Victor De Cauwer, vader van wielercommentator José, werd 102 jaar

TEMSE – In Temse werd de 102de verjaardag gevierd van Victor De Cauwer. Tot twee jaar terug was hij de oudste actieve duivenmelker van het land.

Victor werd geboren in Temse op 20 juli 1920 in het huis in de Brandstraat, waar hij ook nu nog zelfstandig woont dankzij de dagelijkse hulp van Alice Verwulgen en zoon, José De Cauwer, wielercommentator bij VRT Sporza.

Victor was de jongste van twee. Zijn vader was aanvankelijk klompenmaker, later arbeider op Nobels-Peelman. Hij liep school op de Velle en werd op zijn 14de werkzaam bij landbouwers. Van 1941 tot zijn prépensioen (1978) was hij spantenplooier op de Boelwerf.

Op 8 april 1943 trad hij in het huwelijk met Philomena Verwulgen (1922-2006). Zij kregen drie kinderen: Lauraine (1944-2009), Paula (1946-2021) en José (°1949).

Duivenmelken was zijn lang leven. Hij begon ermee op zijn 14de en groeide uit tot één der meest enthousiaste spelers in de regio. In zijn gloriejaren had hij 120 duiven. Op 100-jarige leeftijd is hij met duivenmelken gestopt. Rijk is hij er nooit van geworden, maar wel gelukkig.

Op maandag 25 juli bracht burgemeester Hugo Maes een bezoek aan Victor om de attenties van het Koninklijk Paleis en het gemeentebestuur aan hem te overhandigen.

Feestvarken Victor De Cauwer geflankeerd door burgemeester Hugo Maes en Alice Verwulgen

Marcel Van Raemdonck en Godelieva Bolsens vierden diamanten bruiloft

TEMSE – Marcel Van Raemdonck en Godelieva Bolsens vierden hun diamanten bruiloft. Het echtpaar huwde in 1962 in Haasdonk en verhuisde vier jaar later naar de Theo De Deckerlaan in Temse waar ze nog altijd wonen.

Het echtpaar woont in Temse sedert augustus 1966. Marcel was jarenlang werkzaam als technisch bediende en Godelieva was huisvrouw. Ze hebben 1 dochter, Kristel en 2 kleindochters.

Marcel vult zijn tijd met tuinieren en klusjes doen, Godelieva houdt van koken. De attenties van het Koninklijk Paleis en van het gemeentebestuur, waaronder een mooi ruiker bloemen, werden overhandigd door burgemeester Hugo Maes (CD&V).

Het diamanten echtpaar met burgemeester Hugo Maes

POLITIE. Intrekking rijbewijs & brandstichting en vandalisme

Intrekking rijbewijs

Een patrouille voertuig merkte in de Oude Kattestraat in Kruibeke een voertuig op dat al zwalpend over de baan reed. Het voertuig werd onderschept. De bestuurder, een 51 jarige man uit Beveren, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,32 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Brandstichting en vandalisme

Zondagnacht 25 juli hebben onbekenden in een tuin in de Hogenakkerstraat in Tielrode een tent in brand gestoken. Andere voorwerpen zoals een trampoline, zwembad en bloembakken werden vernield. De vernielingen werden deze morgen vastgesteld. Het onderzoek is lopende.

Oud centrum Temse omgevormd tot fietszone

OPGELET ! Vanaf heden ook éénrichtingsverkeer op de Markt

TEMSE – Vanaf heden oud centrum Temse omgevormd tot fietszone. Sinds 22 juli vanaf 14 uur is het oud centrum van Temse een fietszone. Fietsers staan er vanaf nu centraal. Uiteraard zijn wagezns welkom maar zij moeten wel achter de fietsers blijven. Met de komst van de fietszone is Markt éénrichting.

“Met het creëren van een fietszone hebben we meer aandacht voor de zachte weggebruiker, duurzame mobiliteit én
verhogen we opnieuw de verkeersveiligheid in onze gemeente”, stelt schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “Uiteraard blijft het centrum bereikbaar voor alle verkeer.

Vlaanderen koos via het decreet basisbereikbaarheid resoluut voor een modal shift waarbij de Vlaming zich met meer duurzame modi dan de (eigen) wagen moet verplaatsen. Nog steeds stappen mensen te vaak, zelfs voor korte verplaatsingen, in de wagen. Dat kan anders. Zo moeten duurzame vervoersmodi
aantrekkelijker gemaakt worden. Lokaal Bestuur Temse zet alvast een stevige stap in die richting.

Fietszone in hartje Temse

Door het historische centrum van Temse als één grote fietszone in te richten, trekt het lokaal bestuur duidelijk de kaart van de fietser.

“Dit is opnieuw een mooi project om onze gemeente fietsvriendelijker te maken” vertelt burgemeester Hugo Maes (CD&V).
Wat is een fietszone?

In de fietszone mag de fietser de gehele breedte van de rijbaan (in zijn/haar rijrichting) innemen. De auto mag deze fietszone inrijden, maar is er slechts te gast. Bestuurders van gemotoriseerde voertuigen mogen de fietsers niet inhalen. De maximumsnelheid ligt op 30 kilometer per uur, maar het zijn de fietsers die het tempo bepalen.

“De nieuwe fietszone wordt aangeduid met de borden F111 met zonale geldigheid”, stelt de schepen. Om de grenzen van de zone letterlijk in de verf te zetten en de rode loper voor de fietser uit te rollen, werden grote (rode) thermoplastmarkeringen voorzien. Straten met eenrichtingsverkeer waar een uitzondering voor fietsers geldt, werden voorzien van een strook markeringsnagels en glasbolreflectoren, aangevuld met fietslogo’s
zodat fietsers duidelijk de voor hen gereserveerde ruimte kunnen zien.

Welke straten behoren tot de fietszone?

Deze straten worden een fietsstraat en vormen samen de nieuwe fietszone:
• Deel van de Dijkstraat (als toegang naar de Markt)
• Markt
• Kamiel Wautersstraat
• Kasteelstraat
• Wilfordkaai
• Consciencestraat
• Priester Poppestraat
• Veerstraat
• Nijsstraat

“Die straten binnen de nieuwe fietszone trekken al heel wat fietsers aan”, kliknt het. “Met deze voorkeursbehandeling
hopen we dat het aantal fietsers nog zal toenemen. Om het fietscomfort te verhogen, werd het wegdek van de Kamiel Wautersstraat vernieuwd. De oncomfortabele kasseien zijn vervangen door een wegdek in uitgewassen beton. Ook de omwonenden
profiteren mee van het nieuwe wegdek, dat minder lawaaihinder met zich meebrengt. De komst van de
fietszone zorgt dus ook voor een verhoogde verkeersleefbaarheid in onze gemeente.

Markt wordt volledig éénrichting

De Markt bevindt zich in de fietszone.

Deze straat wordt volledig eenrichting, waardoor autoverkeer enkel nog vanaf de Oeverstraat richting Dijkstraat en Wilfordkaai mag rijden”, vertelt Truyman “Zo zijn er geen conflicten meer aan het kruispunt met de Dijkstraat, waar het dubbelrichtingsverkeer voor een moeizame verkeerssituatie zorgde. Fietsers mogen in beide richtingen rijden op de Markt. De tegenrichting wordt nu volledig gereserveerd voor de fietser. Ook hier werd de strook met de markeernagels, glasbolreflectoren en fietslogo’s uitgerust.”

De komende weken zal er enkel gesensibiliseerd worden, om de chauffeurs er op te wijzen dat er vanaf heden éénrichtingsverkeer geldt op beide zijden van de Markt.

De Kamiel Wautersstraat ligt zelf ook in de fietszone, maar blijft in deze nieuwe circulatieregeling nog steeds dubbele richting voor alle verkeer.

“Onze gemeente blijft inzetten op een betere mobiliteit voor de zachte weggebruiker. De fietszone zet de fietser echt centraal in onze gemeente” geeft schepen van Mobiliteit Lieve Truyman nog aan.

De fietszone in Temse centrum werd officieel ingeknipt
Vanaf heden geldt er éénrichtingsverkeer op de Markt. Opletten is de boodschap. De komende weken gaat men eerst sensibiliseren.

Nieuwe vzw wil Elverseelse Feesten nieuw leven inblazen

ELVERSELE – Een nieuwe vzw genaamd ‘Elversele in Beweging’ wil de Dorpsfeesten in de gemeente nieuw leven inblazen. Daarom organiseren ze het eerste weekend van september het event ‘Feria Elversele’ – een weekend vol zomerse activiteiten –

“Dit jaar zal er dan toch een vervolg komen op de dorpsfeesten in Elversele”, glundert voorzitter Davy De Rijbel. “Een groep van vijf initiatiefnemers heeft de handen in elkaar geslagen en richtte een nieuwe VZW op om de Elverseelse feesten in een nieuw jasje te steken. De vzw werd begin juli boven de doopvont gehouden en kreeg de klinkende naam VZW Elversele in Beweging.”

Sociaal-culturele activiteiten

“Na de in 2020 door de Corona pandemie geannuleerde Elverseelse feesten heb ik samen met Serge Van Autreve, Johan Baert, Kevin Verbelen en Jimmy De Caluwé dit nieuwe initiatief opgezet om Elversele in beweging te brengen.”

De VZW Elversele in Beweging heeft tot doel de gemeenschap van Elversele dichter bij elkaar te brengen door middel van sociaal-culturele activiteiten die tevens een platform bieden aan de lokale verenigingen om hun activiteiten in de kijker te zetten.

“Onze nieuwe vzw wil jaarlijks in nauwe samenwerking met het Lokaal Bestuur Temse een dorpsfeest organiseren waarbij tal van sociaal-culturele activiteiten worden voorzien”, vertelt de voorzitter. “Gaande van een rommelmarkt, ambachtenmarkt, landbouwmarkt tot exposities en optredens van de lokale verenigingen.

Féria Elversele

Dit jaar gaat het feestweekend door op 3 en 4 september rondom de kerktoren van Elversele.

Op zaterdag houdt de Elverseelse hondenschool – Lucky Dog vzw – demonstraties en een workshop knopen leggen. Diezelfde avond kan men genieten van een spetterend optreden van ‘Radio Negra’ met zuiderse klanken om de zomer af te sluiten.

Op de tweede dag van Féria Elversele worden heel wat diverse activiteiten aangeboden en dit in samenwerking met de Elverseelse verenigingen.

“Doorheen de dag kan u rondwandelen en snuisteren op een gezellige rommel-, ambachten- en landbouwmarkt en zal men een reeks oldtimer tractoren kunnen bewonderen”, klinkt het. “De harmonie van Elversele en de Priester Poppeschool slaan de handen in elkaar en bieden leerrijke workshops aan. En uiteraard mogen ook dan de optredens niet ontbreken. Het belooft alvast een fantastisch weekend te worden.”

Illustratiefoto (C) Shutterstock

Vanaf 1 augustus parkeerstrook minder in de Kasteelstraat

Lokaal bestuur wil nieuwe parking beter benutten

TEMSE – Vanaf 1 augustus starten de werken aan het kruispunt van de Parklaan en de St-Jorisstraat. Daarom wordt vanaf die datum een parkeerstrook in de Kasteelstraat, aan het Vita Scheldebad, geschrapt. Het lokaal bestuur wil met deze actie de nieuwe parking aan de Rik De Rycklaan beter benutten.

Vanaf 1 augustus komt er dan ook voorlopig dubbelrichtingsverkeer aan het zwembad. Om de plaatselijke bewoners, en de chauffeurs van de wagens die parkeren langs de zijde van het zwembad, de kans te geven rechtsomkeer te maken en opnieuw richting rond punt te rijden.

Tijdens de gemeenteraad vroeg Bert Bauwelinck (Tesamen) naar de plannen om het parkeren langsheen de Kasteelstraat te herzien.

Definitief

“Dit was namelijk aangekondigd bij de aanleg van de nieuwe parking in de Rik De Rycklaan”, stelt Bauwelinck. “Deze parking blijft momenteel grotendeels onbenut omdat bezoekers van het Vita Scheldebad liever zo dicht mogelijk bij de ingang parkeren.”

Volgens schepen Lieve Truyman wordt dit vanaf 1 augustus aangepast.

“De werken aan het kruispunt van de St-Jorisstraat en Fonteinstraat starten op 1 augustus en duren tot eind december en daarom gaan we één parkeerstrook afschaffen”, antwoordde de schepen. “maar ook daarna zal er aan het zwembad slechts één parkeerstrook blijven.”

“We handhaven de situatie en gaan daar tijdelijk bloembakken plaatsen. In de toekomst willen we hier inzetten op ontharding. Er is voldoende parkeergelegenheid in de Rik De Rycklaan en met de nieuwe voetgangersbrug kan men veilig de weg oversteken. Zolang er langs twee kanten geparkeerd mag worden in de Kasteelstraat zal de nieuwe parking immers altijd onderbenut blijven.”

Vanaf 1 augustus wordt de parkeerstrook aan de zijde van de Kasteeldreef definitief geschrapt

Temse zet meldtelefoonnummer voor zeehonden in de Schelde terug actief.

TEMSE – Moerzeke is sinds gisteren in de ban van een zeehondje. De voorbije jaren zijn er ook in de Schelde in Temse al zeehonden gespot. Daarom zet Temse het meldpunt opnieuw actief.

“Het was toenmalig schepen Ingrid Meeus die als eerste de meldpunten telefoon voor zeehonden in het leven riep”, vertelt burgemeester Hugo Maes (CD&V) “Eind jaren ’90 waren er ook al meldingen van zeehonden in de Schelde ter hoogte van de Scheldebrug.”

Het telefoonnummer dat terug actief gesteld wordt is 03 710 12 37. Voor meer info belt men naar dit nummer.

Ook in 2020 zaten er zeehonden in Temse. fotograaf Danny Van Gheem kon ze toen op foto zetten. (C) TV Oost)

Steeds meer overlast door graffiti

“Steeds dezelfde tags”

TEMSE – In de gemeenten Temse en Kruibeke ziet de politie het aantal gevallen van vandalisme door graffiti zienderogen toenemen. Dat schrijft de lokale editie van Het Nieuwsblad.

“Vooral in Kruibeke hebben we veel te lijden onder graffiti. In de Broekstraat en Kruibekestraat zijn verkeersborden, verplaatsbare toiletten en elektriciteitscabines de favoriete doelwitten”, vertelt commissaris Katty De Bruyn van de lokale politie Kruibeke-Temse.

Ook Temse blijft niet gespaard. Het Scheldepark en het station van Temse stonden al in het vizier van de vandalen. Sinds de dienstverlening is stopgezet in het treinstation van Temse wordt het gebouw meer en meer beklad door vandalen.

“We zien ook steeds dezelfde tags terugkeren in onze gemeenten. In Sint-Niklaas en Bornem worden ze ook gezien dus we hebben een sterk vermoeden dat een bende de oorzaak is van de overlast”, klinkt het bij De Bruyn. “We onderzoeken de zaak maar we hebben nog geen dader kunnen vatten.”

Het stationsgebouw is één van de grote doelwitten van de vandalen

POLITIE. Intrekking rijbewijs, intoxicaties en ongeval met bromfietser

Resultaten flitspalen

De flitspalen op de Scheldebrug controleerden 203847 voertuigen daarvan werden er 159 geflitst. De vaste flitser aan de Kapelstraat controleerde 72353 voertuigen, daarvan werden er 21 effectief geflitst.

Intrekking rijbewijs

Maandagmorgen rond 7 uur werd een spookrijder gesignaleerd op de N16 richting komende uit de richting van Bornem en rijdend richting Sint Niklaas. Een patrouille kon het voertuig ter hoogte van de Gasthuisstraat onderscheppen.
De bestuurster, een 54-jarige vrouw uit Hamme, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 2,05 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Er werd ook recente schade aan haar voertuig vastgesteld. Na onderzoek bleek dat de vrouw in Bornem een boom en paaltje had geraakt en vluchtmisdrijf had gepleegd.

Intoxicaties

Een 49-jarige man uit Temse diende zijn rijbewijs voor drie uren in te leveren. De man werd tijdens een statische controle gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Uit de ademtest bleek dat de man iets teveel had gedronken.

