Guerilla picknick voor aftrap kiescampagne

TEMSE – Met een guerilla picknick op de Wilfordkaai stelde Tesamen, de nieuwe burgerbeweging die ontsproten is uit actiecomités uit Temse, Steendorp, Tielrode en Elversele en waarbij intussen ook SP.A zich heeft aangesloten, haar lijsttrekker Bert Bauwelinck voor.

“We doen dit bewust op zowat het enige stukje gras aan de Wilfordkaai dat nog publiek bezit is. Want de rest van de Kaai heeft de gemeente volledig uit handen gegeven. Wij eisen dat de Kaai terugkeert naar de Temsenaar en dat deze hele privatiseringsoefening wordt teruggedraaid”, aldus Bauwelinck. “Dat er op het grasplein, waar nu bordjes staan ‘verboden te betreden’, plaatsen komen waar de kinderen kunnen spelen, dat er veel maar banken geplaatst worden en eventueel een bloemenweide gerealiseerd wordt.”

Tesamen stelde midden op de Wilfordkaai dus een aantal mensen voor die achter de burgerbeweging staan. Waaronder Kristien Borghgraef, Brigitte Caura, Pascal De Dycker, Magda De Meyer, Ingrid Derkinderen, Danielle Dupont, Stoffel Engels, Bjorn Fonck, Hilde Habraken, Dirk Lauwers, Hasan Sarizeybek en Sien Steels.

“SP.A Temse gaat dus naar de verkiezingen met Tesamen, een platform waar heel wat mensen bij toetreden”, aldus Bauwelinck. ” We hebben trouwens bij Tesamen met Alec Lamberts (19) van Steendorp Leefruimte alvast één van de jongste kandidaten bij de komende verkiezingen op onze lijst.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *