Terugblik 1988-2020 in Galerij Philippus Nijs

Overzichtstentoonstelling Chris Bachot: ‘Souvenirs’, 30 jaar Textielkunst en 12 jaar Projectatelier

TEMSE – Chris Bachot, één der boegbeelden van de Academie van Temse, nam onlangs afscheid. 32 jaar lang was zij er als lerares aan de slag, waarvan 30 jaar in de klas Textielkunst en 12 jaar in het Projectatelier.

Met beide klassen schreef zij geschiedenis, mede aan de hand van originele, vaak gedurfde initiatieven. Vooral ook de tentoonstellingen in oude gebouwen genoten uitzonderlijke weerklank.

Hoe omvangrijk en groots haar palmares is, wordt geëxposeerd in Galerij Philippus Nys (Academie, Schoolstraat 15), zowel binnen het gebouw als in de tuin.

De expo was gepland in de lente, maar kon ingevolge corona niet plaatsvinden.

De tentoonstelling is nog toegankelijk op

* zaterdag 19 en 26 september,
* en zondag 20 en 27 september
telkens van 10 tot 12 en van 14 tot 17 u.

Info: www.academietemse.be

Chris Bachot en burgemeesterLuc De Ryck

Maurits De Ryck en Sonja Poeck, 60 jaar getrouwd

TEMSE – Op zaterdag 19 september vierden Maurits De Ryck en Sonja Poeck hun diamanten huwelijksjubileum.

Maurits werd geboren in Bornem op 9 november 1938, Sonja in Temse op 22 september 1940. Op 16 september 1960 werden zij door burgemeester August Maes in de echt verbonden.

Maurits was werkzaam op de Aankoopafdeling van de Boelwerf.

Hij is al 72 jaar muzikant: hij was trompetsolo bij Concordia et Amicitia in Bornem en (vanaf 1954, na de verhuizing naar Temse) bij de harmonie Recht door Zee en het Harmonie Orkest Temse (HOT). Hij speelde als gastmuzikant bij meerdere big bands. Hij was ook één der vaste waarden van de dansorkesten die de jaren 1950-1960 kleurden: trompettist bij The Marly Club, het William Show Orkest en The Skyrockets.

Maurits en Sonja hebben 3 kinderen, 7 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Zij wonen op de Kattebrug.

De jubilarissen en hun drie kinderen, Bob, Katty en Jean-Pierre.

Inwoners ruimen 2500 kg. zwerfvuil tijdens Bubble Cleanup

TEMSE – Ekobie vzw organiseerde zaterdag 19 september samen met het gemeentebestuur de Bubble Cleanup. De coronaversie van het XL Zwervuilevent van vorig jaar.

“We keken al uit naar een XXL Event maar het coronavirus besliste daar anders over”, vertelt Ellen Ongena van Ekobie. “Meer dan 130 mensen uit groot-Temse gaven gehoor aan onze oproep die we deden samen met het lokaal bestuur, Ons Streven en Ondernemend Temse om met hun bubbel zwerfvuil te gaan rapen. Samen haalden ze 2500 kilogram zwerfvuil uit de omgeving.”

“De ‘usual suspects’ werden in enorme hoeveelheden gevonden zoals blikjes, plastics, peuken. Het is noodzakelijk dat we dit giftig afval weghalen uit de natuur, waar ook wij een deel van zijn.”

Jaarlijks haalt de gemeente Temse zo’n 80.000 kg zwerfvuil en sluikstort op.

“We zetten daarom in op het bewustzijn vergroten en actie ondernemen”, stelt Ongena. “De motivatie van de burgers in Temse is groot. Dinsdag delen we prijzen uit, gesponsord door duurzame lokale winkels en organisaties. Ekobie geeft aan elke deelnemer ook een biodivers presentje. Omdat deze burgers, over alle culturen en politieke partijen heen, een deel van de oplossing willen zijn, op een positieve manier. En dat verdient een beloning.”

Meer foto’s, klik hier

Country Line Dance Club de ‘Howling Wolfs’ nu ook in Temse

TEMSE- Sinds kort heeft Temse een nieuwe Country Line Danceclub. De Howling Wolfs is het geesteskind van Liliane Wauters en Diego Van den Reeck. De club is een afdeling van de gelijknamige vereniging in Eeklo.

“Wij bieden beginnerslessen voor Country Line Dance aan”, stelt Diego. We beginnen echt vanaf de basis.”

