Verwijderde bomen in Meulenbroek worden opnieuw geplant

TEMSE Op de sociale media postte iemand een bericht dat 90 procent van de bomen van het geboortebos, in het Meulenbroek vlakbij het Scheldepark, door de gemeentelijke Groendienst verwijderd zouden zijn. Schepen van Groen Hugo Maes (CD&V) is verbolgen hierover.

“Waar is het respect, 90 procent van de bomen van het geboortebos zijn verwijderd”, postte iemand op een Facebookpagina.

“Het is jammer dat mensen direct iets op Facebook zetten en dit de wereld insturen als waarheid zonder dat ze informatie hebben ingewonnen bij de juiste diensten of personen”, oppert Hugo Maes.

“Er zijn inderdaad enkele bomen verwijderd omdat ze kapot zijn, deze worden deze winter vervangen”, stelt de Groenschepen. “Het is zeker geen 90 procent, het gaat over maximaal tien bomen. Het geeft misschien de indruk dat er veel bomen weg zijn, omdat de voorbereidingen voor de boomplantactie die afgelopen jaar geannuleerd werd door corona, reeds gebeurd waren, daarom staan er inderdaad veel paaltjes zonder boom in het Meulenbroek.”

Het geboortebos in het Meulenbroek
!foto (C) Groen)

Peter Van Damme Belgisch kampioen Mahjong 2021

TEMSE/SINT-NIKLAAS – Zaterdag 27 november vond in Sint-Niklaas het Belgisch kampioenschap Mahjong plaats. Dit is een klassiek Chinees strategiespel dat zelfs het meest gespeelde gezelschapsspel ter wereld is. Temsenaar Peter Van Damme kon de titel binnenrijven.

Het was even spannend, maar met CST en mondmaskers kon er op zaterdag 27 november, twee jaar na het laatste live gespeelde tornooi, gestreden worden voor de Belgische titel Mahjong MCR.

Na twee ronden stond de top drie al bovenaan. Peter Van Damme haalde het uiteindelijk met het maximum van de punten, Marieke Verheyden en Tine Weckhuyzen vervolledigden het podium. Peter neemt daarmee de Belgische titel over van zijn mama Irma Michiels die in 2019 het Belgisch Kampioenschap won, Peter werd toen tweede.

Kleine 3 Draken

Begin jaren 2000 ontstond de eerste Mahjong club in Mechelen. Twee broers, Peter en Michel uit Temse, namen in 2009 de fakkel over van de Mechelaars en starten de club ‘Kleine 3 Draken’. De club startte in Temse met een eerste internationaal MCR-toernooi en is nog steeds springlevend. De Kleine 3 Draken spelen elke maandagavond en het jaarlijkse 2-daagse toernooi vindt gewoonlijk plaats in maart in Elversele (Temse).

De meeste mensen denken bij Mahjong meteen aan het populaire computerspel waarbij binnen een bepaalde tijd 2 dezelfde stenen moeten worden weggeklikt. Echter, het originele Mahjongspel is een klassiek Chinees strategiespel waarbij inzicht, tactiek en een portie geluk de handen in elkaar slaan. Het is zelfs een van de meest gespeelde gezelschapsspellen ter wereld.

Wil jij ook Mahjong (leren) spelen? Dat kan tijdens een van de clubavonden bij Mahjongvereniging Kleine 3 Draken in Temse of bij enkele andere clubs in Vlaanderen.

Meer info https://kleine3draken.be/ en https://www.mahjongbelgium.be/clubs/

Peter Van Damme is Belgisch kampioen Mahjong 2021

Volgend jaar fietszones en Markt volledig éénrichting voor autobestuurders

TEMSE – Het gemeentebestuur heeft plannen om op het volledige wegentraject rond de Markt éénrichtingsverkeer in te voeren. Tegelijkertijd zou men in de buurt ook een aantal fietsstraten willen realiseren.

Tijdens de gemeentelijke Commissie Ruimte werd door Mobiliteitsambtenaar Tonny Schelfhout uit de doeken gedaan wat de plannen zijn voor het verkeer op de Markt en omliggende straten.

Vanaf begin volgend jaar, waarschijnlijk vanaf maart, zouden de Markt, Wilfordkaai, Nijsstraat, Pr. Poppestraat, Veerstraat, Conciensestraat en Kasteelstraat omgevormd worden tot een fietszone. In al die straten krijgen fietsers voorrang en mogen ze door het autoverkeer niet ingehaald worden.

Bijna overal zullen fietsers ook in tegenovergestelde richting mogen rijden, uiteraard op het rijvak dat voor hen voorzien is. Weliswaar met enkele uitzonderingen.

Rijweg te smal

“Enkel op de Markt, langs de zijde van het gemeentehuis, tussen de Kasteelstraat en de verbinding met de Wilfordkaai, zullen fietsers niet meer tegen de richting van het verkeer in mogen rijden.

“Dit omdat dat de rijweg daar te smal is om een fiets comfortabel en vooral veilig naar beneden te laten rijden”, klinkt het.

Dit zal ook gelden voor de Veerstraat en de Priester Poppestraat. Momenteel is de circulatie in die straten ook al zo dat het voor fietsers daar verboden is om in de tegenovergestelde richting van het autoverkeer te rijden.

“Dit omdat die straten gewoonweg te smal zijn.”

Eénrichtingsverkeer Markt – kant Dijkstraat –

De Akkerstraat, Scheldestraat en Philemon Haumanstraat zullen wellicht geen deel uitmaken van de fietszone.

“De reden waarom die straten niet opgenomen zijn in het plan als fietsstraat is omdat het schepencollege beslist heeft dat die straten op termijn omgevormd worden als ‘Woonerf'”, stelt Schelfhout. “Dat is een betere regeling voor die straten omdat er geen voetpaden zijn en ze al volledig zijn ingericht als Woonerf. Omdat er ook al P-tegeltjes aangebracht zijn in de parkeerplaatsen. En de snelheid wordt daar, zoals de regels zijn in een Woonerf, dan ook naar 20 km. per uur gebracht. Hiervoor zal wel gewacht worden tot de herinrichting van de Kouterstraat gerealiseerd is.”

Naast het creëeren van een fietszone in de genoemde straten zijn er ook plannen om op de Markt tussen de Oeverstraat en de aansluiting met de Wilfordkaai éénrichtingsverkeer uit te rollen, in de richting van de Wilfordkaai.

Dit wil zeggen dat autobestuurders die uit de Dijkstraat (site De Zaat) komen en richting Oeverstraat willen rond moeten rijden langs de andere kant van de Markt. Ook bestuurders die van de Wilfordkaai komen zullen enkel nog rechtsaf mogen rijden en rond moeten rijden langs de Kamiel Wauterstraat, om richting Oeverstraat of Dijkstraat te rijden.

Tijdens de gemeentelijke Commissie Ruimte konden de gemeenteraadsleden hun mening geven over de plannen. Die opmerkingen worden verder bekeken door de Mobiliteitsdienst en zo kunnen de plannen eventueel aangepast worden.

De gemeente heeft plannen om op de Markt langs de kant van de Dijkstraat éénrichtingsverkeer richting Wilfordkaai uit te rollen
Vanaf volgend jaar zullen tussen de Markt en de Consciensestraat en de Kasteelstraat en de Wilfordkaai fietszones gerealiseerd worden

U17 VK Tielrode herfstkampioen na ruime zege

TIELRODE – Na een een bewogen jaar vol coronamaatregelen en een voetbalstop werden de U17 van VK Tielrode zaterdagvoormiddag voor eigen thuispubliek herfstkampioen na een mooie 4-0 zege tegen Avanti Stekene.

De Tielroodse jeugdploeg wonnen maar liefst 11 wedstrijden en speelde twee keer gelijk. De spitsen stonden regelmatig aan het kanon met ruime winst tegen ondermeer Vos Reinaert (0-6 en 8-1) en op 20 november nog 1-7 winst op het veld van WS Sombeke.

Vandaag was het de beslissende wedstrijd, een thuismatch met een winst van 4-0 tegen Avanti Stekene. Doelpunten werden gescoord door Rooms Z. (2) Werkers S. (1) en Usul M. (1).

Op foto : Cédric, Hendrik, Kenji,Finn, Zio, Victor, Simon, Thibo, Dries, Emiel, Lex, Mustafa, Ismaël, Sammuël, Laurens en Montacer. (Afwezig Rayn) Trainers: Diego Van Breuseghem en Steven Sertijn en afgevaardigde Rudy Catthoor.
(foto: VK Tielrode)

Café meteen gesloten tijdens politieactie

TEMSE/KRUIBEKE – Vrijdagavond 26 november hield de politiezone Kruibeke Temse een gecoördineerde actie met verschillende controlediensten, ondermeer douane, sociale inspectie en de Federale politie. Dit in cafés in Temse en Kruibeke. In de August Wautersstraat in Temse werd een café onmiddellijk gesloten.

De controles werden gehouden in zes herbergen in Temse en Kruibeke. In alle herbergen werden er controles gehouden op drugs, Covid regels en sociale regels inzake arbeid.

In alle herbergen werden er verschillende inbreuken vastgesteld. Eén herberg in de August Wauterstraat diende onmiddellijk te worden gesloten.

De volgende overtredingen werden vastgesteld :

5 overtredingen inzake geen CO2 meter

5 inzake ventilatie

In 1 herberg zaten personen binnen zonder Covid-attest

Deeltijdse contracten niet in orde

In 5 herbergen werden er drugs aangetroffen, (cocaïne, cannabis en hasj)

1 persoon werd gerechtelijk gearresteerd met een hoeveelheid cocaïne en geld op zak

1 uitbater werd aangehouden omdat deze niet meewerkte en agressief gedrag vertoonde

1 overtreding inzake rookverbod

Commissaris Katty De Bruyn benadrukt dat er geen cafés geviseerd werden bij deze controle.

“Het was een gecoördineerde actie die al een hele tijd op voorhand was voorbereid”, legt ze uit in Het Laatste Nieuws. “We hebben geen eigen drugshonden dus dat moet allemaal gepland worden. Het is dus puur toeval dat deze controle plaatsvond op de laatste dag voor het vervroegde sluitingsuur.”

“De actie was bovendien niet louter gericht op drugs maar ook op zwartwerk en andere zaken. In Temse zijn er ook verschillende zaken gecontroleerd en is er trouwens ook één café onmiddellijk gesloten omwille van een reeks overtredingen.”

Ook in de August Wautersstraat Temse werden enkel cafés gecontroleerd en één café meteen gesloten
(foto: Facebook)

Domino’s Pizza lonkt naar Temse

TEMSE – Domino’s Pizza, wereld’s grootste pizza bezorg- en afhaalbedrijf heeft plannen om een filiaal te openen in Temse. Dit zou evenwel pas gebeuren in 2023.

Domino’s Pizza heeft 17.000 vestigingen over de hele wereld.

“We openden de eerste vestiging in 1991. Nu zijn we marktleider in België met ruim 108 vestigingen in ons land”, klinkt het.

Het filiaal in Temse komt in de Kouterstraat, waar tot enige tijd geleden Pitza Service gevestigd was.

Het nieuwe filiaal zou maar pas in 2023 de deuren openen.

“Dit komt omdat de pandeigenaar nog grote werken gaat uitvoeren in het gebouw”, stelt Marc Peeraer van Domino’s. “Vanaf dat deze klaar zijn, kunnen wij pas onze winkel erin gaan bouwen. Dit alles samen zal vermoedelijk één jaar duren.”

wellicht in 2023 opent hier een filiaal van Domino’s Pizza

Aantal positieve coronatesten in Temse de voorbije twee weken meer dan verdubbeld

Huisarts Brigitte Caura vraagt enige realiteitszin van de inwoners

TEMSE – Het aantal nieuwe coronabesmettingen in het Waasland swingt de pan uit. In een aantal Wase gemeenten wordt de gemiddelde incidentiegraad (aantal nieuwe besmettingen in twee weken per 100.000 inwoners) in Vlaanderen fors overschreden. Ook in Temse is het aantal positieve coronatesten meer dan verdubbeld. Huisarts Brigitte Caura trekt opnieuw aan de alarmbel.

Verzevenvoudigd

In de voorbije twee weken hebben meer dan 6.300 inwoners in de twaalf Wase gemeenten een positieve coronatest afgelegd. Dat is zeven keer zoveel dan precies een maand geleden. In Temse ging jet aanta positieve testen van 650 naar 1.552, en is de besmettingsgraad in negen dagen tijd meer dan verdubbeld.

De incidentiegraad (het aantal besmette inwoners per 100 000 bedroezg de voorbije twee weken in Temse 1.552, er werden 470 effectief positieve covidtesten geregistreerd.

Huisarts/gemeenteraadslid Brigitte Caura trekt hiermee opnieuw aan de alarmbel.

Arrogante houding

“Bewust heb ik zeer lang weinig of niets gepost over corona, want ja, iedereen is corona beu. Wie de voorbije maanden nog aanmaande tot voorzichtigheid werd weggezet als een oude zeur, pretbederver en zelfs als een nazi die het waagde de vrijheden van de burgers te beperken”n schrijft ze op haar Facebookpagina.

