Parkeerverbod in deel Hoogkamerstraat tot einde fase werken in Tielrode

Vanaf half mei Hoogkamerstraat enkele weken doodlopend voor werken aan N16

TEMSE – Sinds enige tijd is er een tijdelijk een parkeerverbod in het smalste deel van de Hoogkamerstraat. Tussen de Roeland Lefèvrestraat en de Rozenlaan mag men tijdens weekdagen niet parkeren.

“Dit omdat al het verkeer van en naar het industriegebied De Zaat via de Hoogkamerstraat dient te rijden, omdat de Burgmeester Achiel Heymanstraat in Tielrode onderbroken is door de wegenis- en rioleringswerken”, stelt schepen Lieve Truyman (N-VA) “Het vrachtverkeer en ook bussen ondervinden op het smalste deel van de straat moeilijkheden om elkaar te kruisen waardoor er over het fietspad werd gereden of extra file ontstond. Hierop is namens het Lokaal Bestuur snel gereageerd door in die zone tijdelijk een parkeerverbod in te richten, zodat de parkeerstrook gebruikt kan worden om het gemotoriseerd verkeer veilig te laten kruisen zonder gevaar voor fietsers en voetgangers.”

Dit parkeerverbod is tijdelijk tot wanneer die fase in Tielrode gedaan is.

Hoogkamerstraat doodlopend

“Vanaf mei zal de Burgemeester Achiel Heymanstraat terug open zijn. De bewoners in die zone van de Hoogkamerstraat zijn hierover per brief geïnformeerd”, aldus de schepen. “We stellen met tevredenheid vast dat de bewoners zich aan de gevraagde richtlijnen houden.”

Vanaf half mei gaat Agenschap Wegen & Verkeer (AVW) ter hoogte van het kruispunt N16-Hoogkamerstraat van start met de aansluiting van de Hoogkamerstraat zijde Temse centrum.

“Hierdoor zal de Hoogkamerstraat, langs de centrumzijde, gedurende een paar weken een doodlopende straat zijn”, klinkt het. “En zal dus al het verkeer dat van of naar de KMO zone De Zaat gaat langs Tielrode moeten passeren. Gepaste communicatie hierover volgt nog. De fasering van deze werf is op te volgen via een speciaal aangemaakte webpagina door AWV.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *