Vlaams Belang Temse beloont inwoners die Vlaamse leeuwenvlag uithangen

Vlaams-nationale partij voert 11 juli-campagne: Vlaanderen: ons land

Onder het motto ‘Vlaanderen: ons land’ roept het Vlaams Belang de inwoners van Temse op om op 11 juli de leeuwenvlag uit te hangen. Wie daar gehoor aan geeft, wordt beloond.
Sylvia Rombaut

Wie op 11 juli de Vlaamse Leeuw uithangt wordt dit jaar door de lokale partijafdeling van het Vlaams Belang namelijk verrast met een originele attentie. Speciaal voor de Vlaamse feestdag ontwierp de partij zelfklevers met de boodschap ‘Trots Vlaming én Temsenaar.’

Sylvia Rombaut :“11 juli is niet alleen een feestdag, het is ook een politieke strijddag waarop we onze Vlaamse identiteit in de verf zetten. Dat is meer dan ooit nodig, nu de voltallige politieke klasse – tegen alle dure eden in – de Vlaamse eisen verticaal in de diepvries plaatste.”
Wettelijke feestdag

In het Vlaams parlement diende het Vlaams Belang ook een resolutie in om 11 juli te laten erkennen als een wettelijk betaalde feestdag.

“In 1996 stemde het Vlaams Parlement al een resolutie voor een volwaardige erkenning van 11 juli als wettelijke, betaalde feestdag. 22 jaar later is deze resolutie nog steeds dode letter. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Elk zichzelf respecterend volk heeft immers recht op zijn feestdag. Net als de Schotten, Basken en Catalanen hebben ook de Vlamingen dat”, aldus Sylvia Rombaut.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *