SV Blauw Wit wint beladen duel tegen FC Sint-Niklaas

TEMSE – In het Fernand Schuermanstadion werd woensdagavond 10 april de match tussen SV Blauw Wit Temse en FC Sint-Niklaas gespeeld. Die was eerder uitgesteld na de befaamde ‘lijnenkwestie’ op 24 maart. Toen oordeelde een scheidsrechter dat de lijnen onvoldoende zichtbaar waren. Het Disciplinair Comité van Voetbal Vlaanderen besliste dat de match toch moest worden herspeeld. Temse won de match woensdagavond met 3-1. “Deze overwinning smaakt zoet”, zegt voorzitter Johan Boel.

Op die bewuste zondag besliste een arbiter voor de aanvang van de match dat de lijnen onvoldoende zichtbaar waren. De wedstrijd ging niet door en de foodlunch die werd georganiseerd door de ontvangende ploeg, viel in het water.

Het bestuur van SV Blauw Wit liet het daar niet bij en diende een klacht in. “Na de beslissing van de scheidsrechter trokken we de lijnen een tweede keer en alles was perfect in orde om 14.45 uur, maar toen was de scheidsrechter al vertrokken. Veel te vroeg, want de match begon officieel pas om 15 uur. Zolang heeft hij dus niet gewacht”, sprak bestuurslid Jürgen Boel.

Bij Sint-Niklaas klonk een ander verhaal. “Ik verwacht een 5-0 forfait-overwinning voor ons”, liet voorzitter Herwig Hansen optekenen.
Het Disciplinair Comité van Voetbal Vlaanderen besliste daar anders over en oordeelde dat de match herspeeld moest worden. Woensdagavond om 20 uur ving de beladen match aan. Er was in extra toezicht van de politie voorzien, maar dat bleek uiteindelijk overbodig. De wedstrijd verliep sportief en zonder incidenten. Temse rijfde uiteindelijk met 3-1 de overwinning binnen. “Deze overwinning smaakt zoet”, zegt voorzitter van SV Blauw Wit Johan Boel.

237 supporters

Ook de 237 aanwezige supporters waren uitzinnig na de overwinning. “Eigenlijk had Sint-Niklaas forfait moeten krijgen toen. De lijnen en het veld lagen perfect voor de start van de match. De bewijzen waren er”, zegt supporter Kim Raeymaekers. “Het is een fantastisch gevoel dat we hier vanavond winnen. En mijn pronostiek kwam nog eens uit ook.”

Andere supporters hielden er dezelfde mening op na. “De beslissing van de scheidsrechter was volledig onterecht. De lijnen zag je perfect leggen”, zegt fanatiek supporter Patrick Van Hoyweghen.

Stof tot nadenken

In het stadion was het zoeken naar supporters van Sint-Niklaas. Een enkeling die toch kwam opdagen, wou geen uitspraken doen over de beslissing van de arbiter. “Ik was er niet bij, maar ik vind het wel correct dat de match herspeeld moest worden”, liet hij optekenen.

Voor Temse was het bovendien de eerste keer dat er een wedstrijd tijdens de week werd gespeeld. “We zien hier nu ander volk. Dit is stof tot nadenken. Wie weet organiseren we in de toekomst enkele matchen tijdens de week. Onze nieuwe verlichting laat dit alvast toe”, zegt bestuurslid Jürgen Boel.
(Bron: HN/Pieter Van Hecke)

Door de overwinning is Blauw Wit medekoploper in derde provinciale. De komende weken worden nog spannend voor de ploeg. Dit met wedstrijden uit bij achtervolger Klinge en thuis tegen medeleider Robur.

Meer foto’s, klik hier

Milan Michiels (12) is Belgisch kampioen Taekwondo

TEMSE/GENT – Afgelopen weekend vond in Gent de Belgian Open Taekwondo plaats. Milan Michiels (12) uit Temse werd er Belgisch kampioen bij de pre-juniors -55 kg., in de discipline ‘sparring’.

Taekwondo is een Koreaanse ongewapende vechtkunst en vechtsport met de nadruk op zelfverdediging. Letterlijk vertaald betekent tae voet, kwon vuist en do de kunst van of de weg. Vrij vertaald betekent taekwondo: de weg van de voet en de vuist. Als vechtsport kent taekwondo drie wedstrijddisciplines. Eentje ervan is ‘sparring’.

“Milan is Leerling van de Kolibrie te Tielrode”, vertellen mama Sabina en papa Youri. “Hij beoefend tweewekelijks taekwondo in de Bounce Back Club in Waasmunster bij coach Hans Rombaut. Momenteel streeft hij naar zijn groene gordel en daarna verdere groei.”

Milan Michiels (12) werd Belgisch kampioen taekwondo bij de pre-juniors in de discipline ‘sparring’.

Burgemeester Hugo Maes snuift de sfeer op bij training van Temsese bokskampioenen

“Van alle Belgische boksclubs behaalden wij de meeste medailles”

TEMSE – De boksclub behaalde in totaal negen medailles op de Vlaamse en Belgische kampioenschappen. Daarmee behoort Boxing Club Temse bij de top in België. Maar men kijkt ook al verder. Men wil met enkele kampioenen scoren op de Olympische spelen van Los Angeles in 2028.

“Geen enkele club haalde meer medailles dan wij”, glundert voorzitter Marouan Ben Alita. “We trainen vijf keer per week hier in de catacomben van sporthal Tilroda. Ter voorbereiding van een wedstrijd trekken we zelfs op zondag naar Linkeroever om er onder meer op de trappen van de voetgangerstunnel te trainen en in de tunnel sprintjes te doen.”

Zoveel talent

De resultaten van de relatief jonge club bleef ook bij de burgemeester niet onopgemerkt. Op uitnodiging van dokter en gemeenteraadslid Brigitte Caura (Tesamen), die meter is van de club, maakte hij woensdagavond tijd om er de sfeer te komen opsnuiven en de kampioenen persoonlijk te feliciteren. Hugo Maes was danig onder de indruk.

“Ongelooflijk dat we hier in Temse zoveel talent hebben”, zei hij.

Burgemeester Hugo Maes zette de bokskampioenen van Boxing Club Temse in de bloemetjes. 


Boxing Club Temse is meer dan alleen een boksclub. “We willen ook op maatschappelijk vlak een meerwaarde zijn”, zegt Brigitte Caura (Tesamen). “Woensdagnamiddag geven we aan kinderen huiswerkbegeleiding, daarna kunnen zij gratis meetrainen.”

“We willen toegankelijk zijn voor iedereen, ook voor mensen die het niet breed hebben. Wie recht heeft op een Sleutelpas van de gemeente kan korting krijgen op onze tarieven”, aldus de voorzitter. “Wie een keertje wil komen boksen, kan zelfs gratis een les mee volgen. Ondertussen hebben we een honderdtal leden. Een maandabonnement voor volwassenen kost 30 euro. Kinderen jonger dan dertien jaar betalen 20 euro en studenten 25 euro”, vertelt de voorzitter.

Eind dit jaar worden de club en de kampioenen uitgenodigd op de jaarlijkse sportkampioenenviering in de Roxy en worden ze extra gehuldigd.

Meer informatie is terug te vinden op de Facebookpagina van de club: Boxing Club Temse.

Kampioenen van links naar rechts: Fousseni Mama (19), Jonathan Munto (16), Hoessein Benalita (14), Tedros Samson Hablu (15). Vijfde medaillewinaar Gaetan Munto was niet aanwezig

Sportkampioenen in de bloemetjes gezet in theaterzaal Roxy

TEMSE – De gemeentelijke Sportdienst vierde naar jaarlijkse gewoonte de sportkampioenen van het afgelopen jaar. Heel wat sportclubs en atleten uit de gemeente werden gehuldigd.

Sporter van het jaar is Amal Ibrahimi die zich kroonde tot judokampioene op de Special Olympics in Berlijn.

De titel van ‘Sportclub van het Jaar’ werd in de wacht gesleept door Korfbalclub Temse. Deze stootte door naar de Topleague (1ste nationale divisie). Daarnaast won de club ook het wereldkampioenschap Beach korfbal en werden U15B en U17B reekskampioenen.

Sporttrofee voor de jeugd gaat dit jaar naar VK Tielrode. De trofee van sportverdienste tot slot is voor Karel Van der Gucht die recent zijn 90e verjaardag vierde en intussen al 22 jaar voorzitter is van KSV Temse.

Naast deze speciale trofeeën werden ook heel wat gewestelijke, provinciale en nationale kampioenen in de bloemetjes gezet.

Amal Ibrahimi werd Sporter van het Jaar

Geert Mariman en Blauw Wit Temse winnen eerste keer in derde provinciale: “Die thuiswinst pakken tegen ex-ploeg geeft extra voldaan gevoel”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Na succesvolle footlunch van afgelopen weekend kan men ook komende zondag lekker smullen en wedstrijdje kijken.

TEMSE – Promovendus Blauw Wit Temse (BWT) heeft zijn eerste overwinning in derde provinciale beet. Liepen de mannen van Geert Mariman zich vorige week nog te pletter tegen de muur die FC Sint-Niklaas had opgetrokken, dan namen ze zondag in eigen huis overtuigend afstand van Hamme-Zogge.

Zo’n eerste thuiswedstrijd winnen geeft altijd een voldaan gevoel, en dan zeker tegen een ex-ploeg waarmee ik op het punt stond kampioen te spelen wanneer ik plots werd bedankt. Ook al voetbalt er uit die tijd nog maar één speler: aanvoerder Anas Sens. Of toch, er stond met Jonas Heuvinck nog een speler uit die tijd tussen de lijnen, maar hij speelt nu bij Blauw Wit en scoorde twee keer” glundert Geert Mariman.

T1 Geert Mariman
Blauw Wit Temse 2023-2024

Gezonde ambities

“Neen, wij gaan zeker niet te hoog van de toren blazen. Vorige week bij FC Sint-Niklaas hebben we al twee punten laten liggen. Toch hebben we ook, zij het wat minder uitgesproken, ambities. Gezonde ambities. De club wil vooruit, maar het bestuur blijft met de voeten op de grond. Blauw Wit Temse is een familiale club en we willen dat zo houden. Het is hier plezant werken. Weet dat ik met Dries Belon iemand als hulptrainer heb die vorig seizoen hoofdtrainer was bij SKN Sint-Niklaas B. Met zo iemand kunnen samenwerken is ook fantastisch.”
(Bron: HN/Dirk Van Bruysel)

Na de eerste thuisoverwinning tegen Hamme-Zogge staat er komende zondag weer een thuismatch met footlunch op het programma tegen SV Eendracht Bazel.

Footlunch van d’Hooghe Camere

“We kunnen tevreden terugblikken op onze eerste thuiswedstrijd en een footlunch met meer dan 70 eters en 185 enthousiaste toeschouwers”, klinkt het. “Alle deelnemers aan de footlunch waren vol lof over het lekkere eten en de leuke sfeer na de wedstrijd en alle toeschouwers konden genieten van een aangename voetbalthriller die ons meteen onze eerste driepunter van het seizoen opleverde tegen de gedoodverfde favoriet in onze reeks.”

“Voor de leuke topaffiche van komende zondag, waarbij we weer heel wat volk verwachten voorzien wij uiteraard opnieuw een fantastische footlunch”, stelt men bij Blauw Wit. “Ditmaal verzorgd door Gunther van restaurant d’Hooghe Camere. Snel reserveren, voor vrijdag 15 september, is de boodschap. Naast DJ Tommy zal ook DJ Kojak na de wedstrijd zorgen voor de muzikale noot en ambiance in onze Club45”.

Peter Nees was de eerste winnaar van een footlunch

Eerste winnaar

Afgelopen zondag kon men bij BWT ook de eerste winnaar van een Footlunch, geschonken door uw favoriete webkrant, verwelkomen. Peter Nees kon de beentjes onder tafel schuiven. “Het was bijzonder lekker, en de sfeer was heet gezellig”, vertelde Peter achteraf.”

Begin volgende maand kan men hier bij Editietemse.be weer een Footlunch winnen. Hou onze site en de sociale mediakanalen zeker in het oog.

vlnr: Jürgen Boel (commercieel verantwoordelijke BW), voorzitter Johan Boel,
winnaar Peter Nees, Kurt Vermeir (Editietemse)

Blauw-Wit Temse begint aan nieuw avontuur in 3de provinciale

Club heeft ambitie om komende seizoen in de top 5 te eindigen

TEMSE – Op zaterdag 2 september begint voetbalclub SV Blauw-Wit Temse (BW) aan een nieuw avontuur in derde provinciale E. Dit met een uitwedstrijd tegen FC Sint-Niklaas. De eerste thuismatch in de Schoolstraat is op zondag 10 september tegen Hamme-Zogge.

BW heeft de ambitie om komend seizoen in de top 5 van de rangschikking te eindigen. Vorige zaterdag werden de spelers, zowel van het eerste elftal als de B-ploeg voorgesteld in de thuishaven van de club: Club 45.

Voorzitter Johan Boel mocht de aanwezigen welkom heten op de derde ploegvoorstelling in de prille geschiedenis van de club.

“Als bestuur hebben we de ambitie om in de top 5 van de rangschikking het komende seizoen af te sluiten”, zegt voorzitter Johan Boel.

“Wanneer wij in 2021 voor het eerst onze ploeg voorstelden hielden wij onze club nog boven het doopvont”, stelt Johan Boel. “In de twee jaren die intussen verstreken zijn heeft onze jonge club echter al een heus groeiproces doorlopen. Een proces dat met de nodige groeipijnen en turbulenties toch heel wat in beweging heeft gezet.”

Gezonde honger

Vorig jaar heeft onze sportieve staf en de spelersgroep met de titel in 4de provinciale E de kers op de taart gezet van een fenomenaal seizoen”, klinkt het. “Bovendien werd het een erezaak voor onze spelers om het seizoen ook af te sluiten zonder verlieswedstrijd en zelfs nu na reeds enkele beker- en oefenmatchen telkens tegen ploegen uit 2de provinciale zijn ze er nog steeds in geslaagd dit ook te bestendigen. Als ik de statistieken goed heb bijgehouden zijn ze intussen reeds 36 wedstrijden ongeslagen.”

(Update) Ondertussen is, sinds zondag, de club al 37 wedstrijden ongeslagen na een gelijkspel in de Beker van Oost-Vlaanderen tegen 1e provincialer SK Munkzwalm.

“Dat scherpt natuurlijk de verwachtingen aan bij het brede publiek bij aanvang van de nieuwe competitie”, stelt de voorzitter. “Als bestuur hebben we de ambitie om in mei volgend jaar in de top 5 van de rangschikking het komende seizoen af te sluiten, maar als ik de spelersgroep persoonlijk spreek merk ik een gezonde honger en een aspiratie die toch nog iets verder reikt dan dat.”

“Belangrijk evenwel is dat onze club, naast het sportieve luik, ook structureel gegroeid is en enorme stappen heeft gezet. Niet voor niks hebben we de Club45 als locatie gekozen voor deze ploegvoorstelling want deze infrastructuur is voor de werking van onze club van primordiaal belang. Elke thuiswedstrijd organiseren wij een footlunch die niet alleen op financieel vlak van groot belang is, maar tegelijk ook de beleving veel groter maakt en voor de nodige sfeer zorgt”.

Doorgroeimogelijkheden

De oorspronkelijke visie van de club bij de start drie jaar geleden was om bij de samenstelling van de spelersgroep zoveel mogelijk mensen uit Temse en de omliggende gemeenten te betrekken.

“Dit om zo de lokale verankering te versterken en de betrokkenheid met de supporters, de achterban en onze sponsors te vergroten”, stelt Johan Boel. “Ik ben dan ook fier om vast te stellen dat onze inspanningen op dat vlak zijn vruchten afwerpt en er voor gezorgd heeft dat van onze huidige spelersgroep van onze A- en B-ploeg momenteel 45 procent in Temse wonen, van Temse afkomstig zijn of hun opleiding genoten hebben of nog gespeeld hebben bij het voormalige KSV Temse, de huidige VAT of Lokeren Temse.”

“En als we de omliggende gemeenten er bij tellen komen we aan een percentage van net geen 91 procent. Bovendien hebben we ook als streefdoel gesteld om jongere spelers doorgroeimogelijkheden en speelkansen te bieden. Ook op dat vlak hebben we aandacht besteed bij het aantrekken van nieuwe spelers en ben ik blij dat op dit moment 28,57% van onze volledige spelersgroep jonger is dan 23 jaar.”

Shirtsponsors

“Ook voor onze footlunches hebben we voor het komende seizoen resoluut gekozen voor cateraars uit onze eigen gemeente om op die manier de lokale zelfstandigen een duwtje in de rug te geven en ook weer de lokale verankering te versterken.”

Na drie jaar in het zelfde shirt gespeeld te hebben werden werden ook nieuwe shirts voorgesteld.

“Bij de keuze van onze nieuwe uitrusting werden onze sponsors nauw betrokken. Ik ben onze shirtsponsors dan ook enorm dankbaar voor hun betrokkenheid en financiële steun aan onze club”, klinkt het. “Zonder hun substantiële bijdrage zou de werking van onze club onmogelijk zijn. Daarom dank aan onze hoofdsponsor AVIA Belgomine, Frituur Bengies, Drankencentrale Hinderdael-The Wine Barn, Verzekeringen Johan Boel en Tennis- en padelclub De Vallei. Voor het eerst hebben we ook een shirtsponsor voor onze B-ploeg, advocaat Hans Deneyer.”

Nieuw LED scorebord

Naast onze nieuwe shirts ben ik ook heel fier dat ik nog een bijkomende primeur kan bekend maken”, schetst de voorzitter. “Binnen enkele weken zal het oude scorebord dat reeds enkele jaren defect is plaats zal moeten wijken voor een gloednieuw scorebord met LED-verlichting van 7,5 vierkante meter. Hiermee zullen we niet alleen de scores kunnen vertonen maar ook een bijkomend platform bieden aan onze sponsors om hun naambekendheid of acties aan ons publiek te tonen.”

Meer foto’s, klik hier
Bekijk hier de voetbalkalender van BW Temse ’23-’24

vlnr.: Jürgen Boel, Margino De Kerf, VZ Johan Boel en Michiel Moens

Komend weekend groot boksgala in sporthal Temsica

TEMSE – Boxing Club Temse organiseert komend weekend een groot tweedaags boksgala in Sporthal Temsica.

“Na 40 jaar zal Temse opnieuw kunnen genieten van een echt boks-spektakel”, stelt Marouan Ben Alita van Boxing Club Temse. “Amateurboksers uit gans het land zakken af naar Temse om het beste van zichzelf te geven.”

Zaterdag 10 juni om 17.00 uur nemen gevestigde waardes het tegen elkaar op tijdens het tornooi ‘ Temse Bokst’.
“Spanning en ambiance verzekerd voor wie tegen een stootje kan”, klinkt het.

Meer info over de Fightcards leest u op de Facebookpagina van Boxing Club Temse

Op zondag 11 juni vanaf 14.00 uur heeft de tweede editie van het recreanten tornooi ‘The Bridge Boxers’ plaats.