Ongeval met bromfietser

Op de Edgard Tinelplaats in Temse was er een aanrijding tussen een auto en bromfiets. Er werd niemand gewond. De bromfietser, een 32-jarige man uit Polen, legde een positieve speekseltest af.

Parkfeesten lopen vlot, opkuis nadien iets minder

TEMSE – Afgelopen woensdag was er de tweede avond van de Parkfeesten. dankzij een nieuwe indeling van het terrein, de zalige klassiekers van The Golden Years Band en een extra tapwagen liep alles vlot. Wat niet kon gezegd worden van de opkuis na de feesten.

Enkele lezers van onze online-krant meldden ons dit weekend dat het opruimen van het terrein toch niet is wat het moest geweest zijn.

“Er ligt verspreid over het terrein karton, electriciteitskabels, flesjes, bakken en stoelen.”, klinkt het. “Ook reclame-banners en drinkbekers lijken zo maar achter gelaten te zijn. Ik dacht dat de gemeente het voorbeeld moest geven.”

Bijzonder rommelig

Wanneer we schepen van Jeugd Tineke Van Britsom (N-VA) hiermee confronteren valt ze totaal uit de lucht.

“Ik ben pas enkele uren terug van vakantie, daardoor was ik woensdag zelf niet aanwezig. Morgen maandag ga ik gebrieft worden over het verloop van de voorbije feesten. Maar dit kan niet, het oogt allemaal bijzonder rommelig. Wat de oorzaak hiervan is weet ik niet maar ik ga dit morgen meteen uitzoeken. Dit mag geen vervolg krijgen.”

Zelf nieuws uit groot-Temse melden ? Stuur het door via: nieuws@editietemse.be

POLITIE. Intrekking rijbewijs en woninginbraak

Intrekking rijbewijs

Tijdens een controle in de Hoogkamerstraat in Temse werd een 24 jarige man uit Temse, betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hij legde een positieve speekseltest af. Zijn Rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. In het voertuig werd een kleine hoeveelheid drugs gevonden en een grote hoeveelheid cash geld. Zowel de drugs als het geld werden inbeslag genomen.

Een patrouille wou in de A. Wautersstraat in Temse een voertuig controleren. Het voertuig nam de vlucht, een achtervolging werd ingezet. Het voertuig en bestuurder werden aangetroffen. In het voertuig werd een fles lachgas en een zakje cannabis aangetroffen. De bestuurder, een 30 jarige man uit Dendermonde, legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De drugs en lachfles werden inbeslaggenomen. Er werden tijdens de achtervolging nog enkele verkeersovertredingen vastgesteld.

Woninginbraak

Er werd ingebroken in een woning in de Broekstraat in Kruibeke. De achterdeur werd geforceerd. Alle kasten werden doorzocht, een kleine hoeveelheid geld werd gestolen.

Flitspaal Scheldebrug

Er werden 89 755 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hiervan werden er 83 geflitst.

Organisatie Parkfeesten past indeling van feestterrein aan

Morgen woensdag Golden Years Band voor minder jonge feestvierders

TEMSE – Morgen woensdag is er de tweede avond van de Parkfeesten van dit jaar. En het beloofd weer leuk te worden in het Scheldepark, met muziek van Lightspeed en The Golden Years Band. De organisatie past trouwens de indeling van de bar en bonnetjesverkoop aan.

De eerste groep op het podium morgen is Lightspeed, zij brengen muziek in de stijl van Artic Monkeys, The Verve en The Strokes.

Daarbna kunnen de minder jonge feestvierders zich helemaal laten gaan met de Golden Years Band, een nostalgische covergroep die de beste covers brengt uit de sixties, seventies, eighties en nineties tot heden. Zij stonden in 2019 nog op de Winterhappening op de Markt.

Indeling

De eerste avond van Parkfeesten vorige week was een groot succes. Toch gaat de organisatie nog één en ander aanpassen.

“We hebben gewerkt aan een betere indeling”, vertelt Gilles De Boeck van JOC De Nartist. “Zo hebben we morgen een veel grotere bar en de bonnetjesstand en hamburgerkraam verhuist van plaats. Om in te spelen op de voorspelde hoge temperaturen zal er ook een ijskar komen van ijs Van De Walle.”

De Golden Years Band stond in 2019 ook op de Winterhappening op de Markt

Diamanten en briljanten jubilea in Temse

Werner Bulteel en Maria Van Acker 60 jaar getrouwd

Op zaterdag 9 juli vierden Werner Bulteel en Maria Van Acker hun Diamanten Bruiloft.

Werner werd geboren op 18 augustus 1939 in Temse en Maria op 19 augustus 1937 eveneens te Temse. Op 11 juli 1962 werden ze door Schepen Felix Bulteel in het echt verbonden. Felix was de broer van Werner.

Werner was technisch tekenaar op de Boelwerf tot 1964 en daarna technisch bediende tot zijn pensioen in 1997. Maria was bediende tot 1962, ging dan als zelfstandig winkelierster aan de slag ot 1967 om dan het huishouden op zich te nemen. Het echtpaar heeft 1 dochter en 1 kleinzoon en 1 kleindochter. Ze wonen in de Clement D’Hooghelaan te Temse

Zowel Werner als Maria zijn lid van verschillende sociale bewegingen en op dit moment van Okra – bezigheidsclub en Okra – Koor.

“Ze waren samen ook de trekkende bestuursleden van de Missie-Animatiegroep op de O.L.Vrouweparochie en droegen ook hun steentje bij bij ‘Temse helpt …’ waarbij plaatselijke missionarissen rechtstreeks financieel gesteund werden door de bijdragen die opgehaald werden bij de bevolking in Temse”, aldus burgemeester Hugo Maes.

Ze waren verscheidene jaren actief als secretaris, bestuurslid in vele sociale verenigingen. Kortom, zeer sociaal voelende persoonlijkheden. Burgemeester Hugo Maes ging bij het Diamanten echtpaar op bezoek en overhandigde hen de attenties van het Koninklijk Paleis en de passende geschenken van het Gemeentebestuur van Temse.

Maria Van Acker en Werner Bulteel met familie en burgemeester Hugo Maes

Rudy De Cauwer en Louiza Foubert 60 jaar getrouwd

Op zaterdag 9 juli vierden Rudy De Cauwer en Louiza Foubert hun Diamanten Bruiloft.

Rudy werd geboren in Temse op 9 september 1940, Louiza in Remscheid (Duitsland) op 14 juli 1942. Op 6 juli 1962 werden ze door schepen Bulteel in het echt verbonden.

Rudy was paswerker op de Boelwerf en werkte lang samen met François Maes (vader zaliger van burgemeester Hugo Maes) in de onderhoud. Louiza was naaister in een textielfabriek. Het echtpaar heeft 1 zoon en 2 kleindochters. Ze wonen in de Gebr. Van Raemdonckstraat te Temse.

Rudy zijn grootste hobby is vissen … van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat zit hij langs de kant van de vijver te staren naar zijn dobber. Zijn voeder maakt hij zelf maar verklapt het geheim van de samenstelling niet. Rudy werd reeds 2 maal Belgisch Kampioen.

Louiza houdt van lezen, sodoku’s oplossen, fijn koken en naaien.

Burgemeester Hugo Maes ontving het Diamanten echtpaar op het gemeentehuis van Temse en overhandigde hen de attenties van het Koninklijk Paleis en de passende geschenken van het Gemeentebestuur van Temse.

Het diamanten echtpaar met familie en burgemeester Hugo Maes

Eddie Maes en Jeannine De Lamper 60 jaar getrouwd.

Op donderdag 7 juli vierden Eddie Maes en Jeannine De Lamper hun diamanten bruiloft.

Eddie werd geboren in Temse op 14/8/1938, Jeannine eveneens in Temse op 8/4/1940. Op 7 juni 1962 werden ze door Schepen Bulteel in het echt verbonden.

Jeannine was huisvrouw. Beiden hebben 2 dochters.

Ze wonen in de Kouterstraat en trekken er dagelijks op uit met de fiets.

Burgemeester Hugo Maes kwam het echtpaar feliciteren en overhandigde hen de attenties van het Koninklijk Paleis en de geschenken namens het Gemeentebestuur van Temse.

Eddie en Jeannine samen met burgemeester Hugo Maes

miel Buytaert en Jacqueline Moerman 65 jaar getrouwd

Op woensdag 6 juli vierden Emiel Buytaert en Jacqueline Moerman hun briljanten bruiloft.

Emiel werd geboren in Temse op 10/8/1935, Jacqueline in Steendorp op 1/5/1939. Op 6/7/1957 werden zij in Steendorp door burgemeester Joseph Peeters in de echt verbonden.

Emiel was van beroep kraanman bij de Boelwerf, Jacqueline was huisvrouw.
Zij hebben 3 zonen, 1 dochter, 3 kleinzonen en 3 kleindochters.

Het echtpaar woont in de Kouterstraat in Temse.

Burgemeester Hugo Maes kwam het echtpaar feliciteren en overhandigde hen de medaille van het Koninklijk Paleis en de geschenken namens het Gemeentebestuur van Temse.

Het briljanten paar met burgemeester Hugo Maes

Muziekfeest ‘Temse tussen de Torens’ opent op vrijdag 26 augustus met muziekquiz voor iederéén

TEMSE – Voor de tiende maal vindt de laatste vrijdag van augustus een muziekquiz plaats georganiseerd door Culturele Vereniging Spirit en het Lokaal Bestuur Temse.

“Deze muziekquiz richt zich tot het breedste publiek en bestaat uit twaalf reeksen waarvan één reeks wordt samengesteld en gepresenteerd door Ere-burgemeester Luc De Ryck”, vertelt schepen van Feestelijkheden Debby Vermeiren (CD&V) “De verschillende reeksen waarbij enkel gevraagd wordt naar de uitvoerders bevatten ondermeer vragen van muziek uit 1960 tot 2022, Kleinkunst, Film, Anderstalig, Vlaams, Frans/Duits en ambiance.”

De quiz vindt plaats in de feestzaal van het gemeentehuis (Markt) op vrijdag 26 augustus, 19.30 u.

Systeem

De vragen worden gesteld aan de hand van muziekfragmenten (wie zingt/zingen…?).
Elke ploeg bestaat uit (maximum) 5 personen.
Er kunnen opnieuw (maximum) 30 ploegen inschrijven.
Samensteller-presentator is Dany De Bock.

Eén thema-reeks vragen samengesteld en gepresenteerd door Ere-burgemeester Luc De Ryck.

Inschrijven kan tot zaterdag 20 augustus via debby.vermeiren@temse.be met vermelding van de ploegnaam én de coördinaten (naam, adres, telefoon, emailadres) van de ploegverantwoordelijke. De deelname is gratis.
Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Info: Dany De Bock: danpandora@telenet.be

Schepen Debby Vermeiren (CD&V) geflankeerd ‘Tussen de Torens’ door Danny De Bock (l) en Albert De Ryck (r) van Culturele vereniging Spirit

Temse vierde Vlaamse feestdag met Vlaamse coverband

TEMSE – Gezelligheid troef, in de schaduw van het oud-gemeentehuis op de Markt, tijdens de viering van de Vlaamse feestdag. Heel wat feestvierders konden de Nederlandstalige klassiekers wel smaken.

In de feestzaal van het gemeentehuis was er eerst een academische zitting georganiseerd door de Vlaams gezinde verenigingen uit Temse in samenwerking met het lokaal bestuur.

Daarna bracht Coverband De Schil op het podium op het plein aan het oud-gemeentehuis a volonté leuke Nederlandstalige klassiekers uit Vlaanderen en Nederland. Er klonken trouwens ook heel wat positieve commentaren over de plaatsing van het podium aan de gevel van het gemeentehuis.

Het optreden startte wel iets later dan voorzien door de gretigheid van de spreker tijdens de academische zitting, die wellicht de tijd uit het oog was verloren.

Vooral tijdens de echte klassiekers zoals ‘Ik hou van u’ van Noordkaap gingen de aanwezigen volledig uit de bol.

Meer foto’s, academische zitting, klik hier
Meer foto’s, klik hier