Herinrichtingsplannen openbaar gedeelte Wilfordkaai in opmaak

Overname betaalparking door de gemeente nog niet voor morgen

Tijdens de laatste gemeenteraad vroeg oppositieraadslid Bert Bauwelinck hoever de plannen staan voor de herinrichting van het openbaar gedeelte van de Wilfordkaai. De bevoegde schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) vertelde dat het tekenbureau en de gemeentelijke Mobiliteitsdienst momenteel bezig zijn met het tekenen van de herinrichtingsplannen.
Van aan het middenpleintje, tot aan de Conciensestraat, richting scheldebrug wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd

“Er zijn daar inderdaad al stappen gezet om de herinrichting en het circulatieplan voor de Wilfordkaai in detail uit te tekenen”, aldus Lieve Truyman, schepen van Mobiliteit.

Wat het circulatieplan betreft, daar liggen de grote lijnen vast.

“Als men van het rondpunt van de Kasteelstraat komt blijft in de Conciensestraat dubbelrichtingsverkeer van toepassing”, legt de schepen uit. “In de Nijsstraat wordt, in de richting van de Markt, éénrichtingsverkeer ingevoerd. Omdat dit een brede straat is, kunnen daar extra parkeerplaatsen langs beide zijden gecreeërd worden.”

Het deel van de Wilfordkaai van aan de Markt tot aan de Priester Poppestraat blijft dubbele richting.

“Maar van aan het middenpleintje tussen de horecazaken tot aan de Conciensestraat wordt ook éénrichtingsverkeer ingevoerd, in de richting van de scheldebrug. Dit om de conflictsituatie aan de kruising van de Wilfordkaai en de Nijsstraat definitief op te lossen.”

In totaliteit zal er op de Wilfordkaai ook een zone 30 ingevoerd worden.

De Nijsstraat wordt éénrichting naar de Wilfordkaai toe

Hoe het huidige graspleintje gaat ingericht worden is nog niet duidelijk.
“We wachten af hoe de plannen er gaan uit zien, dat pleintje kan een andere invulling krijgen maar in ieder geval moeten evenementen zoals Temse in De Wolken daar in alle comfort kunnen doorgaan. Er kunnen op de middenpleintje bijvoorbeeld ook fietsenstallingen gecreeërd worden.”

De timing voor de werken is nog niet bekend.

En wat met de overname van de betaalparking ?

“Er zijn de voorbije weken gesprekken geweest met de concessiehouder om de tarieven van de betaalparking op de Wilfordkaai gelijk te schakelen met die van de gemeente”, klinkt het bij de schepen van Mobiliteit. “Dit zou een meerwaarde zijn voor de gemeente. Maar tot mijn spijt wil hij daar niet op in gaan. Later zijn er dan nog enkele gesprekken geweest over een eventuele overname van de parking door de gemeente maar die gesprekken zijn afgesprongen omdat ‘het water tussen de gemeente en de concessiehouder veel te diep is.”

De Mobiliteitsdienst maakt momenteel werk van de herinrichtingsplannen voor het openbaar domein aan de Wilfordkaai

Postbodes voeren actie tegen werkdruk

TEMSE – De postbodes van het verdeelcentrum van Bpost in Temse legden deze ochtend spontaan het werk neer. Daardoor werden er in Temse en in Kruibeke géén pakjes en reclame rondgedragen. De kranten werden wel bedeeld.

Al maanden klagen de postbodes over de stijgende werkdruk en het nijpende personeelstekort. Zowat 30 van de 40 postbodes namen deel aan de actie.
“We moeten al maanden werken met 4 of 5 mensen minder in de organisatie”, aldus ACV vakbondsafgevaardigde Patrick Van Den Berghe.” “Men rekent steeds meer op de goodwill van het personeel maar het vat is vol.”

Met de actie wil men een signaal geven aan de directie dat er dringend personeel moet worden aangeworven.

“We moeten dringend rond de tafel zitten met de directie om tot pasklare oplossingen te komen”, klinkt het. “Zodat de organisatie goed werkt en het personeel enthousiast komt werken en ook blijft. Want ondanks de inspanningen die Bpost levert zien we dat het moeilijk blijkt om personeel te vinden.
Als de gesprekken tot een akkoord leiden wordt dat morgenochtend (donderdag 31/05 red.) aan het personeel bekend gemaakt. Dan wordt er beslist of er verder gestaakt wordt.