“Vorig week kregen we toelating van de burgemeester om onze lessen te organiseren”, klinkt het. “Uiteraard verloopt dit coronaproof. Iedereen heeft een mondmasker op tot in de zaal. Tijdens het dansen mag het masker af. Maar uiteraard danst men met anderhalve meter afstand van elkaar. Momenteel hebben we zowat 10 inschrijvingen. Als er nog leden bijkomen geef ik les in twee sessies.”

In Temse zijn er een aantal gewone line-danceclubs maar dit is de eerste country line dancevereniging. Diego, in de countrywereld bekend met zijn alias Angelo McCoy, is telkens lesgever van dienst.

Ik heb zowat 10 jaar ervaring in Country Line Dance”, vertelt hij. “Ik ben zelf verantwoordelijke voor onze club in Eeklo. Maar heb al heel Vlaanderen doorkruist om Country Line Dancelessen te geven. Zo geef ik ook les in Adegem en Wetteren.”

Wie interesse heeft kan elke eerste en derde zaterdag van de maand van 14 – 17 uur in de bovenzaal van de Gulden Cop op de Markt terecht. Iedereen is welkom. Liliane Wauters is verantwoordelijke voor de afdeling Temse.

“Door een heelkundige ingreep kan ik tot eind oktober niet meedansen maar men kan wel voor info en inschrijvingen bij mij terecht klinkt het bij Liliane Wauters. Men kan mij gewoon een bericht sturen via Messenger.”

Info: www.facebook.com/liliwauters

Meer foto’s, klik hier

De Howling Wolfs aan het oefenen met links lesgever Diego ‘Angelo McCoy’ Van den Reeck

E-boeken lenen kan voortaan op je eigen toestel in de Bib van Temse

TEMSE – Op 17 september starten 165 openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel met het e-boeken uitleenplatform cloudLibrary. Ook in Temse kunnen de leners van de Bib gratis genieten van deze nieuwe dienstverlening en kiezen uit meer dan 4.000 titels.

“Onze leners kunnen vanaf nu e-boeken lenen met hun eigen toestel”, zegt bibliothecaris Jeroen De Lathouwer. “Via het platform cloudLibrary kunnen leners tegelijkertijd 2 e-boeken lenen, 2 e-boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden. Na die 6 weken verdwijnen de e-boeken automatisch van het toestel dus over boetes hoeven ze zich geen zorgen te maken.”

Collectie

“Met de start van de e-boeken willen we inspelen op een toenemende vraag bij het publiek”, licht schepen van Cultuur Lieve Truyman toe. “Als Lokaal Bestuur Temse trekken we jaarlijks 4.800 euro uit voor deze nieuwe dienstverlening. De klemtoon ligt op Nederlandstalige vlot leesbare, spannende en romantische boeken, literaire romans en populaire non-fictie. Er zal ook een klein aanbod Engelstalige titels beschikbaar zijn. Bedoeling is dat de collectie geleidelijk aan groeit.”

Tussen de ruim 4.000 titels vinden leners van de Bib boeken van onder andere Arnon Grunberg, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Pascale Naessens en nog veel meer. De meerderheid van Vlaamse uitgevers zette haar schouders onder het platform.

“De e-boeken kan je met de app van cloudLibrary lezen op je smartphone of tablet, op een gewone pc en met de meest courante e-readers zoals Kobo, Tolino en Vivlio. Het enige wat je als lener nodig hebt, is een Mijn Bibliotheek profiel om je aan te melden op het platform. CloudLibrary is gebruiksvriendelijk en bedoeld voor jong en oud. Je hoeft helemaal geen kenner te zijn. Op onze website vind je ook eenvoudige handleidingen terug of je kan bij ons in de Bib terecht met al je vragen”, besluit bibliothecaris Jeroen De Lathouwer.

Meer info

Ontdek alles over onze de e-boeken op temse.bibliotheek.be/e-boeken

De dienst wordt aangeboden met het cloudLibrary-platform en is een samenwerking tussen Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en Bibliotheca. Leners melden zich aan met hun Mijn Bibliotheek-profiel om e-boeken te lezen op tablet, smartphone, computer of e-readers.

Schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA) en bibliothecaris Jeroen De Lathouwer stelden de nieuwe dienstverlening voor

Coronacijfers in Temse stabiel

TEMSE – De toestand van het aantal coronabesmettingen in Temse is stabiel. Dat concludeerde de Veiligheidscel tijdens de vergadering van 17 september.

De Veiligheidscel die tweewekelijks samenkomt, wordt voorgezeten door de burgemeester en bestaat uit vertegenwoordigers van de Huisartsenkring, Hogere Gezondheidszorg, schepencollege, gemeentepersoneel, Politie, Hulpverleningszone Waasland (brandweer), de woonzorgcentra en de scholengemeenschappen.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van drie verschillende statistische bronnen: de Lokale Huisartsenkring, het Agentschap Zorg en Gezondheid en Sciensano.

Tijdens de vergadering op donderdag 17 september concludeerde de cel dat de toestand stabiel is. De voorbije week werden in Temse 15 nieuwe besmettingen geregistreerd, van wie bijna de helft scholieren.

19 besmette personen zijn op dit moment nog in quarantaine.
Er zijn geen overlijdens genoteerd sinds de uitbraak van de tweede golf.
Gezien de stabiele toestand werd beslist om geen bijkomende maatregelen te nemen.

Bovenop de federale richtlijnen is in Temse het bij zich hebben van een mondmasker verplicht, zodat het te allen tijde kan gebruikt worden waar nodig, wenselijk of verplicht.

Alle in de Veiligheidscel vertegenwoordigde organisaties en besturen bedanken langs deze weg iedereen die zich blijft inzetten voor het beperken van het besmettingsrisico en het strikt volgen van de richtlijnen.

Kooptombola ‘Winkelhieren’ lokt heel wat klanten naar de lokale handelaars

TEMSE – Unizo en het gemeentebestuur reikten de hoofdprijzen uit van de kooptombola Winkelhieren. Die werd georganiseerd om de lokale handelaars te steunen naar aanleiding van de coronacrisis.

“Er zijn meer dan 60.000 deelnemingstickets ingevuld. Dit overtreft de stoutste verwachtingen en prognoses”
Stephan Van der Gucht, Schepen van Lokale Economie

Schepen van lokale economie Stephan Van der Gucht (N-VA) blikt terug op een zeer geslaagde actie in samenwerking met Unizo Temse.

“Er zijn meer dan 60.000 deelnemingstickets ingevuld. Dit overtreft de stoutste verwachtingen en prognoses”, glundert Van der Gucht. “Eveneens een bewijs dat winkelen in Temse leeft. Er was voor meer dan 15.000 euro aan prijzen te winnen. Niet minder dan 86 lokale handelaars namen deel aan deze aktie die volledig gedragen werd door het lokaal bestuur en waar Unizo Temse de promotie verzorgde. We mogen spreken van een grandioos succes.”

Het lokaal bestuur heeft onder impuls van schepen Van der Gucht de schouders gezet achter onder verschillende akties om de lokale handelaars mee door deze moeilijke periode te loodsen.

“In maart reeds hebben we een gewaardeerde bloemetjesactie gedaan, in april een vloerstickeractie, dit telkens in samenwerking met Unizo Temse. Er zijn verschillende steunmaatregelen genomen door het schepencollege om zowel horeca, marktkramers en taxibedrijven te ondersteunen. Eens te meer een bewijs dat dit voltallige college sterk wil inzetten op onze lokale economie.”

Het orgelpunt hierin moet de hernieuwing van de handelskern worden.

“De voorbereidingen zijn in volle gang, achter de schermen wordt er zeer hard gewerkt over de verschillende diensten heen, van mobiliteit, openbare werken, Ruimtelijke Ordening, Technische Dienst en Lokale Economie om een mooie en frisse handelskern te realiseren. Dit alles in samenspraak met de betrokken handelaars.”

De twee hoofdprijzen, een vlucht met de Jommeke ballon, werden gewonnen door Nadine joos en Caroline Vercauteren.

De overige prijzen kunnen afgehaald worden in het kantoor van Toerisme op de Markt vanaf maandag 21 september. Een lijst met alle winnaars bekijkt u op de gemeentelijke website.

Nadine Joos en Caroline Vercauteren wonnen de hoofdprijzen, een vlucht met de fonkelnieuwe Jommeke-ballon. Hier geflankeerd door Unizo bestuursleden,  schepenen Lieve Truyman, Stephan Van der Gucht en Hugo Maes en ballonvaarder Koen De Jonghe

Klik hieronder door wat er te winnen was:

Lees verder Kooptombola ‘Winkelhieren’ lokt heel wat klanten naar de lokale handelaars

Ekobie organiseert zaterdag Bubble Cleanup

TEMSE – Een jaar geleden organiseerde Ekobie vzw samen met de gemeente Temse het XL Zwerfvuilevent. Omdat in coronatijden zo’n event niet mogelijk is kan men komende zaterdag met de eigen bubbel deelnemen aan de Bubble Cleanup.


Een jaar geleden hadden we 350 deelnemers die zowat 4 ton zwerfvuil verzamelden”, stelt Ellen Ongena van Ekobie. “Dit weekend gaan we voor de Bubble Cleanupin eigen bubbel de straat op en onze omgeving proper maken maar vooral ook onze medemens inspireren het juiste te doen en laten zien dat we al dat giftig afval niet in onze natuur willen.”

“Inschrijven is verplicht en kan via de website van Ekobie voor de leukste Covid editie en win één van de duurzame prijzenpakketten. Dit jaar delen we duurzame beloningen uit aan alle deelnemers van de Bubble Cleanup én een jury kiest op 22 september uit elke categorie een winnaar.”
Stuur op 19 september een foto door van jullie bubbel en vergeet jullie niet in te schrijven via: https://nl.ekobie.com

Vorig jaar lokte het XL Zwerfvuilevent 350 deelnemers

Komende zaterdag weer Landbouwmarkt in Tielrode

TEMSE/TIELRODE – Komende zaterdag kan men op het plein aan de sporthal in Tielrode weer naar de Landbouwmarkt. Elke derde zaterdag van de maand een organisatie van het Landbouwoverleg en de gemeente Temse.

Vanaf 9u staan de landbouwers er opnieuw met hun verse producten.

De Landbouwmarkt kwam er in april 2017 naar aanleiding van de bachelorproef van Jens Van Meervenne.

Land- en tuinbouwers bieden er hun verse producten aan, rechtstreeks van de hoeve naar de consument. Dit alles in een charmant en gezellig kader. Iedereen is welkom.

De eerste Landbouwmarkt in april 2017 op Temse TV

Ontdek de Zeeschelde met de Milieuboot

Vertrek in Dendermonde, Temse en Rupelmonde

AALST/TEMSE – De Milieuboot organiseert van 26 september tot 14 oktober 2020 milieuboottochten op de Zeeschelde vanuit Dendermonde, Temse en Rupelmonde. Een unieke kans om samen met familie, vrienden, klas, vereniging of milieuraad op een boeiende manier kennis te maken met deze rivier in eigen streek.

“Onder deskundige begeleiding van onze lesgevers hoor je op een interactieve manier het verhaal van de Zeeschelde”, aldus Parsifal De Smet. “De Zeeschelde is het tijgevoelige deel van de Schelde en is een belangrijke scheepvaartroute. Uniek zijn de uitgestrekte zoet- en brakwater getijdengebieden met slikken en schorren. Met het Sigmaplan worden dijken verhoogd en overstromingsgebieden aangelegd om Vlaanderen te beschermen tegen overstromingen. ”

Reserveer vooraf je plaats aan boord van de milieuboot en ontdek het volledige verhaal van de Zeeschelde. In het laboratorium kan je ook meehelpen de waterkwaliteit bepalen en kan je determineren welke macro-invertebraten er in het water leven. Je krijgt tips mee om duurzaam om te gaan met water en hoe je kan helpen om de klimaatverandering tegen te gaan. Een tocht met de milieuboot is een aanrader voor jong en oud.

De milieuboot vaart vanuit Dendermonde in het weekend van 26-27 september, vanuit Temse in het weekend van 3-4 oktober en vanuit Rupelmonde in het weekend van 10-11 oktober. Op weekdagen zijn er Educatieve milieuboottochten voor scholen. Alle Corona-richtlijnen van de overheid worden nauwkeurig gevolgd en aan boord toegepast.

Meer info, klik hier

Prijzen bevlaggingsactie bezorgd aan de winnaars

TEMSE – Omwille van Covid-19 werd het Feest van de Vlaamse Gemeenschap in Temse in zijn klassieke vorm afgelast. Het werd vervangen door een bevlaggingsactie.
Naast extra leeuwenvlaggen op bepaalde centrale plaatsen in de gemeente werd een oproep gedaan aan de bevolking om de Vlaamse-leeuwen-vlag uit te hangen. Mensen konden zich aanmelden voor deelname aan een loting waarbij per deelgemeente één prijs werd voorzien.

Ondertussen zijn de prijzen bezorgd aan de verschillende winnaars.
“Vooreerst bedankt en ook proficiat aan al diegene die spontaan of dank zij onze oproep hun leeuwenvlag uitgehangen hebben” klinkt het bij organisator OVV (bestaande uit Amedee Verbruggenkring, Davidsfonds Temse en Vos Temse). “Wegens diverse vakanties, hebben we pas eind augustus de laatste winnaar kunnen belonen en daardoor verschijnt dit artikel nu met enige vertraging.”

Het kan altijd beter, maar er waren toch heel wat Vlaamse Leeuwen te zien in het straatbeeld, verspreid over heel Temse. Blijkbaar hebben niet alle bevlaggers de weg gevonden naar de registratie voor deelname aan de wedstrijd: een kleine 50-tal mensen hebben zich aangemeld.

Uit de ingezonden aanmeldingen werd per deelgemeente via loting 1 winnaar bepaald. Deze hebben ondertussen hun prijs aan huis ontvangen: Ferdinand Ruys uit Tielrode, Bert Peeters uit Temse, Tom Amant uit Steendorp, Dirk en Mireille De Baere uit Elversele en Koenraad De Rudder uit Velle.

De prijs bestond uit een lekkere fles witte wijn, een geel bloempje en een unieke en speciaal voor deze gelegenheid gemaakte gele koffietas of -mok met Vlaamse Leeuw op. In deze tas zat een zakje lekkere snoepjes.

“Omdat aan de sponsors geen volwaardige reclame kon geboden worden, werden deze terugbetaald”, vertelt Geert Vandersickel. “De prijzen (wijn, bloemen, snoepjes) zijn aangekocht bij enkele trouwe sponsors, kwestie van dank voor de jarenlange steun. Voor de tassen werd beroep gedaan op een  bedrijf  dat gespecialiseerd is in het personaliseren van artikelen op kleine oplage. De hele editie werd met eigen middelen uitgewerkt.”

“We zijn ervan overtuigd dat op deze manier het Feest van de Vlaamse Gemeenschap in Temse niet onopgemerkt voorbijgegaan is”, aldus coördinator Tony Peirsman.

Het Overlegcomité Vlaamse Verenigingen hoopt dat volgend jaar alle perikelen rond corona opgelost zullen zijn, of in elk geval zodanig geminimaliseerd, dat het Feest van de Vlaamse Gemeenschap als van oudsher kan georganiseerd en aangeboden worden aan de bevolking van Temse.

De prijzen werden bezorgd aan de winnaars

Personeel WZC De Reiger danst de Jerusalema Challenge

TEMSE – Zowat vijftig personeelsleden, bewoners en vrijwilligers van WZC De Reiger dansten dinsdag de populaire Jerusalema Challenge.

“We hebben een moeilijk tijd achter de rug”, stelt directeur Dirk De Clerck. “De coronacrisis die gelukkig hier bij ons bedwongen is op dit moment. En daarbij nog de werf voor de bouw van de nieuwe Reiger. Wat het moeilijk maakt om hier in de omgeving te wandelen en voor animatie te zorgen. We staan er om bekend dat we een fantastisch animatieteam hebben maar door de crisis kon dit allemaal niet.

En daarom wilden we de bewoners wat steunen in moeilijke tijden, alhoewel de regels deze week wel versoepeld zijn. Omdat we voorlopig geen grote groepsanimaties op poten kunnen zetten organiseerden we deze happening waaraan een groot aantal van onze diensten meewerkten.”

Naast het personeel werden ook bewoners opgetrommeld om deel te nemen. zij konden dan wel niet mee dansen maar ze kregen een witte zakdoek om te zwaaien.

“Dankzij deze Jerusalema Challenge kon iedereen samen nog eens iets doen, en aan de lachende gezichten te zien heeft het deugd gedaan”, lacht De Clerck.

Meer foto’s, klik hier

 

Ook Temse-ballon vliegt met Respect van Sint-Niklaas tot Tielrode

TEMSE/SINT-NIKLAAS – Naar aanleiding van de geannuleerde Vredesfeesten organiseerde het organisatiecomité samen met de stad Sint-Niklaas afgelopen weekend het evenement Respect.  waarbij zorgverleners de kans kregen om mee te vliegen met een luchtballon. Ook de Temse-ballon van ballonteam Flying Comics uit Temse was van de partij.
De ballonvlucht startte op het terrein van SVK

Eind vorig jaar zag de ballon van Temse het levenslicht.
“Het initiatief van dit project ging uit van het Koen De Jonghe en Ria Matthys van Flying Comics vzw, een ervaren ballonteam uit Temse, dat zijn sporen al rijkelijk heeft verdiend in de sector”, aldus burgemeester Luc De Ryck. “Het is een samenwerking van Flying Comics, het gemeentebestuur, Toerisme Temse en Ballon Media, de uitgever van de populaire stripreeks Jommeke.

“Voor het evenement Respect konden hulp- en zorgverleners uit het Waasland zich via hun werkgevers kandidaat stellen om als passagier mee te vliegen met een ballon”, stelt ballonvaarder Koen De Jonghe.

De oproep kreeg bij heel wat hulpverleners en ballonpiloten gehoor.

Temse en Jommeke promoten

“Ook wij namen uiteraard deel aan het evenement”, klinkt het bij De Jonghe. We vertrokken zondag op het terrein van SVK in Sint-Niklaas en landen in de potpolder van Tielrode. Het was meteen ook de eerste vaart met de Temse-ballon in het Waasland.”

“Door de corona crisis hebben wij tot einde mei niet mogen varen. Daardoor is ook nog niet gelukt om de ballon officieel voor te stellen in Temse. We deden nog maar een achttal vaarten met de fonkelnieuwe ballon. Maar het is de bedoeling om met de ballon Temse en Jommeke te promoten in heel Vlaanderen.”

Meer foto’s, klik hier

Straatcomité organiseerde plantenverkoop voor onfortuinlijke bewoonster

TEMSE-VELLE – Buren van de bewoonster wiens woning in de Heistraat in Temse-Velle onlangs vernield werd door een gasexplosie organiseerden afgelopen zaterdag een plantjesverkoop. Met de opbrengst wil men de eerste nood lenigen voor de bewoonster.

De explosie gebeurde op zondag 16 augustus en zorgde voor heel wat schade aan de woning. Buurman William Thierens redde zijn buurvrouw uit het puin.

Om de eerste nood te vullen sloeg het straatcomité de handen in elkaar en organiseerde men afgelopen zaterdag een plantjesverkoop. Op het dorpsplein van Velle zette men een stand op waar men plantjes kon kopen. Daarnaast gingen zowat zeven vrijwilligers huis aan huis in het Temsese gehucht om de plantjes aan de man te brengen.

“Het is niet de bedoeling dat we met de opbrengst van de verkoop een nieuwe woning financieren”, stelt het comité. “Wel willen we de hoogste nood vullen, zoals kledij.”

“Enkel jaren geleden hebben we met ons comité ook een benefiet georganiseerd voor een bewoonster wiens woning was ingestort”, klinkt het. “Onze straat hangt goed aan elkaar. Dus deze verkoop was wel het minste wat we konden doen.”

De opbrengst van de verkoop wil het comité liever niet onthullen.
“Maar het is een mooi bedrag om wat kleren en meubeltjes te kopen net omdat het geld van de verzekering enkele maanden op zich kan laten wachten.”

De getroffen bewoonster ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Straatcomité Heistraat Velle organiseerde een benefiet-plantenverkoop voor de onfortuinlijke bewoonster

Aanvraag voor bouwen van 20 appartementen op de hoek van Markt en Dijkstraat (UPDATE)

TEMSE – Binnenkort wijzigt de Markt van uitzicht. Dit met een nieuwbouw op de hoek met de Dijkstraat.
De aanvraag heeft betrekking op het pand aan Markt 11

Bij het gemeentebestuur loopt een aanvraag voor het slopen van een deel van het pand aan Markt 11 en het op dezelfde plaats bouwen van een meergezinswoning met 20 appartementen met ondergrondse parking.

Op het gelijkvloers worden ook ook twee commerciële ruimten voorzien.  Ook de renovatie van het hoekpand zit in de aanvraag verweven.

Hiervoor loopt een openbaar onderzoek met de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het project.

De aanvraag kan men nog tot 22 september gaan bekijken bij de gemeentelijke dienst Ruimtelijke Ordening in AC De Zaat aan het Frans Boelplein. Elke werkdagvoormiddag, op woensdag ook tijdens de namiddag.

Info, klik hier