“Dan zijn de jongeren aan de beurt”, vertelt Marouan. “Zij spelen demonstratiewedstrijden tegen leeftijdsgenoten uit gans Vlaanderen. Men kan er ook kennis maken met de werking van Boxing Club Temse. Via sport en ook huiswerkbegeleiding willen we onze jeugd op het rechte spoor houden en hen teamgeest, eigenwaarde en discipline aanleren.”

Yari De Wolf, Joris De Maeyer, Carl Van der Auwera en BC Sportvrienden, biljartkampioenen Temse 2023

Nieuwe biljarters steeds welkom in één van de vijf clubs in Temse

TEMSE – Het Biljartverbond van Temse eindigde zaterdag 13 mei in biljarttempel The Pocket in de Kasteelstraat het speelseizoen 2022-23 met de eindstrijd in het driebanden, 20ste jaargang. Schepen van Feestelijkheden en Evenementen Debby Vermeiren (CD&V) reikte de prijzen uit.

In de Standaardreeks bleek nieuwkomer Carl Van der Auwera een doorzetter: in de kwart- én halve finale had hij telkens shoot-outs nodig om door te gaan. In de finale versloeg hij Eric Lemmens. Hugo Van Britsom, de kampioen van vorig jaar, vervolledigde het podium.

In de Promotieklasse was Joris De Maeyer dominant, nadat hij in de kwartfinale door het oog van de naald kroop. Kamal Vercauteren werd knap tweede en ook de ‘bronzen’ Tony Van Hoorde eindigde sterk.

In de ereklasse maakten de onverslijtbare Willy Viaene en jonge leeuw Yari De Wolf er een prachtig kijkstuk van. Uiteindelijk haalde de jeugd het. Patrick De Cauwer werd net als vorig jaar derde.

In de interclubcompetitie vrij spel, 59ste editie, ging voor het tweede jaar op rij de oppergaai naar BC Sportvrienden, de club van competitieleider Peter Pauwels. BC Sint-Joris eindigde tweede, KBC Onder Ons derde.

Wie zin heeft in carambole-biljarten is zeer welkom op de website van de gemeentelijke sportdienst of bij één van de vijf biljartclubs van Temse.

Meer foto’s prijsuitreiking, klik hier

De laureaten en eindspelers van de kampioenschappen Driebanden
en de Interclubcompetitie 2023 van het Biljartverbond Temse.
Eerste rij: Eddy Persy, Suzy Boey, Luc Verhulst, Joris De Maeyer, schepen Debby Vermeiren, Yari De Wolf, Carl Van der Auwera, Hugo Van Britsom. 2de en 3de rij: William Derkinderen, Maurice De Vreese, Tony Van Hoorde, Alex Van Steenput, Werner De Wilde, Willy Viaene, Walter Vermeulen, Peter Pauwels, Erik De Cleen, Kamal Vercauteren.
Vlnr: voorzitter Luc Verhulst, Joris De Maeyer, schepen Debby Vermeiren, Yari De Wolf, Carl Van der Auwera.

SV Blauw Wit Temse eerste voetbalkampioen in Oost-Vlaanderen

TEMSE – SV Blauw Wit Temse is officieel de eerste voetbalkampioen van Oost-Vlaanderen. Op eigen veld in de Schoolstraat werd er gewonnen met 6-3 van Sportkring Sint-Niklaas B.

Met nog vijf wedstrijden te gaan, heeft men 15 punten voorsprong, op de tweede in de stand Hoogeinde, en kan men in principe niet meer bijgebeend worden. Of er moest nog een ongelooflijk mirakel gebeuren.

“We hebben dit seizoen nog geen enkele keer verloren en drie keer gelijk gespeeld”, vertelde voorzitter Johan Boel, voor aanvang van de wedstrijd bij TV Oost. “Er zijn weinig ploegen die dit soort statistieken kunnen voorleggen.”

Volgend seizoen komt Blauw-Wit dus zo goed als zeker uit in de derde provinciale. En zoals eerder al te horen was bij de club wil men meer zijn dan zomaar een meeloper.

Meer foto’s, klik hier

SV Blauw-Wit Temse kan komende zondag officieus Kampioen spelen

Ploeg wil volgend seizoen meer dan een meeloper zijn in derde provinciale

TEMSE – Komende zondag zullen wellicht de champagnekurken knallen in de Schoolstraat. Voetbalclub SV Blauw-Wit Temse (BW) is bij winst tegen het B-elftal van Sportkring Sint-Niklaas officieus kampioen in de 4e provinciale.

“Ik doe een oproep om nog meer en in grote getale naar het voetbal in de Schoolstraat te komen kijken”
Secretaris Margino De Kerf

Secretaris Margino De Kerf doet een oproep aan de Temsese voetballiefhebbers om zondag massaal af te zakken naar het stadion om de ploeg te steunen in de ultieme race naar de titel in vierde provinciale E.

Blauw-Wit werd opgericht in 2020 door ondermeer Margino De Kerf en en huidig voorzitter Johan Boel. Dit om de leegte op te vullen die ontstaan was na het ‘verkassen’ van KSV Temse naar Lokeren.

Beter doelsaldo

“Toen ik begon met deze club had ik de intentie om binnen de drie jaar voor promotie te gaan”, vertelt Margino. “Maar het zal al gebeuren in het tweede competitiejaar. Het zal dan ook gebeuren met veel bravoure. Ons eerste elftal heeft momenteel nog niet verloren en telt al 66 punten met nog 6 wedstrijden te gaan. Dit is buiten verwachting, we staan nu 15 punten los op achtervolger FC Hoogeinde. We hebben ook de minste tegengoals over alle provinciale reeksen in gans Belgie heen, tot hiertoe 7.”

In ieder geval kan BW zondag officieus kampioen spelen in het derde jaar van zijn bestaan. Waarom officieus? Bij winst van BW zondag kan opponent FC Hoogeinde nog wel gelijk komen, maar dan moeten ze alle resterende wedstrijden winnen en BW alle wedstrijden verliezen.

“Maar ons doelsaldo is veel beter”, schetst Margino. ” Het onze staat op +95 en dat van hen op +30. Dus zondag vieren we gewoon alsof het al zover is. Bij winst zullen de champagneflessen worden ontkurkt.”

Nuttige aan het aangename koppelen

De club kan stoelen op een sterk en hardwerkend bestuur.

“Elke thuiswedstrijd is er een footlunch wat ongezien is in vierde provinciale”, klinkt het bij de secretaris. “En die zit dan ook geregeld bomvol. We spreken dan toch over honderd eters. De gasten worden goed ontvangen met een handdruk,aperitief,voorgerecht of soep,hoofdgerecht en nagerecht met koffie en digestief tijdens de rust. Alles zit in de prijs. De club legt zich hierop 200 procent toe en het is stilaan een handelsmerk geworden. Ook wel nodig als je ambitie hebt. SV Blauw Wit Temse koppelt dus het nuttige aan een aangename.”

“We bestaan slechts drie jaar en om de ploeg te doen groeien zijn er vijf zaken die belangrijk zijn”, aldus Margino. “Een hardwerkend bestuur, uitstekende footlunches, vele sponsors, onze supporters en uiteraard een hele hoop medewerkers. Zonder hen wordt het heel moeilijk. Ik ben in ieder geval alle mensen bijzonder dankbaar die zich belangeloos inzetten voor de club en zich volledig wegcijferen.”

Toch doet de secretaris een oproep naar de Temsenaar om nog meer en in grote getale naar het voetbal in de schoolstraat te komen kijken.

“Niet dat we mogen klagen, we zitten altijd tussen de 100 a 170 kijkers, voor 4e provinciale is dat heel wat. Uiteraard hebben wij een belangrijke troef en dat is de accomodatie. We hebben een groot en mooi eerste veld met fantastische kleedkamers , een fantastische kantine boven en een geweldige “club 45″ waar de footlunches doorgaan. En niet te vergeten, het Fernand Schuermanstadion heeft een capaciteit van 3000 toeschouwers en beschikt over een mooie grote zittribune. Alles is dus aanwezig om toch een beetje ambitieus te zijn. In ieder geval kunnen we meer en meer rekenen op heel wat sympathie en positiviteit in de gemeente. Dat stemt me gelukkig.”

Maniakale passie

Wat de toekomst brengt is simpel. Wij willen ons niet wegsteken in derde provinciale. Wij gaan spelen om bij de eerste zes te zijn en misschien wel een eindrondeticket te pakken. Promotie mag maar hoeft niet. Wat komt…dat komt. In ieder geval heeft de club al de nodige versterkingen aangetrokken om een rol van betekenis te spelen volgend seizoen.”

“Wat ik ook even wil benadrukken is de erg goeie samenwerking met de VAT (Voetbal Academie Temse)”, stelt Margino. “Dat zijn de mensen van het jeugdbestuur van het vroegere KSV Temse die ook in hetzelfde complex zitten en ook met hun jeugd hier spelen, voorlopig nog onder de naam Lokeren-Temse maar ik heb begrepen dat daar verandering in komt.”

“Tot slot wil ik gans de spelersgroep en gans de trainersstaff al bedanken voor de inspanningen die zij hebben geleverd. Wij als bestuur kunnen wel een kern samenstellen en trainers aantrekken maar zij moeten het tenslotte wel doen. Het was een droom en een passie om van deze ploeg iets te maken en het zal een maniakale passie blijven tot ik het niet meer kan”, besluit de secretaris.

Het eerste elftal van Blauw-Wit Temse bij aanvang van de ‘carnavalsmatch’
enkele weken geleden, met Prins Lili I en haar gevolg, en Margino De Kerf uiterst links.
(foto: (C) Blauw-Wit Temse)

Gouden medailles voor zeven teams van Rapid hockey Club

TEMSE – Als een sportvrouw of sportman een gouden medaille krijgt dan weten we dat ze goed gepresteerd hebben. Als 7 teams een gouden medaille krijgen dan kunnen we er vanuit gaan dat ze uitermate goed gepresteerd hebben. En dat is het geval in Temse bij RAPID Hockey Club.

Op vrijdag 17 februari kwamen Schepen van Sport Wim Van Rossen (Open VLD) en sportfunctionaris Lotte Verheyen de medailles aan de winnaars overhandigen in het nieuwe clubhuis van Rapid Hockey Club Temse.

“Een speciale kampioenenviering door de gemeente omdat we zoveel winnaars hebben in de club”, stelt secretaris Nancy De Prijcker.
“Het sportjaar 2021-2022 leverde aan heel wat teams van Rapid Hockey club Temse een eerste plaats op. Zowel bij de meisjesploegen als de jongensploegen werden fairplay, teamgeest, inzet en competitiviteit getoond en klommen ze zo naar de eerste plaats in hun categorie.”

Dat er zoveel teams op de eerste plaats eindigden is een primeur voor de club in Temse. Ook vele tweede en derde plaatsen staan in de lijst.

Hoofdtrainer Richard De Snaijer meldt: “We mogen uitermate fier zijn over onze sportieve prestaties. Deelnemen aan wedstrijden is nog altijd belangrijker dan winnen, maar net die overwinningen zijn het resultaat van een goed sportief seizoen. Wekelijks zien we de teams evolueren en daar doen we het voor. Proficiat aan alle leden die zich wekelijks zo hard inzetten, zowel op het veld als naast het veld.”

“Schepen van sport Van Rossen en Lotte Verheyen kwamen de medailles overhandigen aan die winnende jeugdploegen en alle andere ploegen. En dat het in het clubhuis doorgaat is ook een primeur want nog nooit heeft Temse zoveel medailles in een jaar moeten uitdelen en werden dus extra exemplaren besteld.”

De kampioenen zijn:

Indoor: D1 & U9G1
Outdoor: D3 – U16B1 – U10B1 – U9B1 – U7B2

Meer foto’s, klik hier

KC Temse promoveert voor het eerst naar de Topleague Korfbal

TEMSE – In een overvolle sporthal Temsica zagen meer dan 300 dolenthousiaste supporters hoe KC Temse voor de eerste keer in zijn geschiedenis promoveert naar de Topleague Korfbal, de 1ste nationale divisie van het zaalkorfbal.

Een 18-14 zege tegen Sikopi was voor het ongeslagen Temse op de derde laatste speeldag voldoende om de titel oververdiend binnen te halen.

“Met een selectie van ervaren spelers en aanstormend talent hebben coaches Terence Claes en Jurgen Scheers de laatste seizoenen een team dat steevast in de middenmoot van het klassement vertoefde naar een hoger niveau getild”, glundert voorzitter Bert Louage. “Deze titel is mede het resultaat van vele jaren sterk inzetten op jeugdwerking. Elke dag zijn meer dan 30 trainers met hart en ziel bezig om onze jeugd te vormen tot volwaardige kernspelers. Als grootste korfbalfamilie van het land heeft KC Temse terecht zijn plekje verdiend in de topleague van het land.”
(foto’s: Stefaan Van Hul)

Technische staff verlengd overeenkomst bij BW Temse

TEMSE – Leuk nieuws bij SV Blauw Wit Temse net voor de jaarwending. Gans de technische staff van de club verlengde zijn overeenkomst voor het seizoen 2023-2024.

Het bestuur van de ploeg bedankt hen dan ook voor het vertrouwen met name Geert Mariman(T1), Tom De Cleen(T2), Franky De Vleeschouwer(KT) en Geert Verniers(T3). Ook een aantal spelers verlengden trouwens al hun overeenkomst met de succesploeg uit de Schoolstraat. Wordt vervolgd…

vlnr.:Geert Mariman(T1), Tom De Cleen(T2), Franky De Vleeschouwer(KT) en Geert Verniers(T3)
(foto: BW Temse)

Biljartverbond Temse huldigde kampioenen 2022

TEMSE – Zaterdag 10 december vonden in lokaal Sportvrienden de finalewedstrijden plaats van de 2de editie Bandstoten, en het 67ste Individueel Kampioenschap Vrijspel van Biljartverbond Temse.

In de ereklasse van het vrij spel was Benny Foubert outstanding. De jaren lijken op hem geen vat te hebben, hij won overtuigend van Frankie De Gendt. In de promotieklasse trok Kamal Vercauteren het blauwe laken naar zich toe. Na een aarzelende start domineerde hij Alex Van Steenput, die verdiend zilver pakte.

Patrick De Cauwer was de beste in de ereklasse bandstoten, ten nadele van Eddy Persy, die als 8ste uit de voorronde toch wist door te stoten tot de finale. De trofee van de promotieklasse in het bandstoten ging voor het 2de jaar op rij naar Kamal Vercauteren, die Tony Van Hoorde het nakijken gaf.

In de rand van de kampioenschappen vond voor het eerst in de geschiedenis een fel gesmaakte challenge plaats tussen Burgemeester Hugo Maes en Schepen van Sport Wim Van Rossen in de discipline Vlaams Poelen: de Burgemeester bracht zijn Sportschepen niet in verlegenheid en liet deze laatste de winst met 9-11.

Meer foto’s, klik hier
(foto’s Julien Heerwegh)

De laureaten en eindspelers van de kampioenschappen bandstoten en vrijspel 2022 van het biljartverbond Temse.
Eerste rij: Walter Vermeulen, kampioenen Patrick De Cauwer, Benny Foubert en Kamal Vercauteren, finalist Eddy Persy. Tweede rij: Schepen Wim Van Rossen, secretaris Hugo Van Britsom, competitieleider Peter Pauwels, Burgemeester Hugo Maes, Ivan Schelfaut, finalist Alex Van Steenput, verbondsvoorzitter Luc Verhulst en finalist Tony Van Hoorde.

Gemeentelijke Sportraad vierde 50 jarig bestaan

TEMSE – De gemeentelijke Sportraad in Temse bestaat 50 jaar en dat werd gevierd in de feestzaal van het gemeentehuis. Burgemeester Hugo Maes (CD&V), schepen van Sport Wim Van Rossen (Open VLD) en sportraadvoorzitter Bert Rooman kwamen aan het woord.

“Het sportbeleid in Temse is op gang gekomen in de jaren ‘60 dankzij de eerste schepen van sport in de geschiedenis van de gemeente, Fernand Schuerman. Tegenwoordig bekend van het gelijknamige sportcomplex in de Schoolstraat”, aldus burgemeester Hugo Maes (CD&V).

Meerwaarde voor de sport

Tijdens de voorbije 50 jaar kende de Sportraad acht voorzitters: Raoul De Ryck, Jozef De Caluwé, Carlos Van Hoeylandt, Jan De Maeyer, Piet Van Dycke, Bert Rooman, Bruno Verbeke en momenteel opnieuw Bert Rooman.

Er waren ook zeven schepenen van Sport: Fernand Schuerman, Siegfried Buytaert, Armand Felix, Marc Cordeel, Wim Van Rossen, Patrick Vermeulen, Debby Vermeiren en tegenwoordig opnieuw Wim Van Rossen.

“De conclusies van 50 jaar Sportraad zijn bijzonder positief”, aldus de burgemeester. “Er is evenwicht tussen het beleid en de adviesorganen. Vooral ook de wijzen mensen bij de leiding van de raad en de ledenverenigingen. Met een oprechte bekommernis voor de sport, de verenigingen, infrasructuur en de activiteiten. De Sportraad bood en biedt een meerwaarde voor de sport in Temse.”

Pioniers

“Het domein sport binnen het politiek bestel in de gemeente wordt altijd met positieve ogen bekeken”, aldus schepen Wim Van Rossen. “En wanneer een nieuwe ploeg aantreed is dat een domein is waar velen graag aanwezig zijn. Het is niet altijd gemakkelijk maar door samenwerking kan men veel bereiken. En die samenwerking is op drie grote poten gestoeld. Het beleid, de administratie van de Sportdienst en vooral de Sportraad die we hier graag in de bloemetjes zetten.”

“De Sportraad is één van de pijlers die wel eens vergeten worden. Het zijn vrijwilligers die, meestal belangeloos zich inzetten voor hun eigen club en sport in het algemeen in de gemeente. En samen met die drie pijlers kunnen we in Temse een mooi palmares voorleggen. We kunnen voor onze gemeente dan ook een enorm aanbod aan sport aanbieden. Voetbal en wielrennen eisen daarbij veel aandacht op maar daarnaast zijn wij een gemeente die een groot aantal sporten aanbiedt waarvoor wij in de regio pioniers geweest zijn.”

Vooraan vlnr.: schepen Patrick Vermeulen , Jozef De Caluwé, burgemeester Hugo Maes, huidig voorzitter sportraad Bert Rooman, schepen Wim Van Rossen en schepen Debby Vermeiren.
achteraan, leden van de Sportraad samen met voormalige en huidige sportfunctionarissen en medewerkers van de Sportdienst
vlnr.: Huidig sportraadvoorzitter Bert Rooman, voormalig vz Jozef De Caluwé, schepen van Sport Wim Van Rossen en voormalige schepenen van Sport Debby Vermeiren en Patrick Vermeulen
huidig sportfunctionaris Lotte Verheyen geflankeerd door voormalige sportfunctionarissen Luc Verhulst (l) en Theo Verbiest (r)