Realiteitszin

“Wie betoogt dat het de schuld is van de politici omdat deze maar voor meer bedden en personeel moet zorgen snapt er helemaal niets van”, oppertt Caura. “Zelfs met een onbeperkt aantal bedden kan men maar weinig meer mensen redden dan nu en het personeel om deze bedden te verzorgen is er gewoon niet en dat zal er niet op verbeteren nu men hen massaal in de steek laat door de arrogante houding van: laat ons gewoon feesten en jullie zullen het voor ons wel oplossen.

“Met 327 vastgestelde besmettingen, waaronder vijf huisartsen, hebben we vorige week in Temse een triest record gevestigd en ik stel voor dat we allen eens diep in eigen hart kijken en deemoedig toegeven dat de natuur ons soms gewoon de baas is en dat dit negeren doet denken aan het orkest op de Titanic.
Dus in plaats van de maatregelen ter beperking van de verspreiding van COVID af te doen als nazipraktijken toon eens een beetje realiteitszin en lever een eigen bijdrage.”

Ook de Kersthappening wordt geschrapt

TEMSE – Ook de Kersthappening van dit jaar, tijdens het weekend van 18/19 december kan niet doorgaan, dat meld de organisatie via haar sociale media. Het lokaal bestuur trekt de vergunning voor het event in.

“Waar we voor gevreesd hadden is waarheid geworden. Ook de Kersthappening van dit jaar kan niet doorgaan”, klinkt het

“Aangezien de huidige maatregelen onmogelijk gehandhaafd kunnen worden besliste het lokaal bestuur om de organisatie van ons event te weigeren”, stelt organisator Tommy Van San. “Hierbij willen we alle sponsors, verenigingen en clubs danken die zich engageerden om tijdens het weekend van 18/19 december samen een leuk event te organiseren.

“We begrijpen de beslissing van het gemeentebestuur maar vinden het toch spijtig. We gaan bekijken of we eventueel in de lente van volgend jaar iets op poten kunnen zetten.” De Kersthappening omvatte een DJ-avond op zaterdag en optreden van artiesten op zondag.

De Sneeuwgors organiseerde provinciaal kampioenschap

TEMSE – Vogelvereniging De Sneeuwgors kon afgelopen weekend weer een vogeltentoonstelling organiseren in parochiezaal de Leeuwerck. Meteen was er ook het provinciaal kampioenschap van de Koninklijke Belgische Ornithologische Federatie (KBOF).

Vogelvereniging De Sneeuwgors richtte voor het eerst een tentoonstelling in, in 1958 en heeft anno 2021 een kleine 100 leden. Voorzitter is Walter Pauwels.

“Met inachtneming van de geldende regels, scannen van het CST en mondmasker verplicht, mochten we van het lokaal bestuur onze vogelexpo laten doorgaan”, vertelt Frank Heirbaut van de Sneeuwgors én verantwoordelijke van de tentoonstelling. “Net zoals 4 jaar geleden mochten we het provinciaal kampioenschap organiseren. We hadden ons kandidaat gesteld en werden uitverkoren. De deelnemende vogels worden gekeurd door erkende keurmeesters van de Federatie en die kiezen goud, zilver en brons in elke reeks. Er zijn meer dan 600 verschillende reeksen met diverse soorten vogels, praktisch elke soort vogel heeft een eigen reeks.”

Op de tentoonstelling waren 1060 vogels te zien van 52 deelnemers die meededen met het kampioenschap.

“De deelnemers doen echt mee voor het plezier, er zijn geen grote prijzen te winnen, alhoewel wij als inrichtende club wel voor extra prijzen zorgen”, stelt Heirbaut. “Daarnaast worden er door de privinciale federatie wel sectiekampioenen verkozen, die krijgen een beker en een waardebon.”

Enkele leden van de Sneeuwgors behaalden mooie uitslagen tijdens het provinciaal kampioenschap. Yarne Noens werd gekroond tot clubkampioen 2021.

Meer foto’s, binnenkort

Frank Heirbaut en voorzitter Walter Pauwels van de Sneeuwgors
Op de expo kon men 1060 vogels bekijken die deelnamen aan het kampioenschap

Afgelopen weekend bijna honderd bestuurders op de bon geslingerd tijdens verkeers – en overlastcontroles

TEMSE – Afgelopen zaterdagnacht werden extra verkeers- en overlast controles gehouden in de politiezone.

Er werden vier bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Twee hiervan dienden 3 uren hun rijbewijs af te geven. De andere twee 6 uren.

Eén overtreder uit het buitenland diende onmiddellijk 1260 euro te betalen.

Op het Heilig hartplein in Temse werden twee personen betrapt met flessen lachgas in hun auto. Zij kregen een boete en de flessen werden in beslaggenomen.

Er werden drie Pv’s opgesteld inzake rondrijden met een niet gekeurd voertuig. Eén Pv wegens het rijden met een voorlopig rijbewijs na 22 uur. Twee bestuurders kregen een onmiddellijke inning voor het rijden zonder veiligheidsgordel. In het centrum werden 15 overtredingen vastgesteld voor het roekeloos parkeren.

Tijdens controles op de overlastplaatsen werden twee personen betrapt in het bezit van een kleine hoeveelheid drugs. Beiden kregen een OMS en de drugs werden in beslaggenomen.

Er werden ook snelheidscontroles gehouden in het centrum van Temse, dit tussen 23.00 uur en 2 uur. In de Kasteelstraat, Gasthuisstraat en Pastoor Boelstraat.

Er werden 162 voertuigen gecontroleerd, hiervan werden er 66 geflitst.

Veel volk voor aankomst Sinterklaas, ondanks Covid-maatregelen

TEMSE – Ondanks de coronamaatregelen kwam er toch heel wat volk afgezakt naar de Wilfordkaai voor de aankomst van de Sint en zijn Zwarte Pieten.

In afwachting van de aankomst van de grote kindervriend mocht bellenman Bart de kinderen in de sfeer brengen. Eénmaal aangekomen werd Sinterklaas verwelkomd door enkele schepenen onder leiding van schepen Lieve Truyman die de honneurs waarnam omdat burgemeester Luc De Ryck afwezig was wegens ziekte.

“Geen stoute kinderen”

“Vorig jaar kon ik er niet spijtig genoeg bij zijn maar dit jaar is het wel gelukt om naar Temse te reizen”, Vertelde de Goed Heilig Man, vanachter zijn mondmasker. “Ik ben wel bedroefd dat ik de kinderen geen handje of een knuffel mag geven.”
Hij sprak ook de woorden die hij eerder al zei bij zijn aankomst in Antwerpen: “Er zijn dit jaar geen stoute kinderen”. Tot opluchting van de aanwezige kids.

Tekeningen konden de kinderen wel afgeven aan zijn knechten. Door de regels was de jaarlijkse optocht naar het gemeentehuis geannuleerd. Na de aankomst gingen de Zwarte Pieten nog wat gekke streken uithalen op de kermis, tot groot jolijt van de kinderen.

Meer foto’s, klik hier

De Goed Heilig Man was bedroefd omdat hij de kinderen geen hand of een knuffel kon geven
De Sint en zijn Pieten werden verwelkomd door schepenen, belleman Bart en leden van Unizo

Temsenaren met ‘warm hart’ zorgen voor succesvolle Sinterklaasactie van Tesamen voor Temse

TEMSE – Zaterdagnamiddag 20 november vond de apotheose plaats van de vierde editie van de Sinterklaasactie van Tesamen voor Temse. Nadat vorig jaar pakketten werden bezorgd mocht er dit jaar opnieuw ter plaatse gekozen worden, ten huize gemeenteraadslid Brigitte Caura. De speelgoedactie was dit jaar bijzonder succesvol.

“Wegens de huidige corona-situatie werd al het mogelijke gedaan om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden”, stelt Brigitte Caura. “Slechts één persoon per gezin mocht binnen en maximum vier personen tegelijk. Chirurgisch masker en ontsmetten van de handen waren verplicht, open deuren zorgden voor voldoende ventilatie.”

Het grote succes van de speelgoedverdeling zorgde voor een lange wachtrij buiten.

“Opnieuw bleek dat er in Temse veel mensen hulp nodig hebben om hun kinderen een fijne Sinterklaas te bezorgen”, vertelt Caura. “De gestegen levensduurte en dan voornamelijk de hoge energieprijzen zorgen ervoor dat veel mensen geen enkele reserve kunnen opbouwen voor extra uitgaven. Hoewel we beseffen dat dit geen structurele oplossing is voor de kinderarmoede zijn we toch trots en blij dat we meer dan 100 kinderen een mooie Sint konden bezorgen. Dit uiteraard dankzij de vele Temsenaren met een warm hart die door hun giften dit mogelijk gemaakt hebben.”

“We zijn trots en blij dat we meer dan 100 kinderen een mooie Sint konden bezorgen”, klinkt het bij Tesamen

Marktkramers erg verbolgen over verhuis van wekelijkse markt

TEMSE – Wegens het vervroegd opstellen van de Winterfoor op de markt werd de wekelijkse markt op vrijdag 19 november verhuisd naar de Clement D’Hooghelaan. Een aantal marktkramers waren erg teleurgesteld. “Dit is regelrecht broodroof”, klonk het.

Omdat de kermiskramen al donderdag werden opgesteld moest de wekelijkse markt verhuizen naar de Clement D’Hooghelaan. Marktkramers en bezoekers vroegen zich af waarom dit nodig is.

Laatste keer

“Waarom kan men de kermis niet opstellen na het einde van de wekelijkse markt”, vroeg een bezoeker zich af. “De opening van de kermis is maar op zaterdagnamiddag, er is toch genoeg tijd om alles tegen die tijd op te stellen. En als het niet anders kan, op de Wilfordkaai is genoeg plaats.”

Ook de marktkramers waren verbolgen en konden zich niet vinden in de beslissing van het lokaal bestuur.

“Als we hier opgesteld staan zien we heel van onze klanten niet. Dat scheelt een slok op een borrel qua inkomsten”, vertelt een marktkramer die liever anoniem blijft. “Men heeft ons wel vertelt dat het de laatste keer zou zijn dat de markt hier doorgaat. Hopelijk houdt men woord.”

“Regelrechte broodroof”

Walter Verheggen zaakvoerder van Keurfruit Verheggen-Laureys klonk minder genuanceerd.

“Het is een echte schande, ook al is het éénmalig, deze verhuis scheelt ons de helft van de inkomsten”, klinkt het. “Dit noem ik regelrecht broodroof. Nergens heb ik al meegemaakt dat de marktkramers moeten wijken voor het opstellen van een kermis. En dat terwijl de kermis maar zaterdagnamiddag open gaat. Maar het is weer typisch voor Temse zeker ? Men zou wat meemaken als de politiekers de helft van hun inkomsten zouden kwijt raken. Hopelijk was het de laatste keer dat we moesten verhuizen.”

Door de verhuis waren er trouwens een aantal kramen niet op de afspraak,
“Omdat we daar veel minder bezoekers krijgen.”
Burgemeester Luc De Ryck was niet bereikbaar wegens ziekte.

Er liep beduidend minder volk op de markt

BREAKING. Ook Prins carnaval Verkiezing in JOC afgelast (UPDATE)

Carnavalscomité te laat ingelicht door administratie van het lokaal bestuur

TEMSE – Uit goede bron vernam onze redactie dat het Gemeentelijk Carnaval Comité de prins verkiezing morgen zaterdag in JOC De Nartist afgelast heeft.

“Ondertussen kregen we reactie van het lokaal bestuur, zegt voorzitter Dirk Mettepenningen. “Bij de samenkomst van de gemeentelijke Veiligheidscel vrijdagvoormiddag werd beslist dat het evenement wel zou kunnen doorgaan. We moesten evenwel de nodige maatregelen nemen zoals een Covid Safe Ticket, mondmaskerplicht en zitten aan tafels.”

“We werden daar evenwel door het lokaal bestuur veel te laat, pas vrijdagnamiddag laat, over ingelicht. Daarom beslisten we toch om het evenement te schrappen. Het was moeilijk om op die korte tijd nog alles te regelen.”

Aankomst Sint mét Covid Safe Ticket (CST) én mondmasker

Optocht naar het gemeentehuis wordt geschrapt

TEMSE – In het licht van de nieuwe coronamaatregelen heeft de gemeente Temse beslist om het programma van de aankomst van Sinterklaas aan te passen.

Die zou zondag 21 november per boot aankomen, om 13.30 uur aan de Wilfordkaai. Dat gaat nog steeds door. Maar de geplande optocht naar het gemeentehuis, die na de aankomst zou plaatsvinden, wordt geschrapt. Bovendien wordt aan de Wilfordkaai een zone afgebakend waar je enkel in kan met Covid Safe Ticket en mondmasker.

Wie de Sint wil zien of een cadeautje wil scoren, heeft dus beter z’n papierwerk en gezichtsbescherming in orde.

Het optreden van de Peatles, om 10.30 uur zondagmorgen in theaterzaal Roxy, gaat wel nog door zoals gepland en volgt de nieuwe coronamaatregelen. Voor de voorstelling zijn nog steeds tickets te koop. (www.cultuurcentrumtemse.be)