Werken aan fietspaden op de N41 tussen Elversele en Dendermonde

Grote verkeersimpact op rijksweg van 6 augustus tot en met 31 augustus
TEMSE/ELVERSELE – Op maandag 6 agustus starten de werken om het dubbelrichtingsfietspad langs de N41 door te trekken tot in Temse (Elversele). De asfaltlaag van de N41 zelf wordt ook vernieuwd. Na afloop van de werken is het fietspad beschikbaar vanaf de rotonde in Elversele tot aan de Dendermondsesteenweg in Hamme. Tegelijkertijd zal er gestart worden met de heraanleg van de oostelijke ventweg (Pontweg) naast de tunnel Elversele.

6 augustus – 31 augustus: aanleg fietspad en heraanleg oostelijke ventweg (Pontweg) naast de tunnel Elversele

Het fietspad wordt aangelegd aan de oostzijde van de N41. Daarom is de oostelijke ventweg tijdens de werken afgesloten voor doorgaand verkeer van de Drapstraat tot aan de rotonde in Elversele en zal het wegdek gelijktijdig heraangelegd worden. Op het kaartje hieronder kan je de locatie van de werken en de omleidingen bekijken.

Omleidingen

– Autoverkeer volgt de omleiding via de tunnel onder de rotonde door en verder langs de Kettermuitstraat en de Hogenakkerstraat.
– Fietsers volgen de omleiding aan de westzijde van de N41 tot aan de rotonde.

Ook de rotonde boven de tunnel Elversele wordt tijdens deze periode 1 dag volledig afgesloten voor de vernieuwing van de toplaag en het aanbrengen van de markeringen. Een week voordien zal de exacte datum bekend zijn. We houden je hiervan op de hoogte via onze volgende nieuwsbrief.

Bereikbaarheid

– Bewoners die door de werken niet met hun wagen tot aan de woning geraken, kunnen parkeren ter hoogte van de Priester Poppeschool in de Dorpstraat.
– Bedrijven in de werfzone blijven tijdens de werken zoveel mogelijk bereikbaar.
– Vrachtverkeer vanuit Sint-Niklaas naar deze bedrijven zal net voor de Durmebrug (Drapstraat) moeten keren. Ook verkeer vanuit de bedrijven richting de E17 en Sint-Niklaas zal tijdens bepaalde fasen dezelfde keerbeweging moeten maken.
28 augustus – 31 augustus: vernieuwing wegdek N41

Het wegdek van de N41 zelf krijgt een nieuwe asfaltlaag van de Durmebrug tot aan de tunnel onder de rotonde. Vier dagen lang geldt op die plaats beurtelings verkeer dat geregeld zal worden via tijdelijke verkeerslichten.

Door de combinatie met de werken die op dat moment nog steeds plaatsvinden op de oostelijke ventweg, verwachten we van 28 tot 31 augustus grote hinder. We raden doorgaand verkeer dan ook aan de grote omleiding via de N47 en de E17 te volgen.

Deze werken zijn weersafhankelijk: regenweer kan de planning van de asfaltwerken doen opschuiven.

 

Bereikbaarheidsadviseur

Ondernemers die tijdens de werken vragen hebben over de bereikbaarheid van hun zaak, kunnen de bereikbaarheidsadviseur contacteren via 0476 72 22 57 of via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be.

Nu ook oplaadpunt voor elektrische fietsen aan Natuurhuis Steendorp

TEMSE/STEENDORP – Sinds kort is er aan het Natuurhuis in Steendorp (Kapelstraat 170A, Steendorp) een oplaadpunt voor elektrische fietsen waar drie fietsen tegelijk kunnen opgeladen worden.
Het nieuwe oplaadpunt

Tussen 8 en 23 uur kan men er terecht om de elektrische fiets op te laden. Dit is meteen ook dé gelegenheid om een bezoekje te brengen aan natuurdomein Roomkouter, aan het naastgelegen Fort van Steendorp en/of het Gelaagpark.

Tot eind oktober is het Natuurhuis trouwens iedere zondag open van 14 tot 18 uur.

 

Dit najaar extra werken aan oude scheldebrug gepland

Werken zouden maar enkele dagen duren

TEMSE/BORNEM – Zoals bekend zal tot 30 september de oude Scheldebrug afgesloten zijn wegens werkzaamheden door scheurvorming in de brug. De voorbije weken waren er geruchten dat er nadien ook aan de nieuwe brug gewerkt zou moeten worden. Maar daar blijkt niks van aan. Wel zijn er aan de oude brug nog enkele kleine werken gepland dit najaar.

“Aan de nieuwe Scheldebrug zijn geen werken gepland”, aldus Carolien Peelaerts van de Vlaamse Waterweg. “Wel wordt, samen met de dringende renovatie van het beweegbaar brugdeel, ook de elektromechanische uitrusting van de oude brug kortelings volledig vernieuwd en geoptimaliseerd. De hinder voor het wegverkeer zal echter heel beperkt zijn. Dit zou dit najaar slechts een tweetal kalenderdagen in beslag nemen.”

Brochure ‘Temse Vrijwillig’ in een nieuw kleedje

TEMSE – Het Gemeentebestuur van Temse heeft de brochure voor vrijwilligerswerk ‘Temse Vrijwillig!’ nieuw leven ingeblazen en herwerkt.

In deze brochure vindt men een greep uit het aanbod aan vrijwilligerswerk in de gemeente Temse, onderverdeeld in verschillende interessevelden. De brochure en het Vrijwilligerspunt Temse zijn een initiatief van de Ouderenadviesraad Temse en wordt vanuit het college geleid door schepen voor Senioren Hugo Maes.

Wie interesse heeft in deze brochure kan een exemplaar afhalen in AC De Zaat of er eentje aanvragen via Ann.lagaert@temse.be.
Ook wie zich als vrijwilliger wil inzetten, kan steeds langs deze weg contact opnemen.

Ann Lagaert, schepen Hugo Maes (CD&V en, Jos Verhulst (vz OuderenAdviesRaad)

Koer Bonjour lanceert eigen bier

TEMSE – Zomerbar Koer Bonjour pakt voor het eerst uit met een eigen bier. ‘Toujour’ heet het nieuwe brouwsel, dat de hele zomer kan worden geproefd in basisschool De Klimroos.
De organisatie van Koer Bonjour lanceert eigen bier

Het team achter zomerbar Koer Bonjour heeft voor de tweede zomer op rij de speelplaats van basisschool De Klimroos omgetoverd tot gezellige ontmoetingsplaats. Nog tot en met 19 augustus is iedereen van donderdag tot en met zondag welkom op de koer.

“Na de eerste editie van vorig jaar hebben we dit jaar alles net ietsje beter gemaakt”, zegt medeorganisator Hans Verbeke. “We hebben de menukaart volledig vernieuwd en we hebben in samenwerking met brouwerij ’t Paenhuys ons eigen bier Toujour gebrouwen.”

Groene omgeving
“Verder hebben we een nieuwe tent met plankenvloer geplaatst, waardoor er nu nog meer mensen kunnen zitten. En we hebben onze toog op maat laten maken.”

Verbeke is blij dat hij opnieuw de speelplaats mocht gebruiken. “Vorig jaar kregen we veel goede reacties op de groene omgeving. Hier is het ook aangenaam voor kinderen en ook huisdieren zijn hier welkom”, vertelt hij.

Het vaste programma blijft nagenoeg onveranderd. “Donderdag is onze bar gewoon open. Vrijdag houden we een afterwork met lokale dj’s. Zaterdag zijn er telkens optredens, en zondag zijn er wisselde activiteiten, van een voetbaltoernooi,

aperitiefconcert, kubbtoernooi, rodeostier tot een barbecue. De opbrengst gaat naar onze eigen werking om de zomerbar elk jaar beter te maken.”

Koer Bonjour bevindt zich in de Clemens De Landtsheerlaan 3 en is open op donderdag en vrijdag van 16 uur tot middernacht, en op zaterdag en zondag van 12 uur tot middernacht.

Bron: HN/GVA – Mattias Goossens

 

Drugscontrole op Parkfeesten

TEMSE – Woensdagavond 18 juli werden er extra drugscontroles gehouden in het Scheldepark, aan de ingang van het festivalterrein van de Parkfeesten, en in de Scheldestraat in Temse. De politiezone kreeg bijstand van de Federale politie, zij waren aanwezig met drugshonden.

“Dit is een nieuw project in onze politiezone”, aldus commissaris Katty De Bruyn. “Onlangs controleerden we ook tijdens de Copa Crubeca in Kruibeke. Indien bezoekers drugs of een joint bij zich hebben wordt dat in beslaggenomen en moet men onmiddellijk een minnelijke schikking (OMS) betalen.”

Alle bezoekers werden aan de hoofdingang van het festivalterrein besnuffeld door één van de honden.

“Er werden 35 personen extra gecontroleerd waarvan er 7 personen betrapt werden op het bezit van drugs. In totaal kregen 6 personen een OMS, een onmiddellijke minnelijke schikking. Eén persoon werd gearresteerd en verbleef een nacht in de cel. Het parket werd ingelicht, de verdachte wordt gedagvaard via de snelrechtprocedure. Nadien was er ook een controle in de Scheldestraat. Hier werden 5 personen extra gecontroleerd. Waarvan er 3 een OMS kregen.”

Alle bezoekers van de Parkfeesten werden gecontroleerd (foto: Franky Polfliet)

50 Tinten Brijs zorgt voor ongezien feestje in Scheldepark

Volgende woensdag alweer laatste Parkfeesten voor dit jaar met dj’s aan de macht
TEMSE – De derde woensdag van de jubilerende Parkfeesten dit jaar lokte veel volk naar het zonovergoten Scheldepark. Zoals verwacht zette 50 Tinten Brijs met BT (bekende Temsenaar) Herman Brijs het festivalterrein op stelten.

Aan de ingang van het festivalterrein was een actie met een drugshond van de Federale politie in samenwerking met de lokale collega’s. (hierover lees je hier meer)

Herman Brijs zette het Scheldepark in vuur en vlam

Naast Acapulco Bandits en Who The Fab, die het laatste album van The Beatles in de kijker plaatsen, was het merendeel van de bezoekers afgezakt voor ambiancemaker Herman Brys en zijn Nederlandstalige coverband 50 Tinten Brijs.

Zij waren begin dit jaar de absolute winnaars van een poll wie van de bands die afgelopen jaren al op de Parkfeesten optraden, zeker moesten terugkomen.

Bijna twee uur lang zetten zij het Scheldepark in vuur en vlam met Vlaamse en Nederlandstalige hits.

Volgende week (25/07) alweer de laatse Parkfeesten voor dit jaar.

“En ook dan gaan een een duchtig feestje bouwen met een aantal dj’s die het beste van zichzelf geven”, aldus mede-organisator Nicola De Cock. “Naast 2Ché Deejays, die in onze poll tweede eindigden, ook Bushbeater, Cloudgrinder en Katalist.”

Meer foto’s, klik hier

Het merendeel van de bezoekers kwam voor de ambiance van 50 Tinten Brijs

Kinderen kleuren zomer lang pleintjes met krijt

TEMSE – Kinderen kunnen nog tot en met 22 augustus speelstraten of pleintjes kleur geven met krijt. Dat kan elke woensdag. De krijtstraten zijn een initiatief van kunstenaar en cartoonist Jan Piepel Van Gulck.

“Van 14 tot 16 uur kunnen kinderen zich uitleven in een straat of op een pleintje, en wij helpen hen met tekenen”, zegt de kunstenaar. “Op die manier willen we kinderen op straat laten spelen, want dat gebeurt minder en minder. Het is bovendien een erg laagdrempelige en goedkope activiteit, want veel meer dan wat krijt heb je niet nodig. We hopen er ook de buurt mee samen te brengen. Ouders ontmoeten elkaar dankzij de activiteit en slaan een praatje met mekaar.”

De kinderen zelf zijn erg enthousiast over het project. “We plaatsen het bord over de krijtstraat een week vooraf en flyeren in de buurt zodat iedereen weet dat we eraan komen”, zegt Louis Van der Gucht van de jeugddienst. “Wij nemen het krijt mee en zorgen voor begeleiding. De kinderen komen ons soms om tips vragen tijdens het krijten”, aldus Louis.

Op woensdag 25 juli kunnen kinderen in Elversele zich met krijt uitleven op straat, op 1 augustus in Tielrode, op 8 augustus in Velle, op 15 augustus in Steendorp en op 22 augustus in Temse.

De precieze locaties worden bekendgemaakt op www.jeugd-temse.be/krijtstraat

Bron: HN/GVA – Mattias Goossens

Zo’n twintig kinderen leefden zich woensdagnamiddag uit op het basketbalplein in de Koning Boudewijnlaan. Achteraan links initiatiefnemer kunstenaar Jan Piepel Van Gulck.

Weer muziekquiz voor het breedste publiek op vooravond van Temse in de Wolken.

Nog 5 plaatsten beschikbaar! – Inschrijven t/m 1 augustus

TEMSE – Sinds 2011 – het zilveren jubileum van de feestelijkheden op de Wilfordkaai – pakken Spirit en het Organisatiecomité van Temse in de Wolken op de vooravond van het 2-daagse evenement uit met een muziekquiz voor het breedste publiek.

Géén vragen over onbekende zangers, songs of componisten, géén ver gezochte tekstvragen, géén detailvragen voor ingewijden… Neen, de quiz richt zich tot iederéén. Alle deelnemers zullen nagenoeg alle muziekfragmenten (her)kennen, zodat het voor àllen plezant is om deel te nemen.

De quiz vindt plaats in de feestzaal van het gemeentehuis (Markt) op vrijdag 24 augustus, 19.30 u.

Systeem

De vragen worden gesteld aan de hand van muziekfragmenten (wie zingt/zingen…?). Samensteller-presentator is Dany De Bock. Twee reeksen vragen worden samengesteld en gepresenteerd door burgemeester Luc De Ryck: ‘Sixties’ en een niet vooraf bekendgemaakte themareeks (2015: beroemde orkestleiders – 2016: meisjesnamen – 2017: plaatsnamen).

Elke ploeg bestaat uit (maximum) 5 personen. Er kunnen ook nu weer (maximum) 30 ploegen inschrijven.

Inschrijven kan nog tot woensdag 1 augustus via museum@temse.be met vermelding van de ploegnaam en de coördinaten van de ploegverantwoordelijke.

De deelname is gratis.  Belangstellenden zijn welkom om een kijkje te komen nemen.

Mousa El Habchi leverde tactisch beeldmateriaal tijdens WK

Temsese videoanalist juicht mee met Rode Duivels
TEMSE- Jan Vertonghen was niet de enige Temsenaar die zondag gehuldigd werd op de Brusselse Grote Markt. Ook videoanalist Mousa El Habchi viel die eer te beurt. Hij was voor het eerst videoanalist tijdens een wereldbeker.
Ook coach Roberto Martinez waardeert het werk van Mousa (foto :IF)

Mousa is danig onder de indruk van de feestelijkheden afgelopen zondag. “In Rusland zelf leef je constant in een bubbel. Je leest af en toe wel iets in de krant, maar kunt niet echt inschatten hoe hard de voetbalgekte leeft in België. Zo veel volk had ik zondag nooit verwacht. We hadden dan wel brons, het voelde aan alsof we wereldkampioen waren. Een onbeschrijfelijk gevoel, want ik heb het hele WK samen met de spelers beleefd.”

Hij begon zelf ooit als voetballer bij KSV Temse en was een tijdlang jeugdtrainer in Lokeren en Nieuwkerken-Waas. Ondertussen scoutte hij talent voor Ajax, de ploeg waar ook Jan Vertonghen nog even speelde. “In Lokeren werd ik materiaalmeester voor de eerste ploeg. Zo ben ik in aanraking gekomen met videoanalyse. Ik ben dan naar RWDM Brussels verhuisd, en deed later analyses in Saoedi-Arabië en Egypte. In 2016 kwam ik terug naar België en ging ik naar het EK met de Red Flames. En nu mocht ik voor het eerst mee naar het WK met de Rode Duivels.”

Beelden van tegenstanders

Mousa zorgde mee voor het succes van Eden Hazard (foto: IF)

Een videoanalist moet naast een grondige technische kennis ook wat kennen van voetbal zelf. “Dat is nodig om mee te kunnen spreken met de trainer. Anders val je al snel door de mand.”

Als videoanalist bezorgde hij tijdens de rust van elke wedstrijd beelden van de tegenstanders. “Om te kijken wat de spelers goed deden, en om te kijken wat er beter kon. Er werden in de tweede helft regelmatig tactische beslissingen genomen op basis van die beelden, en dat resulteerde ook in doelpunten. Via een tablet stuurden we zelfs tijdens de match screenshots door naar de hulptrainers. Steeds meer clubs willen dat systeem overnemen, en ik ben al aangesproken door verschillende clubs die het succes van de Rode Duivels natuurlijk ook zien. Ik ga nu hetzelfde systeem invoeren bij Anderlecht voor het komende seizoen.”

Dat hij door die start bij Anderlecht nu geen vakantie heeft, vindt hij niet erg. “Het is een uitzonderlijke situatie. Ik zou dat WK nooit willen inruilen voor wat vakantie, daarvoor was het te speciaal.”

Bron: HN/GVA – Mattias Goossens

 

Mousa mocht het feestje op het balkon van het Brusselse stadhuis muzikaal op gang trekken. (foto: BLG)

Dit jaar geen open deur van schip de Belgica in Temse

Laatste bevelvoerder oceanografisch schip aangesteld
TEMSE/ZEEBRUGGE – Op de Marinebasis in Zeebrugge werd het bevel van het oceanisch schip de Belgica overgedragen in aanwezigheid van burgemeester Luc De Ryck. De Belgica werd ooit op de Boelwerf gebouwd. Normaal gezien was in augustus in Temse een een open deur van het schip gepland, maar dat kan echter niet doorgaan.

In de regel wordt het bevel over de Belgica om de 2 jaar overgedragen, maar omwille van meerdere pannes is de uitgetreden commandant, Bernard Tabureau, 3 jaar aan het hoofd gebleven. Op vrijdag 6 juli werd in de Marinebasis van Zeebrugge zijn opvolger aangesteld. De nieuwe commandant is corvetkapitein Ludwig Damman, licentiaat Militaire en Nautische Wetenschappen, afkomstig van Brugge, woonachtig in Brussel. Hij wordt de laatste commandant van de Belgica. Op de scheepswerf van Vigo (Spanje) is een nieuw oceanografisch schip in opbouw. De ingebruikname is voorzien in 2020. De Belgica, een koninginnenstuk van de Boelwerf, dateert van 1984.

Op de bevelsoverdracht was het Gemeentebestuur van de peterstad Temse vertegenwoordigd door burgemeester Luc De Ryck.

De bevelsoverdracht kent een traditionele ceremonie en wordt muzikaal opgeluisterd door de Koninklijke Muziekkapel van de Marine. Tijdens de stijlrijke plechtigheid, die ca. 1 uur duurde, werd het woord gevoerd door uittredend commandant Bernard Tabureau en burgemeester Luc De Ryck.

De commandant blikte terug op de voorbije 3 jaar en dankte zijn manschappen. De burgemeester belichtte de verbondenheid van de Belgica met Temse en noemde het schip ‘een kroonjuweel in de schatkamer van de Boelwerf’. Hij belichtte de wijze waarop de Boelwerf in Temse in eer wordt gehouden en verwees o.m. naar de 23 maquettes die permanent zijn tentoongesteld in het gemeentelijke administratief centrum De Zaat, kunstwerken van op de Boelwerf gebouwde schepen.

In dat verband pleitte hij voor het in bruikleen geven van de maquette van de Belgica, die zich nu bevindt in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. Hij vermeldde ook Op Stoapel, de vereniging die in Temse het erfgoed van de Boelwerf koestert, op de plechtigheid vertegenwoordigd door twee bestuursleden.

“Op Stoapel gaat de laatste twee jaren meevaren met de Belgica”, glunderde Eddy Van Grevelinge die samen met Eddy Groenwals aanwezig was op de bevelsoverdracht. “We hadden een paar geschenken mee voor de aftredende commandant en de nieuwe ondermeer een mok met de naam ‘Op Stoapel’ op en de nieuwe bevelhebber ging deze de komende twee jaar gebruiken aan boord.”

De bevelsoverdracht werd afgerond met het ondertekenen van het Guldenboek.

In het weekend van 18-19 augustus was in Temse voor de zevende maal een open-deur van de Belgica gepland. Die kan echter niet doorgaan, ingevolge een algemene stremming op de Schelde in het kader van de werken aan de Scheldebrug. Daardoor kan het schip niet tot aan de kaai varen.

Op de Belgica, v.l.n.r. directeur Operaties Tanguy Botman, burgemeester Luc De Ryck, de nieuwe commandant Ludwig Damman, de uitgetreden commandant Bernard Tabureau en admiraal Wim Robberecht.

PUBLI-REDACTIONEEL: Binnenkort heropening Oosters restaurant De Sampan

Uitbreiding hotel De Sampan volop aan de gang

TEMSE – Eind deze maand opent Oosters restaurant De Sampan, op de Markt in Temse, opnieuw de deuren. Momenteel realiseert men tien extra kamers voor het bovenliggende hotel. Daardoor was het restaurant enige tijd gesloten. Met de heropening zal men er van authentieke Chinese geuren en smaken kunnen genieten en proeven.

Oosters restaurant De Sampan is sinds zes jaar gevestigd in het voormalige postgebouw. Zaakvoerder Tony Nai en echtgenote Daisy realiseerden in 2016 boven het restaurant een hotel.

“Voor de realisatie van het hotel voegden we een derde verdieping toe aan het oude postgebouw”, vertelt Tony. “Zo konden we 5 luxekamers aanbieden waarvan 2 familiekamers die geschikt zijn voor vier personen. Na twee jaar is het hotel een groot succes en is het meer dan regelmatig volgeboekt.”

Daarom drong een uitbreiding van het aantal kamers zich op.

“Momenteel zijn de werken volop bezig om tien extra kamers te realiseren”, stelt de zaakvoerder. “Daardoor moesten we ook in het restaurant ingrijpende verbouwingswerken doorvoeren. Zo moesten onze keuken en de toiletten geherlokaliseerd worden.”

“Eén van de grote troeven van Temse is dat het in de gouden driehoek Antwerpen, Brussel, Gent gelegen is”, weet Tony Nai. ” Van hieruit ben je snel overal. Maar hier in Temse is het veel rustiger. Ook de Schelde is een troef, hotelgasten kunnen een rustige wandeling maken langs de vernieuwde kaai of het dijkpad.”

Van de heropening van het restaurant wil men ook gebruik maken om de menukaart aan te passen.

“Vorig jaar toen ik met een aantal bedrijfsleiders uit Temse een reis organiseerde naar China kregen zij daar de echte Chinese keuken voorgeschoteld. En omdat dit zo in de smaak viel kwam ik op het idee om dit ook in de Sampan aan te bieden.”

Daardoor waait er binnenkort een nieuwe wind door het restaurant met authentieke geuren en smaken meegebracht uit China.

“Gezonde gestoomde dim sum en dumpling, en Sharing Food bestaat in China al duizenden jaren”, weet Tony Nai. “En van deze nieuwe trend zal men ook in Sampan kunnen genieten. Tafelen bij ons is een beetje reizen door het Verre Oosten. Met zen tweetjes of grote groepen, iedereen zal bij ons kunnen genieten van verschillende echte Chinese gerechten en bijgerechten.”

De uitbreiding van het hotel moet eind dit jaar afgewerkt zijn.

Tony Nai is ook de zaakvoerder van Kaai 22 op de Wilfordkaai. Deze zomer kan men daar een luxe-overnachting winnen in Hotel de Sampan, i.s.m. brouwerij VBDCK uit Tielrode.

www.desampan.be
www.kaai22.be

Gezelligheid troef in Scheldepark

TEMSE – De tweede avond van de Parkfeesten dit jaar brachten weer heel wat volk naar het Scheldepark. Al kwam de toeloop traag op gang.

Jaren ’90 icoon Alane Dante met met ondermeer zangeres Sofie Dee en Temsenaar Jan Waegemans op de toetsen zorgden voor een boel gezelligheid met zowaar ook enkele ‘plakkers‘. Zij beten de spits af voor een lange avond muziekplezier.

Daarna volgden Thin Legend Club en Barley Mob & The Sailors, onder leiding van Temses talent Samuel Goossens. Als je hen gemist hebt, geen nood Tijdens Temse in de Wolken van dit jaar, het laatste weekend van augustus, staan zij op zaterdag om 19 uur op het grote podium geprogrammeerd. Wij gingen langs tijdens het optreden van Alana Dante en haar band.

Volgende week woensdag 18 juli de derde avond van de Parkfeesten met de alternatieve ’90s’ rock van de vierkoppige band Acapulco Bandits uit Sint-Niklaas met als Temsese link, Nick Manders op de Bas.

Ook Who The Fab mag dan nog eens aantreden, de band die het laatste album van The Beatles in de kijker plaatst.

Top of the Bill komende woensdag is 50 Tinten Brijs, Zij kregen van het publiek de meeste stemmen tijdens de poll, die de organisatie op poten zette, naar aanleiding van het 5-jarig jubileum van de feesten. Daardoor  zullen zij meer dan waarschijnlijk weer voor een nooit geziene volkstoeloop zorgen in de schaduw van het Vita Scheldebad.

Meer foto’s, klik hier

Klik hier voor meer foto’s
van amateurfotograaf Franky Polfliet

 

 

 

 

Paletrock gaat professionele toer op

ELVERSELE – Paletrock Elversele is al lang niet meer ‘het chirofestival’ achter de kerk. Sinds de spetterende editie van 2017 staken enkele professionelen de koppen bij elkaar om er dit jaar een knaller van te maken. Komend weekend op het chiroterrein in de Hof Ter Elstlaan.

Verschillende mooie troeven

Geen ticket kunnen scoren voor Werchter of Tomorrowland? Nog even wachten tot 14 juli, dan zijn er namelijk enkele namen te bewonderen op Paletrock in Elversele, voor een zeer aantrekkelijke prijs.

“Naast de gezelligheid en het samenzijn, is er veel meer”, aldus Dorien Ruymbeke. “We combineren grote namen met jong, lokaal talent. De headliner van dit jaar was en is nog steeds regelmatig op de radio te horen. De winnaar ‘Sons’ van de nieuwe lichting 2018, zullen op ons hoofdpodium schitteren. Met hun hit ‘Ricochet’ hebben ze een lange tijd op nummer één gestaan in de Afrekening van Studio Brussel. Afgelopen weekend stonden ze op Werchter, maar iedereen die ze miste, of ze nog eens wil bewonderen, is zeker welkom.”

Digitalisering

Vernieuwing van de website, actief zijn op sociale media en mailings zijn in tijden van digitalisering een must. Daar stapt men dus zeker in mee.

“Jong en oud, moeten op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes, nieuwe namen en andere updates”, klinkt het. “Ook achter de schermen is alles herbekeken vanaf de basis. De flow van sponsoring, vergadermodules, PA en belichting zitten dit jaar in een nieuw jasje. Alles bekijken in functie van onze doelgroep en niet vanuit het gemak van onszelf. Sponsors worden persoonlijk benaderd en ook al lijkt sponsoring steeds moeilijker en moeilijker te gaan, we halen steeds onze target en dit jaar met een piek. We kijken er alvast naar uit en zijn ervan overtuigd dat 2018 een topeditie wordt.”

Tessa van den Eynde mede organisator Paletrock: “Grote namen en jong lokaal talent op een sfeervolle plaats tussen de bomen, lampionnen, zithoekjes en nog veel meer. Je zou denken dat dit contrasteert maar deze combinatie geeft een unieke sfeer met zich mee, die daarbovenop nog zeer persoonlijk aanvoelt. En dat is nét wat we willen creeën.”

Vlaams Belang Temse beloont inwoners die Vlaamse leeuwenvlag uithangen

Vlaams-nationale partij voert 11 juli-campagne: Vlaanderen: ons land

Onder het motto ‘Vlaanderen: ons land’ roept het Vlaams Belang de inwoners van Temse op om op 11 juli de leeuwenvlag uit te hangen. Wie daar gehoor aan geeft, wordt beloond.
Sylvia Rombaut

Wie op 11 juli de Vlaamse Leeuw uithangt wordt dit jaar door de lokale partijafdeling van het Vlaams Belang namelijk verrast met een originele attentie. Speciaal voor de Vlaamse feestdag ontwierp de partij zelfklevers met de boodschap ‘Trots Vlaming én Temsenaar.’

Sylvia Rombaut :“11 juli is niet alleen een feestdag, het is ook een politieke strijddag waarop we onze Vlaamse identiteit in de verf zetten. Dat is meer dan ooit nodig, nu de voltallige politieke klasse – tegen alle dure eden in – de Vlaamse eisen verticaal in de diepvries plaatste.”
Wettelijke feestdag

In het Vlaams parlement diende het Vlaams Belang ook een resolutie in om 11 juli te laten erkennen als een wettelijk betaalde feestdag.

“In 1996 stemde het Vlaams Parlement al een resolutie voor een volwaardige erkenning van 11 juli als wettelijke, betaalde feestdag. 22 jaar later is deze resolutie nog steeds dode letter. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Elk zichzelf respecterend volk heeft immers recht op zijn feestdag. Net als de Schotten, Basken en Catalanen hebben ook de Vlamingen dat”, aldus Sylvia Rombaut.