Tielroese Motards organiseerden jubileumeditie motortreffen

TIELRODE – Voor de vijfde keer organiseerde de Tielroese Motards onder leiding van voorzitter Kurt Speleman een bepijlde rondrit.

Maar liefst 152 motards gingen op de uitnodiging voor het motortreffen  in. Start en aankomst van de rit van 180 kilometer lag in de schaduw van de kerk van Tielrode-city. Bij terugkomst zorgde discobar Full Power voor de sfeer. Onder de deelnemers werd een ballonvlucht verloot.

Meer foto’s, klik hier

Het team van de Tielroese Motards zorgde voor een vlekkeloze organisatie

Feesten en fuiven voor het goede doel

TEMSE-VELLE – Festivel, het evenement waarbij de opbrengst ten goede komt aan de basisschool van Velle was een groot succes.

“Vrijdag waren er 100 ploegen ingeschreven voor de ludieke quiz met Peter Van De Veire, zowel zaterdag voor het dj-festival als zondag voor de kidsnamiddag waren er 1000 kaarten verkocht”, aldus Philippe Van Robaeys.

Heel wat bekende dj’s kwamen draaien zoals Kelly Pfaff, Tomas De Soete en Joe dj Sven Ornelis. Zondag waren Kaatje & Kamiel en de Ghostrockers van de partij. Wij gingen zaterdag de sfeer opsnuiven tijdens de dj set van Sven Ornelis.

Meer foto’s, klik hier

Joe dj Sven Ornelis ging maar al te graag op de ‘selfie’ met de aanwezige fuifnummers

U15 bezorgt VK Tielrode kampioenstitel

TIELRODE – Nadat de U17 van VK Tielrode vorig seizoen kampioen werden is het nu de U15 die dit seizoen de Durmeploeg een kampioenstitel bezorgt.
De U15 van VK Tielrode werd kampioen

 

Daarom werden de jongeren in de bloemetjes gezet tijdens een heus kampioenenfeest. De ploeg behaalde 33 punten en liet zo Waasland-Beveren achter zich die 30 punten behaalden. De andere ploegen, waaronder als derde KSK Kieldrecht met 18 punten, volgden op meerdere straatlengtes.

Wij kregen enkele sfeerfoto’s doorgestuurd.

Meer foto’s, klik hier

 

WK moet nog beginnen, maar hier is Jan Vertonghen nu al dé held

Rode Duivel opent eerste playground in sportcentrum

Temse heeft er een ereburger bij. Rode Duivel Jan Vertonghen mocht het gulden boek tekenen en kreeg van het gemeentebestuur niet alleen de eretitel en een reeks geschenken, hij opende in sportcentrum Fernand Schuerman ook officieel de Jan Vertonghen Foundation.

De Jan Vertonghen Foundation heeft met onder anderen ex-voetballer Piet Den Boer, regisseur Eric Van Looy, Jeroom en Elodie Ouedraogo BV’s in de raad van bestuur.

“Met die stichting wil ik proberen om kinderen die het moeilijk hebben toch zoveel mogelijk buiten te doen spelen. Ik pikte het idee op toen ik nog bij Ajax voetbalde. Het is mij blijven achtervolgen. Nu en hier krijg ik de kans om het idee uit te werken”, aldus Vertonghen, die in het Fernand Schuermanstadion aan de Schoolstraat twee kunstgrasveldjes inhuldigde waar kinderen op een interactieve manier met de bal kunnen spelen. “Het systeem is heel eenvoudig. De kinderen moeten een voetbal meebrengen en de rest wijst zichzelf uit,” aldus Vertonghen, die het spelletje uiteraard zelf graag demonstreerde.

Voordien had het gemeentebestuur ‘haar’ Rode Duivel en zijn familie al uitvoerig in de bloemetjes gezet. “Jan is nu al een held in onze gemeente”, aldus burgemeester De Ryck (CD&V). “Hij is niet alleen één van de vele Bekende Vlamingen in onze gemeente, hij is ook één van de negen inwoners van Temse die ooit aan de Olympische Spelen hebben meegedaan.”

“We kunnen je dus enkel maar duizend keer danken om deze stichting op te richten, honderd keer geluk te wensen voor je recordaantal selecties bij de Rode Duivels en vooral ook tien keer succes toe te wensen bij de tien volgende matchen. Want als we die winnen zijn we wereldkampioen”, besloot schepen van Sport Debby Vermeiren (CD&V).

bron: HN/GVA – IES

Meer foto’s, klik hier

Guerilla picknick voor aftrap kiescampagne

TEMSE – Met een guerilla picknick op de Wilfordkaai stelde Tesamen, de nieuwe burgerbeweging die ontsproten is uit actiecomités uit Temse, Steendorp, Tielrode en Elversele en waarbij intussen ook SP.A zich heeft aangesloten, haar lijsttrekker Bert Bauwelinck voor.

“We doen dit bewust op zowat het enige stukje gras aan de Wilfordkaai dat nog publiek bezit is. Want de rest van de Kaai heeft de gemeente volledig uit handen gegeven. Wij eisen dat de Kaai terugkeert naar de Temsenaar en dat deze hele privatiseringsoefening wordt teruggedraaid”, aldus Bauwelinck. “Dat er op het grasplein, waar nu bordjes staan ‘verboden te betreden’, plaatsen komen waar de kinderen kunnen spelen, dat er veel maar banken geplaatst worden en eventueel een bloemenweide gerealiseerd wordt.”

Tesamen stelde midden op de Wilfordkaai dus een aantal mensen voor die achter de burgerbeweging staan. Waaronder Kristien Borghgraef, Brigitte Caura, Pascal De Dycker, Magda De Meyer, Ingrid Derkinderen, Danielle Dupont, Stoffel Engels, Bjorn Fonck, Hilde Habraken, Dirk Lauwers, Hasan Sarizeybek en Sien Steels.

“SP.A Temse gaat dus naar de verkiezingen met Tesamen, een platform waar heel wat mensen bij toetreden”, aldus Bauwelinck. ” We hebben trouwens bij Tesamen met Alec Lamberts (19) van Steendorp Leefruimte alvast één van de jongste kandidaten bij de komende verkiezingen op onze lijst.”

 

N-VA Temse schiet kiescampagne uit de startblokken

TEMSE – Zaterdag 26 mei werd officieel de kiescampagne van N-VA Temse opgestart. Er werden al enkele namen van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt.
N-VA Temse maakte al enkele nieuwe namen bekend

De N-VA heeft al vijftien van de negenentwintig plaatsen op haar kandidatenlijst voor de volgende verkiezingen ingevuld. “Al onze huidige fractieleden en bestuursleden zijn kandidaat maar we hebben ook al enkele opvallende nieuwe namen”, vertelt lijsttrekker én huidig schepen Lieve Truyman.

Naast Sonja Bollens en Davy De Rijbel uit Elversele komt ook Tuur Brys op.

“Tuur is het gezicht van de Chiro van Temse en wordt met zijn twintig jaar onze jongste kandidaat,” klinkt het bij Truyman. “We houden nog enkele andere stevige namen achter de hand die we de volgende weken bekendmaken. Maar in elk geval willen wij vooral met een stevig programma op basis van onze Temse Toert, waarbij we bij de bevolking gingen luisteren wat er echt leeft, naar de kiezer.”

Dat het dossier van de heraanleg van de Wilfordkaai de partij intussen achtervolgt wuift Truyman niet weg.

“De heraanleg heeft zeker een meerwaarde, maar het klopt dat we het parkeerbeleid liever anders hadden gezien en een ook liever bewonersplaatsen hadden gehad. Maar in politiek moet je soms keuzes maken. Vergeet niet dat Temse er financieel allesbehalve goed voor stond toen we aan deze legislatuur begonnen”, aldus Truyman.

Bron: HN/GVA – IES

Meer foto’s, klik hier 

Verenigingen werkten weer samen voor Elverseelse Feesten

ELVERSELE- Het tweede weekend van de Elverseelse Feesten lokte heel wat volk naar het Durmedorp. Ook dit jaar werkten een aantal Elverseelse verenigingen samen voor de organisatie van de feesten.

Zowel voor de Forzafuif op vrijdag, de rommelmarkt en de optredens op zaterdag als het oldtimertreffen, waarvoor 70 inschrijvingen waren.  Dankzij de expo over molens, van Yolande Vanden Bosche, en prentkaarten over het Tielrode en Elversele van toen, van Ronny De Keyzer, in de Emiel Naudtszaal, kon men de nostalgische toer op gaan.

Meer foto’s, klik hier

Nieuwe verkeersafwikkeling in de stationstunnel

TEMSE – De werken voor nieuwe toegangen naar de perrons van het station zijn in volle gang.

“Vanaf vandaag (vrijdag 25 mei red.) kunnen fietsers en voetgangers opnieuw gebruik maken van de tunnel tussen het stationsplein en de Guido Gezelleplaats”, aldus schepen van Mobiliteit, Lieve Truyman (N-VA). “De tunnel blijft zoals voorzien wel nog afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.”

Voetgangers en fietsers kunnen opnieuw door de tunnel (archieffoto)

Huiswerk wordt kinderspel

Juf van basisschool De Vierklaver vervangt blaadje papier door leuke opdrachten
TEMSE – De leerlingen uit het eerste en tweede leerjaar van basisschool De Vierklaver hebben nog nooit ’s avonds een blaadje papier moeten invullen als huiswerk. Wel krijgen ze elke dag een ander educatief spelletje mee naar huis.

“Na een hele dag concentratie nog blaadjes huiswerk maken, is echt te veel voor jonge kinderen”
Carla Van Ballart

Zowel taal als rekenen komt aan bod in de spelletjes die de leerlingen meekrijgen naar school

Een rekendomino waarmee een slang gevormd wordt of taal­puzzels met draaischijven en ­een Memory-gedeelte: het zijn maar een paar van de spelletjes die de jongste leerlingen van basisschool De Vierklaver mee naar huis krijgen. Behalve op woensdag en vrijdag, want dan mogen ze zelf kiezen wat ze spelen.

Bezielster en ondersteunings­leerkracht Carla Van Ballart maakte de spelletjes zelf als alternatief voor het klassieke huiswerk. “Kinderen zitten al een hele dag geconcentreerd op school. Om ze dan ’s avonds nog eens blaadjes papier te laten invullen, vond ik te veel. Dat merkte ik ook bij mijn eigen kinderen en kleinkinderen. Ik ben daarom zelf spelletjes beginnen maken dankzij inspiratie die ik opdeed op internet en de leerstof van de school.”

Het begon met vijf rekentassen vol speelse oefeningen, waar zowel de leerlingen als de leerkrachten enthousiast op reageerden. Ondertussen hebben zowel het eerste als tweede leerjaar vier reeksen van telkens tweeëntwintig spelletjes die via een beurtrol worden doorgegeven. Zo krijgt elke leerling dagelijks een andere oefening mee naar huis, afwisselend rond taal en rekenen. Door het succes overweegt de school om het project volgend jaar verder te zetten in het derde leerjaar.

Zelfcontrole

Volgens directrice Mirella De Rechter is het grootste voordeel dat de leerlingen zichzelf kunnen controleren. “Op de achterkant van elk spelletje staat de oplossing. Zo kunnen de leerlingen zelf nagaan waar ze fout zaten. Kinderen die vroeger thuis niet werden opgevolgd door hun ouders, kunnen nu volledig zelfstandig aan de slag. En omdat het geen klassieke oefeningen zijn en er elke dag een ander spelletje op tafel ligt, gaan ouders ook meer interesse tonen in de zaken waarmee hun kind bezig is. Tegelijkertijd wordt de overstap van de kleuterklas naar het eerste leerjaar makkelijker voor de kinderen dankzij de speelse insteek.”

In het tweede leerjaar van juf Kelly zijn de reacties unaniem: zij willen geen klassiek huiswerk meer.

Bron: HN/GVA – Mattias Goossens

Driedaags Festivel met voor elk wat wils

Opbrengst gaat integraal naar Basisschool Temse-Velle

TEMSE-VELLE – Komend weekend wordt in Temse-Velle een nieuw muziekfestival georganiseerd door de lokale gemeenschap. Het driedaagse Festivel belooft meteen een nieuwe parel aan het festival-landschap te worden. De opbrengst van het festival gaat integraal naar de werking van de lokale school die vorig jaar nog getroffen werd door een groot misbruik van geldmiddelen.

“Ieder nadeel heeft zijn voordeel”
Philippe Van Robaeys

Festivel met voor elk wat wils

“Vorig jaar werd in de lokale basisschool Temse-Velle een jarenlang financieel misbruik vastgesteld”, aldus organisator Philippe Van Robaeys. “Om hier een halt aan toe te roepen bundelden de ouders de krachten en werd ondermeer klacht ingediend bij het Parket van Dendermonde. Het onderzoek naar de exacte omstandigheden bij het misbruik van meer dan € 100.000 loopt.”

De ouders werden ingelicht over de stand van zaken tijdens een massaal bijgewoonde infovergadering. Na de eerste grote verbazing en ontgoocheling werden de ruggen gerecht en plannen gesmeed om dit rampscenario om te buigen en op korte termijn oplossingen uit te werken. De lokale gemeenschap van Temse-Velle staat bekend om zijn samenhorigheid en actieve verenigingsleven. De vzw Festivel werd opgericht voor de organisatie van een nieuw driedaags muziekfestival met voor ieder wat wils op het programma.

“En zo heeft ieder nadeel zijn voordeel”, stelt de organisator

Komende weekend zal op de terreinen in de Veldstraat langs de E17 een echte festivaltent te zien zijn.

Op vrijdag 25 mei opent het festival met Festiquiz. Een grote ludieke quiz waarbij deelnemen en amusement belangrijker zijn dan kennis en winnen. Presentator is niemand minder dan Peter Van de Veire, bekend als presentator bij Eén en MNM, die sinds enkele jaren ook in de buurt woont en zijn steentje wil bijdragen aan dit initiatief. De inschrijvingen lopen als een trein, tientallen quizploegen zijn reeds ingeschreven.

Op zaterdag 26 mei is het een echte festivaldag, van 15u tot 3u, met maar liefst 12 bekende Vlaamse top-DJ’s op het podium die elk een uur op hun manier het publiek zullen entertainen.

“Opvallend is dat de line-up voor deze eerste editie uitsluitend bestaat uit bekende namen”, weet Van Robaeys “Zo speelden de helft van de DJ’s (Maori, Double Pleasure, DJ Frank, DJ Wout, DJ Licious, Dj Ghost) vorig jaar op Tomorrowland en twee van hen (Double Pleasure en DJ Licious) zelfs op het hoofdpodium, wat enkel weggelegd is voor de top van de internationale dansscene.”

De organisatie zorgt voor een variatie in de DJ’s met als belangrijkste oogpunt: amusement voor iedere bezoeker. Zo zijn ook: Kelly Pfaff, Maarten Vancoillie, Buscemi, Sven Ornelis, Tomas De Soete en DJ Gert te zien op Festivel.

Zondag 27 mei is het de beurt aan de kids en hun families voor Festikids. Een festivalnamiddag voor kinderen met optredens en een uitgebreide randanimatie voor jong en oud.

“Ook hier gaan toppers in hun genre aan het werk op het podium”, klinkt het. “Voor de jongste brengt Kaatje van Ketnet haar vrienden Kamiel en Victor mee naar Temse samen met hun band voor de live-show: Kaatje Muziek. Daarna is het de beurt aan Ghost Rockers, momenteel dé populairste band onder de iets oudere kinderen. Ook zij zijn te zien op Ketnet en toeren met hun band door Vlaanderen in steeds uitverkochte zalen. Onlangs waren ze nog dé grote slokop bij de uitreiking van de Gouden K’s, de award show van de jeugd op tv. Boegbeeld is Tinne Oltmans, het nieuwe gezicht van de campagne: ‘Kies Kleur Tegen Pesten’. Ook Marie Verhulst, dochter van Studio 100-topman Gert speelt mee in Ghost Rockers.”

Gedurende het ganse weekend is er een uitgebreide en diverse festivalcatering voorzien.

Info en tickets : www.festivel.be

Conceptbar Temsica laatste uitdaging van sportieve creatieveling Serge Van Autreve

TEMSE – Vanaf vrijdag 25 mei is Temse opnieuw een leuke ontmoetingsplaats rijker. Want dan opent de legendarische Temsica, aan de Wilfordkaai – weliswaar tijdelijk – opnieuw de deuren. Dit als een zogenaamde ‘concept-bar’. Voor zaakvoerder Serge Van Autreve is het meteen ook zijn laatste horecauitdaging.
Concept-bar Temsica opent vrijdag 25 mei

“De verloren grandeur van dit staaltje van architecturale pracht zal opnieuw herop geflakkerd worden, en wel aan de hand van een Concept Bar: een kleurrijke mish mash van goeie muziek, optredens, drinks & fingerfood, meubels, kunst, kledij, …en dit dus allemaal onder het dak, en op het zomerterras, van een historisch gebouw”, aldus Serge Van Autreve.

Voor Serge wordt het meteen zijn laatste uitdaging in de horeca. Nadat hij 32 jaar geleden begon met de oprichting van de legendarische Aba-Jour in Gent wil hij nu eindigen in de iconische Temsica.

“Het is de bedoeling dat zowel jong als oud gewoon een ontspannende tijd kan beleven.” klinkt het. “Bijna alles wat in het interieur te zien zal zijn – een mix van verschillende stijlen –, zal trouwens te koop aangeboden worden. Zelfstandigen, kunstenaars, muzikanten, …krijgen bij ons de kans om hun creaties gratis tentoon te stellen. Met onze Concept Bar bieden we dus ook andere ondernemers en creatievelingen een uniek platform aan.”
.
En doordat alles te koop zal zijn, zal er ook een constante beweging zijn in het interieur. Elk bezoekje aan Temsica kan dus verrassend zijn.

Regelmatig zullen er in conceptbar Temsica ook optredens gepland zijn. Zo begint het al op de openingsavond met een optreden van Bert Embrechts (oa. De Laatste Show Band, Boudewijn De Groot), Steven Vergauwen en Eric Bosteels.

Vrijdag 25 mei 18.00 uur opening Conceptbar Temsica Wilfordkaai 38 met om 20.00 uur optreden

Voor veel meer info:

/Conceptbar Temsica 

Afbraakwerken aan tennishal opnieuw hervat

Terrein langs de achterzijde nog steeds niet afgesloten

TEMSE – Begin deze maand brachten we bij uw favoriete web-krant het nieuws over de afbraak van de voormalige tennishal Ter Poorte in de Hoogkamerstraat. Momenteel zijn de werken opnieuw opgestart.

Enkele bewoners opperden dat de site langs de achterzijde, die grenst aan het Park Verbeeck, niet afgesloten is met hekken. “Levensgevaarlijk voor de kinderen die daar in het aangrenzende park spelen”, klonk het.

Lees hier nog eens het artikel

Ondertussen zijn de afbraakwerken opnieuw opgestart. Maar langs de kant van het park zijn nog steeds geen werfhekken geplaatst om de site af te sluiten. Daardoor kunnen kinderen nog steeds het braakliggend terrein zomaar oplopen.

De afbraakwerken zijn opnieuw hervat.

 

Langs de achterzijde is het terrein nog steeds niet afgesloten

Drie projecten bekroond voor tijdelijk gebruik ISA-site

Tijdens druk bijgewoonde infomarkt
TEMSE – Over en op de ISA-site (= school en klooster, hoek P.Boel/Gasthuisstraat) vond op zaterdag 15 mei een infomarkt plaats. Enkele honderden belangstellenden maakten kennis met het Masterplan én het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) dat op basis daarvan zal gemaakt worden.

Bij de start van de infomarkt werden de geldprijzen uitgereikt aan de 3 geselecteerde winnaars van de oproep tot het indienen van zelf te organiseren evenementen op de site in 2018-2019.

Burgemeester Luc De Ryck verwelkomde de belangstellenden en schetste de ingrijpende werken die de komende jaren op en rond de site zullen plaatsvinden, inclusief de nieuwbouw van wzc De Reiger en van het ziekenhuis. Aansluitend lichtte schepen Vandersickel de oproep toe die door Interwaas en het gemeentebestuur werd gelanceerd om in 2018-2019 tijdelijke activiteiten op de site te organiseren, in afwachting van de realisatie van het project. Van de 22 voorstellen werden er 12 weerhouden en allicht zullen en er een 9-tal effectief plaatsvinden. De 3 beste niet-commerciële projecten werden beloond met een geldprijs van 500 euro elk.

De projecten werden toegelicht door een vertegenwoordiger van de indieners:

– Karin Vandergeeten (gratis naaiatelier De Knop), aanknopingspunt voor nieuwe sociale contacten en naaivaardigheden voor vrouwen met weinig mogelijkheden om opleidingen te volgen,

– Theo Baeke (Oxfam-Wereldwinkel): groot Fair Trade-ontbijt voor alle scholen van Temse,

– Jan Van Gulck en Amin Rahouti: kunstatelier en workshops, met de bedoeling zoveel mogelijk kunst en creativiteit binnen het bereik van zoveel mogelijk mensen te brengen

Het eerste project dat op de site (in oude schoollokalen) plaatsvindt, is de eindejaarstentoonstelling van de Academie en Vaktekenschool eind juni.

Meer foto’s, klik hier

De drie winnaars die geldelijke steun krijgen om hun initiatief op de sita van ISA te realiseren: Karin Vandergeeten (2e van links – van gratis naaiatelier De Knop – met 2 medewerksters), Jan Van Gulck & Amin Rahouti van Kunst Zonder Grenzen en Theo Baeke van de Wereldwinkel
V.l.n.r. namens Interwaas: Shana Poppe, Griet Boodts, Jolien Van Ryckeghem en directeur Bart Casier, burgemeester Luc De Ryck (CD&V), Theo Baeke, Karin Vandergeeten, Jan Van Gulck, Amin Rahouti en schepen Geert Vandersickel (N-VA).