Milan Michiels (12) is Belgisch kampioen Taekwondo

TEMSE/GENT – Afgelopen weekend vond in Gent de Belgian Open Taekwondo plaats. Milan Michiels (12) uit Temse werd er Belgisch kampioen bij de pre-juniors -55 kg., in de discipline ‘sparring’.

Taekwondo is een Koreaanse ongewapende vechtkunst en vechtsport met de nadruk op zelfverdediging. Letterlijk vertaald betekent tae voet, kwon vuist en do de kunst van of de weg. Vrij vertaald betekent taekwondo: de weg van de voet en de vuist. Als vechtsport kent taekwondo drie wedstrijddisciplines. Eentje ervan is ‘sparring’.

“Milan is Leerling van de Kolibrie te Tielrode”, vertellen mama Sabina en papa Youri. “Hij beoefend tweewekelijks taekwondo in de Bounce Back Club in Waasmunster bij coach Hans Rombaut. Momenteel streeft hij naar zijn groene gordel en daarna verdere groei.”

Milan Michiels (12) werd Belgisch kampioen taekwondo bij de pre-juniors in de discipline ‘sparring’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *