Burgemeester Hugo Maes snuift de sfeer op bij training van Temsese bokskampioenen

“Van alle Belgische boksclubs behaalden wij de meeste medailles”

TEMSE – De boksclub behaalde in totaal negen medailles op de Vlaamse en Belgische kampioenschappen. Daarmee behoort Boxing Club Temse bij de top in België. Maar men kijkt ook al verder. Men wil met enkele kampioenen scoren op de Olympische spelen van Los Angeles in 2028.

“Geen enkele club haalde meer medailles dan wij”, glundert voorzitter Marouan Ben Alita. “We trainen vijf keer per week hier in de catacomben van sporthal Tilroda. Ter voorbereiding van een wedstrijd trekken we zelfs op zondag naar Linkeroever om er onder meer op de trappen van de voetgangerstunnel te trainen en in de tunnel sprintjes te doen.”

Zoveel talent

De resultaten van de relatief jonge club bleef ook bij de burgemeester niet onopgemerkt. Op uitnodiging van dokter en gemeenteraadslid Brigitte Caura (Tesamen), die meter is van de club, maakte hij woensdagavond tijd om er de sfeer te komen opsnuiven en de kampioenen persoonlijk te feliciteren. Hugo Maes was danig onder de indruk.

“Ongelooflijk dat we hier in Temse zoveel talent hebben”, zei hij.

Burgemeester Hugo Maes zette de bokskampioenen van Boxing Club Temse in de bloemetjes. 


Boxing Club Temse is meer dan alleen een boksclub. “We willen ook op maatschappelijk vlak een meerwaarde zijn”, zegt Brigitte Caura (Tesamen). “Woensdagnamiddag geven we aan kinderen huiswerkbegeleiding, daarna kunnen zij gratis meetrainen.”

“We willen toegankelijk zijn voor iedereen, ook voor mensen die het niet breed hebben. Wie recht heeft op een Sleutelpas van de gemeente kan korting krijgen op onze tarieven”, aldus de voorzitter. “Wie een keertje wil komen boksen, kan zelfs gratis een les mee volgen. Ondertussen hebben we een honderdtal leden. Een maandabonnement voor volwassenen kost 30 euro. Kinderen jonger dan dertien jaar betalen 20 euro en studenten 25 euro”, vertelt de voorzitter.

Eind dit jaar worden de club en de kampioenen uitgenodigd op de jaarlijkse sportkampioenenviering in de Roxy en worden ze extra gehuldigd.

Meer informatie is terug te vinden op de Facebookpagina van de club: Boxing Club Temse.

Kampioenen van links naar rechts: Fousseni Mama (19), Jonathan Munto (16), Hoessein Benalita (14), Tedros Samson Hablu (15). Vijfde medaillewinaar Gaetan Munto was niet aanwezig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *