Zaakvoerders drankenhandel betrappen man die fles champagne van 450 euro wil stelen

TEMSE – Zaakvoerder Romy Vercauteren van Drankenhandel Hinderdael – Schaliënhuys – aan Cauwerburg heeft een man betrapt die er van door wou gaan met een fles champagne ter waarde van 450 euro. “Ze zijn gewiekst, het is al de derde diefstal op korte tijd. Vorige keer gingen ze met meer dan duizend euro whisky aan de haal”, zegt uitbater Nicolas Bolsens.

Op camerabeelden is te zien hoe een man de drankenhandel aan Cauwerburg binnenwandelt en doelbewust naar een kast gaat waar hij een fles champagne ter waarde van maar liefst 450 euro in zijn jas steekt. Gelukkig hield uibaatster Romy de camerabeelden in de gaten en zag het gebeuren.

“Hij kwam aan de kassa met een flesje wijn van amper vijf euro. Mijn vrouw sprak hem aan: ‘je hebt gestolen’, zei ze en ze vroeg hem zijn zakken leeg te maken. Hij deed toen alsof hij geen Nederlands sprak en haar niet verstond”, vertelt haar man Nicolas.

Camerabeelden

“Mijn vrouw wandelde naar de bewuste kast, maar ondertussen slaagde de dief erin de fles ergens in een rek te plaatsen. Dat zagen we nadien ook op camerabeelden”, klinkt het. “De man hield vol dat hij niets gestolen had en uiteindelijk verliet hij de zaak zonder iets te kopen. Het koppel maakte de beelden over aan de politie die de zaak verder opvolgt.

Flessen whisky van meer dan 1.000 euro

“De camera’s bewijzen hun dienst, maar je moet ze in de gaten houden”, vertelt de uitbater. “Het is al de derde keer op korte tijd dat we bezoek krijgen van dieven. Vorige keer konden ze vijf flessen whisky stelen die een totale waarde hadden van meer dan duizend euro. Ze gaan gewiekst en doelbewust te werk. Soms weet ik niet hoe ze het doen, die mannen maken volgens mij zelf hun jassen. Je ziet of hoort het niet als ze naar buiten wandelen met enkele flessen in hun jas. Deze keer konden we gelukkig op tijd ingrijpen en hopelijk zien we hem hier niet meer terug.”

“Ja ik weet het, het mag niet beelden delen”, stelt Nicolas op zijn sociale media. “Maar bij deze wil ik andere handelaars waarschuwen voor deze onvoorzichtige man.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *