roggeman, Evelyne Claus, Koen De Jonghe, Harry Illeghems, burgemeester Luc de Ryck, Tony Nai, Soames Maes (Spirit), Lucille Feremans en Jimmy De Caluwé
Lucille Feremans en Soames Maes een deel van de jury van de fotowedstrijd met de top drie Tom Uytersprot, Kaat De Decker en Martine De Cauwer.

Klik hieronder door voor de hoogtepunten van het toeristisch seizoen 2022

Verder lezen Eindelijk weer een volwaardig toeristisch seizoen

Na twee jaar eindelijk weer boompjes planten

TIELRODE/ELVERSELE – Na twee jaar coronacrisis kon men ook in Elversele en Tielrode opnieuw boompjes aanplanten voor het geboortebos. In het Groot-Broek in Elversele konden 27 driejarigen, onder een zalige lentezon, een boompje planten. In Tielrode werden er 52 boompjes geplant voor de pasgeborenen van de voorbije twee jaar op het terrein achter het voetbalveld van VK Tielrode.

“Ieder jaar opnieuw geven we vanuit het gemeentebestuur aan de ouders met kinderen de gelegenheid om een geboorteboom aan te planten en dit in alle deelgemeenten”, aldus Hugo Maes (CD&V), schepen van Natuur & Groen. “We kozen in Elversele bewust voor de leeftijd van 3 jaar, omdat ze op zo’n leeftijd dit gebeuren meedragen. Zo kunnen ze op gepaste tijden komen kijken naar hun boom.

“In Elversele kunnen we rekenen op de medewerking van de Gezinsbond en de KWB Elversele. Zij zetten mee hun schouders onder dit gebeuren. In Tielrode gebeurd de boomplanting in samenwerking met milieuwerkgroep Ons Streven en de Gezinsbond.”

“In Elversele kozen we voor zomereik, in Tielrode werden schietwilgen geplant, omdat dit een boom is die heel snel groeit”, aldus Wilfried van Broeck van de gemeentelijke groendienst. “Later vormen die dan om tot knotwilgen.”

Meer foto’s boomplanting Elversele, klik hier
Meer foto’s boomplanting Tielrode, Klik hier

In Tielrode werden 52 bomen geplant
In Elversele werden de bomen geplant in het groot-broek, vlak naast het voetbalterrein van KWB Elversele

Brandweer oefent ‘groot watertransport’

TEMSE – Op het terrein van Avia/Belgomine vond zaterdagmorgen een brandweeroefening plaats. Het betrof de oefening van een groot watertransport.

Voor Brandweerzone Waasland betekende dit een goede oefening met zwaar materieel dat niet heel vaak wordt ingezet. De inzet van het blussysteem was voor de beoefening van een serieus incident.

Het grootschalig watertransportsysteem kan worden ingezet bij grote branden in een industriële of havenomgeving, waar een onbeperkte hoeveelheid water aanwezig is. Indien nodig kan er snel heel veel water worden getransporteerd bij grote branden.

Bij Belgomine was men meteen bereid om hun bedrijfsterrein ter beschikking te stellen voor de brandweeroefening.

“Het gebeurd niet zo vaak dat er extra grote branden uitbreken in Temse of de regio maar men moet er toch zorgen dat men paraat staat”, klonk het bij Belgomine. “Daarom dat we graag onze medewerking verleenden en ons terrein ter beschikking stelde voor deze oefening.”

Meer foto’s klik hier

Comedian Alex Agnew, niet op Werchter wel op Velle

Nu al drie keer zoveel tickets verkocht voor festival dan normaal

TEMSE-VELLE – Van metalbands tot Sam Gooris, van quizzen met Peter Van de Veire tot lachen met comedian Alex Agnew: het vijfdaagse Festivel in Velle (Temse) pakt eind april uit met een heel afwisselend programma. Nieuw is dat mensen met een beperking hun eigen (gratis) namiddag krijgen.

Het programma van Festivel werd donderdagavond voorgesteld tijdens een zogenaamde ‘sponsoravond’ en elkaar gepraat door presentatrice Désiree De Caluwé van TV Oost.

Tickets kopen kan enkel online, niet aan de kassa de dag zelf, ook omdat dat handiger is voor onze praktische planning.”
Organisator Philippe Van Robaeys

De beruchte knaldrang, die is ook merkbaar bij de organisatie achter Festivel.

“Een maand voor de start van ons festival hebben we al drie keer zo veel tickets verkocht dan normaal”, zegt organisator Philippe Van Robaeys. “Ik zie nu al dat sommige momenten binnenkort uitverkocht zullen zijn. Tickets kopen kan alleen online, niet aan de kassa de dag zelf. Deels omdat de verkoop zo goed loopt, maar ook omdat dat handiger is voor onze praktische planning.”

Festivel start op woensdag 20 april met Alex Agnew. De komiek liet donderdag nog weten zijn optreden op het festival van Werchter te schrappen wegen tegenvallende ticketverkoop. “Bij ons loopt de verkoop wel goed”, zegt Van Robaeys.

“Alex Agnew brengt zijn twee uur durende nieuwe show maar niet echt in een festivalsetting. Het publiek kan aan tafels zitten en er is doorlopend catering.”

Fleddy Melculy

Donderdagnamiddag is nieuw: onder de naam Festispecials staat alles dan in het teken van mensen met een beperking en hun begeleiders.

“Wij willen openstaan voor iedereen en dit initiatief is daarvan een mooi voorbeeld. Voor mensen met een beperking is een festivalbezoek niet altijd makkelijk. Wij verlenen die mensen gratis toegang en drank aan halve prijs. Er hebben zich al 800 mensen ingeschreven, van over heel Vlaanderen.” Onder andere Sam Gooris komt optreden op donderdag 21 april.

Donderdagavond is metalavond, met onder meer Fleddy Melculy, een grote naam in de Metalwereld, en vrijdagavond presenteert radiofenomeen Peter Van de Veire een ludieke quiz. Die lokte bij de laatste editie maar liefst 150 quizploegen. Zaterdagavond staan er heel wat dj’s achter de draaitafels, waaronder zeven die een optreden op Tomorrowland op hun cv mogen schrijven.

Hindernissenbaan

Tijdens de kinderzondagnamiddag komen Bumba, Marcske van FC De Kampioenen en Camille langs. “Dit jaar zetten we voor het eerst ook een hindernissenbaan van 80 meter lang op voor de kinderen”, aldus nog de organisator.

Festivel vindt plaats van woensdag 20 tot en met zondag 24 april in de Veldstraat 240 in Temse, www.festivel.be.

Donderdag werd het programma van Festivel officieel voorgesteld

Ook coverband Atomika met Temsenaar Harry de Loose kan weer optreden

TEMSE – Na de twee jaar stilte door de pandemie is ook de band Atomika opnieuw gestart met optreden. Temsenaar Harry De Loose is piano – en keyboardspeler bij de band.

“Eindelijk kunnen we opnieuw optreden”, aldus Harry De Loose. “Afgelopen donderdag stonden we in Ravelingen in Knokke-Heist voor 600 aanwezigen. En er volgen nog meer optredens, in Nieuwpoort voor 800 mensen, Antwerpen, Lokeren, Wielsbeke…. Waarschijnlijk het gevolg van twee jaar niks te kunnen doen. Maar ook zeker door de studio-opnamen en de vier clips die voorheen gemaakt zijn. Bijna dagelijks lopen er boekingen binnen. Dankzij de extra zangeres Belinda De Bruyn die ooit deelnam aan de Voice Van Vlaanderen en nu onze band komt versterken. Zij wordt naast Mikael de nieuwe “lead female Vocalist”.

Harry De Loose


Harry De Loose heeft als geboren en getogen Temsenaar ook al heel wat muzikale watertjes doorzwommen. Maar in Temse blijft hij wellicht bekend als dé man van de voormalige coverband de Joe Pillerband.

De voorbije jaren maakte hij ook deel uit van de rockband Primates in Progress. Sinds een tweetal jaren is hij aan de slag bij de professionele coverband Atomika

Zanger van de band is Mikael Ophoff, hij maakte ooit nog het mooie weer tijdens de Voice Van Vlaanderen, de talentenwedstrijd op VTM.

www.atomika.be

Coverband Atomika met tweede van rechts Harry De Loose
Opname clip Atomika aan het Mass in Antwerpen met Harry De Loose op keyboards