Blauw-Wit Temse begint aan nieuw avontuur in 3de provinciale

Club heeft ambitie om komende seizoen in de top 5 te eindigen

TEMSE – Op zaterdag 2 september begint voetbalclub SV Blauw-Wit Temse (BW) aan een nieuw avontuur in derde provinciale E. Dit met een uitwedstrijd tegen FC Sint-Niklaas. De eerste thuismatch in de Schoolstraat is op zondag 10 september tegen Hamme-Zogge.

BW heeft de ambitie om komend seizoen in de top 5 van de rangschikking te eindigen. Vorige zaterdag werden de spelers, zowel van het eerste elftal als de B-ploeg voorgesteld in de thuishaven van de club: Club 45.

Voorzitter Johan Boel mocht de aanwezigen welkom heten op de derde ploegvoorstelling in de prille geschiedenis van de club.

“Als bestuur hebben we de ambitie om in de top 5 van de rangschikking het komende seizoen af te sluiten”, zegt voorzitter Johan Boel.

“Wanneer wij in 2021 voor het eerst onze ploeg voorstelden hielden wij onze club nog boven het doopvont”, stelt Johan Boel. “In de twee jaren die intussen verstreken zijn heeft onze jonge club echter al een heus groeiproces doorlopen. Een proces dat met de nodige groeipijnen en turbulenties toch heel wat in beweging heeft gezet.”

Gezonde honger

Vorig jaar heeft onze sportieve staf en de spelersgroep met de titel in 4de provinciale E de kers op de taart gezet van een fenomenaal seizoen”, klinkt het. “Bovendien werd het een erezaak voor onze spelers om het seizoen ook af te sluiten zonder verlieswedstrijd en zelfs nu na reeds enkele beker- en oefenmatchen telkens tegen ploegen uit 2de provinciale zijn ze er nog steeds in geslaagd dit ook te bestendigen. Als ik de statistieken goed heb bijgehouden zijn ze intussen reeds 36 wedstrijden ongeslagen.”

(Update) Ondertussen is, sinds zondag, de club al 37 wedstrijden ongeslagen na een gelijkspel in de Beker van Oost-Vlaanderen tegen 1e provincialer SK Munkzwalm.

“Dat scherpt natuurlijk de verwachtingen aan bij het brede publiek bij aanvang van de nieuwe competitie”, stelt de voorzitter. “Als bestuur hebben we de ambitie om in mei volgend jaar in de top 5 van de rangschikking het komende seizoen af te sluiten, maar als ik de spelersgroep persoonlijk spreek merk ik een gezonde honger en een aspiratie die toch nog iets verder reikt dan dat.”

“Belangrijk evenwel is dat onze club, naast het sportieve luik, ook structureel gegroeid is en enorme stappen heeft gezet. Niet voor niks hebben we de Club45 als locatie gekozen voor deze ploegvoorstelling want deze infrastructuur is voor de werking van onze club van primordiaal belang. Elke thuiswedstrijd organiseren wij een footlunch die niet alleen op financieel vlak van groot belang is, maar tegelijk ook de beleving veel groter maakt en voor de nodige sfeer zorgt”.

Doorgroeimogelijkheden

De oorspronkelijke visie van de club bij de start drie jaar geleden was om bij de samenstelling van de spelersgroep zoveel mogelijk mensen uit Temse en de omliggende gemeenten te betrekken.

“Dit om zo de lokale verankering te versterken en de betrokkenheid met de supporters, de achterban en onze sponsors te vergroten”, stelt Johan Boel. “Ik ben dan ook fier om vast te stellen dat onze inspanningen op dat vlak zijn vruchten afwerpt en er voor gezorgd heeft dat van onze huidige spelersgroep van onze A- en B-ploeg momenteel 45 procent in Temse wonen, van Temse afkomstig zijn of hun opleiding genoten hebben of nog gespeeld hebben bij het voormalige KSV Temse, de huidige VAT of Lokeren Temse.”

“En als we de omliggende gemeenten er bij tellen komen we aan een percentage van net geen 91 procent. Bovendien hebben we ook als streefdoel gesteld om jongere spelers doorgroeimogelijkheden en speelkansen te bieden. Ook op dat vlak hebben we aandacht besteed bij het aantrekken van nieuwe spelers en ben ik blij dat op dit moment 28,57% van onze volledige spelersgroep jonger is dan 23 jaar.”

Shirtsponsors

“Ook voor onze footlunches hebben we voor het komende seizoen resoluut gekozen voor cateraars uit onze eigen gemeente om op die manier de lokale zelfstandigen een duwtje in de rug te geven en ook weer de lokale verankering te versterken.”

Na drie jaar in het zelfde shirt gespeeld te hebben werden werden ook nieuwe shirts voorgesteld.

“Bij de keuze van onze nieuwe uitrusting werden onze sponsors nauw betrokken. Ik ben onze shirtsponsors dan ook enorm dankbaar voor hun betrokkenheid en financiële steun aan onze club”, klinkt het. “Zonder hun substantiële bijdrage zou de werking van onze club onmogelijk zijn. Daarom dank aan onze hoofdsponsor AVIA Belgomine, Frituur Bengies, Drankencentrale Hinderdael-The Wine Barn, Verzekeringen Johan Boel en Tennis- en padelclub De Vallei. Voor het eerst hebben we ook een shirtsponsor voor onze B-ploeg, advocaat Hans Deneyer.”

Nieuw LED scorebord

Naast onze nieuwe shirts ben ik ook heel fier dat ik nog een bijkomende primeur kan bekend maken”, schetst de voorzitter. “Binnen enkele weken zal het oude scorebord dat reeds enkele jaren defect is plaats zal moeten wijken voor een gloednieuw scorebord met LED-verlichting van 7,5 vierkante meter. Hiermee zullen we niet alleen de scores kunnen vertonen maar ook een bijkomend platform bieden aan onze sponsors om hun naambekendheid of acties aan ons publiek te tonen.”

Meer foto’s, klik hier
Bekijk hier de voetbalkalender van BW Temse ’23-’24

vlnr.: Jürgen Boel, Margino De Kerf, VZ Johan Boel en Michiel Moens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *